hirdetés

Keresési eredmény a(z) „ajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/3. számából

Megjelent az ÉS idei 3. száma. Benne Szilasi László esszéje az író és az irodalomtörténész viaskodásáról, kritika Poós Zoltán és Vajda Mihály kötetéről, a Makovecz Központ és Archívumól, a Müller Péter and Friends zenekar új lemezéről, az 50 éves a Táncdalfesztivál!-koncertről, vers Markó Bélától, próza Benedek Szabolcstól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/2. számából

Megjelent az ÉS idei 2. száma. Benne mások mellett Markó Béla írt esszét a kisebbségi stratégiákról, olvasható kritika Lydia Davis, Radclyffe Hall könyvéről, a Háború és béke előadásról, Perényi Miklós koncertjéről, Nádas Péter könyvének németországi fogadtatásáról, vers Kőrössi P. Józseftől és próza Kiss Lászlótól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Ünnepi ajánló

A Litera ünnepi kínálata

Különösen gazdag karácsonyi kínálattal várja idén a Litera az olvasót. Nagyvizit-interjú Tolnai Ottóval, nagyinterjú Németh Gáborral, Vajda Mihállyal, sok irodalom, Perneczky Géza esszéje, Lábass Endre ünnepi naplója, delikát tartalom. Boldog karácsonyt kívánunk!

Jelenkor 2017. december

Bertók László: Mégiscsak a beszéd

A Jelenkor folyóirat 2017-es decemberi lapszámában a versrovat, prózarovat, képzőművészeti rovat és kritikarovat mellett Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából három tanulmány is helyet kapott. A versrovatban mások mellett Bertók László verseit olvashatjuk. – Lapajánlónk következik.

Hévíz 2017/6.

Kemény István, Ted Hughes és Alice Oswald versei a Hévízben

Nílus vagy már megint, / víz, ahol nincs helye víznek, / így alakult folyó, ez van folyó, / jó ez így folyó, úgyse lesz jobb folyó, / akkor most képzeld el azt, hogy / utoljára vagy Nílus Egyiptomban – A Hévíz folyóirat 2017/6-os számából közlünk részleteket.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/48. számából

Megjelent az ÉS idei 48. száma. Benne esszé Sziveri Jánosról, kritika Colson Whitehead és Romsics Ignác könyvéről, a 14. Verzió Fesztiválról, írás a Néprajzi Múzeum történetének utóbbi 40 évéről, olvashatnak verset Bajtai Andrástól és novellát Háy Jánostól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/45. számából

Megjelent az ÉS idei 45. száma. Olvashatják benne Váncsa István esszéjét a kifliről, kritikát Patak Márta, Terék Anna, Halasi Zoltán, Ferencz Mónika és Horváth Veronika könyvéről, az On the Spot Visky-portréjáról, Pat Metheny koncertjéről, találnak benne prózát Garaczi Lászlótól és verset Meliorisz Bélától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/44. számából

Megjelent az ÉS idei 44. száma. Olvashatnak benne esszét Kertész Kaddisa nyomán, beszélgetést Vida Gábor, kritikát Szeifert Natália regényéről, A hugenották című operáról, Miskahuszárról és a Szárnyas fejvadász 2049-ről, verset Debreczeny Györgytől és prózát Szabó T. Annától. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2017/43. számából

Megjelent az ÉS idei 43. száma. Olvashatnak benne esszét Montesquieu fordításáról, kritikát Péntek Orsolya regényéről, Bödőcs Tibor paródiakötetéről és Korniss Péter kiállításáról, verset Tábor Ádámtól és prózát Poós Zoltántól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

Bárka folyóirat 2017/5.

Nagy Koppány Zsolt: Autóink egészsége mindannyiunk érdeke

Lényeg a lényeg: magának, de csakis magának szereztem egy használt akksit ötvenért, de csitt. – A Bárka 2017/5-ös számát Nagy Koppány Zsolt novellájával ajánljuk.

További találatok