hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvajánló

Keresztesi József: Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza (részlet)

Ajaj, de ismerős e helyzet! / Hisz voltam én is kisdiák, / Kijárva, mint megannyi gyermek, / Egy nagy rakásnyi iskolát. / Emlékszem, mennyi sódert löktek / – Akárcsak Csárli most Csücsöknek –, / S ébren szunyált a sok kölyök / Nyitott szemmel a pad mögött… – Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című új könyvéből ajánlunk részletet.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Keretet hirdet a Litera, avagy mit olvassunk a foci-vb alatt?

Négy év után, idén újra egy hónapon keresztül minden a fociról szól. Ám mit csináljon az ember, ha már unja a meccsek utáni elemzéseket, reklámokat? Olvasson! Az alábbiakban a Litera labdarúgó-világbajnokságra behívott, ötkönyves világválogatott-keretét mutatjuk be.

Részlet a könyvből

Gyukics Gábor: Végigtapint (részlet)

Ha maradsz, kívánod / bár mentél volna. / Ha elmész, kívánod / bár maradtál volna. / Magadtól / magadhoz. / Eközben / elveszett / valami más. – Gyukics Gábor Végigtapint című, a könyvhétre megjelent verseskötetéből olvashatnak részleteket.

Részlet a könyvből

Szeles Judit: Szextáns (részlet)

Nézem, ahogy révbe érnek vagy nem. / Nézem, ahogy a padlót sikálod rajtuk, / vagy őrségben állsz a Rio de Janeiró-i kikötőben, / miközben a városban zajlik a karnevál. –Szeles Judit könyvhétre megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Simon Bettina: Strand (részlet)

Meglátogatni négy év után / olyan volt, mintha nyaralnánk, / átmásztunk volna az életünk / köré emelt hézagos kerítésen. – Simon Bettina könyvhétre megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem (részlet)

Amikor visszaindultam a fülkém felé, a vagonok közötti átjáró túloldalán megláttam a vasutast, ahogy egy lehúzott ablak mellett a falnak dőlve nyugodtan szívja a cigijét. Ennyi erővel én is kihagyhattam volna ezt a vécébeli bujkálást, háborogtam magamban, bár tudtam, hogy ez nem teljesen igaz, hiszen rajtam nincsen egyenruha. – Krusovszky Dénes könyvhétre megjelent regényéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Garaczi László: Hasítás (részlet)

Nem kellettek a cikkeim, amikben Tüdő eposzi tündöklését és bukását mesélem el. Tüdő gyerekkorában hangot hall: a lőtávolságot, mint bőrgolyót, neked adom, és már juniorként a Növényolaj SC kulcsjátékosa lesz. – Ma mutatják be Garaczi László Hasítás című új regényét. Részletet ajánlunk a könyvből.

Részlet a könyvből

Marianna D. Birnbaum: Láthatatlan történetek (részlet)

Annyi minden ugrál összevissza a fejemben, és olyasmik jutnak az eszembe, amikre azelőtt sosem gondoltam. Talán mert nem volt időm rá? Semmire sem volt időm, főleg magamra nem. – Marianna D. Birnbaum könyvhétre megjelenő Láthatatlan történetek című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Marno János: Szereposzlás (részlet)

A képen egy ősz hajú hölgy mellett ül / aki harsányra tátja a száját késő / lelkesedésében. Bennünk felmerül ekkor a kérdés nem fárasztja-e még / halálra magát, hogy ennyire örül. – Marno János könyvhétre megjelent,   Szereposzlás című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Sándor Iván: A hetedik nap (részlet)

Ha a Polgármesterhez jöttem, az emeleti fogadótermébe vezettek. Mindig itallal kínált. A görögöket kedvelte. Soha nem győződtem meg róla, hogy el is olvassa a frissen nyomtatott példányokat, amiket vittem a számára. – Sándor Iván könyvhétre megjelent A hetedik nap című könyvéből ajánlunk részletet.

További találatok