hirdetés

Keresési eredmény a(z) „folyóiratajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

JELENKOR 2018/11.

Fenyvesi Ottó: Folyamatos jelen

„Fogarassy Miklós temetésére igyekeztem / a pesti köztemetőbe a nyár legvégén; / egész éjszaka esett, / párolgott a sok víz, vissza a mennyekbe / (kétezertizenhárom augusztusában)." – A Jelenkor novemberi számát Fenyvesi Ottó versével ajánljuk.

SZÉKELYFÖLD, 2018. OKTÓBER

Fekete Vince: Idővonal

Az októberi Székelyföld Bogdán László, Egyed Emese, Fekete Vince és Láng Orsolya versével búcsúzik munkatársától, Egyed Péter költő, író, filozófustól (1954-2018). A számot Fekete Vince versével ajánljuk.

AJÁNLÓ

Fejér Johanna és Szálinger Balázs versei

„A cukormoratórium ideje alatt / Közpénzatkák és keretlegények, / Aranyfüljelzős jószágtörmelékek / Édes éveket tartanak." – A Hévíz folyóirat idei 4–5. számát Fejér Johanna és Szálinger Balázs verseivel ajánljuk.

Eső 2018. ősz

Sára Júlia: Skicc

Hiszen ott volt az a rohadt papír. Így ahelyett hogy felmászott volna magáért, lehajolt érte valakiért, az életben maradást, úgy tűnik, az ellentétek szülik. Fel helyett le. – Az Eső őszi számát Sára Júlia novellarészletével ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018/9.

Polgár Anikó versei a szeptemberi Irodalmi Szemlében

„Remélem arany, és érdemes volt ennyit / csúszni, mászni, kaparni itt a bűzben. "– Az Irodalmi Szemle szeptemberi számát Polgár Anikó három versével ajánljuk.

Jelenkor 2018. július-augusztus

Gáspár-Singer Anna: Maradjon minden a régiben

Mikor felvettek a tanárképzőre, „Hálistennek nem vagyok bölcsész" feliratú pólót kaptam tőle, karácsonykor bilikék, „I miss you when I'm bored" felsővel vágtam vissza. – A Jelenkor legutóbbi számát Gáspár-Singer Anna novellarészletével ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018. április

Tőzsér Árpád: Héphaisztosz háza

Ezt a tájat és falut, valahonnan/ a felhők közül, talán maga a teremtményeiből/ kiábrándult Teremtő, esetleg egy, az Esthajnalcsillaghoz/ rögzített multikopter fotózta: nagy rutinnal, szenvtelen tárgyi tudással. - Az Irodalmi Szemle 2018. áprilisi lapszámát Tőzsér Árpád versével ajánljuk.

HÉVÍZ 2018/2

Láng Orsolya és Dezső Márton verse a Hévízben

aztán megkérdezi, te hol szeretnél élni/ és belealszik a fehér faházakba,/ amelyek félmérföldenként követik egymást – A Hévíz folyóirat 2018/2-es számát Láng Orsolya és Dezső Márton versével ajánljuk.

Kilátó / Lapszámajánló

Apáink arcán – Kortársak Farkas Árpádról a Parnasszusban

A Parnasszus folyóirat 2017. őszi számát 2017. november 30-án, ma mutatják be az Írószövetség Klubjában. A lapszám centrumában Farkas Árpád költészete áll. A pályatársak, többek közt Féja Géza, Kányádi Sándor, Sütő András, Görömbei András, Csiki László és Czine Mihály szavait olvashatják a költőről, 1981-ből.

Irodalmi Szemle, 2017. szeptember

Forgács Miklós: Daliás idők

A szeptemberi Irodalmi Szemle Arany János 200 évvel ezelőtti születése alkalmából tematikus számmal jelentkezik. A lapból Forgács Miklós Daliás idők című, többszólamú versét, Arany-átiratát ajánljuk.

További találatok