hirdetés

Keresési eredmény a(z) „helyszíni szemle” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

Verset a szaxofon mellé!

Irodalom, hiszen verset olvasnak, de a zenétől lesz könnyed és befogadható. A figyelem a zenébe kapaszkodik, és a versszöveg követhetőbbé válik. – Hétfőn az utolsó jazzköltészeti esten, egy könnyen emészthető, de ízig-vérig irodalmi eseményen vehettünk részt.

Ott jártunk

Falstaff nyelvtani katedrálisai

„Lássák be, ez egy keserves küzdelem azért, hogy legalább mosolyogjon a közönség. Ennek igen nagy része ma már egyszerűen nem elég vicces” – Nádasdy Ádám szellemes előadásban mutatta be a Könyvfesztiválon legújabb Shakespeare-fordítása, a IV. Henrik kiemelt szemelvényeit. Ott jártunk.

Ott jártunk

Fű, fa, csillag

In memoriam Esterházy Péter – Konferencia magyartanároknak és érdeklődőknek, ezzel a címmel került sor a Radnóti Gimnáziumban a tavaly elhunyt író munkásságát elemző előadásokra. – Esterházy Péter ma lenne 67 éves. A róla szóló konferencia délelőtti szekcióján jártunk.

Ott jártunk

Irodalmi utazás éjszaka

Pecsétgyűjtős térképpel a kezünkben keresgéljük a raktárban az irodalmat. Vagy egy szabászműhelyben. Formabontó happening bolydította fel a várost március harmincadikán. Múlt héten volt az Irodalom Éjszakája. – Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Egy nagyregény Margója

Mintha csak olyan lenne, mint a 19. századi hatalmas regények (nem mellesleg akkor is játszódik) – de csak mintha, hiszen nem lehet eltekinteni attól, ami az azóta eltelt időben történt a regény műfajában. – A Margó Fesztivál vendége volt Alessandro Mari olasz szerző, akinek Nagyon is emberi remény című könyve nemrég jelent meg a L'Harmattan Kiadónál.

Ott jártunk

Két csóró kelet-európai Itáliában

Az utazás úgy tűnik, összekapcsolja Halasi köteteit, egyfajta motivikus hálóba vonva ezzel eddigi életművét. A szerző szerint ezek a kapcsolódási pontok először a véletlen művei, majd szükségszerűvé válnak. – Halasi Zoltán legújabb, Bella Italia című kötetének bemutatóján jártunk.

Ott jártunk

Rétegek, rendek

Köszönöm, aranyoskám! Kérem, engedje meg, hogy Baudelaire-rel fizessek, ön ugye ismeri Baudelaire-t? - A Müpa Literárium-sorozatának vendége Zeke Gyula volt. - Ott jártunk.

Ott jártunk

Hadiktitkok

Szeptember 5-én  fog megnyílni, ekkor még csak próbaüzem lesz egy pár napig, de már különféle irodalmi programokkal várják a kíváncsiakat. Szeptember 7-ét Esterházy Péter emlékének szentelik. A Hadik kávéház bővül, megújul. - Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Peer Krisztián állomásai

Peer Krisztián augusztus 17-én a Soteria Irodalmi Klub keretében az élete állomásain kalauzolta végig a közönséget, az iránytűk a még meg nem jelent versei voltak. – Ott jártunk.

Könyvhét 2016

A fészkelődés reménye

Június 10-én tartották a  Magvető könyvheti újdonságait bemutató estet a Radnóti színházban, szám szerint a huszonegyediket. Hét óra után öt perccel két új igazgató lépett színre: Kováts Adél, a Radnóti színház nemrég megválasztott vezetője és Nyáry Krisztián, a Magvető Kiadóé. - Ott jártunk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Ajvár szerdán: Helyszíni szemle

Stúdió K Színház (Bp, IX. Ráday utca 32.)
Kezdő dátum: 2008-10-08 18:00:00

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Helyszíni szemle

Szörnyethalt egy nő a hatodikról. Kis híján nem esett ki ugyan, ez jóval előtte volt azonban. Aztán nem zuhant le majdnem, egy hajszálon múlt, hogy földet ért, s végül nem direkt zúzta halálra...

Próbáltad már?...A buszmegálló.

Próbáltad már, hogy írsz egy buszmegállóról? Vers vagy próza tökmindegy. Buszmegállóróóóóól???? Mi abban az érdekes? Áhhh, semmi! Ma megint hülye vagyok. De... De lehetne akár egy határtalan...