hirdetés

Keresési eredmény a(z) „a szem” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Netnapló extra: Tekintetproblémák

a szem - 2018. január 2.

Tehát van valami paradoxon abban, amikor az irodalom egyfajta esztétikai értékrelativizmusra hivatkozva úgy kívánja forgalmazni és definiálni magát, mint a hedonizmus és a (mű)élvezés ártatlan és „természetes” közegét. – Ezen a héten 2017 legemlékezetesebb naplóiból válogatunk. A kolozsvári a szem naplója novemberből.

A propaganda árja

a szem - 2017. december 1.

Utolsó netnaplónkban a szemen megjelent szövegeket ajánlunk a Litera olvasóinak figyelmébe, és azt is elmondjuk, ezeket miért ajánljuk. – A kolozsvári a szem búcsúnaplója.

Az erőszak természetrajza – verselemzések

a szem - 2017. november 30.

Számomra az az egyik legfontosabb tapasztalat a trauma-elbeszéléseket olvasva, hogy az erőszak nem magyarázható egyszerűen vagy kizárólag egy-egy elkövető gonoszságával vagy pszichés problémáival, hanem a lehetősége eleve beleíródik egy hatalmi, tekintélyalapú struktúrába. – Itt a szem negyedik netnaplója.

NETNAPLÓ

Tekintetproblémák

a szem - 2017. november 29.

Tehát van valami paradoxon abban, amikor az irodalom egyfajta esztétikai értékrelativizmusra hivatkozva úgy kívánja forgalmazni és definiálni magát, mint a hedonizmus és a (mű)élvezés ártatlan és „természetes” közegét. – A kolozsvári a szem harmadik naplóbejegyzését olvashatják.

NETNAPLÓ

"Vérkeresztet festünk majd a határkőre"

a szem - 2017. november 28.

A kisebbségi irodalomban, ha van jó (ami egyben fullasztó is, persze - ez paradox szituáció), az az, hogy benne minden közügy. Ha meg mégsem, akkor vagy csak brand, áru, vagy leváló elem, szemét, hulladék, maradvány, archaikus rom. – A héten a kolozsvári a szem szerkesztői írják a netnaplót. Itt a második bejegyzés.


Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Galéria

A Litera átadta Napló-díjait

2018. január 8-án a Nyitott Műhelyben a Litera 2017 legjobb naplóiért átadta megosztott Napló-díját: a Kőrizs Imre – Száz Pál szerzőpárosnak és az a szem folyóirat szerkesztőségének. – Galéria.

INTERJÚ

Borbély András: Politikus-e az irodalom?

Az irodalom adhat eszközöket ahhoz, hogy hozzáférjünk, eljussunk a másikhoz, majd saját magunkhoz, vagy a valósághoz; hogy megtanuljunk intenzívebben érezni, élni, gondolkodni, másképpen fókuszálni, mint ahogy engedelmesen tátogó imitátoroktól elvárják. – Borbély Andrással Pokorni Anna Aliz készített interjút.