hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hír” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvfesztivál 2018

Megnyílt a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2018. április 19-én, csütörtökön 15 órakor, ezekben a percekben nyitja meg kapuit a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. Az idén Daniel Kehlmann a fesztivál díszvendége, a díszvendégország pedig Szerbia. A Litera a helyszínről tudósít. A belépés ingyenes.

Hír

Végel László konferencia Újvidéken

A térség egyik legjelentősebb írójának munkássága lesz az újvidéki konferencia témája. Szerb előadók mellett, neves magyar szerzők is beszélnek majd az eseményen.

Hír

A 2018-as Móricz Zsigmond Alkotói Ösztöndíj nyertesei

A Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj kuratóriuma 2018. április 9-i ülésén döntött az idei ösztöndíjasokról. A díjat idén tizenhárom szerző nyerte el.

Hír

Puskás Dániel kapja a Makói Medáliákat

A vakok zsoltára címen megjelent kötet szerzőjének, Puskás Dánielnek ítélték oda a 2018-as Makói Medáliákat. Az első kötetes költőknek járó elismerést a magyar költészet napján, azaz április 11-én adják át.

Hírösszefoglaló

Traumák, forradalmak és új utak

A héten főleg a traumákról és azok feldolgozásáról olvashattunk, tanúi lehettünk egy új kezdetnek, modernizációnak és aktivizmusnak, foglalkoztunk forradalommal, szabadsággal, láttunk kitörésre lehetőséget, de találkoztunk elnyomással és magánnyal is. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hazai Attila-díj

Hamarosan kiderül, ki nyeri 2018-ban a Hazai Attila-díjat

Március közepén ismét összeült a Hazai Attila Irodalmi Díj zsűrije, hogy eldöntse, ki nyeri idén a 6 éve elhunyt író emlékére alapított, jelentős összeggel járó elismerést. A nagy bejelentés április 20-án, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon várható.

Díjátadó Napút-est a Vakok Iskolájában

Március 22-én, csütörtökön, 17:30-től kerül sor a Napút éves díjátadó estjére a Vakok Iskolájában.

Balajthy Ágnes az idei Bodor Béla-díjas

A Bodor Béla-díjat 2013. végén alapította a 2010-ben elhunyt író, költő, kritikus családja: felesége, Tunyogi Erzsébet, és lánya, Bodor Emese. A mindig Bodor Béla születésnapjához, február 24-éhez közeli napon átadott díj célja az, hogy elismerje az egyedi hangvételű, önálló gondolatokat megfogalmazó, 35 év alatti kritikusokat. Az idei díjazott Balajthy Ágnes.

Hír

Balajthy Ágnes az idei Bodor Béla-díjas

A Bodor Béla-díjat 2013 végén alapította a 2010-ben elhunyt író, költő, kritikus családja: felesége, Tunyogi Erzsébet, és lánya, Bodor Emese. A mindig Bodor Béla születésnapjához, február 24-éhez közeli napon átadott díj célja az, hogy elismerje az egyedi hangvételű, önálló gondolatokat megfogalmazó, 35 év alatti kritikusokat. Az idei díjazott Balajthy Ágnes.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Krasznahorkai, Vargas Llosa és a holt költők hagyatéka

Ezen a héten Krasznahorkai László újabb Man Booker-díj jelölése, a fáradhatatlan Mario Vargas Llosa, holt költők hagyatéka és a novelláskötetek feltételezett reneszánsza áll reflektorfényben. – Külföldi hírösszefolglalónk következik.

További találatok