hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hírösszefoglaló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Heti hírösszefoglaló

Elismerés, búcsú, gótika, idegenség

A két nyelv szabad keverékeként megírni egy történetet feltételezi az olvasók nyitottságát is, hogy megérthessék az elmondhatóság, a kifejezés nehézségeit. Ez a gesztus az olvasók érzékenyítésére szolgál, hogy ne kezeljék hátrányosan a bevándorlókat, ne váljanak nevetség tárgyává a kínai akcentus, a törött angolság és a másság miatt. - Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Gyász, disztópiák és egy új kötet Latin-Amerikából

Ezen a héten a New Journalism kulcsfigurájára, Tom Wolfe-ra, és a narratológia atyjára, Gérard Genette-re emlékezünk, szó esik feminista disztópiákról, valamint Mario Vargas Llosa új regényéről. - Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Harcok, háborúk, Ede és Unku

Ezen a héten norvég, amerikai és német írók legfrissebb könyvei kerültek a középpontba. Páran közülük már magyar fordításban is olvashatóak. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Fókuszban a gyerekirodalom

Úgy tűnik, hogy a gyermekek kalandja belsővé vált, az identitásukat meghatározó környezet már nem a külvilág, hanem gyakran a család lesz, amelyhez szorosan kapcsolódnak a depresszió következtében sérülő mentális egészség problémája és egyéni traumák feldolgozásának kísérletei. - Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Díjak, díjak, új arcok

Az elmúlt két hétben az irodalmi díjaké volt a főszerep. Írunk az irodalmi Nobel-díj válságáról, a Pulitzer-díjak kiosztásáról, de beszélünk a kortárs lengyel irodalomról és az izgalmasnak ígérkező nyári könyvekről is. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Traumák, forradalmak és új utak

A héten főleg a traumákról és azok feldolgozásáról olvashattunk, tanúi lehettünk egy új kezdetnek, modernizációnak és aktivizmusnak, foglalkoztunk forradalommal, szabadsággal, láttunk kitörésre lehetőséget, de találkoztunk elnyomással és magánnyal is. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Lányok, asszonyok

Március az a hónap, amikor tematikus válogatások vállalkoznak arra, hogy női szerzők műveit mutassák be, párbeszédet nyissanak a nőiség kérdéséről, olyan könyveket hoznak példának, amelyek a női identitást, a nők társadalmi pozícióját bontogatják. – Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Krasznahorkai, Vargas Llosa és a holt költők hagyatéka

Ezen a héten Krasznahorkai László újabb Man Booker-díj jelölése, a fáradhatatlan Mario Vargas Llosa, holt költők hagyatéka és a novelláskötetek feltételezett reneszánsza áll reflektorfényben. – Külföldi hírösszefolglalónk következik.

Hírösszefoglaló

Élet az irodalomban

80 éve jelent meg A Manderley-ház asszonya, Daphne du Maurier legismertebb regénye, 78 éves korában meghalt Penny Vincenzi bestseller szerző, és ismét egy izgalmas újdonságot olvashatunk egy fiatal szerzőtől, Akwaeke Emezitől. - Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Frankenstein él

Kétszáz éves lett a Frankenstein, Len Rix újabb fordítása aratott sikert, nagymerítésű vizsgálat alapján készült tanulmányt publikáltak a női szerzők és szereplők jelenlétéről. – Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

További találatok