hirdetés

Keresési eredmény a(z) „helyszíni szemle” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

Átnézni a tűzön

Mintha egyszerre lépnénk a szó és a látvány terébe, egy élet belsejébe és a nagy kereszteződésbe, amelyben múlt és jövő útjai összefutnak. – A hatvanéves Gyukics Gábor verseiből építkező Versvonzatok című kiállításon jártunk.

OTT JÁRTUNK

Életrajz-változatok Takács Zsuzsára

A színpad fénykörében először Molnár Piroska hangján csendül fel az Estéim otthon című vers, bevezetve minket Takács Zsuzsa Ady iránti lelkesedésébe és nem mellesleg finom humorába, ezzel alapozva meg az összejövetel örömteli és vidám hangulatát. – Takács Zsuzsa születésnapi estjén jártunk.

Ott jártunk

„Várjuk meg” – mi más?

November 21-én délután Az állami kultúrafinanszírozás rendszere (Elvek, célok, lehetőségek) című beszélgetésen Inkei Péter kultúrakutató, a Budapesti Kulturális Obszervatórium vezetője és L. Simon László kultúrpolitikus, országgyűlési képviselő tekintette át a honi kultúra állami finanszírozásának rendszerét az MMA rendezvénytermében. – Ott jártunk.

A MECCS EMBERE – FOCI VB 2018

Fehér Renátó: Édesapám, Maradona

Szóval édesapám, Maradona maga a teljesítménykényszer. Ránk zuhan és kitakarja a mennyeket. Csak tőle tudhatjuk meg, csak ő mondhatja, hogy a nyolcaddöntő fölött még a kurvaég is albiceleste-kék. Don’t cry for me Argentina, mert most én is utoljára siratlak el. – Fehér Renátó írása A meccs embere című sorozatunkban.

OTT JÁRTUNK

A fordító felelőssége

A fordító szolgálja a szerzőjét – mondta Barna Imre Pont fordítva című esszékötetének bemutatóján, melyen Nádasdy Ádám kérdezte a műfordítói szakma szépségeiről és buktatóiról. A beszélgetést követően a szerző és Lator László költő átadta az idei Wessely László műfordítói díjat. – P. Szabó Dénes tudósítása.

Könyvfesztivál 2018

Kommentár és prófécia

Nádas írói figyelmét nem kerülhették el az egyazon, újszövetségi történet végkifejletét illető Szent Íráson belüli, és a revideálások során fejlődő szövegváltozatok. Egy példát hoz, a nádszálon Jézus ajka felé nyújtott ecet és izsóp és szivacs tárgyi jelenetezésének módosulásait idézi. – A magyarázó jegyzetekkel ellátott, új Bibliafordítás bemutatóján jártunk.

Könyvfesztivál 2018

Az egyik szeme Lennon, a másik McCartney

Ha nem vagy tisztában a múltaddal, a jelenben is eltévedsz. Mi, izlandiak sosem álltunk haragban a múlttal, a múltunk éppen annyira a jelenünk, mint ez a pillanat. Aki ismeri a múltját, az könnyebben építi a jövőt. – Jón Kalman Stefánsson A halaknak nincs lábuk című regényének bemutatójáról Szilasi Flóra tudósít.

KÖNYVFESZTIVÁL 2018

„A költészet törékennyé tenne”

Könyv arról, amit titokban tartunk, fogalmaz a szerző, és a sötét szoba hasonlatával, ahova senkit nem akarunk beengedni, még magasabbra emeli a kíváncsiság-lécünket. – az Európa női szemmel című könyvsorozat utolsó bemutatójáról Seres Lili Hanna beszámolóját olvashatják.

Könyvfesztivál 2018

Földtörténeti változások

A modernizáció és az ipari forradalom lehetővé tette globális viszketegség és a velejáró szeszélyes helyváltoztatás áll az egyik oldalon. A tájhoz, a földhöz igazodás generációkon átívelő állandósága vagy pontosabban fogalmazva a változás földtörténeti léptékű lassúsága áll a másik oldalon. – Oravecz Imre Ókontri című regényéről Modor Bálint írt kritikát.

Ott jártunk

Garaczi a nappaliban

Vajon milyen érzés lehet, amikor egy neves szerző anekdotázik a nappalidban? A Tétova óra programsorozat lényege, hogy írók és olvasók egyaránt úgy érezzék, hogy végre fesztelenül, barátokként beszélgethetnek egymással. – Garaczi László estjén jártunk az AppArtMan LakáSzínházban.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Ajvár szerdán: Helyszíni szemle

Stúdió K Színház (Bp, IX. Ráday utca 32.)
Kezdő dátum: 2008-10-08 18:00:00

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Helyszíni szemle

Szörnyethalt egy nő a hatodikról. Kis híján nem esett ki ugyan, ez jóval előtte volt azonban. Aztán nem zuhant le majdnem, egy hajszálon múlt, hogy földet ért, s végül nem direkt zúzta halálra...

Próbáltad már?...A buszmegálló.

Próbáltad már, hogy írsz egy buszmegállóról? Vers vagy próza tökmindegy. Buszmegállóróóóóól???? Mi abban az érdekes? Áhhh, semmi! Ma megint hülye vagyok. De... De lehetne akár egy határtalan...