hirdetés

Keresési eredmény a(z) „beszámoló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

Fülcimpa vagy lapocka?

Mindig lesznek olyan fiatalok, akiknek nem „segítséget", „tanítást" kell biztosítani, nem vizsgáztatni, méregetni és eszközként kell őket használni, hanem egyszerűen csak be kell őket engedni azokba a diskurzusterekbe, amelyekbe nekünk már van bejárásunk, körbevezetni és megkérdezni őket, hogy mégis mit gondolnak. – Bemutatkoztak a Kóspallagi Írótanya táborozói.

Ott jártunk

Mészöly mint emancipációs regényíró

A Mészöly Miklós Egyesület 2017. december 1-jén, pénteken egész napos tudományos konferenciát tartott Egyetemesség és lokalitás: Mészöly és az új magyar prózafordulat címmel. A konferenciának a Petőfi Irodalmi Múzeum adott otthont. Mi is ott voltunk. Ballagó Márton beszámolója következik.

Ott jártunk

A „Mészöly-kisugárzás" elevensége

December 1-én, a Mészöly Miklós Egyesület éves rendezvénysorozatának egész napos konferenciáját délutáni kerekasztal-beszélgetés zárta. A résztvevők Bagi Zsolt, L. Varga Péter, Szilasi László és Vásári Melinda voltak. - Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Rekonstruált véletlenek

A Roma Heroes – I. Nemzetközi Roma Storytelling Fesztivál nyitóelőadásaként tekinthettük meg Alina Șerban Felelősségem tudatában kijelentem című monodrámáját a Stúdió K színpadán, a Független Színház Magyarország szervezésében. Ott jártunk.

BESZÁMOLÓ

Bánkitó Fesztivál. Raport.

Nem tudom leírni a szervezők arcán a meglepődést, hogy tényleg vevők a fesztiválozók arra, amit kifundáltak. Így mondjuk, vevők rá, pedig épphogy nem vevők, hanem résztvevők. – Gondos Mária Magdolna beszámolója a JAK Bánkitó Fesztiválon szervezett programjairól.

Helyszíni

Jóleső kényelem - A POSZT-on jártunk

Az utóbbi évek zavarossága után idén végre egy olyan POSZT-ot kaptunk, ahol jó volt lenni, ahol azt érezhette az ember, hogy a megosztottság ellenére, mégiscsak ide tartozik. - Dézsi Fruzsina beszámolója az idei Pécsi Országos Színházi Találkozóról.

Hangulatjelentés

A könyvhét értelme – Az utolsó körök

Így fogalmazódik meg bennem, hogy mitől is igazán nagyszerű dolog a könyvhét: ilyenkor lehet a legnagyobb természetességgel vadászni fontos, leárazott könyvekre. – A könyvhét utolsó napjáról Stermeczky Zsolt Gábor és Szihalmi Csilla hangulatjelentését olvashatják.

Hangulatjelentés

Mészáros Gábor: Menthetetlen mulasztások

Ácsorgás, ődöngés, nevetés, csak a szokásos. Telik az idő, túl jól telik. Nem lehet tovább húzni, jövő héten csábítani kell, ez a mulasztás még nem menthetetlen. – Mészáros Gábor hangulatjelentése a könyvhét negyedik napjáról.

HANGULATJELENTÉS

Szekeres Dóra: Nátha és izzás

Nem sokan vannak reggel kilenckor a Vörösmarty téren, a standok nagy részére is épp befutnak a könyves kollégák, felgördülnek a redőnyök, kikerülnek a székek és dedikáló asztalok. – Szekeres Dóra hangulatjelentése a könyvhét harmadik napjáról.

Ott jártunk

Toldi-remix, avagy Arany János in he house

Most már egészen biztosan megvan a kedvenc részem a Toldiból, tudjátok, az, amelyikre cigányost lehet táncolni a Tizedik ének végén. – Toldi Miklós szellemét idézte meg a Bob és Bobék Orchestra a Margón a meghívott író-költő bajnokok segítségével. Ott jártunk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Thalassa könyv- és lapszám-bemutató

Kossuth Klub (Bp, VIII., Múzeum. u. 7.)
Kezdő dátum: 2008-06-11 18:00:00

lho.es - honlapbemutató

Cervantes Intézet (Bp, VI., Vörösmarty utca 62.)
Kezdő dátum: 2008-01-31 18:00:00

A Krétakör New Yorkban - képes-hangos úti beszámoló

Gödör (Bp, V., Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2006-04-07 22:30:00

Kié a szöveg?

ELTE Tanári Klub (Bp, V., Szerb u. 21–23.)
Kezdő dátum: 2006-02-09 17:00:00

Az Írók Szakszervezete közgyűlése

Rátkai Klub (Bp, VI., Városligeti fasor 38., félemelet)
Kezdő dátum: 2006-01-14 11:00:00

Beethoven C-dúr dzsungel

Nyitott Műhely (Bp, XII., Ráth György u. )
Kezdő dátum: 2005-12-10 18:00:00

Hévízi Irodalmi Napok

Szent András Állami Reumatológiai és Rehabilitációs Kórház Kht Díszterme (Hévízfürdő Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.)
Kezdő dátum: 2005-10-15 10:00:00

Szent Iván-napi Sokadalom

Millenáris Fogadó és Park (Bp, II., Fény u. 20-22.)
Kezdő dátum: 2005-06-24 10:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Az elcserélt hetedik

2008. július 13. - Kali Kinga
Ahogy gyarapodik a gyűjtemény, egyre nagyobb biztonságérzet keríti hatalmába a gyűjtőt, aki e folyamat közben gazdagodik íróvá, és arca is felderül egyre. Másféle biztonság ez, mint a tárgyak gyűjtőié, vagy a pénzt harácsolóké. Mert a tárgyak akaratnélküliek; e gyűjtemény textúrája azonban szavakkal kirakott, és a szavaknak akaratuk van. Foglalkozni kell velük, napról napra, szépen egymás után egyengetni őket...

Szerda: Pánik itthon, nem iszom

2008. március 5. - Spiegelmann Laura
Itt sok minden eszembe jutott még, amit nem vagyok képes megírni. Ha író lennék, nyilvánvalóan nem okozna gondot. Itt viszont lefagytam végleg. A kényszerű közjáték, a keddi, tévképzettel súlyosbított, bűntudattal teli este és éjjel leírása után annyira szorongtam, hogy ma ki sem mertem menni a lakásból. Megpróbáltam legalább a boltig eljutni, de már a folyosóra kilépve visszafordultam. Ital nélkül maradtam, pedig már hajnalban igen jól esett volna.

Fejreesetten

2008. január 28. - András Sándor
Arról lehet vitatkozni, ha érdemes, hogy Petőfi anyjának volt-e tyúkja, arról viszont, hogy a vers jó-e, vitatkozni – szerintem – majdnem annyira értelmetlen, hogy jó költő-e Petőfi, jobb-e, mint Arany. Megértem, ha valaki máshogy érez Petri költészete iránt ma, mint Károlyi Csaba, azt érdemes megírni, tanúvallomásként egy olyan perben, amelyikben végítélet nincs.

Netnapló-retro 3.

2007. május 9.
Kedves Olvasóink!

Mivel e heti netnaplószerzőnk halaszthatatlan külföldi utazásnak nézett elébe, s technikai akadályok miatt nem tud naplókban beszámolni az ott történtekről, így számunkra sem marad más, mint hogy megnézzük, vajon mi történ ugyanezen a napon a rovat életében egy éve, két éve, három éve.

Ha gondolják, tartsanak velünk!

Összehasonlító városelmélet

2006. november 23. – László Noémi
Itthon valahogy ismerem a leselkedő veszélyt, ő is ismer engem, igazság szerint nem vesszük túl komolyan egymást. Itthon hasra esek, pofára esek, lehasad az agyam, betöröm az orrom, röhögünk egyet és megy minden tovább. Itthon ki merek szállni a körhintából, le merek ülni a gép mellé a fűbe, el merem bámulni órákig az eget.

Fül kell hozzá?

2006. 05. 09. – Kabdebó Lóránt
Már az is elgondolkoztathat, hogy egy politikai beszédet nem tartalma iránti érdeklődéssel figyel a beszámoló készítője, hanem művészi teljesítményként. De arra, hogy írása végén a költő jó angyala vagy valami gonoszkodó ironikus hajlam íratja a Goethe-idézetet, ki figyelt fel?

Boldog újévet!

2004. 01. 01. - Szabó T. Anna netnaplója
Eredetileg úgy terveztük, hogy mulatni megyünk, de az egész napos takarítás után mozdulni is alig bírtam - Gábris két napra ott maradt Veszprémben a szüleimnél, mi itthon dolgoztunk és rendezkedtünk. Fájdalmasan hiányzott, a távollétében mégis különlegesen ünnepi hangulatunk támadt, mint a nászutasoknak egy barátságos hotel gyertyafényes hálószobájában. Szilveszter volt, meleg, jó zene. És mi ketten. Így kezdődött az év.

Naplopók és burzsoák

2004. 03. 03. – Nagy Gergely
Tegnap este egyszerre a Basszus! című könyvben éreztem magam, feljött egy srác és mustrálgatta a basszusgitáromat, a mexikói Fender Jazz Bass-t, amelyet hétfőn meghirdettem eladásra. Hozott magával egy kisméretű erősítőt, valamint egy másik gitárt is, egy Squier Jazz Bass-t és összeasonlítgatta a két hangszer hangkarakterét, töprengve, hogy melyiket vegye meg. Egerből jött vonattal, kezében a Gallien-Krueger erősítővel és a gitárral.

Kártojás

2004. 02. 27. - Nagy Gergely netnaplója
Már a 2002-es választási kampánynál feltűnt, hogy ebben a számban mennyire hamisan énekel valaki. (Az Egészséges Fejbőr, vagy a Ballagó Idő énekese? Hihetetlen nevek vannak amúgy, kedvencem a Romantikus Erőszak.) Ez volt a szóban forgó párt kampány-klipjének zenéje és azon tűnődtem, hogy ha a Kodály-módszer országában egy fülhasogatóan hamis, bántóan alulintonált választási nótával be lehet jutni a Parlamentbe (vagy akár győzni lehet), akkor igen nagy baj van.

Ikrek

2004. 04. 15. - Szántó T. Gábor
Nem szeretek rögtönözni. A Litera felkérése nyomán kiszabott időmben - mely véletlenül április 15-e, a Holocaust áldozatainak emléknapja előestéje, és 22-e, a Szombat által a Műcsarnok Elhallgatott holocaust című kiállítása kapcsán sorra kerülő irodalmi- és vitaest közé esik - rövid bevezetővel korábbi feljegyzéseket teszek közzé, melyek azonban sok szállal kapcsolódnak e napokhoz. Először azonban kétségeimről, miért folyamodom már megemésztett gondolatokhoz.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

08.08.08. 08:08

A Kezdet és a Végzet (a Teremtés 8. napja) avagy a Kentucky Fried Chicken (KFC) Rejtély Megoldása Én nem emlékezem és nem felejtek. Azt mondják, ez hogy lehet? Ahogy e földön marad, mit elejtek,...

Utazás Migréniába.

(úti beszámoló) Migréniát a Fajanszok lakják. Magyarországon belül szétszórtan és kicsin de rengeteg Fajansz diaszpóra található. Ez Migrénia. Egy-egy Migrén településen általában egy öreg Fajansz...