hirdetés

Keresési eredmény a(z) „galéria” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Tandori-művek 1.

Tandori Dezső: Hérakleitoszi öröklétek

A síkság nem sehovaság. Az idő egyben időtlenségtan. (Azaz inkább kettőben.) Mindenki senkiségtan is egyben-kettőben. – A 80 éves Tandori Dezső friss műveit közöljük.

Tandori-művek

Tandori Dezső: Slamp poetry és más versjátékok

Tandori Dezső legújabb „találmányát”, a slamp poetryt pár hete mutatta meg nekünk. Két vaskos küldemény is érkezett a Literához. Az elsőt adjuk most közre. Ezzel búcsúzunk a legnagyobbak egyikétől.

Galéria

Egy képmegnyitás képei – Galéria

Az idei képmegnyitáson a Nyitott Műhelyben Horváth Éva Mónika képeit és egyben kiállítását „nyitották meg" kortárs írók: Abody Rita, Berta Ádám, Legát Tibor, Takács Ferenc, Nagy Márta Júlia és a távolból Vass Nobert. A megnyitón Valuska Gábor fotózott. Tekintsék meg a galériát.

Galéria

Litera 16 – Születésnap Arannyal (galéria)

Felolvasószínházi bemutatókkal és filmpremierrel ünnepelte 16. születésnapját a Litera, 2018. október 17-én a TRIP Hajón. A nap képzeletbeli díszvendége a 201 éve született költő, „a ballada Shakespeare-je", Arany János volt. Az öt eseményből álló maratoni ünnepen Kis Norbert fotózott. Tekintsék meg galériánkat!

Íróles – eredmény

Az Íróles legjobbjai – Győzteseket hirdetünk!

Íróles címmel felhívást tettünk közzé, melyben arra kértük az olvasókat, fotózzanak az Ünnepi Könyvhét standjai közt bóklászó, dedikáló, felolvasó írókat. A beérkezett művekből négy galériát jelentettünk meg. És most eredményt hirdetünk.

Galéria

Ilyen volt – Magyar ballada-díjátadó képekben

Vasárnap, amikor hatalmas eső csapott le Budapestre, összezavarva a Margó Fesztivál precíz programrendjét, fokozva az izgalmakat, borzolva a kedélyeket, a Litera némi várakoztatás és idegborzolás után kihirdette Magyar ballada drámaíróversenyének eredményét. A jó hangulatú esten Posztós János fotózott.

Íróles – Galéria 3.

ÍRÓLES – Az olvasók fotózták 3.

Több mint 15 éve fotózzuk rendületlenül a könyvheti standok között bóklászó, dedikáló írókat. Idén arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja őket az olvasó. A beérkezett képekből válogattunk. Íme, a harmadik tíz!

Íróles – Galéria 2.

ÍRÓLES – Az olvasók fotózták 2.

Több mint 15 éve fotózzuk rendületlenül a könyvheti standok között bóklászó, dedikáló írókat. Idén arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja őket az olvasó. A beérkezett képekből válogattunk. Íme, a második tíz!

Galéria

Könyvhét képekben – 2018/1.

A 89. Ünnepi Könyvhét első napján a Litera fotósa, Valuska Gábor fényképezett. Nézzék meg a megnyitóról készült képeket. A további galériákat az olvasók képeiből állítanánk össze. Várjuk a fotóikat!

Könyvfesztivál 2018

A könyvfesztivál 4. napja képekben

Idei fotósunk, Kis Norbert a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál negyedik, utolsó napján, vasárnap is fotózott a Millenárison. Események, standok, dedikáló szerzők, sorban álló olvasók... Tekintsék meg képgalériánkat.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

A nézőtérrel szemben: Békés Pál

Sirály, galéria (Bp, VI., Király u. 50.)
Kezdő dátum: 2008-10-22 18:00:00

A Nap utcai fiúk visszajönnek

Forrás Galéria (Bp, VI. Teréz körút 9.)
Kezdő dátum: 2008-10-09 18:00:00

Naphegy Mesefesztivál

Krisztina tér (Bp, I. a templom melletti Gesztenyésliget)
Kezdő dátum: 2008-10-04 10:00:00

Roma irodalmi est

Ráday képesház /Kartonart Galéria (Bp, IX., Ráday utca 25.)
Kezdő dátum: 2008-09-18 17:00:00

A 2007-es Stúdió Díjasok Kiállítása

Stúdió Galéria (Bp, VII., Rottenbiller u. 35.)
Kezdő dátum: 2008-09-16 19:00:00

Majális a Holdban

Holdudvar Galéria, Margitsziget
Kezdő dátum: 2008-05-15 18:00:00

Majális a Holdban

Holdudvar Galéria, Margitsziget
Kezdő dátum: 2008-05-16 18:00:00

TTT – Tábla Tologató Tárlat: Appelhoffer Péter

SPIRITUSZ Galéria (Bp, VII., Madách Imre u. 3.)
Kezdő dátum: 2008-05-05 18:00:00

A nézőtérrel szemben: Grecsó Krisztián

Sirály, Galéria (Bp., VI, Király u. 50.)
Kezdő dátum: 2008-04-02 18:00:00

Időről időre 1985

Kieselbach Galéria (Bp, V., Szent István krt. 5.)
Kezdő dátum: 2008-03-28 18:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Gyíkműhely

2008. szeptember 12. - Sumonyi Zoltán
Ámulok, hogy milyen vékony, madárcsontú keze van, éppen olyan, mint az apjáé volt harminc évvel ezelőtt. Mintha az akkori Gáborral sétálnánk. És ettől harminc évvel fiatalabbnak érzem magam. De már nem is csak harminccal, hanem éppen hatvannal: nagyapám fogja a kezemet, gyalog megyünk át Alsó-Bélatelepről Fonyódra, a még érintetlen akácerdőn keresztül.

Hui! Kurczak?

2008. augusztus 28. – Dányi Dániel
…Magyar Vagyok Nem Turista, rovásírás, nagymagyarország, egy szittya boltos hétről hétre a pénztárgép mögött vagy a sarki padon cigizve a bejáratnál, jónapot, szerbusz, turul és túrórudi, másvalami? fejbőre borostás de egészséges, nem nem, más nem lesz (nemnemsoha) és köszi szépen és bár elintézné annyival hogy ez magyarságtudatos vásárlóknak szóló marketing és kurvára nem ő a célcsoport, sem anno a vidéki rokonságot sem nemeléggé magyar százezreket nem ő nem ez a srác itt…

Ábécéleves és fagylalt

2008. augusztus 26. – Dányi Dániel
Mindent ki lehet rakni a betűtésztából, akár benne van a levesben, akár nincs, önnönmagán túlmutat, így nem is nagy baj, hogy kicsit túl csípősre sikerült, vagy hogy nem lett olyan frappáns az a citromhéjas-tárkonyos-kapros bevadítás. Szabad szellemű leves, és kellő türelemmel kibetűzhető belőle Marcus Aurelius meg ez az egész naplóbejegyzés, talán a Dexion-Salgót leszámítva, elvégre a varázslevesnek is lehetnek averziói. Emlékszem, milyen sok csúnya szót kiraktam tányérjaim szélére annak idején.

Ilyen egyszerű

2008. július 25. – Czapáry Veronika
Az irodalom világában is mindig megkeresem az olyan apákat (és mivel főleg férfiakból vannak összegyúrva a szerkesztők, ez nem nehéz), akiknek tuti nem kellenek a szövegeim és akkor azon izélek hetekig. Ahelyett, hogy annak örülnék, ami van, hogy a weboldalam óta, számos visszajelzést kaptam, érdemes azt csinálni, amit csinálok, mert nagyon sokan rákattannak.

Kalandozások Kora

2008. január 30. - András Sándor
Nem írhatom most ide, hogyan vitáztunk majd egy óra hosszat. Én azon az állásponton voltam, hogy ha felelősséget érzek, akkor nem azért, mert bízok abban, hogy megélem az eredményét, hanem azért, mert most azt tartom helyesnek. Ami viszont a kategorikus imperatívuszt illeti, amikor a magam számára helyesnek tartok valamit, nem azzal az igénnyel teszem, hogy az mindenki számára elfogadható maxima lehessen.

Renoir

2007. december 20. – Böszörményi Zoltán
Nézegettem, megcsodáltam, majd úgy döntöttem, belépek az üzletébe, s az ár tekintetében alkudozni fogok önnel.
Mégis, mintha valami azt súg, ne vegyem meg ezt a festményt, ugyanis a világot fosztanám meg egy remekmű élvezetétől. Hiszen ahogyan ismerem magam, amint az enyém lesz, merő önzésből el fogom zárni.

Lófej az ágyunkban

2007. október 30. - Kozák Ignác Tibor
Nálam az un. „Párna szám”, ahol a borító egy kispárna valódi tollal - szedegettem is, mikor kibontottam a lapot, belül pedig egy dupla gerinccel ellátott fekete 90 gr. műnyomó papírra fehérrel írt szöveg, minőségi szerkesztéssel! Külsejében és belbecsben is impozáns lap. A könyvhét kapcsán jártak már Pesten, akkor az Újnautilus szervezett egy bemutatót.

Panasz-napok

2007. június 18. - Szőnyei György
Szóval, naplóírás helyett, (már) hosszú évek óta, a számomra utálatos dolgok sorát gyűjtöm, rögzítem. A hétköznapok szigorúan minimális terjedelmű, és azonos nézőpontú reflexióit - szép sorban.

Olvasási tempó: Molto Moderato

Cenzúra volt egykoron, ma szerkesztés a neve

2007. január 5. – Balogh Robert
Ez olyan veszedelmes mennydörgés lett volna? A jópofaságnál több, a valóban használható javaslatnál kevesebb, de másfél percben mondjon valaki ennél magvasabbat! Utóbb még hozzátettem volna, hogy a POSZT (Pécsi Országos Színházi Találkozó) inkább legyen egy nappal rövidebb, de hozzanak ide legalább egy, a fesztivált fémjelző világsztárt. Hát igen, ennyire beszari a helyi média, ugyanis kihagyták ezt másfél gondolatot, látszott is, hogy ott vágtak, ahol nem lehetett volna.

Búcsú

2006. december 10. - Zemlényi Attila
Mindig tudtam, hogy a kultúrának hősök kellenek. Most búcsú a fegyverektől. És tőled is kedves naplóolvasó, már ha létezel, megtiszteltél a fáradságoddal, hogy belém pillantottál.  Írtam egy kicsit, te olvastál egy kicsit, tiszta sor, fej meg írás. Még kihasználnám az alkalmat és meghívnálak. Találkozhatunk péntek este a Galéria IX-ben, mondjuk hat körül, ha neked is jó, Ráday u.47.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Hundertwasser biográfia:magyarul

 Száz víz Egy Hundertwasser nevű bélyeg, épület, telefonkártya-tervező, festmény és kertitörpe -tervező vagabund vette fel ezt a nevet, aki mentsvárnak tekintette a vizet, menedéknek, s hajóját is...