hirdetés

Keresési eredmény a(z) „ajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Karácsony 2018

Boldog karácsonyt 2018

Idén is gazdag kínálattal várja olvasóit a Litera az ünnepek alatt. A fa alatt: nagyvizit Szilasi Lászlóval, beszélgetés Röhrig Gézával, Máté Gáborral és Király Kinga Júliával, búcsú Grendel Lajostól, Tandori kifulladásig, karácsonyi asztalfiók, ünnepi podcast, Aranyút és sok minden más. Boldog karácsonyt kívánunk!

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Karl Ove Knausgård: Játék. Harcom 3. (részlet)

Képtelenség azonosulni azzal a csecsemővel, akiről a szüleim fényképeket készítettek; olyannyira nehéz, hogy szinte helytelennek tűnik az „én" szót használnom rá. – Karl Ove Knausgård Játék (Harcom 3.) című regényének részletét ajánljuk.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/44. számából

Az ÉS idei 44. számában Herczog Noémi esszéje a feljelentő sajtóról, Reményi József Tamás és Szántai Márk írása a FISZ tanulmánykötetéről. Kritika Gyukics Gábor kötetéről és Szilágyi Zsófia filmjéről, vers Visky Andrástól, próza Szív Ernőtől. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

MARGÓ 2018

Az emlékezés természetessége

Minden tudásával és tapasztalatával néz a kamerába. Belenéz, nem néz el. Ugyanolyan szemtelenséggel írja le utolsó mondatként és mondja ki a film egyik első megnyilatkozásaként, hogy „Nagyon sajnálom" – A Nagyon sajnálom című riportfilmjéről Kiss A. Kriszta írt.

Tempevölgy 2018/3

Szálinger Balázs: A föld megismerésének története

Bámulva látják, hogyan öli a partokat a tenger, / Aztán elkezdik megvédelmezni tőle. / Mintha már hetven őzet leöltünk volna, / De csak most állnánk át a húsevésre, / Mintha már hetven májust megéltünk volna, / De nem ismernénk a júniust. – A Tempevölgy folyóirat 2018/3. számát Szálinger Balázs versével ajánljuk.

Részlet a könyvből

Neszlár Sándor: Egy ács nevelt fiának lenni (részlet)

A szerző minden lefutott kilométerhez ír egy mondatot. Ezekből a mondatokból áll össze a regény, amelyet a futó hol koncentrált, hol szabadon áramló gondolatai és képzettársításai töltenek meg élettel. – Neszlár Sándor Egy ács nevelt fiának lenni című kötetéből olvashatnak részletet.

Részlet a könyvből

Gion Nándor: Virágos Katona (részlet)

Virágos Katona két gyerek, Rojtos Gallai István és Csoszogó Török Ádám kezdődő barátságának krónikája. – Gion Nándor ismét megjelenő regényét a kötet egy részletével ajánljuk.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 5.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Sorozatunk új részében a Kalligram kiadó készülő köteteit, öt magyar szerző munkáját mutatjuk be. Négy regény és egy politikatudományi kötet következik.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel - 4.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Sorozatunk új részében a Scolar kiadó újdonságait mutatjuk be. Fiatal magyar szerzők verseskötetei, egy művelődéstörténeti munka, szerelmesregény, valamint skandináv szerzők izgalmas könyvei következnek.

ÉS-ajánló

Az Élet és Irodalom 2018/34. számából

Az ÉS idei 34. számában Schein Gábor esszéje Lengyel Balázsról, Károlyi Csaba írása rádiós elköszönésekről, kritika Siri Hustvedt kötetéről, Lakner László kiállításáról, a Könnyű leckék és a Kilenc hónap háború című filmről, vers Tábor Ádámtól és próza Radnóti Sándortól. – Ajánló az ÉS kulturális rovataiból.

További találatok