hirdetés

Keresési eredmény a(z) „folyóiratajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

AJÁNLÓ

Fejér Johanna és Szálinger Balázs versei

„A cukormoratórium ideje alatt / Közpénzatkák és keretlegények, / Aranyfüljelzős jószágtörmelékek / Édes éveket tartanak." – A Hévíz folyóirat idei 4–5. számát Fejér Johanna és Szálinger Balázs verseivel ajánljuk.

Eső 2018. ősz

Sára Júlia: Skicc

Hiszen ott volt az a rohadt papír. Így ahelyett hogy felmászott volna magáért, lehajolt érte valakiért, az életben maradást, úgy tűnik, az ellentétek szülik. Fel helyett le. – Az Eső őszi számát Sára Júlia novellarészletével ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018/9.

Polgár Anikó versei a szeptemberi Irodalmi Szemlében

„Remélem arany, és érdemes volt ennyit / csúszni, mászni, kaparni itt a bűzben. "– Az Irodalmi Szemle szeptemberi számát Polgár Anikó három versével ajánljuk.

Jelenkor 2018. július-augusztus

Gáspár-Singer Anna: Maradjon minden a régiben

Mikor felvettek a tanárképzőre, „Hálistennek nem vagyok bölcsész" feliratú pólót kaptam tőle, karácsonykor bilikék, „I miss you when I'm bored" felsővel vágtam vissza. – A Jelenkor legutóbbi számát Gáspár-Singer Anna novellarészletével ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018. április

Tőzsér Árpád: Héphaisztosz háza

Ezt a tájat és falut, valahonnan/ a felhők közül, talán maga a teremtményeiből/ kiábrándult Teremtő, esetleg egy, az Esthajnalcsillaghoz/ rögzített multikopter fotózta: nagy rutinnal, szenvtelen tárgyi tudással. - Az Irodalmi Szemle 2018. áprilisi lapszámát Tőzsér Árpád versével ajánljuk.

HÉVÍZ 2018/2

Láng Orsolya és Dezső Márton verse a Hévízben

aztán megkérdezi, te hol szeretnél élni/ és belealszik a fehér faházakba,/ amelyek félmérföldenként követik egymást – A Hévíz folyóirat 2018/2-es számát Láng Orsolya és Dezső Márton versével ajánljuk.

Kilátó / Lapszámajánló

Apáink arcán – Kortársak Farkas Árpádról a Parnasszusban

A Parnasszus folyóirat 2017. őszi számát 2017. november 30-án, ma mutatják be az Írószövetség Klubjában. A lapszám centrumában Farkas Árpád költészete áll. A pályatársak, többek közt Féja Géza, Kányádi Sándor, Sütő András, Görömbei András, Csiki László és Czine Mihály szavait olvashatják a költőről, 1981-ből.

Irodalmi Szemle, 2017. szeptember

Forgács Miklós: Daliás idők

A szeptemberi Irodalmi Szemle Arany János 200 évvel ezelőtti születése alkalmából tematikus számmal jelentkezik. A lapból Forgács Miklós Daliás idők című, többszólamú versét, Arany-átiratát ajánljuk.

HÉVÍZ 2017/4-5.

Halász Rita: Triptichon

Azon gondolkodom, vajon eddig is ilyen nagyvolt-e a melle. Két hetet hiányzott, talán megcsináltatta. Nézzék meg, folytatom, képileg mennyivel izgalmasabb a pokol, a kifacsarodott testek, eltorzult arcok. A menny unalmas, mindenki egyforma tekintettel, mereven áll egymás mellett. – A Hévíz folyóirat idei dupla számából Halász Rita szövegét ajánljuk.

FORRÁS 2017/JÚLIUS-AUGUSZTUS

Sándor Iván: Egy házfal Európában - 2017

Tudta, hogy a jel a valóság olyan darabja, amely más jelenségekre is utal.A néhány másodpercnyi csendben, amíg állt a házfal előtt, úgy érezte, eljutott hozzá a múlt megőrzendő üzenete. – A Forrás folyóirat nyári számát Sándor Iván prózájával ajánljuk.

További találatok