hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hír” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

Augusztus 28-án kezdődik a 29. JAK-tábor

A József Attila Kör idén 29. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi-művészeti táborát 2017. augusztus 28. és szeptember 1. között Szigligeten. Íme a részletes program.

Felhívás

A Litera újra gyakornokokat keres!

Szereted az irodalmat? Ismered és naponta olvasod a Literát? Minden vágyad, hogy megismerd, hogy működik egy szerkesztőség? Most itt a lehetőség, gyakornokot keresünk! – Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 27.

HÍR

Potozky László nyerte az Energheia Magyarország 2017 pályázatát

Potozky László nyerte az Energheia Magyarország 2017 pályázatának első helyét. A fiatal prózaíró képviselheti tehát Magyarországot az Energheia Kulturális Egyesület vendégeként 2017. szeptember 16-án az olaszországi Matera városában az Energheia Európa Irodalmi Díj – 2017 záróeseményén. A Délelőtt című díjnyertes szöveg pedig olaszul is megjelenik ez alkalommal.

Pályázat

Gyermekirodalmi pályázat

A Szitakötő gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet „Hangorkán” címmel, vers, próza és ismeretterjesztő cikk kategóriában. Szeptember 11-ig várják a pályaműveket.

Programajánló

Kezdődik a 27. Thealter

Ma kezdődik Szegeden a Thealter – a július 29-ig tartó nemzetközi színházi fesztivál idén is több helyszínen számos előadással, beszélgetéssel várja az érdeklődőket.

Hír

Irodalmi alkotótábor a Szigetközben

Az Ambroozia folyóirat és a Hermaion Irodalmi Társaság kilencedik alkalommal hirdeti meg irodalmi alkotótáborát a Szigetközben található Véneken. Az augusztus 7-10-ig tartó táborra július 31-ig lehet jelentkezni.

Hír

Menetjegyeket érvényesíteni, indul az Arany-busz!

Az Arany-emlékév keretében idén újabb mozgókiállítást rendezett a Petőfi Irodalmi Múzeum. A 200-as jelzésű Arany-buszra határon innen és túl számos helyen lehet majd felszállni – tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón.

Hír

Változások a Magvető és az Athenaeum szerkesztőségében

Júliustól több változás is lesz a Magvető Kiadó háza táján, a főszerkesztő Turi Tímea lesz. Ugyancsak új főszerkesztőt kapott az Athenaeum Peiker Éva személyében.

HÍR

Esterházy Péter Emlékpark nyílik az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban

Megnyílt, s a héten hivatalosan is átadták az Egyesített Szent István és Szent László Kórház új onkológiai centrumát, a fejlesztés révén az egész országból érkező daganatos betegeket és családtagjaikat immár méltó körülmények között fogadják az évente több tízezer pácienst ellátó központban.

PROGRAMAJÁNLÓ

Irodalom másképp - PIM Nyári Fesztivál 2017

A Károlyi-palota udvarán a kert gesztenyefái szolgálnak a tizenötödik PIM Nyári Fesztivál díszletéül. Június 25. és július 14. között a könnyed nyári estéken a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa.

További találatok