hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a regényből

Krzysztof Varga: Lángos a jurtában (részlet)

És rájöttem, hogy Magyarország pont olyan, mint a lángos: a széle a legfinomabb, ropogós és ínycsiklandó, középen meg lapos, vékony, szinte átlátszó. – Részletet ajánlunk Krzysztof Varga legújabb, Lángos a jurtában című regényéből, a Turul-trilógia harmadik részéből.

Részlet a regényből

Sári László: Lin-csi apát minden szava (részlet)

Nincs könnyebbik út, nincs rövidebb út, nincsenek fontos és kevésbé fontos részletek. Az egész megértése a cél, hogy aztán az egészet végre elfeledd. – Sári László Lin-csi apát minden szava című regénye a 9. századi Kínába kalauzol minket. Az Európa Kiadónál megjelent kötetből olvashatnak részletet. 

Részlet a könyvből

Anna Pasternak: Lara – Zsivago doktor eltitkolt szerelme (részlet)

Borisz Paszternak 1946-ban találkozott a nála 22 évvel fiatalabb Olgával. Anna Pasternak szerint, ha nincs Olga, a Doktor Zsivago sem születik meg. – Paszternak eltitkolt szerelmének történetéről, a Könyvfesztiválra megjelent Larából olvashatnak részletet.

Részlet a könyvből

Király István: Napló 1956-1989

Király István nemcsak jelentős irodalomtudós volt, hanem egyben a Kádár-kor meghatározó és nagy hatású kultúrpolitikusa is, naplói most a Magvető Kiadó nagyszabású kiadásában jelentek meg. – Részletet ajánlunk.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szántó T. Gábor: 1945 és más történetek (részlet)

Szántó T. Gábor új könyve, a díjnyertes film alapjául szolgáló elbeszéléssel a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg a Noran Libro kiadónál. – Az 1945 című kötetből olvashatnak most egy részletet.

Részlet a könyvből

Orhan Pamuk: Cevdet Bej és fiai (részlet)

Mostantól nem is akarok zongoraórára járni – mondta halkan Ayşe, miközben arcán még egyszer utoljára fellángolt a dac, de aztán végképp elhalványult, és átadta helyét a kudarcnak és a reménytelenségnek. – Orhan Pamuk könyvfesztiválra megjelent regényéből ajánlunk részletet.

Könyvajánló

Bob Dylan: Krónikák (részlet)

A feleségemnek, amikor hozzám jött, sejtelme sem volt arról, mi vár rá. Igazából nekem sem, most pedig itt voltunk egy olyan helyzetben, ahol nem lehet jót lépni. – Bob Dylan Krónikák című regényéből olvashatnak részletet. A könyvet ma mutatták be a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Részlet a kötetből

Háy János: Az öregtó felé (részlet)

Azt mondták, hogy nem lesz vége, / így telnek el majd a napok, / Krisztus teste, világbéke, / besúgók és békepapok. – Háy János Az öregtó felé című kötetéből olvashatnak néhány verset. A kötetet ezekben a pillanatokban mutatják be a könyvfesztiválon. 

Könyvajánló

Boualem Sansal: 2084 - A világ vége (részlet)

Isten Városa elképzelhetetlen építészeti együttes volt, labirintus labirintus hátán, mint már szó volt róla, kaotikus összevisszaságban. És nagyon impozáns: falai közt összpontosult Abisztán, vagyis a világ minden hatalma. – Boualem Sansal regényéből olvashatnak részletet.

Könyvajánló

Adam Bžoch: Pszichoanalízis a periférián (részlet)

A pszichoanalízist befogadó hazai közeg legszembetűnőbb sajátossága Szlovákia és a szlovák kultúra relatíve periferikus helyzete Európában. Magában Pozsonyban például, amely csupán hatvan kilométerre van a pszichoanalízis bölcsőjétől, alig találunk közvetlen nyomokat. – Adam Bžoch könyvéből olvashatnak részletet.

További találatok