hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hírösszefoglaló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hírösszefoglaló

Traumák, forradalmak és új utak

A héten főleg a traumákról és azok feldolgozásáról olvashattunk, tanúi lehettünk egy új kezdetnek, modernizációnak és aktivizmusnak, foglalkoztunk forradalommal, szabadsággal, láttunk kitörésre lehetőséget, de találkoztunk elnyomással és magánnyal is. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Lányok, asszonyok

Március az a hónap, amikor tematikus válogatások vállalkoznak arra, hogy női szerzők műveit mutassák be, párbeszédet nyissanak a nőiség kérdéséről, olyan könyveket hoznak példának, amelyek a női identitást, a nők társadalmi pozícióját bontogatják. – Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Krasznahorkai, Vargas Llosa és a holt költők hagyatéka

Ezen a héten Krasznahorkai László újabb Man Booker-díj jelölése, a fáradhatatlan Mario Vargas Llosa, holt költők hagyatéka és a novelláskötetek feltételezett reneszánsza áll reflektorfényben. – Külföldi hírösszefolglalónk következik.

Hírösszefoglaló

Élet az irodalomban

80 éve jelent meg A Manderley-ház asszonya, Daphne du Maurier legismertebb regénye, 78 éves korában meghalt Penny Vincenzi bestseller szerző, és ismét egy izgalmas újdonságot olvashatunk egy fiatal szerzőtől, Akwaeke Emezitől. - Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Frankenstein él

Kétszáz éves lett a Frankenstein, Len Rix újabb fordítása aratott sikert, nagymerítésű vizsgálat alapján készült tanulmányt publikáltak a női szerzők és szereplők jelenlétéről. – Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Eltűnt könyvek és emlékek nyomában

Hogyan lehet megírni az irodalom nagy szereplőit saját emlékeink alapján? És ezt hogyan tudjuk mégis fikcionalizálni? Mit jelent egy könyv, ami nem képezi a kulturális tudásunk részét, mivel egyszerűen nincs, eltűnt vagy meg sem íródott? Miért és mikor kezdett el írni Nádas Péter? - mindez kiderül heti hírösszefoglalónkból.

Hírösszefoglaló

Gyilkos dada, barátságos könyvek

Máglya olasz kiadása, a Fiamme felkerült az olasz Premio Gregor von Rezzori tízes listájára, interjú Leila Slimanival és Julian Barnes íróval, száz éve született Muriel Spark. – Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Disztópiától a valóságig

Elhunyt Ursula Le Guin, a sci-fi és a fantasy mestere, Krasznahorkai László Sátántangója 2017 legjobb könyve Kínában, Hunter S. Thompson, Margaret Atwood, Philip Roth, Amerika, Trump és #MeToo. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Tolerancia, antiszemitizmus, queer

Gyermekkönyvek a toleranciáról azoknak a szülőknek, akik beszélgetést kezdeményeznének a témában, a francia író, Céline antiszemita írásainak újranyomása, egy fekete queer lány története, aki rájön,hogy mágikus képességekkel rendelkezik. - Heti hírösszefoglalónkat olvashatják

Hírösszefoglaló

Macskát az íráshoz

Rupert Thomson David Bowie könyvlistáján, tippek az alkotáshoz híres íróktól, botrány Milo Yiannopoulos könyve körül, elhunyt Aharon Appelfeld izraeli író. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják Ballagó Mártontól.

További találatok