hirdetés

Keresési eredmény a(z) „fesztivál” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

hír

Lengyel Balázsra és Mándy Ivánra emlékezik a Szépírók Társasága

Október 12-13-án rendezi meg fesztiválját a Szépírók Társasága a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A tanácskozás az idén száz éve született Lengyel Balázs és Mándy Iván munkásságával foglalkozik.

Hír

Nádas Péter a Louisiana Literature fesztiválon

Az augusztus 23-án indult Louisiana Literature fesztivál meghívottja Anne Carson, Delphine de Vigan, Javier Marías, Teju Cole, Daniel Kehlmann és Domenico Starnone társaságában Nádas Péter, aki Párhuzamos történetek című regényének dán fordítását mutatja be a közönségnek.

Hír

Hévíz 25 Fesztivál – program!

Július 20-án és 21-én kerül megrendezésre a Hévíz 25 Fesztivál. A folyóirat 25. születsénapjának alkalmából tartott esemény nemcsak a Hévíz negyedszázados múltját eleveníti fel, hanem átadják az idei Hévíz Díjat és az U25 verspályázat fődíját is.

Hír

Ahol a négynegyed és a jambus összeér: FISZ a Kolorádó fesztiválon

Közös szövegelésre hív a Fiatal Írók Szövetsége a Kolorádó fesztivál minden napján déltől nyolcig, június 14-től június 16-ig. Workshopok, beszélgetések és együtt-alkotás az irodalom határainak folyamatos átlépésében.

HÍR

Y.EAST – Színházi és zenei fesztivál Zsámbékon

Több országból érkező színházi előadások, koncertek, szabadtéri mozi, workshopok –  újra megrendezik a színházi és zenei találkozót, a Y.EAST fesztivált, 2018. június 21. és június 24. között Zsámbékon.

Hír

Harmadik alkalommal érkezik az Art Capital

Harmadik alkalommal nyílik meg június 9-én a nagy sikerű Art Capital Szentendrén. A rendezvény központi témája 2018-ban a modern ember természethez való viszonya – ezt járják körül a tematikus kiállítások, filmvetítések, irodalmi estek, színházi előadások és koncertek.

Hír

Courage Parevo Filmfesztivál – A kultúra mint ellenállás

Irodalomcsempészet, punk, szamizdat, Rocky Romániában, '68, cenzúra: egy nemzedék törekvései, akik megváltoztatták fél Európa életét. 16 film az egykori szocialista országok ellenkultúrájáról, Magyarországon először a Courage-Parevo nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon.

Program

Erdély Miklós 90 – Fesztivál a Három Hollóban

2018 júliusában lenne Erdély Miklós író, költő, képzőművész, filmrendező, nagy hatású performance-művész és gondolkodó 90 éves. Halálának 32. évfordulóján, május 22-én és 23-án tiszteletére rendez kétnapos programsorozatot a Szépírók Társasága a Három Hollóban.

Hír

Futballkupa Esterházy Péter tiszteletére

2018. április 13-án és 14-én a két fiatal írókat tömörítő írószervezet, a JAK és a FISZ kétnapos minifesztivált szervez Esterházy Péter születésnapja, és a magyar próza napja alkalmából. Az április 14-én megrendezésre kerülő I. Futball-EP kispályás emlékkupára a csapatok jelentkezését április 9-ig várják.

Esterházy-fesztivál

Van egy író. Szeretem. – Esterházy-fesztivál a Teslában

Már több mint egy éve nincs velünk Esterházy Péter, életműve azonban élőbb, mint valaha. A Szépírók Társaságának november 4-én kezdődő fesztiválja sokszínű és sokrétű hatását mutatja be zenével, színházzal, képzőművészettel, kerekasztal-beszélgetésekkel – és természetesen sok-sok irodalommal, a Teslában.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Írók a Balaton körül - Irodalmi Mini-fesztivál


Kezdő dátum: 2015-09-11 15:30:00
A Balatoni Múzeum és a József Attila Kör irodalmi koprodukciója. Fellépnek: Barlog Károly, Kassai Zsigmond, Laboda Kornél, Potozky László.

ANILOGUE 2008

Toldi mozi (Bp, V. Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.)
Kezdő dátum: 2008-11-29 10:00:00

ANILOGUE 2008

Toldi mozi (Bp, V. Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.)
Kezdő dátum: 2008-11-28 10:00:00

ANILOGUE 2008

Toldi mozi (Bp, V. Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.)
Kezdő dátum: 2008-11-27 10:00:00

Az Animáció világnapja

Budapesten a KINO-ban, Debrecen több helyszínen
Kezdő dátum: 2008-10-28 11:00:00

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-26 11:00:00

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-25 11:00:00

Kultúrcsempész Sínbusz-Fesztivál

Szeged – Szabadka (Gyülekező: Szeged, nagyállomás váróterme)
Kezdő dátum: 2008-10-15 10:00:00

Naphegy Mesefesztivál

Krisztina tér (Bp, I. a templom melletti Gesztenyésliget)
Kezdő dátum: 2008-10-04 10:00:00

Első Budapesti Halottaskönyv Fesztivál

Bakelit Multi Art Center, Hangár (Bp, IX. Soroksári út 164. XVIII. épület)
Kezdő dátum: 2008-09-26 21:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Európa poétikai határainak tágítása

Irodalmi vagy politikai kérdés-e a délszláv háborúk korszaka, itthon követhető iowai nyom után hagynak-e nyomot nálunk az iowaiak, mennyire ismerhető meg Bachmann egy nap alatt és milyen könyvek jelennek meg a Könyvesház gondozásában? Orbán György, a Ráday Könyvesház tulajdonosa beszél a ma indult Ráday utcai Europoetica Nemzetközi Költészeti fesztivál jelentős programjairól.

Amszterdam Pesten

Az idén öt esztendős A38 hajó a Műcsarnokban tavasszal pár napos kiállítással ünnepel, de addig is különleges koncertkínálattal várja vendégeit. A most zajló holland-flamand LOW Kulturális Fesztivál részeként kerül sor a hajón a My City: Amsterdam három napos programjára, s a hajó is kiutaztatja a magyar előadókat Amszterdamba.  Ezekről is beszélt a hajó képviseletében Vasák Benedek.

EP-s társítások

Az Képzett Társítások (Aegon-estek) sorozatában a Bárka Színházban a 2007-es Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében 2007. március 30-án Alföldi Róbert házigazda Esterházy Pétert, Dés Lászlót és Figula Mihály borászt látta vendégül. Az estről készült összefoglalót láthatják.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Non-stop tereprendezés

Art Moments - 2014. augusztus 5.

Bent a kiállítások, kint pedig a graffitik készültek nagy erőbedobással, közben pedig non-stop tereprendezés: székek, padok, babzsákok, molinók, táblák, vitorlák pakolgatása, kötözése, seprés, felmosás, törölgetés stb. -  Ma ünnepélyesen megnyit s holnaptól várja látogatóit az Art Moments fesztivál.  Szeder Kata, a fesztivál művészeti vezetője naplóját olvashatják keddről.

Netnapló

Vízre épített szigetek

Art Moments - 2014. augusztus 4.

Mára már áll a 800 négyzetméteres szigetrendszer és rajta a három ház a kiállításoknak – és messze lekörözi a látványterveket... kiderült, az, hogy itt most a vízbe/vízre kell építkezni, semmivel sem nagyobb ördöngősség, mint felhúzni egy nagyszínpadot valamelyik zenei fesztiválon. - A két nap múlva nyíló Art Moments munkatársai írják ezen a héten a naplót a Literán. Elsőként a fesztivál igazgatója, Erdélyi Szabolcs írását olvashatják.

Netnapló

Kapaszkodni kell! És mi az a Batman?

Vilmos naplója - 2014. július 3-4.

A X. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál július 3-án kezdődött Gyulán, és július 13-án, vasárnap este ér véget. Profik és amatőr színházak osztoznak a tíznapos programban a jobbnál jobb helyszíneken. Az eseményeket  bizonyos Vilmos blogja foglalja össze. Kissé elfogult, de ez az ő esetében érthető. Viszont saját véleménye mellé saját képeivel is szolgál. - Vilmos első bejegyzését olvashatják. 

Emészthető klasszikusok

2009. 05. 09. – Takács Vera
Ahelyett hogy: „Nyári napnak alkonyúlatánál / Megállék a kanyargó Tiszánál / Ott, hol a kis Túr siet beléje, / Mint a gyermek anyja kebelére.” azt írják, hogy: „az ipse ott bambult a Tiszánál.” Jó tudom, ez vers, és túloztam, de mégis hogy? Emészthetővé tenni!

Döbrögi a nyóckerből

2009. május 7. - Takács Vera
Nagyon nagy szomorúságom, hogy ezek a kiváló előadások, láthatatlanok maradnak. Hogy nem kellenek egy tévének se. Vagy ha igen, talán ez még rosszabb, csak ingyenműsorként.

A második csütörtök

2008. szeptember 11. - Sumonyi Zoltán
Ahogy Juhász Anna (a költő legfiatalabb lánya) segítségével végignyomakodtunk a tömegen a laudátoroknak fenntartott első sorok felé, láttam, hogy ott szorong a magyar irodalom és az irodalmi élet teljes képviselete. Semmi „szekértábor”, semmi „ferde szem”! Úgy látszik, hogy mégis csak van egy magaslati pont, ahová már nem csaphatnak föl az ostoba megosztottság és ellenségeskedések hullámai.

Véget ért a 4. BuSho

2008. szeptember 7. - Rimóczi László
A Maestro című animációs film - mely egyébként két díjat is kapott a BuSho-n - Oscarra jelölésekor hatalmas várakozással tekintett mindenki Los Angeles felé, majd amikor egy másik alkotás vitte haza az arany szobrocskát, a győztest már nem kísérte akkora érdeklődés! Akit azonban mégis érdekelt, hogy melyik volt az a rövidfilm, mellyel szemben nagy csatában ugyan, de alulmaradt a Maestro, az a következő BuSho Fesztivál nyitófilmjeként megtekinthette a The Danish Poet-et.

Fesztiválfíling és rozéfröccs (meg meglett díjak)

2008. szeptember 6. - Rimóczi László
Most kaptuk a hírt, hogy a tegnap beharangozott BuSho díj ellopás vagy vaklárma volt, vagy valahogy meglettek, valahonnan előkerültek közben, de a pontos részletekről nem tájékoztattak.

Ellopták a BuSho díjakat!

2008. szeptember 5. – Rimóczi László
Amikor először meghallottam a hírt, azt hittem, hogy csak kitalálták, hogy kicsit hasonlítson a megszokott Oscar-díj cirkuszhoz, amikor mindig valami történik vele, ellopják őket, majd később megtalálják a kukában…tényleg, a környező kukákban körül se néztünk. Ez hiba volt.

Őszülő kanári 1.

Busójárás szeptemberben, és a világ kedvenc baktériumai
Új kihívást kaptam az élettől: televíziós vetélkedőkhöz írok kvízkérdéseket! Az egyik hajdani főszerkesztőm ajánlott be, és a napi 50 leadandóból már van 3 darab! Számos faramuci szempontot kell szem előtt tartani, míg az ember megszül legalább egyet, de ebbe most ne menjünk bele. Nehéz dolog.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

F.GY. MÁGIA

F.GY. MÁGIA Kettőezerhat szeptember egy, A hajnali órán halálos kegy: Gyerekünk lesz! üvölt két vonal, A rádió felsír…elvesztett fonal. Egyszerre tudtam hogy apa vagyok, És hogy a költőink között a...

Hosszantartó bizsergések

Cigi: Férfi munka (Men in Back)     Csak az üres buszon eszmélek rá, mikor tekintetem a suhanó tájról az ablaküvegre kenődött arcképemre téved, hogy megtettem megint, és a világ ugyan nem lett jobb,...

Kisüsti

Biciklivel érdemes kimenni. Biciklivel vagy gyalog. A vár körül ilyenkor legalább annyian vannak, mint a Várszínház előadásain, nyáron. Sok a külföldi, és egy parkolóhelyért ádáz küzdelmet folytatnak...

Valaki vett egy harsonát

Valaki vett egy harsonát, és Valaki a kasszánál elfelejtette átgondolni, hogy egy U alakban épült, 84 lakásos társasház megtisztelt lakója. Volt. Ráadásul Valaki, valahogy nem a Fesztivál Zenekar...

Valaki vett egy harsonát

Valaki vett egy harsonát, és Valaki a kasszánál elfelejtette átgondolni, hogy egy U alakban épült, 84 lakásos társasház megtisztelt lakója. Volt. Ráadásul Valaki, valahogy nem a Fesztivál Zenekar...