hirdetés

Keresési eredmény a(z) „fesztivál” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Esterházy-fesztivál

Van egy író. Szeretem. – Esterházy-fesztivál a Teslában

Már több mint egy éve nincs velünk Esterházy Péter, életműve azonban élőbb, mint valaha. A Szépírók Társaságának november 4-én kezdődő fesztiválja sokszínű és sokrétű hatását mutatja be zenével, színházzal, képzőművészettel, kerekasztal-beszélgetésekkel – és természetesen sok-sok irodalommal, a Teslában.

Fehérvári Irodalmi Napok

Fehérvári Irodalmi Napok 2017

2017. szeptember 26. és október 1. között újra megrendezésre kerül a Fehérvári Irodalmi Napok (FIN).  A hatnapos fesztiválon 11 helyszínen 14 program közül válogathatnak az érdeklődők. A FIN vendége lesz többek között Bereményi Géza, Závada Péter, Háy János, és a Tünet együttes, de bemutatkoznak a Szívlapát ifjúsági antológia szerzői is, megrendezésre kerül a fehérvári slam poetry verseny, valamint az irodalmi események mellett helyet kapnak színházi előadások is.

PROGRAMAJÁNLÓ

Irodalom másképp - PIM Nyári Fesztivál 2017

A Károlyi-palota udvarán a kert gesztenyefái szolgálnak a tizenötödik PIM Nyári Fesztivál díszletéül. Június 25. és július 14. között a könnyed nyári estéken a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa.

HÍR

Best of Katlan – Elkezdődött a 10. Ördögkatlan Fesztivál

Ahogy Háy János mondta a kezdetekkor: az Ördögkatlan olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Kilenc év után kimondható: az Ördögkatlan jó lett, mert – legalább öt napig – jók vagyunk. Így lesz ez 2017. augusztus 1-5. között is.

Hír

Jövő héten startol a nyári Margó

Június 7-től 11-ig kerül megrendezésre a nyári Margó Irodalmi Fesztivál a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az ötnapos  programsorozat rendhagyó szerzői estekkel, koncertekkel, beszélgetésekkel és felolvasásokkal várja az érdeklődőket. A rendezvény továbbra is ingyenes.

NextFest

NEXT – fiatal írók a Trafóban

NEXT IRODALOM / történelem, politika, popkultúra címen háromrészes beszélgetéssorozat indult január 14-én a Trafóban arról, hogyan látják a fiatal szerzők az irodalmi és kulturális élet aktuális problémáit. A sorozatszerkesztő: Krusovszky Dénes.

HÍR

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál - Töltsd fel magad!

Október 7-én indul a 25. CAFe Budapest, Közép-Európa meghatározó kortárs összművészeti fesztiválja.

Körkép

Tábori levlap 2.

Irodalom lépésről-lépésre – Irodalmi tábori körképünk második részében nyári alkotótáborokat ajánlunk minden irodalomkedvelőnek, kezdőktől a haladókig. Aki idén lemaradt, reméljük jövőre könnyen választja akár egymás után mindegyiket. 

Körkép

Tábori levlap 1.

A JAK „a fiatal irodalom legjobb helye” szeretne lenni, ezért Gaborják Ádám örömmel mesél arról, hogy számára a tábor okozta örömön túl külön elismerés, hogy kezdenek példaképpé válni. – Irodalmi tábori körképünk 1. részét olvashatják.

Fesztivál

Elkezdődött a PIM Nyári Fesztivál

A Petőfi Irodalmi Múzeum 2016-ban tizennegyedik alkalommal rendezi meg a PIM Nyári Fesztivált. A fesztivál célja, hogy könnyed szórakoztatást nyújtson, ezért az irodalmat ezen a nyári rendezvénysorozatunkon tágabban értelmezik a szervezők. A fesztivál június 27-én a Budapest Bár koncertjével vette kezdetét. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Írók a Balaton körül - Irodalmi Mini-fesztivál


Kezdő dátum: 2015-09-11 15:30:00
A Balatoni Múzeum és a József Attila Kör irodalmi koprodukciója. Fellépnek: Barlog Károly, Kassai Zsigmond, Laboda Kornél, Potozky László.

ANILOGUE 2008

Toldi mozi (Bp, V. Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.)
Kezdő dátum: 2008-11-29 10:00:00

ANILOGUE 2008

Toldi mozi (Bp, V. Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.)
Kezdő dátum: 2008-11-28 10:00:00

ANILOGUE 2008

Toldi mozi (Bp, V. Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.)
Kezdő dátum: 2008-11-27 10:00:00

Az Animáció világnapja

Budapesten a KINO-ban, Debrecen több helyszínen
Kezdő dátum: 2008-10-28 11:00:00

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-26 11:00:00

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-25 11:00:00

Kultúrcsempész Sínbusz-Fesztivál

Szeged – Szabadka (Gyülekező: Szeged, nagyállomás váróterme)
Kezdő dátum: 2008-10-15 10:00:00

Naphegy Mesefesztivál

Krisztina tér (Bp, I. a templom melletti Gesztenyésliget)
Kezdő dátum: 2008-10-04 10:00:00

Első Budapesti Halottaskönyv Fesztivál

Bakelit Multi Art Center, Hangár (Bp, IX. Soroksári út 164. XVIII. épület)
Kezdő dátum: 2008-09-26 21:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Európa poétikai határainak tágítása

Irodalmi vagy politikai kérdés-e a délszláv háborúk korszaka, itthon követhető iowai nyom után hagynak-e nyomot nálunk az iowaiak, mennyire ismerhető meg Bachmann egy nap alatt és milyen könyvek jelennek meg a Könyvesház gondozásában? Orbán György, a Ráday Könyvesház tulajdonosa beszél a ma indult Ráday utcai Europoetica Nemzetközi Költészeti fesztivál jelentős programjairól.

Amszterdam Pesten

Az idén öt esztendős A38 hajó a Műcsarnokban tavasszal pár napos kiállítással ünnepel, de addig is különleges koncertkínálattal várja vendégeit. A most zajló holland-flamand LOW Kulturális Fesztivál részeként kerül sor a hajón a My City: Amsterdam három napos programjára, s a hajó is kiutaztatja a magyar előadókat Amszterdamba.  Ezekről is beszélt a hajó képviseletében Vasák Benedek.

EP-s társítások

Az Képzett Társítások (Aegon-estek) sorozatában a Bárka Színházban a 2007-es Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében 2007. március 30-án Alföldi Róbert házigazda Esterházy Pétert, Dés Lászlót és Figula Mihály borászt látta vendégül. Az estről készült összefoglalót láthatják.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Non-stop tereprendezés

Art Moments - 2014. augusztus 5.

Bent a kiállítások, kint pedig a graffitik készültek nagy erőbedobással, közben pedig non-stop tereprendezés: székek, padok, babzsákok, molinók, táblák, vitorlák pakolgatása, kötözése, seprés, felmosás, törölgetés stb. -  Ma ünnepélyesen megnyit s holnaptól várja látogatóit az Art Moments fesztivál.  Szeder Kata, a fesztivál művészeti vezetője naplóját olvashatják keddről.

Netnapló

Vízre épített szigetek

Art Moments - 2014. augusztus 4.

Mára már áll a 800 négyzetméteres szigetrendszer és rajta a három ház a kiállításoknak – és messze lekörözi a látványterveket... kiderült, az, hogy itt most a vízbe/vízre kell építkezni, semmivel sem nagyobb ördöngősség, mint felhúzni egy nagyszínpadot valamelyik zenei fesztiválon. - A két nap múlva nyíló Art Moments munkatársai írják ezen a héten a naplót a Literán. Elsőként a fesztivál igazgatója, Erdélyi Szabolcs írását olvashatják.

Netnapló

Kapaszkodni kell! És mi az a Batman?

Vilmos naplója - 2014. július 3-4.

A X. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál július 3-án kezdődött Gyulán, és július 13-án, vasárnap este ér véget. Profik és amatőr színházak osztoznak a tíznapos programban a jobbnál jobb helyszíneken. Az eseményeket  bizonyos Vilmos blogja foglalja össze. Kissé elfogult, de ez az ő esetében érthető. Viszont saját véleménye mellé saját képeivel is szolgál. - Vilmos első bejegyzését olvashatják. 

Emészthető klasszikusok

2009. 05. 09. – Takács Vera
Ahelyett hogy: „Nyári napnak alkonyúlatánál / Megállék a kanyargó Tiszánál / Ott, hol a kis Túr siet beléje, / Mint a gyermek anyja kebelére.” azt írják, hogy: „az ipse ott bambult a Tiszánál.” Jó tudom, ez vers, és túloztam, de mégis hogy? Emészthetővé tenni!

Döbrögi a nyóckerből

2009. május 7. - Takács Vera
Nagyon nagy szomorúságom, hogy ezek a kiváló előadások, láthatatlanok maradnak. Hogy nem kellenek egy tévének se. Vagy ha igen, talán ez még rosszabb, csak ingyenműsorként.

A második csütörtök

2008. szeptember 11. - Sumonyi Zoltán
Ahogy Juhász Anna (a költő legfiatalabb lánya) segítségével végignyomakodtunk a tömegen a laudátoroknak fenntartott első sorok felé, láttam, hogy ott szorong a magyar irodalom és az irodalmi élet teljes képviselete. Semmi „szekértábor”, semmi „ferde szem”! Úgy látszik, hogy mégis csak van egy magaslati pont, ahová már nem csaphatnak föl az ostoba megosztottság és ellenségeskedések hullámai.

Véget ért a 4. BuSho

2008. szeptember 7. - Rimóczi László
A Maestro című animációs film - mely egyébként két díjat is kapott a BuSho-n - Oscarra jelölésekor hatalmas várakozással tekintett mindenki Los Angeles felé, majd amikor egy másik alkotás vitte haza az arany szobrocskát, a győztest már nem kísérte akkora érdeklődés! Akit azonban mégis érdekelt, hogy melyik volt az a rövidfilm, mellyel szemben nagy csatában ugyan, de alulmaradt a Maestro, az a következő BuSho Fesztivál nyitófilmjeként megtekinthette a The Danish Poet-et.

Fesztiválfíling és rozéfröccs (meg meglett díjak)

2008. szeptember 6. - Rimóczi László
Most kaptuk a hírt, hogy a tegnap beharangozott BuSho díj ellopás vagy vaklárma volt, vagy valahogy meglettek, valahonnan előkerültek közben, de a pontos részletekről nem tájékoztattak.

Ellopták a BuSho díjakat!

2008. szeptember 5. – Rimóczi László
Amikor először meghallottam a hírt, azt hittem, hogy csak kitalálták, hogy kicsit hasonlítson a megszokott Oscar-díj cirkuszhoz, amikor mindig valami történik vele, ellopják őket, majd később megtalálják a kukában…tényleg, a környező kukákban körül se néztünk. Ez hiba volt.

Őszülő kanári 1.

Busójárás szeptemberben, és a világ kedvenc baktériumai
Új kihívást kaptam az élettől: televíziós vetélkedőkhöz írok kvízkérdéseket! Az egyik hajdani főszerkesztőm ajánlott be, és a napi 50 leadandóból már van 3 darab! Számos faramuci szempontot kell szem előtt tartani, míg az ember megszül legalább egyet, de ebbe most ne menjünk bele. Nehéz dolog.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

F.GY. MÁGIA

F.GY. MÁGIA Kettőezerhat szeptember egy, A hajnali órán halálos kegy: Gyerekünk lesz! üvölt két vonal, A rádió felsír…elvesztett fonal. Egyszerre tudtam hogy apa vagyok, És hogy a költőink között a...

Hosszantartó bizsergések

Cigi: Férfi munka (Men in Back)     Csak az üres buszon eszmélek rá, mikor tekintetem a suhanó tájról az ablaküvegre kenődött arcképemre téved, hogy megtettem megint, és a világ ugyan nem lett jobb,...

Kisüsti

Biciklivel érdemes kimenni. Biciklivel vagy gyalog. A vár körül ilyenkor legalább annyian vannak, mint a Várszínház előadásain, nyáron. Sok a külföldi, és egy parkolóhelyért ádáz küzdelmet folytatnak...

Valaki vett egy harsonát

Valaki vett egy harsonát, és Valaki a kasszánál elfelejtette átgondolni, hogy egy U alakban épült, 84 lakásos társasház megtisztelt lakója. Volt. Ráadásul Valaki, valahogy nem a Fesztivál Zenekar...

Valaki vett egy harsonát

Valaki vett egy harsonát, és Valaki a kasszánál elfelejtette átgondolni, hogy egy U alakban épült, 84 lakásos társasház megtisztelt lakója. Volt. Ráadásul Valaki, valahogy nem a Fesztivál Zenekar...