hirdetés

Keresési eredmény a(z) „helyszíni szemle” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ott jártunk

„A rög gyermekei" – Oravecz-est a PIM-ben

A Petőfi Irodalom Múzeum Olvasópróba című sorozat február 7-i vendége Oravecz Imre volt, akivel megjelenés előtt álló regényéről Ács Margit beszélgetett. Tudósításunk mellékleteként meghallgathatnak két részletet a trilógia harmadik részéből, Oravecz Imre felolvasásában. – Ott jártunk.

Ott jártunk

A „Mészöly-kisugárzás" elevensége

December 1-én, a Mészöly Miklós Egyesület éves rendezvénysorozatának egész napos konferenciáját délutáni kerekasztal-beszélgetés zárta. A résztvevők Bagi Zsolt, L. Varga Péter, Szilasi László és Vásári Melinda voltak. - Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Egér Miki és a Cickány betörése

Szeptember 15-én pénteken vehettünk részt a Magyar Műfordítók Egyesülete új, „Fordítsunk..." című sorozatának első alkalmán a Magvető Caféban. Nádasdy Ádám humoros előadása a legjobb választás volt a kedvcsináláshoz. Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Megúszni a valóságot

Május 30-án mutatták be Szijj Ferenc könyvhétre megjelenő első regényét, a Növényolimpiát a Magvető Caféban. A könyvről Sipos Balázs és Turi Tímea beszélgetett a szerzővel. – Ott jártunk.

Ott jártunk

Arany mindenhol

Arany világába kalauzoltak minket, Toldi Miklós korába, vitézi játékok, egy bábjáték-automata, gólyalábas színjátékok sokasága és szandálos turisták társaságában. – A PIM-ben jártunk, az Aranyvasárnapon.

Ott jártunk

Verset a szaxofon mellé!

Irodalom, hiszen verset olvasnak, de a zenétől lesz könnyed és befogadható. A figyelem a zenébe kapaszkodik, és a versszöveg követhetőbbé válik. – Hétfőn az utolsó jazzköltészeti esten, egy könnyen emészthető, de ízig-vérig irodalmi eseményen vehettünk részt.

Ott jártunk

Falstaff nyelvtani katedrálisai

„Lássák be, ez egy keserves küzdelem azért, hogy legalább mosolyogjon a közönség. Ennek igen nagy része ma már egyszerűen nem elég vicces” – Nádasdy Ádám szellemes előadásban mutatta be a Könyvfesztiválon legújabb Shakespeare-fordítása, a IV. Henrik kiemelt szemelvényeit. Ott jártunk.

Ott jártunk

Fű, fa, csillag

In memoriam Esterházy Péter – Konferencia magyartanároknak és érdeklődőknek, ezzel a címmel került sor a Radnóti Gimnáziumban a tavaly elhunyt író munkásságát elemző előadásokra. – Esterházy Péter ma lenne 67 éves. A róla szóló konferencia délelőtti szekcióján jártunk.

Ott jártunk

Irodalmi utazás éjszaka

Pecsétgyűjtős térképpel a kezünkben keresgéljük a raktárban az irodalmat. Vagy egy szabászműhelyben. Formabontó happening bolydította fel a várost március harmincadikán. Múlt héten volt az Irodalom Éjszakája. – Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Egy nagyregény Margója

Mintha csak olyan lenne, mint a 19. századi hatalmas regények (nem mellesleg akkor is játszódik) – de csak mintha, hiszen nem lehet eltekinteni attól, ami az azóta eltelt időben történt a regény műfajában. – A Margó Fesztivál vendége volt Alessandro Mari olasz szerző, akinek Nagyon is emberi remény című könyve nemrég jelent meg a L'Harmattan Kiadónál.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Ajvár szerdán: Helyszíni szemle

Stúdió K Színház (Bp, IX. Ráday utca 32.)
Kezdő dátum: 2008-10-08 18:00:00

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Helyszíni szemle

Szörnyethalt egy nő a hatodikról. Kis híján nem esett ki ugyan, ez jóval előtte volt azonban. Aztán nem zuhant le majdnem, egy hajszálon múlt, hogy földet ért, s végül nem direkt zúzta halálra...

Próbáltad már?...A buszmegálló.

Próbáltad már, hogy írsz egy buszmegállóról? Vers vagy próza tökmindegy. Buszmegállóróóóóól???? Mi abban az érdekes? Áhhh, semmi! Ma megint hülye vagyok. De... De lehetne akár egy határtalan...