hirdetés

Keresési eredmény a(z) „hírösszefoglaló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Magyar írók Frankfurtban, múltbatekintések és disztópiák

Elkezdődött a Frankfurti Könyvvásár, ahol Danyi Zoltán A dögeltakarítóját, és Kiss Noémi Sovány angyalok című könyvét is bemutatják, Nietzschéről újabb biográfia készült, Bonhoefferről képregény, a "feminista disztópiák" száma pedig egyre gyarapodik. – Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

FILIT fesztivál, Dorian Gray-kézirat és Dragomán francia sikere

Újabb francia díjra jelölték Dragomán regényét, megjelenik a Dorian Gray eredeti kézirata fakszimilében, és megnyílt a jászvásári nemzetközi irodalmi és műfordítói fesztivál, a FILIT. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Göteborg, Anna Frank, Updike, szuperhősök és Houellebecq házassága

Megkezdődött a Göteborgi Könyvfesztivál, Anna Frank naplójából képregényt készítettek, végre megjelenik magyarul a Nyúlcipő teljes szövege, Dél-Afrikában olvasással nevelnek szuperhősöket, Michel Houellebecq harmadszor is megházasodott – külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Dragomán francia sikere, Man Booker-díj, A dzsungel könyve-folytatás

Dragomán György regénye francia díjra esélyes, Man Booker-shortlist, Murakaminak nem kell az alternatív Nobel-díj, továbbírják A dzsungel könyvét – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Krasznahorkai, Nádas külföldön, Knausgård angolul, Plath levelei, Kerouac képei

Krasznahorkai a Berlini Nemzetközi Fesztiválon mutatja be regényét, Nádas Péter Angelus-díjra esélyes, Karl Ove Knausgård regénysorozatának utolsó kötete már olvasható angolul, Sylvia Plath pszichológusával való levelezését publikálták és Jack Kerouac festményeit állították ki Olaszországban. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Alternatív Nobel, elnöki olvasmányok és a jövő könyvtára

Idén a Svéd Akadémia nem ad át Nobel-díjakat, ám lesz alternatív Nobel, amelynek máris kihirdették végső jelöltjeit, Obama elnök Naipault olvas, Grúzia lesz a díszvendég a Frankfurti Könyvvásáron, Han Kang pedig csatlakozott a jövő könyvtárához. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Levelek a börtönből

Különleges könyvben közel egy évtizednyi levelezés Thomas Bernharddal, Philiph Roth jelentőségének vizsgálata új szemszögből, és Nelson Mandela börtönből írt levelei, interjú Anne Tylerrel, és Sir Conan Doyle nyomoz. Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

Heti hírösszefoglaló

Elismerés, búcsú, gótika, idegenség

A két nyelv szabad keverékeként megírni egy történetet feltételezi az olvasók nyitottságát is, hogy megérthessék az elmondhatóság, a kifejezés nehézségeit. Ez a gesztus az olvasók érzékenyítésére szolgál, hogy ne kezeljék hátrányosan a bevándorlókat, ne váljanak nevetség tárgyává a kínai akcentus, a törött angolság és a másság miatt. - Heti hírösszefoglalónkat olvashatják.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

Gyász, disztópiák és egy új kötet Latin-Amerikából

Ezen a héten a New Journalism kulcsfigurájára, Tom Wolfe-ra, és a narratológia atyjára, Gérard Genette-re emlékezünk, szó esik feminista disztópiákról, valamint Mario Vargas Llosa új regényéről. - Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

Hírösszefoglaló

Harcok, háborúk, Ede és Unku

Ezen a héten norvég, amerikai és német írók legfrissebb könyvei kerültek a középpontba. Páran közülük már magyar fordításban is olvashatóak. – Heti külföldi hírösszefoglalónkat olvashatják.

További találatok