hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvbemutató” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a könyvből

Jón Kalman Stefánsson: A halaknak nincs lábuk (részlet)

A napsugarak sem győzhetik le, még kevésbé a szép szavak, mint a szivárvány vagy a szeretet, ezeket dobhatjuk is ki, annyira hasznavehetetlenek. A halál mindennek a kezdete. – Jón Kalman Stefánsson könyvfesztiválon bemutatott regényéből közlünk részletet.

Könyvfesztivál 2018

Az, hogy magyar írónak neveztél, legalább annyit ér, mint egy irodalmi díj

Daniel Kehlmann egy irodalmi szupersztár, ezen nincs mit vitatni. Élőben is ugyanolyan meggyőző, mint könyveit olvasva. Ez az egészben a lenyűgöző, hogy a beszélgetés alatt is minden a helyén volt, minden egyes mozzanat, ütem, hangjegy. – Daniel Kehlmann Tyll című könyvének bemutatójáról Molnár Csongor tudósít.

OTT JÁRTUNK

Igaz magyar történetek híján

Amikor Pion István felteszi a kérdést, hogy a jelenlévők akkor is vállalnák-e ilyen szövegek megírását, ha azok itthoni jogi esetekről szólnának, egyöntetű igen a válasz. – A Tíz igaz történet antológiasorozat harmadik darabjának a bemutatóján jártunk a Margó Fesztiválon.

OTT JÁRTUNK

Megúszni a valóságot

Május 30-án mutatták be Szijj Ferenc könyvhétre megjelenő első regényét, a Növényolimpiát a Magvető Caféban. A könyvről Sipos Balázs és Turi Tímea beszélgetett a szerzővel. – Ott jártunk.

Ott jártunk

A Parlament lépcsőjén

„Lehet, hogy csak azért vagyok az átlagosnál érzékenyebb a korszakfordulókra, mert a XXI. századot várva nőttem fel, és ezért talán ott is a korszakok végét és kezdetét gyanítom, ahol szó sincs ilyesmiről” – írta Kemény István Lúdbőr című esszékötetében, amelynek bemutatóján irodalmi pillérekről és aktuálpolitikai kérdésekről is szó esett. Ott jártunk.

OTT JÁRTUNK

Belsővé tett háború

Orcsik Roland Fantomkommandó című regénye olyan disztópia, amelyben a háború és zene kapcsolata fontos szerephez jut. Az Írók Boltjában tartott könyvbemutatón az íróval Mészáros Sándor szerkesztő és Förköli Gábor kritikus beszélgetett. 

Litera Rádió

Krasznahorkai László Sötét könyvbemutatója

2016. szeptember 17-én mutatták be Krasznahorkai László Báró Wenckheim hazatér című új regényét a Pesti Színházban. A könyvbemutató sötétben zajlott, képeket nem tudunk mutatni, az est hangfelvételét hallhatják. – Litera Rádió.

Ott jártunk

Fény nélkül nem lehet élni

Ha asszociatíve gondolkodunk, egymás mellé helyezzük, s táncrendbe állítjuk az eddig elhangzottakat (az est alatt végig argentin tangó szól átkötő zenei elemként), legfőbb kérdésünk képzelet és valóság, azaz mű és valóság viszonyáról kedélyesen tűrt, de egyre kényelmetlenebb sötétbe borul. – Krasznahorkai László Sötét könyvbemutatóján jártunk.

Hír

Közel leszünk a tűzhöz – Jön az új Krasznahorkai-regény

Szeptember 17-én jelenik meg Krasznahorkai László egész életművét összegző regénye, melyben újabb nagy Krasznahorkai-hős tűnik fel a láthatáron, báró Wenckheim, a soha nem változó Ígéret beteljesítőjének tekintett ember, aki Buenos Airesből tér haza. Haza: hozzánk, napjaink Magyarországára és ősei reményvesztett vidékére, ahol úgy várják, mint a Messiást.

OTT JÁRTUNK

10 igaz történet II.

Az Amnesty International Magyarország újfent felkért 10 kortárs írót, hogy saját nyelvükön meséljék el 10 igaz jogsértés történetét. Ezúttal Benedek Szabolcs, Kiss Noémi, Kondor Vilmos, Mán-Várhegyi Réka, Németh Gábor, Papp Sándor Zsigmond, Péterfy Gergely, Szécsi Noémi, Térey János és Tompa Andrea novellái kerültek a kötetbe. A könyvet a Margó Fesztiválon mutatták be, június 10-én a PIM-ben. Ott jártunk.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Tallér Edina Könyvbemutató


Kezdő dátum: 2016-06-01 19:00:00
Tallér Edina 'A negyvenkettedik széken ülő nő' című legújabb könyvének bemutatója az Attentionban. Beszélgetőtárs: Gerner Csaba színész, rendező

Közlekedik a főváros

Tranzit Kávézó (Bp. XI., Kosztolányi Dezső tér, a régi buszpályaudvar épületében)
Kezdő dátum: 2008-11-06 18:00:00
A Legát Tibor szerkesztette kötet bemutatóján a moderátor Karafiáth Oroslya, a fellépő a BARDO (Bárdos Deák Ágnes, Bujdosó János), a felolvasók Gerbert Judit és Mesterházy Gyula, a helyszín pedig a Tranzit Café.

Huszár Tibor: Bibó estéje – Könyvbemutató

Magyar Tudományos Akadémia, Akadémia Klub (Bp. V., Roosevelt tér 9.)
Kezdő dátum: 2008-10-27 11:00:00

Könyvbemutató – Hasítás – huszonhat magyar író novellája a rockról

Gödör Klub (Bp. V. kerület, Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00

Könyvbemutató – Krasznahorkai László: Seiobo járt odalent

Műcsarnok (Bp., XIV. kerület, Dózsa György út 37.)
Kezdő dátum: 2008-10-07 18:00:00

MAGYARORSZÁG – LE IS ÚT, FEL IS ÚT – Könyvbemutató

Iparművészeti múzeum (Bp, IX. Üllői út 33-37.)
Kezdő dátum: 2008-09-30 18:00:00

Darabos Enikő: Nem-játék

Grand Café (Szeged)
Kezdő dátum: 2008-09-24 19:00:00

A Magyar Dráma Napja az Új Színházban

Új Színház (Bp, VI. Paulay Ede utca 35.)
Kezdő dátum: 2008-09-21 11:00:00

Menyhárt Jenő: Az agitátor

Gödör Klub (Bp, V., Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2008-09-17 18:00:00

Hölgyszonáta - könyvbemutató 

Alexandra Irodalmi Kávéház (Bp. VII. ker., Károly krt. 3/c.)
Kezdő dátum: 2008-09-04 17:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

"Ziccerszerepeket kell írni"

"Akkor fognak nekem a fejemből ezek a figurák jó mondatokat súgni, hogyha ezeket tényleg élővé tudom kalapálni": Film- és könyvbemutató alkalmából kérdeztük Péterfy Gergelyt: a Kalandorok forgatókönyvírója egykori erdélyi kalandjairól és a film valós alapjairól mesél, tavasszal várható esszéregénye kapcsán pedig megtudjuk, hogy a hofmohroknak a korszak írt ziccerszerepeket.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Tokaj-trip goes wilder & wilder

2008. augustus 16. - Pál Dániel Levente
Én a közeljövőt (főleg ebben az országban, ismerve a körülményeket) mindenképpen így képzelném el: nem leginkább különböző okok miatt küszködő, halálra dolgoztatott, kis fizetésért, szerelemből robotoló kiadói/szerkesztőségi alkalmazottakkal felvértezett kiadókkal –, hanem több, egymás mellett működő, a könyvkiadást egészséges mértékben üzleti vállalkozásként felfogó, önfenntartó kiadóbokrokkal.

Regényhősöm a téren

2008. június 12. – Józsa Márta
Nem tartozom azok közé, akiket kiver a víz a gépektől, szeretem, ha engedelmeskednek, igyekszem megérteni őket, és nem hivatkozom arra, hogy egy bölcsésznek az ilyesmit nem kell tudnia, de most mégis úgy érzem, hogy kicsit nehéz cipelni egész nap ennyi tárgyat, amelyeknek pedig az volna a dolguk, hogy megkönnyítsék az életem.

3. tétel - Post librum szindróma

2007. november 14. – Scheer Katalin
Egyetlen kérdés foglalkoztatott: lehetséges-e felépíteni saját magunkat a hiányból, a puszta negativitásból, a permanens kudarcból? Vajon a család olyannyira determinál, hogy nincs belőle menekvés, vagy azzal, hogy az „ősök várócsarnokát” megidézzük, hogy igyekszünk megérteni szereplőinek motívumait, végül mégiscsak közelebb juthatunk önmagunkhoz?

Pontos idő

2007. március 25. – Boldizsár Ildikó
Régóta foglalkoztat, hogy vajon létezik-e valami közös alap, amelyen a különböző tradíciók nyugszanak (például beszélhetünk-e a vallások transzcendens egységéről?), de az idő és az időtlen tárgyalása nélkül nem hiszem, hogy érvényes válaszokat lehetne találni erre a kérdésre.

Bánattérkép. Örömtérkép.

2007. március 19. - Boldizsár Ildikó
Most legalább reprezentatív felmérést csinálhatok saját magamból is, már ami az örömök és bánatok arányát illeti, ugyanis döbbenten tapasztalom, hogy amikor hallgatóimat vagy pácienseimet kérdezem az örömeikről, csak hümmögnek és a fejüket ingatják, ellenben a bánataikat vég és gondolkodás nélkül sorolják. A bánattérképek tele vannak pöttyökkel, az örömtérképek viszont üresek.

Bemutatás, avagy Főhős úr íróvá érik

2006. november 14. – Nagy Koppány Zsolt
A barátok elnézően mosolyognak, ideges a gyermek, gondolják szeretettel, gondolom reménykedve. Felmarkolok még néhány sajtópéldányt, amit majd én hordok szét, egy zacskóba rakunk mindent, nagyon nehéz, bárcsak vékonyabb könyvet írtam volna, gondolom bosszúsan, vagyis elégedetten.

Kockacukor, bőrfotőj, avagy Főhős úr bemutatkozik

2006. november 13. – Nagy Koppány Zsolt
Átgázolok néhány apróbb nyelvtani szabályon, lekaszabalok öt-hat egyeztetést és szablyámmal megcsúfolom kicsit a magyar nyelvet, de végül diadalmasan dobom le a liánt, testem vízben úszik, akkor már csak egy erőset kérek, mondom a pincérnőnek, műanyagpohárban játszik az unikum, de kit érdekel, a sör is bádogdobozban van, mégis jólesik.

PénteKÉK

2006. november 10. – Szvetelszky Zsuzsanna
Nem egy mondatolvasó ember vagyok, inkább figura-néző, lazán siklik át a figyelmem olyan nyelvi finomságokon, melyek vájtabb fülűeket elgyönyörködtetnének vagy felháborítanának, de a figurát követem, lépésről-lépésre.

Vegyen érte fagyit

2006. 06. 06. – Rácz Péter
Egyébként nem csak azért volt időutazás a játéka, mert ősrégi dalokat adott elő, hanem a közönség miatt is. Mint egy temetésen, olyanokkal találkozik az ember, akivel 15-20 éve. Jé, még élnek? Mit csinálnak mindig? (És én?)

Piac, szemlélet

2005. 10. 16. – Mesterházi Mónika
Verseskötet nem jön szembe véletlenül: lehet kapni a szerzőtől (ez a legbiztosabb), keresni rövid ideig egy-két budapesti könyvesboltban, aztán a kiadónál vagy valamelyik internetes terjesztőnél, de ha egyszer kifogy, kész, vége. Leszámítva az igazán népszerű köteteket, de azért ebből nincs sok, mert annyi felkapott költő sohasem volt, mint jó költő.
További találatok