hirdetés

Keresési eredmény a(z) „drmáriás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Írómozi / Kilátó

Ki énekel ott? – Írómozi DrMáriással

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának vendége 2018. január 31-én, szerdán este 7-től DrMáriás, választása Slobodan Šijan: Ki énekel ott? című filmje. A vetítés utáni beszélgetést Nagy Gabriella vezeti.

LiteraTV

Messziről jött ember a LiteraTV-ben

2015-ben Messziről jött ember címen rendezte meg előszilveszteri partiját a Litera. DrMáriás, Dunajcsik Mátyás, Szerbhorváth György, Kun Árpád (hangja: Kemény István), Tompa Andrea és Dragomán György felolvasását megtekinthetik most a LiteraTV-ben.

Messziről jött ember

DrMáriás: Kedves Abdul!

Kedves Abdul! Azóta minden jóra fordult. Ma már büszke magyar állampolgár vagyok, adófizető kulturális vállalkozó, optimista szavazó és naiv tévénéző, aki aggódik hazája jövője miatt, az ideözönlő konkurencia miatt, a pénz- és földelvevő, munka- és feleséglenyúló jöttmentek miatt. – DrMáriás írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri partiján hangzott el.

Előszilveszter 2015

MESSZIRŐL JÖTT EMBER

2015. december 30-án 14. alkalommal rendezi meg a Litera nagyszabású előszilveszteri partiját a Trafóban. Az irodalmi óévbúcsúztatón fellép Dragomán György, DrMáriás, Dunajcsik Mátyás, Kun Árpád (Kemény István hangján), Tompa Andrea és Szerbhorváth György. Konferanszié: Vajdai Vilmos. Látvány: Vj Unflyable.

Ott jártunk

Mitől függ a Sántakutya?

Április 27-én harmadik alkalommal került sor a Sántakutya című igazmondó showra a Kompót Dumaklubban. A sorozatban írók, művészek mesélnek magukról. Bár Dumaszínház produkcióról van szó, nem annyira a poénokon van a hangsúly, hanem az a cél, hogy igaz és személyes történetekkel ismertessék meg a közönséget. - Ott jártunk.   

Képmegnyitás

Tandori Dezső: DrMáriásnak to Forever

2013. december 10-én nyolc kortárs szerző "nyitotta meg" ez alkalomra írt történetével egymás képét és egyúttal magát az Íróképek című kiállítást a Nyitott Műhelyben. Tandori Dezső DrMáriás festményeihez írt képversét olvashatják, és a "megnyitásról" készült felvételt tekinthetik meg.

ÍRÓKÉPEK

DrMáriás: Jóisten másnapos reggelén

2013. december 10-én nyolc kortárs szerző "nyitotta meg" ez alkalomra írt történetével egymás képét és egyúttal magát az Íróképek című kiállítást a Nyitott Műhelyben. DrMáriás kabai lóránt két képéhez írt szövegét olvashatják el, és az erről készült felvételt is megnézhetik.

Programok

Roham, Pepita - Két este a Literával

A Litera ezen a héten hagyományos sorozatai mellett két különálló estet is szervez. Március 4-én, hétfőn Szintén zenész című estjén várja az érdeklődőket a Roham Bárban, Németh Gáborral, DrMáriással, Szilágyi Zsófiával és Bartók Imrével, március 8-án, pénteken Egy férfi és egy nő címen Bárdos Deák Ágnest és Víg Mihályt látja vendégül a Pepita Ofélia Bárban.

Országos Elme

Országos Elme Afterparty - Beszélgetős este a Pepitában

2013. január 11-én este 7-től a Litera és vendégei kísérletet tesznek az Országos Elme című előszilveszter felejthetetlen perceinek felidézére, és beszélgetést kezdeményeznek országunk és elménk állapotáról a Pepita Ofélia Bárban.

Ex Symposion 2011/74

Györe Balázs: Barátaim, akik besúgóim is voltak (részlet)

Ex Symposion legújabb, Kém című (2011/74-es) számát Györe Balázs szövegének részletével ajánljuk, plusz a lapszámot illusztráló drMáriás Szörnyű kedvenceim című képsorozatának darabjaival.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Messziről jött ember - A Litera 14. előszilveszteri partija


Kezdő dátum: 2015-12-30 20:00:00
A Litera irodalmi portál 14. előszilveszteri estjének vendégei el-, azaz ki- és bevándorló magyar írók, olyanok, akik maguk is új otthont kerestek a világban.

Kiállítás-megnyitó

DrMáriás kiállításának megnyitója a Godot-ban


Kezdő dátum: 2013-12-04 20:00:00
II. Erzsébet titokban Geronazzo Máriával egyeztet a keleti nyitás politikájáról a Külön 2014 Nemzeti Parkban címmel nyílik DrMáriásnak kiállítása a Bartók Béla úti Godot Galériában.

egy halott naplója – Könyvbemutató

Jövő Háza Fogadó (Bp. II., Fény u. 20-22.)
Kezdő dátum: 2006-10-11 20:00:00

Babinszky Csilla: Medence

Magyar Műhely Galéria (Bp, VII., Akácfa u. 20.)
Kezdő dátum: 2006-01-18 18:00:00

drMáriás és Para-Kovács közös felolvasása


Kezdő dátum: 2005-02-03 16:00:00
Bp., VI., Andrássy út 45.

II. Debreceni Könyvszemle

A Debreceni Egyetem Főépülete (Debrecen, Nagyerdő)
Kezdő dátum: 2005-12-09 10:30:00

IGOR LAZIN & GORAN DIMIĆ kiállítása

Erlin Klub Galéria (Bp, IX., Ráday u. 49.)
Kezdő dátum: 2005-09-22 18:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

BEST OF 2014: Néger akarok lenni!

2014. május 10. - A38 Hajóa

Nálam ez a betegség akkor kezdett aggasztó méreteket ölteni, amikor a hajó megnyitásakor egy eszméletlen fekete ördög olyan funkot nyomott, hogy kiégett az agyam. - Az A38 Hajó mai műhelynaplóját drMáriás - a hajó üzemorvosa jegyzi.

Néger akarok lenni!

2014. május 10. - A38 Hajóa

Nálam ez a betegség akkor kezdett aggasztó méreteket ölteni, amikor a hajó megnyitásakor egy eszméletlen fekete ördög olyan funkot nyomott, hogy kiégett az agyam. - Az A38 Hajó mai műhelynaplóját drMáriás - a hajó üzemorvosa jegyzi.

Merz, lekvárrozs

2004. 09. 14. - Ladik Katalin
Ez a Merz-pince, akár Kurt Schwitters alkotása is lehetne. Kancervirág. A mesebeli égig érő fa. A fogyasztói társadalom jelképe. Égig érő babkonzervfa. A nappali szoba fakorlátján felkúszik a mennyezetre, átfúrja a hálószobát, a tetőt. A hulladék-karácsonyfa szikrázik, főz, mos, vasal, köt, újságot olvas. Ez a kifeslett téridő kontinuum, ez a tályog, daganatoktól remegő lény, ez a történelmi modell, a kettéhasított androgyn önmagát sokszorosító monstruma.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Ki énekel ott? – Írómozi DrMáriással

Január végén Slobodan Šijan Ki énekel ott? című filmjével DrMáriás volt a vendégünk az Írómoziban. A vetítés után a szerzővel Nagy Gabriella beszélgetett a Nyitott Műhelyen.

Messziről jött ember

DrMáriás: Kedves Abdul! – LiteraTV

Jubileumi, 15. előszilveszterünk előtt hétvégenként lejátsszuk olvasóinknak újra a tavalyi évbúcsúztató felvételeit. A téma aktuális. DrMáriás írása a Litera Messziről jött ember című előszilveszteri estjén hangzott el a Trafóban. 

LITERA TV

Országos elme - Tudósok, első jelenet (videó)

"Milyen ország ez? Milyen az arca?" - kérdezi Esterházy szereplője a Búcsúszimfóniában - idei előszilveszteri partinkon Országos elme címmel megkíséreltük megválaszolni a kérdést és feltérképezni az ország állapotát. Ehhez a nemzet doktora, drMáriás és a Tudósok adták meg a zenei alaphangulatot.