hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvfesztivál 2018

Zoltán Gábor: Szomszéd – Orgia előtt és után (részlet)

Rendben. Belenézek a nemzetnek abba a szúrós tekintetébe: van bennem zsidóvér. Ez elég, hogy idegennek láss? Hogy kétségbe vond a jó szándékomat? A hozzáértésemet? Mert mit tud az ilyen a magyarok művészetéről? Általában a művészetről? – A  Szomszéd folytatása és előzménye is Zoltán Gábor 2016-ban megjelent Orgia című regényének. Ebből olvashatnak most részletet.

Könyvfesztivál 2018

Nyerges András: Bitorló a skatulyában (részlet)

...az a költő közölné egyik versemet (és mindegy, hogy éppen most nincs hol közölnie), akinek 1956 nyarán megjelent Egyetlen élet című kötete miatt csaknem ölre mentem valakivel a gimnáziumi önképzőkörben (akkor csak szakkörnek lehetett hívni), noha csenevész testalkatom miatt soha nem verekedtem – Nyerges András könyvfesztiválra megjelenő memoárjából olvashatnak részletet.

Könyvajánló

Aczél Géza: (szino)líra 2. (részlet)

mikor nagy költőnk megdalolta hogy a hazának nincsen háza az érzelgős kamasz fiú ha akkor / élne s templomba járna biztos betette volna a bibliába könyörgését mert igazi népakarat nélkül / mi a szépség hétköznapjaink iramában a természetbe menekült magányban mint a bölcsesség / s a jog uralma – Aczél Géza Jelenkor Kiadónál megjelent új kötetéből olvashatnak két verset.

Könyvfesztivál 2018

Irena Brežná: Hálátlan idegen (részlet)

A pszichiáter minden gondolatot háromszor megismétel, miközben meg se próbál más szavakat használni. Félbeszakítom, röviden és tömören tolmácsolom, amit mond. A nagydarab, merev fickó nem szokott ahhoz, hogy a hallgatóság a szavába vág. Meglepődik. – Irena Brežná: Hálátlan idegen című regényét ajánljuk.

Könyvfesztivál 2018

Szabó T. Anna: Határ (részlet)

Hajléktalan test. Hajléktalanok teste közöttük, történetvesztett embereké, akik halálukban részei lesznek az emberiség közös tudásának, orvosok és tudósok eldugult orral köztük és rájuk járnak, néznek, jegyzetelnek, feldolgozzák és befogadják őket, befoglalják a tanulmányaikba... – Szabó T. Anna Határ című novelláskötetéből olvashatnak részletet. A könyvet április 22-én, holnap mutatják be a könyvfesztiválon.

Könyvfesztivál 2018

Uršuľa Kovalyk: A műlovarnő

Az utóbbi időben anya gyakorta furcsán vihorászott. Azt hittem, a diákmunka teszi. Ám egyszer találtam a táskájában egy doboz gyógyszert. Rákérdeztem, mit jelentsen ez. Rám förmedt: legyek olyan szíves, és hagyjam békén, ne ellenőrizgessem állandóan. – Uršuľa Kovalyk: A műlovarnő című regényét ajánljuk.

Részlet a könyvből

Balaskó Ákos: Tejsav (részlet)

Magukban forgatják az itteniek a mérgeket./ A földről etetik és a közkutakról itatják a kutyákat,/ a felhalmozódás mértékét valahogy ki kell mutatni,/ hogy tudják, a másnap telhet-e így még. – Balaskó Ákos Tejsav című, a költészet napjára megjelenő verseskötetéből ajánlunk részletet.

A hónap szerzője

Kemény István: Nílus (részlet)

„A szó elszáll, és megmarad" – A hónap szerzőjétől, Kemény Istvántól négy verset olvashatnak a Könyvfesztiválra, a Magvető kiadónál megjelenő Nílus című kötetéből.

Részlet a könyvből

Oravecz Imre: Ókontri. A rög gyermekei III. (részlet)

De látván, hogy Steve fülig szerelmes belé, és semmiképpen sem lehet lebeszélni róla, végül csak beletörődtek, és azzal mentették fel magukat, hogy ki milyen virágot szakít, olyat szagol. – Megjelent Oravecz Imre A rög gyermekei trilógiájának harmadik kötete, az Ókontri. Részletet ajánlunk.

Részlet a könyvből

Papp Sándor Zsigmond: Gyűlölet (részlet)

Mint aki attól fél, hogy már nem fér bele semmiféle tervbe. Kimarad végképp, vagy statiszta lesz. Egy alig látható elem a hídon. – Ma mutatják be Papp Sándor Zsigmond Gyűlölet című regényét. Részletet ajánlunk.

További találatok