hirdetés

Keresési eredmény a(z) „zeke gyula” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Zeke Gyula: Mély nyomok

Kissé nyersebben fogalmazva, ennyi mindent senki sem olvasott és forgatott meg írásban és szóban, mint ő. Az emlékszámban ott található egy bibliográfia is, ami végül csak a saját negyvenhat kötetének leírását tartalmazza. – Az Ex Symposion Tarján Tamás számának szerkesztőjével, Zeke Gyulával beszélgettünk.

Hír

Az Ex Symposion Tarján-számának bemutatója

2018. szeptember 24-én, hétfőn 18 órakor az Óbudai Társaskör Kamaratermében Tarján Tamásról Józsa Márta beszélget Reményi József Tamással, valamint Ladányi Istvánnal és Zeke Gyulával, a szám szerkesztőivel.

Köszöntés

A Jánossy-idő

Jánossy azonban nem egy e nemzedék (pontosabban: több nemzedék) írással és olvasással foglalkozó tagjai közül. (...) Több ő ennél, ritka fajta. Nem csupán jeles tagja egy (több) nemzedéknek, de szinte egy személyben fémjelzi és szervezi, hangolja és színezi azt. – Jánossy Lajost 50. születésnapján Zeke Gyula köszönti.

A város peremén

Németh Gábor: Mezítlábas szimfónia

Három író és egy fényképész, Zeke Gyula, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Oláh Gergely Máté kelt hosszú expedícióra. Szerény célkitűzésük, hogy meghódítják Budapest kies kerületeit. Jó archeológusokként feltárják az idő épített rétegeit. A tizedik útjuk a Népszigetre vezetett. - Az alábbiakban Németh Gábor a képaláíró, és, mint minden esetben, a képek Oláh Gergely Máté munkái.

A város peremén

Zeke Gyula: Isola Bella

Három író és egy fényképész, Zeke Gyula, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Oláh Gergely Máté kelt hosszú expedícióra. Szerény célkitűzésük, hogy meghódítják Budapest kies kerületeit. Jó archeológusokként feltárják az idő épített rétegeit. A tizedik útjuk a Népszigetre vezetett. - Az alábbiakban Zeke Gyula a képaláíró, és, mint minden esetben, a képek Oláh Gergely Máté munkái.

Zeke60

Jánossy Lajos: Úr ír

Mind precíziós életvezetése, napi beosztásai, rendszeres fodrász és hentes látogatásai, Libellás keddjei, könyvtárazó napjai, Bambis füstölgése, az ünnep iránti igénye és mély tisztelete benne van ebben a délutánban. - Zeke Gyula hatvanéves. Jánossy Lajos köszöntő sorait olvashatják.

Ott jártunk

Rétegek, rendek

Köszönöm, aranyoskám! Kérem, engedje meg, hogy Baudelaire-rel fizessek, ön ugye ismeri Baudelaire-t? - A Müpa Literárium-sorozatának vendége Zeke Gyula volt. - Ott jártunk.

Hír

Literárium – Zeke Gyula-est a Müpában

A Keresztury Tibor által szerkesztett Literárium programsorozat célja, hogy az irodalmat kiléptesse egy kicsit a könyvek lapjairól, és élő, mozgalmas eseményeket hozzon létre, új és szokatlan nézőpontokkal. A sorozat legújabb vendége Zeke Gyula lesz október 3-án.

A hét prózája

A hét prózája – Zeke Gyula: (Eleven év) (Ha hazatérsz)

A Göncöl útrakész, a kozmosz semleges, mint egy kiürített láger. A Hold égve maradt, a kőszentek arcán nincs irgalom. Szívedben a túlgondozott kertek borzalma zizeg. – A hét prózáját Nagy Gabriella választotta.

Kiállításmegnyitó

Zeke Gyula: Hauer Lajos képei közt

Van, hogy naponta negyven képet is készít, ám az esti munkaszemle alkalmával kidob belőlük harmincnyolcat, másnap pedig a maradék kettőt. Általában így tett idáig, ám a szerencsénkre nem mindig. – Hauer Lajos kiállítását, mely június 26-ig látható a Mai Manó Házban, Zeke Gyula nyitotta meg. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

ELŐHÍVÁS – Hadas Miklós–Zeke Gyula: Egy fölösleges ember élete


Kezdő dátum: 2016-02-10 19:00:00
Vázsonyi Vilmos (1935–2008) a múlt századforduló méltatlanul elfeledett demokrata politikusa, Vázsonyi Vilmos unokája, s az 1944-ben Dachauba hurcolt Vázsonyi János fia.

Kiállítás-megnyitó

Maradunk itt - Oláh Gergely Máté fotókiállítása


Kezdő dátum: 2013-11-16 19:00:00
Oláh Gergely Máté fotós kiállítása a Libella kávézóban. Megnyitja: Zeke Gyula.

Saly Noémi és Zeke Gyula - Irodalmi Párok VIII.

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-06-09 19:00:00

REAL TIME – 1956-2006

A 38 Hajó (Bp. XI., Petőfi híd budai hídfő)
Kezdő dátum: 2006-10-08 19:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Városháza díszterme
Kezdő dátum: 2006-08-27 17:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-26 10:00:00

Irodalmi vízummal Szentendrén (aug. 25-27.)

Szentendrei Képtár (Fő tér)
Kezdő dátum: 2006-08-25 18:00:00

Kávézók kalauza - bemutató


Kezdő dátum: 2005-04-19 18:00:00
Bp, V., Károlyi Mihály u. 9.

Enni, írni

Rácz Fogadó (Kisoroszi, Hősök tere 1.)
Kezdő dátum: 2005-10-29 19:00:00

II. Őszi Irodalmi Szalon

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V., Károlyi Mihály u. 16.)
Kezdő dátum: 2005-09-25 10:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Fotónapló

Frankl Aliona fotónaplója 1.

Frankl Aliona - 2014. február 17.

FOTÓNAPLÓ! - A Litera sorozatában kortárs fotóművészek képeit adjuk közre kortárs írókról, művészekről. Ezen a héten Frankl Aliona fotóit láthatják. Elsőként a Budapest körút sorozatból Waseda Mika, Závada Pál, Zeke Gyula és Wilhelm Droste portréját kedvenc budapesti helyszíneiken.

Netnapló

Ideiglenesen

Zeke Gyula - 2011. szeptember 18.
A beszélt nyelv elváltozása sem tölt el örömmel, vonakodó csatlósa vagyok csupán az újabb nyelvészeti álláspontnak, mely szerint a megértés és megértetés a fontos, s mivel a maga színvonalán erre mindenki képes, nem is lehet „rosszul” beszélni. Hát, nem t`om... - Zeke Gyula naplója vasárnapról.

Netnapló

Haldorádó

Zeke Gyula - 2011. szeptember 17.
...magánhangzók felhasználásával két szótagú, értelmes szavakat próbálok formálni az elhagyott járművek rendszámainak betűhármasából, és igen bosszús leszek, ha nem ugrik be nyomban legalább egy megoldás. Az Alzheimer-hadtest előfutárainak támadását próbálom még időben visszaverni evvel az ártatlan módszerrel - Zeke Gyula szombati naplója.

Netnapló

Olyan slendrián

Zeke Gyula - 2011. szeptember 16.
Végre nincs dögmeleg, nagyobb kedvvel járom a várost. Óbudai létemre gyakran látom a Margit hidat. Vége már a jó világnak, a forgalom beteg gázai minden erejével újra zúdul a felújított sávokon, pedig milyen pompás volt tiszta tüdővel sétálni ott a lezárás nyugalmasan elhúzódó hónapjai alatt. - Zeke Gyula naplója péntekről.

Netnapló

Megállóban, HÉV-en

Zeke Gyula - 2011. szeptember 15.
A fiúcska arcán hancúr életöröm virított, mint amikor a természetfilmek gyorsított felvételein nyílik a rózsa. Anyja egyre terelgette, próbálta óvni a megálló ülőkéjéről való lezúgástól, ám láthatólag nem csupán attól tartott, hogy a fia megütheti magát, de attól is, hogy széles jókedvének (hang)hullámai túlcsapnak a kettőjük teste köré fonódó láthatatlan családi gáton. - Zeke Gyula naplója csütörtökről.

Netnapló

Kinszki Budapestje

Zeke Gyula - 2011. szeptember 14.
Melankolikus fénydalnok volt ez az öt nyelven beszélő és levelező magánhivatalnok, boldog zuglói családapa, a magyar fotográfiának csak az utóbbi két évtizedben ismertté vált alázatos alakja. - Ezen a héten Zeke Gyula írja a netnaplót a Literán.

Netnapló

Dormicum

Zeke Gyula - 2011. szeptember 13.
A 2005-ös naplómban beszámolhattam Önöknek öreg pincéreimről, akiket úgy megszerettem, mintha a nagybátyáim lennének, és akik oly sok íratlan tudással gazdagították a múltamat. Ketten élnek még közülük, illetve vannak olyan állapotban, hogy részt vehessenek a kedd délelőtti fröccsözéseken. Nyolcvanöt évesek múltak. - Zeke Gyula naplója keddről.

Netnapló

Ezüstérem

Zeke Gyula - 2011. szeptember 12.
A Holdnak is régóta hálás vagyok. Végtére ez az egyetlen nézhető égitest, amelyet Isten jól látható közelségben helyezett el a Földtől, éjre-éj gyönyörködhetünk növekedésében, soványodásában. Most ráadásul telehold van, vagy majdnem az... - Ezen a héten Zeke Gyula írja a netnaplót a Literán.

Obsitos a monszunban

2008. június 9. - Józsa Márta
A zágrábi zarándokút egyébként is rendben prezentáltatott: séta a várban, ami Ladányi szerint nem is vár, csak felsőváros, sörözés a Püspökkertben, tintahal a piacon, travaricák, ami gyógyfüves törkölyt jelent, csülök az Arany Medvében. Amit Medvevárában főznek, ott halt meg a horvátok nagy költője, Janus Pannonius. Mondja Ladányi, aki mégiscsak évek óta magyar lektor a horvát fővárosban, csak tudja, mi a dörgés.

Vihar előtt

2007. december 26. – Toepler Zoltán
(18:33) Azt tanították nekem, hogy bűnös vagyok. Azt is tanították, hogy ne higgyek annak, aki azt mondja, bűnös vagyok. Azt is tanították, senkinek se higgyek. Soha ne higgy annak, aki igazat mond. Ezt már én tanítom. Egész népemet. A lófaszt. Magamat. (18:50) Anyám hívott. Megettem-e az ebédet? Megettem.
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Nagyvizitben Zeke Gyulánál

Nemrég Zeke Gyulánál jártunk. A Volt egy feketém – A budapesti eszpresszók története, A Bécsi úton és a Kávézók kalauza szerzőjével készült nagyvizit-interjú előtt tekintsék meg a beszélgetés egy részletét a LiteraTV-ben.

LiteraTV

ELEVEN - Zeke Gyula a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli ma virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból ma több szerző is felolvassa írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Zeke Gyula olvas fel A Bécsi úton című könyvéből.