hirdetés

Keresési eredmény a(z) „helyszni szemle” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

OTT JÁRTUNK

Egy nagyregény Margója

Mintha csak olyan lenne, mint a 19. századi hatalmas regények (nem mellesleg akkor is játszódik) – de csak mintha, hiszen nem lehet eltekinteni attól, ami az azóta eltelt időben történt a regény műfajában. – A Margó Fesztivál vendége volt Alessandro Mari olasz szerző, akinek Nagyon is emberi remény című könyve nemrég jelent meg a L'Harmattan Kiadónál.

Ott jártunk

Két csóró kelet-európai Itáliában

Az utazás úgy tűnik, összekapcsolja Halasi köteteit, egyfajta motivikus hálóba vonva ezzel eddigi életművét. A szerző szerint ezek a kapcsolódási pontok először a véletlen művei, majd szükségszerűvé válnak. – Halasi Zoltán legújabb, Bella Italia című kötetének bemutatóján jártunk.

Ott jártunk

Rétegek, rendek

Köszönöm, aranyoskám! Kérem, engedje meg, hogy Baudelaire-rel fizessek, ön ugye ismeri Baudelaire-t? - A Müpa Literárium-sorozatának vendége Zeke Gyula volt. - Ott jártunk.

Ott jártunk

Hadiktitkok

Szeptember 5-én  fog megnyílni, ekkor még csak próbaüzem lesz egy pár napig, de már különféle irodalmi programokkal várják a kíváncsiakat. Szeptember 7-ét Esterházy Péter emlékének szentelik. A Hadik kávéház bővül, megújul. - Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Peer Krisztián állomásai

Peer Krisztián augusztus 17-én a Soteria Irodalmi Klub keretében az élete állomásain kalauzolta végig a közönséget, az iránytűk a még meg nem jelent versei voltak. – Ott jártunk.

Könyvhét 2016

A fészkelődés reménye

Június 10-én tartották a  Magvető könyvheti újdonságait bemutató estet a Radnóti színházban, szám szerint a huszonegyediket. Hét óra után öt perccel két új igazgató lépett színre: Kováts Adél, a Radnóti színház nemrég megválasztott vezetője és Nyáry Krisztián, a Magvető Kiadóé. - Ott jártunk.

Hangulatjelentés

Esőnap nincs

A tér, nos, igen, a tér, már az én életemből is harmincöt év – könyvhét. Ezt még senki, sem ezek, sem amazok nem tudták elrontani. Hogy itt mindig kedves emberek; barátok. – Jánossy Lajos hangulatjelei a könyvhét harmadik napjáról.

Hangulatjelentés

Sírni, mint egy gumibaba

Egyre kevésbé vagyok tekintettel azokra a zömmel huszonéves fiatalokra (korosztályomra), akik átszellemülten, elmeéllel győzködik egymást szakadatlan a spontaneitás gyönyöreiről, gondoltam némi pátosztalan mélabúval, miközben a lassan cammogó sorban hallgattam a kettővel előttem álló szerelmespár beszélgetését a PIM bejáratánál. – Forgách Péter hangulatjelentése az Irodalom Éjszakájáról.

Ott jártunk

Nem vagyok egy mézesbödön

Egyszerre érzi magára hagyatva és szabadnak magát az, aki ma Magyarországon szellemi alkotást akar létrehozni... – Kornis Mihály Egy kisfiúban élek című kötetét mutatta be a szerző és beszélgetőtársai, Bán Zoltán András és Mészáros Sándor az Írók Boltjában március 10-én. Ott jártunk.

Ott jártunk

Couleur locale – A FISZ irodalomtörténeti tanácskozásáról

Szögligeten, egy 591 fős észak-magyarországi faluban rendezte meg a Fiatal Írók Szövetsége A magyar falu poétikái című tanácskozását 2016. március 3-5 között, meglehetősen familiáris, békebeli hangulatban. - Pál Sándor Attila tudósítása.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Ajvár szerdán: Helyszíni szemle

Stúdió K Színház (Bp, IX. Ráday utca 32.)
Kezdő dátum: 2008-10-08 18:00:00

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Helyszíni szemle

Szörnyethalt egy nő a hatodikról. Kis híján nem esett ki ugyan, ez jóval előtte volt azonban. Aztán nem zuhant le majdnem, egy hajszálon múlt, hogy földet ért, s végül nem direkt zúzta halálra...

Próbáltad már?...A buszmegálló.

Próbáltad már, hogy írsz egy buszmegállóról? Vers vagy próza tökmindegy. Buszmegállóróóóóól???? Mi abban az érdekes? Áhhh, semmi! Ma megint hülye vagyok. De... De lehetne akár egy határtalan...