hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Szabó Magda: Csigaház (részlet)

Az év vége irodalmi szenzációt is tartogat: Szabó Magda eddig ismeretlen kézirata, első kisregénye jelent meg most a Jaffa Kiadónál. A Csigaház bár a szerző fiatalkori zsengéje, a csak Szabó Magdára jellemző motívumok és stílus már itt is szembetűnőek. – Most elolvashatnak egy részletet a könyvből.

Részlet a könyvből

Lanczkor Gábor: Monolit (részlet)

A túlparti proletárnegyedet / Mintha hurrikán / Szedte volna széjjel / Elemeire; mintha úgy állt volna össze / Újra, hogy e folytatólagos vihar, az isten-ember-állat / Közti ingajárat alakítsa ki az épületek / Új formáját, és az utca- meg térszerkezetet, / Hogy romboljon és tapasszon / Önkívületem, kívül mindenen, / Az emberi élet pánikszerű / Önértékén, és most meghalok. – Lanczkor Gábor új kötetéből olvashatnak részletet.

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

James Baldwin: Ha a Beale utca mesélni tudna (részlet)

Bármennyire is érted, attól még vársz: hogy szólítsák a nevedet, hogy elvezessenek a celládból, és levigyenek. Ha vannak látogatóid, vagy akár csak egy látogatód, de az az egy állandó, az azt jelenti, hogy odakint számítasz valakinek. – James Baldwin Ha a Beale utca mesélni tudna című regényéből ajánlunk egy részletet.

AJÁNLÓ

Rakovszky Zsuzsa: A hazug tükör

„az utóbbi időben a szavak is elkezdtek furcsán viselkedni. Alíz hiába hívogatta őket, amikor szüksége lett volna rájuk, elbújtak valahová, és csak jóval később bukkantak elő, vagy más, felesleges szavak tolakodtak a helyükbe." – Az És boldogan éltek? Mesehősnők utóélete című antológiát Rakovszky Zsuzsa novellájával ajánljuk.

Részlet a könyvből

Röhrig Géza: angyalvakond (részlet)

testvér / te aki már kiilleszkedtél / téged senki föl nem emel / hacsak nem az övé e hely / hová összecsuklottál itt – Röhrig Géza angyalvakond című verseskötetéből olvashatnak három verset. A könyv a Fedél Nélkül gondozásában jelenik meg, a hajlék nélkül élőket érintő új törvények életbe lépésével egy időben.

Részlet a kötetből

Izsó Zita: Éjszakai földet érés (részlet)

„Mire kikelt a pillangó, már nem járt iskolába. / Talán rájött, hogy nem következik be, amit mondott, / és nem akarta elkeseríteni a többieket." – Izsó Zita Éjszakai földet érés című új verseskötetéből olvashatnak négy verset.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel – 6.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Sorozatunk új részében az Európa Könyvkiadó és a 21. század kiadó készülő köteteit mutatjuk be. Magyar és külföldi újdonságok következnek.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Horváth Viktor: Möbion (részlet)

Mi lenne, ha a gonosz meggondolná magát, és úgy döntene, hogy inkább visszamegy, és bocsánatot kér? – Horváth Viktor Möbion című regényéből olvashatnak részletet.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Szabó T. Anna: Ár (részlet)

A szövegekben fénykép- és álomszerű képek váltakoznak, a szikár sorokat lüktető ritmus ellenpontozza, a fájdalmat játékosság és humor oldja. A gondolatok és indulatok irizáló áramlása ebben a kötetben még sebesebb, az Ár így ragadja magával az olvasót – Szabó T. Anna legújabb kötetéből a Két pillanat című verset ajánljuk.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Dragomán György: Rendszerújra (részlet)

Feltételezett vagy valóságosnak tűnő rendszerek: nyitottak és zártak, politikaiak, természetiek vagy technikaiak. És a kitörési pontok, a szabadulás lehetőségei – Dragomán György Rendszerújra című kötetéből ajánljuk a Medvezsírt.

További találatok