hirdetés

Keresési eredmény a(z) „beszélgetés” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Litera Rádió

Litera Rádió: Hazai Attila Feri: Cukor Kékségéről

A Magvető Kiadó és az ELTE BTK Média szakának szervezésében május 7-én került sor arra a beszélgetésre, amelyen Hazai Attila Feri: Cukor Kékség című regénye volt a téma. Havasréti József, Müllner András és K. Horváth Zsolt beszélgetését meghallgathatják a Litera Rádióban.

Litera Rádió

Litera Rádió: Mészöly Miklós Párbeszédkísérletéről az Előhívásban

2017. október 11-én az Előhívásban Mészöly Miklós: Párbeszédkísérlet (a kérdező Szigeti László) című könyvéről Németh Gábor, Jánossy Lajos, Reményi József Tamás és új társuk, Tóth-Czifra Júlia beszélgetett a Nyitott Műhelyben. – Litera Rádió.

Ott jártunk

Másodlat az irodalomban és a képzőművészetben

A másodlat olyan másodpéldányt jelöl, amely bár nem azonos az eredetivel, vagyis voltaképp másolat, mégsem másodrendű, hanem az eredetivel egyenrangúként működik, azonosan hitelesített példány. – A Másodlat című kiállítás kapcsán Zsikla Mónika és Nagy Gabriella beszélgetett az alkotókkal. – Ott jártunk.

Program

MÁSODLAT — Irodalom

2017. június 29-én, csütörtökön 17 órakor a Budapest Galéria Másodlat című kiállításában másolás, reprodukció, utánzat kérdéseiről a kiállító művészekkel, valamint Péterfy Gergellyel és Závada Péterrel Zsikla Mónika és Nagy Gabriella beszélget.

Ott jártunk

Szív Ernő – A hírlapíró, aki költő

Darvasi néha olyan finoman fogalmaz, hogy Szív írói műhelye egy titokzatos, mesebeli térnek tűnik fel a képzeletemben. – Darvasi László és Németh Gábor beszélgetésén jártunk.

Beszélgetés

Akárki-estek: A. F. Th. van der Heijden és Erwin Mortier művéről

Az ELTE Néderlandisztika Tanszéke szervezésében zajló ’Akárki/Elckerlijc estek’ című beszélgetéssorozatban A. F. Th. van der Heijden Tonio (Gondolat, 2014) és Erwin Mortier Dadogó dalok könyve (Ab Ovo, 2014) művéről Réthelyi Orsolya, Gera Judit, Fenyves Mikós, Menyhért Anna és Kálmán C. György beszélgetett az Írók Boltjában. 

Ott jártunk

Túlélő és elhalt emberszövetek

Csaplár Vilmos és Nádas Péter beszélgetett egymással és Csaplár regényéről, a Hitler lányáról, a Holokauszt Emlékközpont kávézójában a Könyv est rendezvény keretében. Szegő János ott járt.

Ott jártunk

A Műút a könyvtárba vezet: Bodor Ádám Miskolcon

Bodor Ádámmal nem könnyű beszélgetni. Mintha alkatilag is távol állna tőle a kvaterkázás, a nyílt színi önvallomásoktól pedig – láthatóan – tartózkodik. Semmi ornamentika. Bodor Ádám Miskolcon, ott jártunk.

Ott jártunk

Körülbeszélések

Darabos Enikőt nem érintette meg az Árnyképrajzoló, Vári György egy új hagyomány megteremtésére tett radikális kísérletnek tartja. – Szegeden a Grand Caféban Borbély Szilárd Árnyképrajzoló című kötetéről március 11-én vitáztak az összegyűltek. Az estről Turi Tímea számol be.