hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hír” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Gyász

Elhunyt Papp Tibor

Elhunyt Papp Tibor író, költő, tipográfus. A József Attila-díjas alkotó, a magyar avantgárd meghatározó személyisége, a párizsi Magyar Műhely alapító szerkesztője szerdán Budapesten élete 83. évében halt meg – közölte a Magyar Írószövetség és a Magyar Műhely csütörtökön az MTI-vel.

Hír

Július 10-én indul a VII. Hajdúböszörményi Írótábor

2018. július 10-én indul, és 14-ig tart a VII. Hajdúböszörményi Írótábor, melynek vendége idén többek között Áfra János, Kemény István, Csobánka Zsuzsa és Vörös István. A helyszín a hajdúböszörményi Múzeum Kert.

Könyvhét 2018

Megnyílt a 89. Ünnepi Könyvhét

2018. június 7-én, csütörtökön, ezekben a percekben kezdődött meg a 89. Ünnepi Könyvhét és a 17. Gyermekkönyvnapok ünnepélyes megnyitója a budapesti Vörösmarty téren. Az országos megnyitót idén Szekszárdon tartják.

Hír

Év Gyerekkönyve 2017 Díjkiosztó

Idén ezek a könyvek esélyesek az Év Gyerekkönyve Díjakra. A díjátadóra az Ünnepi Könyvhét keretein belül kerül majd sor.

Hír

Pénteken tartja könyvheti estjét a Magvető

Akik már nem leszünk sosem címmel rendezi hagyományos éves könyvheti estjét a Magvető Kiadó a Radnóti Színházban, melyen az idei év könyvtermését mutatják be a szerzők és a színház művészeinek közreműködésével, június 8-án este héttől.

A HÓNAP SZERZŐJE / HÍR

A hónap szerzője: Térey János

A Litera minden hónapban „megválasztja” a hónap szerzőjét. Havonta egy író, költő áll a figyelem a fókuszában, aki több műfajban is megmutatja magát, készül vele interjú, közöljük friss műveit, megkérdezzük más művészeti területek alkotásairól és a fiatal irodalomról is. 2018 júniusában Térey János a hónap szerzője a Literán.

Hírösszefoglaló

Visszatérés Reimsbe

Tovább bonyolódik a Svéd Akadémia és a Nobel-díj ügye, Didier Eribon társadalomról és politikáról írt értekezései végre angolul is megjelennek, mindeközben mindenki Philip Rothra emlékezik. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hír

Courage Parevo Filmfesztivál – A kultúra mint ellenállás

Irodalomcsempészet, punk, szamizdat, Rocky Romániában, '68, cenzúra: egy nemzedék törekvései, akik megváltoztatták fél Európa életét. 16 film az egykori szocialista országok ellenkultúrájáról, Magyarországon először a Courage-Parevo nemzetközi dokumentumfilm-fesztiválon.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Gyász, disztópiák és egy új kötet Latin-Amerikából

Ezen a héten a New Journalism kulcsfigurájára, Tom Wolfe-ra, és a narratológia atyjára, Gérard Genette-re emlékezünk, szó esik feminista disztópiákról, valamint Mario Vargas Llosa új regényéről. - Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Harcok, háborúk, Ede és Unku

Ezen a héten norvég, amerikai és német írók legfrissebb könyvei kerültek a középpontba. Páran közülük már magyar fordításban is olvashatóak. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

További találatok