hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a könyvből

Röhrig Géza: angyalvakond (részlet)

testvér / te aki már kiilleszkedtél / téged senki föl nem emel / hacsak nem az övé e hely / hová összecsuklottál itt – Röhrig Géza angyalvakond című verseskötetéből olvashatnak három verset. A könyv a Fedél Nélkül gondozásában jelenik meg, a hajlék nélkül élőket érintő új törvények életbe lépésével egy időben.

Részlet a kötetből

Izsó Zita: Éjszakai földet érés (részlet)

„Mire kikelt a pillangó, már nem járt iskolába. / Talán rájött, hogy nem következik be, amit mondott, / és nem akarta elkeseríteni a többieket." – Izsó Zita Éjszakai földet érés című új verseskötetéből olvashatnak négy verset.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ezeket a könyveket várjuk ősszel – 6.

Szeptembertől minden kiadó számos új kötettel várja az olvasókat. Sorozatunk új részében az Európa Könyvkiadó és a 21. század kiadó készülő köteteit mutatjuk be. Magyar és külföldi újdonságok következnek.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Dragomán György: Rendszerújra (részlet)

Feltételezett vagy valóságosnak tűnő rendszerek: nyitottak és zártak, politikaiak, természetiek vagy technikaiak. És a kitörési pontok, a szabadulás lehetőségei – Dragomán György Rendszerújra című kötetéből ajánljuk a Medvezsírt.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Mándy Iván: Ciklon (részlet)

A szerző születésének századik évfordulója alkalmából megjelent könyv Mándy legjobb történeteiből ad válogatást, a kötetet szerkesztő Darvasi Ferenc értelmező életrajzának kíséretében – Mándy Iván Ciklon című kötetéből olvashatnak részletet.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Mennyek a szederbokorban (részlet)

Szerelmi viszontagságok, nagy vágyakozás, családi bonyodalmak, „normális" és „abnormális" viszonya, társadalmi anomáliák, betelepülők kettős identitása, a rendszerváltozás utáni helyzet kritikája... – a Mennyek a szederbokorban szlovén antológiából olvashatnak részletet.

KÖNYVAJÁNLÓ

Fekete Vince: Szárnyvonal (részlet)

A formai gazdagság is jelzi a székelyföldi költő lírájának klasszicizálódását. Ez azonban semmiképpen sem jelent holmi zárt esztétikát, iskolás rendet. Fekete verseiben a feszültség éppen a visszafogottság révén lesz igazán erőteljes, meghatározó versszervező elem. – Fekete Vince új kötetéből az Idegen város című verset ajánljuk.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szálinger Balázs: 361 (részlet)

A könyv lapjain egy teljes közép-európai világ bontakozik ki fokról fokra, színről-színre a zalai domboktól Bözödújfaluig: tájjal és idővel, újabb és újabb rétegekkel... – Szálinger Balázs legújabb verseskötetéből ajánljuk a Hévíz című verset.

KÖNYVAJÁNLÓ

Simon Márton: Rókák esküvője (részlet)

Most úgy hallgass, mint akinek / egy fél országot leromboló viharból / csak egy nátha jutott. / Most úgy hallgass, mint aki most tudta meg, / hogy születése óta vak. – Simon Márton legújabb kötetéből most három verset olvashatnak el nálunk.

Részlet a regényből

Pelle János: Lelkek iránytűje (részlet)

A magamfajta, menedék és lelki társ után vágyódó alakok hozzátartoznak az antikváriumok világához, később jó néhányat magam is megismertem. Többségüket észre sem venni az utcán, és amikor belépnek, szinte bocsánatot kérnek, hogy léteznek. – Pelle János dokumentumregényéből olvashatnak részletet.

További találatok