hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Grecsó Krisztián: Harminc év napsütés (részlet)

Vajon a család jelentheti-e nekünk az otthont az időben, vagy minden alkalommal újra meg kell küzdenünk ezért az otthonosságért? A Harminc év napsütés olyan, mint egy varázslatos kalendárium, benne a generációk közötti kommunikáció lehetőségei és lehetetlenségei, a velünk élő múlt kiismerhetetlen történetei. – Grecsó Krisztián Magvetőnél megjelent új kötetéből ajánlunk részletet.

Könyvajánló

Cserna-Szabó András: 77 magyar pacal (részlet)

77 magyar pacal nem egyszerűen csak egy könyv. Ez egy igazi, hamisítatlan, őseredeti beavató könyv, alcíme lehetne akár Bevezetés a pacalba vagy A pacal filozófiája, netán A pacalisták evangéliuma is, és egyik sem lenne túlzás. - Cserna-Szabó András Magvetőnél megjelent új kötetéből ajánlunk részletet.

Könyvajánló

Szécsi Noémi: Egyformák vagytok (részlet)

Az igazán átütő hatáshoz persze elengedhetetlen, hogy érzelmi érintettséget tudományos tárgyilagossággal és szakértelemmel leplezze, és legfeljebb a szemizma egy-egy rándulásával jelezze, hogy micsoda zaklatottságot palástol a tények hideg, hatékony áradatával. – Szécsi Noémi Egyformák vagytok című könyvét ajánljuk.

részlet a könyvből

Gerőcs Péter: Ítélet legyen! (részlet)

Építgetem, szépítgetem a lakásom, már több mint fél éve. Csakugyan: épül és szépül. Hibátlanodik. – Gerőcs Péter Ítélet legyen! című, a Kalligramnál megjelenő új könyvéből közlünk részletet.

Részlet a könyvből

Szeifert Natália: Az altató szerekről (részlet)

Kifinomult ízlés, zenei mondatok, élvezetes történetmesélés, alapos korrajz, mozaikszerű cselekmény, érdekes fordulatokkal. Szereplői sokszor filmszerűen egy-egy fontosabb pillanatban találkoznak. – Szeifert Natália Az altató szerekről című, a Kalligramnál megjelenő második könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a kötetből

Csutak Gabi: Csendélet sárkánnyal (részlet)

Még meg sem születtünk, amikor a szüleink már háborúztak a boszorkánnyal. Az első csatát akkor nyerték, amikor elvették a házát, és beköltöztették a legkisebb, legsötétebb lakásba. – Egykori munkatársunk, Csutak Gabi Literán publikált szövegeit is tartalmazó, most megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

Részlet a regényből

Kácsor Zsolt: A harminckét bolond (részlet)

Amikor az utolsó könyve megjelent, halálosan megrettent, falfehér lett, amikor beleolvasott. Azt mondta, hogy mindennek vége, istenem, segíts meg, túl jó a könyv, ezt nem lehet túlélni. A saját könyvei taszították le a szakadékba, ahonnan nem volt visszaút. – Kácsor Zsolt A harminckét bolond című regényéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Bódi Attila: Lázadni veletek akartam (részlet)

1989 ősze, Ceauşescu Romániája. Három magyar kamasz fiú a lét szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. – Bódi Attila Jaffa Kiadónál 2017-ben megjelent, Lázadni veletek akartam című regényéből olvashatnak részletet.

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Kiss Judit Ágnes: A Halál milongát táncol (részlet)

Amikor táncolok, gyerekkorom óta azt érzem, hogy a lélek végtelen, a test pedig részese ennek a végtelennek, és ha létezik, ilyen lesz a testnek feltámadása. - Kiss Judit Ágnes A Halál milongát táncol című regényéből olvashatnak részletet.

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Egressy Zoltán: Júlialepke (részlet)

Azt is mondták ebben a filmben, hogy vannak ilyen jópofa pillangók, júlialepkék, talán az a nevük, azok folyamatosan basztatják a kajmánok meg a teknősök szemét, hogy könny termelődjön bennük. Aztán megisszák. – Egressy Zoltán Júlialepke című prózakötetéből olvashatnak részletet.

További találatok