hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Keretet hirdet a Litera, avagy mit olvassunk a foci-vb alatt?

Négy év után, idén újra egy hónapon keresztül minden a fociról szól. Ám mit csináljon az ember, ha már unja a meccsek utáni elemzéseket, reklámokat? Olvasson! Az alábbiakban a Litera labdarúgó-világbajnokságra behívott, ötkönyves világválogatott-keretét mutatjuk be.

Részlet a könyvből

Simon Bettina: Strand (részlet)

Meglátogatni négy év után / olyan volt, mintha nyaralnánk, / átmásztunk volna az életünk / köré emelt hézagos kerítésen. – Simon Bettina könyvhétre megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem (részlet)

Amikor visszaindultam a fülkém felé, a vagonok közötti átjáró túloldalán megláttam a vasutast, ahogy egy lehúzott ablak mellett a falnak dőlve nyugodtan szívja a cigijét. Ennyi erővel én is kihagyhattam volna ezt a vécébeli bujkálást, háborogtam magamban, bár tudtam, hogy ez nem teljesen igaz, hiszen rajtam nincsen egyenruha. – Krusovszky Dénes könyvhétre megjelent regényéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Garaczi László: Hasítás (részlet)

Nem kellettek a cikkeim, amikben Tüdő eposzi tündöklését és bukását mesélem el. Tüdő gyerekkorában hangot hall: a lőtávolságot, mint bőrgolyót, neked adom, és már juniorként a Növényolaj SC kulcsjátékosa lesz. – Ma mutatják be Garaczi László Hasítás című új regényét. Részletet ajánlunk a könyvből.

Részlet a könyvből

Marianna D. Birnbaum: Láthatatlan történetek (részlet)

Annyi minden ugrál összevissza a fejemben, és olyasmik jutnak az eszembe, amikre azelőtt sosem gondoltam. Talán mert nem volt időm rá? Semmire sem volt időm, főleg magamra nem. – Marianna D. Birnbaum könyvhétre megjelenő Láthatatlan történetek című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Marno János: Szereposzlás (részlet)

A képen egy ősz hajú hölgy mellett ül / aki harsányra tátja a száját késő / lelkesedésében. Bennünk felmerül ekkor a kérdés nem fárasztja-e még / halálra magát, hogy ennyire örül. – Marno János könyvhétre megjelent,   Szereposzlás című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Milbacher Róbert: Léleknyavalyák (részlet)

Akik kicsit is ismerték, nagyon is jól tudták, hogy Hummel Józsefre igazán nem volt ráfogható, hogy bosszú- vagy ne adj’ isten vérszomjas volna. A szivarja élvezetéről való kényszerű, de utóbb ideiglenesnek bizonyuló lemondáson kívül őt személy szerint semmiféle sérelem sem éré – Milbacher Róbert könyvhétre megjelent Léleknyavalyák című könyvéből ajánlunk részletet.

Könyvhét 2018

Takács Zsuzsa: A Vak Remény (részlet)

Látta a Máramarosból deportált férfi / Kafkát. Mint akit szél fúj, lengedezett / előre-hátra, mikor az Appelplatzon / álltunk, esküdözött, s hogy kísértet- / szerű volt, mint akit krétával / rajzoltak a sötétbe. Komiszabb időket is átvészeltem / már, közölte vele Kafka. – Takács Zsuzsa A Vak Remény címen megjelent összegyűjtött verseit ajánljuk.

Részlet a könyvből

Szvoren Edina: Verseim (részlet)

A védekezést arra alapozta, hogy a kolléganőm nem kötötte be magát, és hamisan tanúzott. Hátracsaptam az oldalülést, hogy bemászhasson hátulra, mert nem akarta összegyűrni a blúzát a biztonsági övvel. – Szvoren Edina könyvhétre megjelent, Verseim című novelláskötetéből ajánlunk részletet.

Könyvajánló

Rakovszky Zsuzsa: Történések (részlet)

Aztán jött, ami jött. / Egy félszívvel adott parancs, egy tétova / aláírás után az / okozatok mennydörgő lavinája. / Fölpattant egy ajtó, amely mögül / vér, láng s tömeghalál dőlt a világra / éveken át. Kidőltek a világ / tartópillérei, s mi ott maradtunk / az omladék alatt. – Rakovszky Zsuzsa könyvhétre megjelenő, Történések című verseskötetéből ajánlunk részletet.

További találatok