hirdetés

Keresési eredmény a(z) „ajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Tempevölgy 2018/3

Szálinger Balázs: A föld megismerésének története

Bámulva látják, hogyan öli a partokat a tenger, / Aztán elkezdik megvédelmezni tőle. / Mintha már hetven őzet leöltünk volna, / De csak most állnánk át a húsevésre, / Mintha már hetven májust megéltünk volna, / De nem ismernénk a júniust. – A Tempevölgy folyóirat 2018/3. számát Szálinger Balázs versével ajánljuk.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 5.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Sorozatunk új részében a Kalligram kiadó készülő köteteit, öt magyar szerző munkáját mutatjuk be. Négy regény és egy politikatudományi kötet következik.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 4.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Sorozatunk új részében a Scolar kiadó újdonságait mutatjuk be. Fiatal magyar szerzők verseskötetei, egy művelődéstörténeti munka, szerelmesregény, valamint skandináv szerzők izgalmas könyvei következnek.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/34. számából

Az ÉS idei 34. számában Schein Gábor esszéje Lengyel Balázsról, Károlyi Csaba írása rádiós elköszönésekről, kritika Siri Hustvedt kötetéről, Lakner László kiállításáról, a Könnyű leckék és a Kilenc hónap háború című filmről, vers Tábor Ádámtól és próza Radnóti Sándortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/33. számából

Az ÉS idei 33. számában Reichert Gábor esszéje Juhász Ferencről, Fáy Miklós írása Kerényi Imréről, Grecsó Krisztián írása Kulka János televíziós interjúiról, kritika Mathias Énard és Takács Zsuzsa kötetéről, a PIM balatoni kiállításáról, vers Gyárfás Endrétől és próza Totth Benedektől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/32. számából

Az ÉS idei 32. számában Almási Miklós Szerepruhák és védekezés e göncök ellen című esszéje, összehasonlító kritika egy angol és egy olasz filmről, a Szabadkőművesség titkok nélkül című antológiáról, Uri Asaf kötetéről és az AlkalMáté Trupp Fenyő Iván-előadásáról, vers Schmideg Ádámtól és próza Kemény Zsófitól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/31. számából

Az ÉS idei 31. számában Hetényi Zsuzsa New York-i útinaplója, kritika Szvoren Edina és Kemény István könyvéről, a szabadkai Kosztolányi színház előadásáról, vers Kukorelly Endrétől és próza Szántó T. Gábortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/30. számából

Az ÉS idei 30. számában Szántó T. Gábor esszéje Iszaak Babelről, kritika Szilasi László és Mezei Márk könyvéről, a Robin Williams-dokumentumfilmről és az Orlai Produkció egy előadásáról, vers Petőcz Andrástól és próza Szécsi Noémitől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/28. számából

Az ÉS idei 28. számában Komoróczy Géza esszéje Szilágyi János Györgyről, kritika Szilágyi Zsófia és Gergely Ágnes könyvéről, az Átrium Chicago-előadásáról, a Bolsoj Balett 2017/18-as évadáról, vers Vörös Istvántól és próza Berta Ádámtól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/27. számából

Az ÉS idei 27. számában Szilágyi Ákos esszéje El Kazovszkijról, kritika Kálmán Gábor és Garaczi László könyvéről, az Igaz történet alapján című filmről, a Ludovika campusról és a felújított Orczy-kertről, vers Szonday Szandrától és próza Morsányi Bernadettől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

További találatok