hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Egressy Zoltán: Júlialepke (részlet)

Azt is mondták ebben a filmben, hogy vannak ilyen jópofa pillangók, júlialepkék, talán az a nevük, azok folyamatosan basztatják a kajmánok meg a teknősök szemét, hogy könny termelődjön bennük. Aztán megisszák. – Egressy Zoltán Júlialepke című prózakötetéből olvashatnak részletet.

KÖNYVAJÁNLÓ

Csillik Kristóf: Hüllők időszaka (részlet)

„a császár este úgy esett el / arccsontja kettérepedt / kivégeztette az udvarában / dolgozó építészeke” – Csillik Kristóf kötetéből ajánlunk néhány verset.

KÖNYVAJÁNLÓ

Karinthy Frigyes öszegyűjtött versei (részlet)

Karinthy Frigyes verseinek mindeddig nem létezett megbízható szövegű kiadása. Ezt a hiányt pótolja a Magvető Kiadó klasszikus verssorozatának legújabb darabja, amely Karinthy versei eddigi legjobb kiadásának ígérkezik. – Olvassanak bele a kötetbe!

KÖNYVAJÁNLÓ

Tóth Krisztina: Párducpompa (részlet)

Tóth Krisztina ötven története a mi mindennapi életünkben játszódik. Mintha mi állnánk saját magunk előtt a sorban. Gogol szelleméhez hűen: ha nevetünk, magunkon nevetünk. – Tóth Krisztina új novelláskötetéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Vörös István: Thomas Mann kabátja (részlet)

Ez csakugyan én vagyok? Hiszen ilyen kabátom nincs is. Az pedig a bátyám? Az arcát nem látom, gondolta lehunyt szemmel, mert a kép nem képként vetült elé, hanem emlékként, és az emlékképek lyukasak, mint egy elfeledett belső zseb. – Vörös István új könyvéből olvashatnak részletet.

Részlet a könyvből

Balogh Róbert: Durva a nyár (részlet)

Öt percem maradt volna még valami épkézláb dolgot kitalálni. Hogy mit tudom én… Hogy én azért még én vagyok. Hogy nem tehetek róla, hogy a szüleim cigányok. És hogy szeretem. – Balogh Róbert Durva a nyár című regényéből ajánlunk részletet, amely a Noran Libro Kiadó gondozásában az Ünnepi Könyvhétre jelent meg.

KÖNYVAJÁNLÓ

Györe Balázs: Amerikai grafit (részlet)

Györe Balázs személyes emlékezete mindig a hozzá közel lévő emberek történeteit rögzíti. Új könyvében a családi emlékezet távoli múltját, egy amerikai magyar nagymama történetét beszéli el. – Részletet ajánlunk a kötetből.

Részlet a könyvből

Csaplár Vilmos: Leona és Leó (részlet)

Csaplár Vilmos új novelláskötete az emberi természet rejtett erőit fürkészi. Éles, groteszk, megrendítő történetek életünkről. – A Kalligramnál könyvhétre megjelent elbeszéléskötetből olvashatják a Magyar Hamlet című novellát.

Részlet a könyvből

Dávid Ádám: Millennium expressz 3. – A tudósító (részlet)

Az Oktogonnál újra összecsapnak a fémkarok. De vajon sikerül-e megállítani Kirpics nyomozó ámokfutását? Dávid Ádám trilógiájának befejező részében a kör bezárul. Szilveszter éjszakáján a párizsi Eiffel-torony tetejéről vehetünk búcsút 1896-tól – és a Millennium expressztől. – Dávid Ádám trilógiájának Tilos az Á Könyveknél megjelent befejező részéből olvashatnak részletet.

KÖNYVAJÁNLÓ

Vida Gábor: Egy dadogás története (részlet)

Az Egy dadogás története írói pályakép, egy térségnek és magának az önéletrajziságnak is a fantasztikus regénye. – Vida Gábor könyvhétre megjelenő kötetéből ajánlunk most egy részletet.

További találatok