hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hír” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hírösszefoglaló

Veszteségek és nyereségek

A New York Times kritikusai összegyűjtötték 2017 általuk legjobbnak tartott könyveit, elhunyt William H. Gass amerikai szerző, elárverezik Doris Lessing Nobel-díját. De 2017 veszteségei és nyereségei között olvashatunk még a brit könyvtárak bezárásának hatásairól, és az év legfurcsábbnak nevezett bemutatkozó regényéről. Külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Írómozi

Elmarad: Törvénytől sújtva – Írómozi Selyem Zsuzsával

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi 2017. október 25-ei eseménye betegség miatt elmarad. Az estet, melynek vendége Selyem Zsuzsa, a film pedig Jim Jarmusch Törvénytől sújtva című műve, későbbi időpontban rendezzük meg.

SZEMLE

Visegrádi körkapcsolás: Szlovákia

Sorozatunkban a térség irodalmának magyarországi, illetve a magyar irodalom külföldi megjelenésének járunk utána. Az első állomás: Szlovákia. Az idei magyarországi szlovák irodalmi kínálat szemlézésben Kiss Andrea és Lőrik Lilla, a Szlovák Intézet munkatársa volt a Litera segítségére.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Terry, Harry, és a nők

Úthenger végzett a Terry Pratchett befejezetlen műveit tartalmazó merevlemezzel. Harry Potter fia megkezdte tanulmányait. A nőkről szólt az augusztus a brit kulturális sajtóban, és ha hihetünk a Legyek Ura új filmváltozatáról szóló híreknek, akkor hamarosan Hollywood is róluk fog szólni. – Hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍR

Augusztus 28-án kezdődik a 29. JAK-tábor

A József Attila Kör idén 29. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi-művészeti táborát 2017. augusztus 28. és szeptember 1. között Szigligeten. Íme a részletes program.

Felhívás

A Litera gyakornokokat vár: szeptember 4-ig!

Szereted az irodalmat? Ismered és naponta olvasod a Literát? Minden vágyad, hogy megismerd, hogy működik egy szerkesztőség? Most itt a lehetőség, gyakornokot keresünk! – A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk: 2017. szeptember 4., dél.

HÍR

Potozky László nyerte az Energheia Magyarország 2017 pályázatát

Potozky László nyerte az Energheia Magyarország 2017 pályázatának első helyét. A fiatal prózaíró képviselheti tehát Magyarországot az Energheia Kulturális Egyesület vendégeként 2017. szeptember 16-án az olaszországi Matera városában az Energheia Európa Irodalmi Díj – 2017 záróeseményén. A Délelőtt című díjnyertes szöveg pedig olaszul is megjelenik ez alkalommal.

Pályázat

Gyermekirodalmi pályázat

A Szitakötő gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdet „Hangorkán” címmel, vers, próza és ismeretterjesztő cikk kategóriában. Szeptember 11-ig várják a pályaműveket.

Programajánló

Kezdődik a 27. Thealter

Ma kezdődik Szegeden a Thealter – a július 29-ig tartó nemzetközi színházi fesztivál idén is több helyszínen számos előadással, beszélgetéssel várja az érdeklődőket.

Hír

Irodalmi alkotótábor a Szigetközben

Az Ambroozia folyóirat és a Hermaion Irodalmi Társaság kilencedik alkalommal hirdeti meg irodalmi alkotótáborát a Szigetközben található Véneken. Az augusztus 7-10-ig tartó táborra július 31-ig lehet jelentkezni.

További találatok