hirdetés

Keresési eredmény a(z) „knyvajnl” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a könyvből

Szávai Géza: Makámaszútra (részlet)

Regénybe rendeződő emberi sors-olvasatok foglalata Szávai Géza nagy ívű, szókimondó könyve, a Makámaszútra, mely egymással akár több emberöltő távolságból is egymásra „rímelő” életek történetét meséli el. – Részletet olvashatnak a könyvből, melyről március 22-én Bán Magdával beszélget a szerző a KSH-könyvtárban.

Részlet a könyvből

Zalmen Gradowski: A pokol szívében (részlet)

Ahogy a reményét vesztett hajótörött üzenetet küld egy palackban, hogy valaki esetleg majd valamikor hírt kapjon hajójuk vesztéről, úgy küldött üzenetet halálára várva Gradowski Auschwitzban arról, ami ott történt, azoknak, akik esetleg olvasni fogják. – A Múlt és Jövő Kiadó által megjelentetett Auschwitz-tekercsből olvashatnak részletet.

Részlet a könyvből

Géczi János: Törek (részlet)

E nyelv ismerete szükséges a szégyenkezéshez, a faj védelméhez, / ahhoz, hogy amint a háza cipelésében az esetlen csiga, / gyöngék ne legyünk a hatalmasok fáradhatatlan dicséretéhez, / sem a makogó érdemtelenek megvetéséhez. – Géczi János Kalligramnál megjelent, új verseskötetéből ajánlunk néhány verset.

Részlet a könyvből

Ladik Katalin: A víz emlékezete (részlet)

Kicsordult az éj, lezárta a ház szemét. / A szobában fehér dolgok történtek: / a nyitott ablak arcot növesztett, / jéggé fagyott száj lebegett, ölemhez ért: / Gyönyörűm! Segged akár a hóvirág! – Ladik Katalin új, Kalligramnál megjelent verseskötetéből olvashatnak néhány verset.

Részlet a könyvből

Markó Béla: Kerítés (részlet)

Markó Béla új kötete „alkalmi és alkalmatlan versek” gyűjteménye. A neves erdélyi költő szabadversei egyszerre szólnak a kései szerelem boldogságáról és a kelet-európai régió groteszk nyomorúságáról: a múlt szögesdrótjairól és a jelen kerítéseiről. – A Pesti Kalligramnál megjelent kötetből olvashatnak egy verset. 

Részlet a kötetből

Balla Zsófia: Más ünnepek (részlet)

A világ szabálya abban áll, hogy tudósok / vagy gyanútlan emberek meglelik? / Életünk a véletlenek ezer füvében bujdokol –/ csak a kard és a rózsa, ami fölmeredezik? – Balla Zsófia Pesti Kalligramnál megjelent új verseskötetéből olvashatnak három verset.

KÖNYVAJÁNLÓ

Lövétei Lázár László: Alkalmi (részlet a kötetből)

Alkalmi címmel, a XXII. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárra jelent meg Lövétei Lázár László legújabb kötete. A Litera három vers közlésével ajánlja a kötetet.

KÖNYVAJÁNLÓ

Orcsik Roland: Fantomkommandó (részlet a könyvből)

A mű helyszíne a kilencvenes évek délszláv háborúinak névtelen kisvárosa, ahol a hősök nem formálhatják sorsukat, hanem inkább elszenvedik a történelem borzalmait és őrületét. – Orcsik Roland regényéből ajánlunk egy részletet.

KÖNYVAJÁNLÓ

Ljudmila Ulickaja: Jákob lajtorjája (részlet a könyvből)

A Jákob lajtorjája szerelmek regénye, hol jellegtelen, hol történelmi jelentőségű hétköznapok krónikája, szeszélyesen indázó családtörténet. – Ljudmila Ulickaja monumentális regényéből olvashatnak most nálunk egy részletet.

KÖNYVAJÁNLÓ

Milbacher Róbert: Szűz Mária jegyese (részlet a könyvből)

Egy falu valahol Magyarországon, valamikor a közelmúltban vagy a lassított jelenben. Egy hely, ahol minden megtörténik, ami emberrel megtörténhet. Egy kockás füzet, amibe a különc Bizdó Józsika állandóan jegyzetel. – A Margó-díjas Milbacher Róbert regényéből olvashatnak nálunk egy részletet.

További találatok