hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hír” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Harag Anita és Fekete Ádám vehetik át a Petri György-díjat

A Petri György-díj kuratóriuma 2018 áprilisában döntött a 2017-es díjazott személyéről. A díjat Fekete Ádám író, költő nyerte el. A 2018-as díjazottról év végén novemberben hozták meg a döntést. A díjat idén Harag Anita prózaíró kapta. A két díjat egyszerre, 2018. december 22-én, Petri György 75. születésnapján adják át.

hír

Átadták a 2018-as Kortárs-díjat

November 16-án a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Kortárs szerkesztői átadták az idei Kortárs-díjat, amelyet még a ’90-es években alapított a folyóirat szerkesztősége. Az elismerést olyan alkotó kaphatja meg, aki az adott évben publikált a lapban, és eddigi életműve, művészi teljesítménye alapján érdemes a díjra.

HÍR

És a hajó megy – Írómozi Csehy Zoltánnal

A Litera és a Nyitott Műhely Írómozi című sorozatának vendége 2018. november 28-án Csehy Zoltán, választása Federico Fellini És a hajó megy című filmje. A vetítés után a meghívottal Nagy Gabriella, a Litera főszerkesztője beszélget.

HÍR

A zene éjszakája – csak klasszikusan november 17-én

Minikoncertek öltöny és nyakkendő nélkül Budapest nyolc kedvenc szórakozóhelyén 2018. november 17-én szombaton 18-24 óra között. Ez lesz A zene éjszakája.

Hír

Megvan a Horváth Péter-ösztöndíj 2018-as három jelöltje

Papp-Zakor Ilka, Simon Márton és Vajna Ádám lett a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj idei három jelöltje. Közülük választja ki a zsűri a győztest, akinek személyére a 2018. november 23-án (pénteken) 17 órakor az Írók boltjában tartandó díjátadón derül fény.

HÍR

Irodalmi Diszkó Fesztivál Pécsett

Kétnapos fesztivált szervez a pécsi Irodalmi Diszkó november 16-17-én a Made in Pécs Caféban. A programban hat irodalmi beszélgetés, négy akusztikus koncert és egy kiállításmegnyitó is helyet kapott. Írók írókról, írókkal és írók a DJ-pult mögött.

HÍR

Knausgård lesz a jövő évi könyvfesztivál díszvendége

Karl Ove Knausgård norvég író lesz a 2019-es Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége – adta hírül hétfőn a szerző magyarországi kiadója, a Magvető.

A hónap szerzője

A hónap szerzője: Szilasi László

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. – 2018 novemberében Szilasi László a hónap szerzője a Literán.

AJÁNLÓ

Hankiss Elemérre és Festetics Imrére emlékeznek Kőszegen

Genius loci: a tudás szelleme Kőszegen címmel rendez szimpóziumot a kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK), amelyen két, a városhoz sok szálon kötődő értelmiségire, Hankiss Elemérre és a genetika elfeledett atyjára, Festetics Imrére emlékeznek.

HÍR

Kontra Ferenc kapta az Arany János-díjat

Kontra Ferenc író vehette át idén az Arany János-díjat, a legjobb első verseskötetért járó Gérecz Attila-díjat pedig Dezső Kata kapta meg.

További találatok