hirdetés

Keresési eredmény a(z) „folyóiratajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Irodalmi Szemle 2018. április

Tőzsér Árpád: Héphaisztosz háza

Ezt a tájat és falut, valahonnan/ a felhők közül, talán maga a teremtményeiből/ kiábrándult Teremtő, esetleg egy, az Esthajnalcsillaghoz/ rögzített multikopter fotózta: nagy rutinnal, szenvtelen tárgyi tudással. - Az Irodalmi Szemle 2018. áprilisi lapszámát Tőzsér Árpád versével ajánljuk.

HÉVÍZ 2018/2

Láng Orsolya és Dezső Márton verse a Hévízben

aztán megkérdezi, te hol szeretnél élni/ és belealszik a fehér faházakba,/ amelyek félmérföldenként követik egymást – A Hévíz folyóirat 2018/2-es számát Láng Orsolya és Dezső Márton versével ajánljuk.

Kilátó / Lapszámajánló

Apáink arcán – Kortársak Farkas Árpádról a Parnasszusban

A Parnasszus folyóirat 2017. őszi számát 2017. november 30-án, ma mutatják be az Írószövetség Klubjában. A lapszám centrumában Farkas Árpád költészete áll. A pályatársak, többek közt Féja Géza, Kányádi Sándor, Sütő András, Görömbei András, Csiki László és Czine Mihály szavait olvashatják a költőről, 1981-ből.

Irodalmi Szemle, 2017. szeptember

Forgács Miklós: Daliás idők

A szeptemberi Irodalmi Szemle Arany János 200 évvel ezelőtti születése alkalmából tematikus számmal jelentkezik. A lapból Forgács Miklós Daliás idők című, többszólamú versét, Arany-átiratát ajánljuk.

HÉVÍZ 2017/4-5.

Halász Rita: Triptichon

Azon gondolkodom, vajon eddig is ilyen nagyvolt-e a melle. Két hetet hiányzott, talán megcsináltatta. Nézzék meg, folytatom, képileg mennyivel izgalmasabb a pokol, a kifacsarodott testek, eltorzult arcok. A menny unalmas, mindenki egyforma tekintettel, mereven áll egymás mellett. – A Hévíz folyóirat idei dupla számából Halász Rita szövegét ajánljuk.

FORRÁS 2017/JÚLIUS-AUGUSZTUS

Sándor Iván: Egy házfal Európában - 2017

Tudta, hogy a jel a valóság olyan darabja, amely más jelenségekre is utal.A néhány másodpercnyi csendben, amíg állt a házfal előtt, úgy érezte, eljutott hozzá a múlt megőrzendő üzenete. – A Forrás folyóirat nyári számát Sándor Iván prózájával ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017/7.

Orcsik Roland versei az új Irodalmi Szemlében

Azért burkol be a húsunk, / mert védi a csontvázunkat. / Fejem tetején csak bőr és haj. / Ki védi így a koponyám? – Az Irodalmi Szemle friss, nyári számát Orcsik Roland verseivel ajánljuk.

BÁRKA 2017/3.

Garaczi László: Álomrovátka; Jó lesz nekünk

„Ha valaki mérni akar, / és miért ne akarna mérni, / a szóban forgó tárgyat / háthoz illeszti vagy hashoz.” – A Bárka folyóirat új számát Garaczi László két versével ajánljuk.

IRODALMI SZEMLE 2017./6.

Áfra János: A sötétség igéi

Nyelvi és kulturális határátlépések, identitásválságok és -váltások, nemi és társadalmi szerepek... az Irodalmi Szemle legújabb, tematikus lapszáma többek között ezeket a kérdéseket érinti. Az újságot Áfra János versével ajánljuk.

JELENKOR 2017. JÚNIUS

Keresztesi József: Medvevár (részlet)

A Jelenkor júniusban a hagyományoknak megfelelően színházi számmal jelentkezett. Mellékletben ezúttal Keresztesi József Medvevár című, Janus Pannoniusról írt tragikomédiáját közlik, ebből olvashatnak nálunk egy részletet.

További találatok