hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvfesztivál” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

OTT JÁRTUNK

Világ könyvespolcai, egyesüljetek!

Azon a 2013-as forró, májusi estén, itt Prágában (is) Esterházy Péter jelentette az egyetlen viszonyítási pontot arra vonatkozóan, hogy talán jó helyen járok, s ez előtte és utána is megtörtént még párszor, máshol és máskor. – Fehér Renátó a prágai könyvvásáron járt.

Részlet a könyvből

Robert Menasse: A főváros – Prológus

Éppen végiggondolta az életét, a véletleneket, amelyek következtében ő, osztrák parasztok gyermeke most Brüsszelben él és dolgozik, olyan hangulatban volt, amelyben amúgy is minden őrültségnek és idegennek tűnt, de az, hogy lent a téren szabadon rohangáljon egy disznó, őrültségnek is sok volt, csak képzelete tréfája, emlékei kivetülése lehetett! – Robert Menasse A főváros című regényéből olvashatnak részletet.

Részlet a könyvből

Rosa Liksom: Az Ezredesné (részlet)

Az elmegyógyintézetben a világot tökéletesen idegennek láttam. Hívogatott a halál, de még nem voltam rá fölkészülve. Olyan érzésem volt, hogy itt vagyok a legjobb helyen. Nem kellett tennem semmit, csak alávetni magam a sokféle kezelésnek és befogni a szám. – Rosa Liksom a Széphalom Könyvműhelynél megjelent, Az Ezredesné című regényéből olvashatnak részleteket.

Interjú

Maros András: Ami vicces, az mindig gyanús

Furcsa volt, hogy a kritika nem tud mit kezdeni velük, hiszen a lektűrnél komolyabbak voltak, de mégsem elég komolyak. És ami vicces, az mindig gyanús. Nincs hozzá itthon címke vagy polc, nem tudják behatárolni. – Maros Andrással Szekeres Dóra beszélgetett.

Interjú

Robert Menasse: A disznó egy univerzális metafora

Elkezdett érdekelni, hogy hogyan működik ez a hatalmas gépezet, az unió, vagy inkább mi az, ami nem működik. Mi okozza a kríziseket? És egyszerű dolgok jutottak eszembe, mint például, hogy az EU elsősorban egy béke-projekt. A béke fenntartása végett jött létre. Ki van a béke ellen? Senki. – Robert Menasséval Szilasi Flóra készített interjút.

Könyvfesztivál 2018

A könyvfesztivál 4. napja képekben

Idei fotósunk, Kis Norbert a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál negyedik, utolsó napján, vasárnap is fotózott a Millenárison. Események, standok, dedikáló szerzők, sorban álló olvasók... Tekintsék meg képgalériánkat.

Könyvfesztivál 2018

Az egyik szeme Lennon, a másik McCartney

Ha nem vagy tisztában a múltaddal, a jelenben is eltévedsz. Mi, izlandiak sosem álltunk haragban a múlttal, a múltunk éppen annyira a jelenünk, mint ez a pillanat. Aki ismeri a múltját, az könnyebben építi a jövőt. – Jón Kalman Stefánsson A halaknak nincs lábuk című regényének bemutatójáról Szilasi Flóra tudósít.

Könyvfesztivál 2018

Megy a nap

1995-ben Ernst Jandl kapta a nagydíjat, '97-ben Kertész Imre, aztán Rushdie, majd Mrozek. Utánuk Merle és Llosa. Jandlra nem emlékszem, Llosánál veszem fel a szálakat. Mert akkor már volt Litera, Garaczi Nevetnek az angyalokjáról írtam az első cikket, és Keresztury hívására, biztatására látogattam ki (Népsport) az eseményre. - Jánossy Lajos hangulatjelentése a könyfesztivál zárónapjáról.

Könyvfesztivál 2018

Daniel Kehlmann: A művészet mindig egy kicsit csalás is

Ahogy haladtam a könyvvel, egyre inkább az volt a benyomásom, hogy a világ kezd olyan lenni, mint a korszak, amelyről írok. Ugyanakkor a harmincéves háború története arra figyelmeztetett, hogy lehetne ennél sokkal rosszabb is. – Daniel Kehlmannal Forgách Kinga készített interjút.

KÖNYVFESZTIVÁL 2018

„A költészet törékennyé tenne”

Könyv arról, amit titokban tartunk, fogalmaz a szerző, és a sötét szoba hasonlatával, ahova senkit nem akarunk beengedni, még magasabbra emeli a kíváncsiság-lécünket. – az Európa női szemmel című könyvsorozat utolsó bemutatójáról Seres Lili Hanna beszámolóját olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Ilma Rakusa: Love after love- kötetbemutató a Könyvfesztiválon


Kezdő dátum: 2016-04-24 16:30:00
Ilma Rakusával Kiss Noémi fordító és Turi Tímea szerkesztő beszélget a Kner Imre teremben.

XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Kongresszusi Központ (Bp, XII., Jagelló u. 1-3.)
Kezdő dátum: 2006-04-23 10:00:00

XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Kongresszusi Központ (Bp, XII., Jagelló u. 1-3.)
Kezdő dátum: 2006-04-22 10:00:00

XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Budapest Kongresszusi Központ (Bp. XII. Jablonka út 1-3.)
Kezdő dátum: 2006-04-20 16:00:05

XIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Kongresszusi Központ (Bp, XII., Jagelló u. 1-3.)
Kezdő dátum: 2006-04-21 10:00:00

XII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál


Kezdő dátum: 2005-04-24 10:00:00

XII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál


Kezdő dátum: 2005-04-23 10:00:00

XII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megnyitó


Kezdő dátum: 2005-04-21 15:00:00

XII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál


Kezdő dátum: 2005-04-22 10:00:00
Budapesti Kongresszusi Központ

Goretity József: Töredékesség és teljességigény

Bp, VI., Andrássy út 45.
Kezdő dátum: 2005-05-09 16:00:00

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Darvasi László: Laudáció Daniel Kehlmann díjához

A könyvfesztivál idei díszvendége, Daniel Kehlmann 2018. április 19-én, csütörtökön átvette Budapest Nagydíját. A díjazottat Darvasi László méltatta. – A LiteraTV felvétele.

LiteraTV

Péterfy Gergely laudációja

Orhan Pamukot, a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégét Budapest Nagydíja átvétele alkalmából Péterfy Gergely méltatta a XXIV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál nyitónapján, csütörtökön. - A LiteraTV felvételét láthatják.

LiteraTV

Nádas Péter: Az élet sója – Könyvbemutató

Nádas Péter Az élet sója címmel egy éven át írt a Litera 2flekken rovatába. A sorozatból könyv született a Jelenkor Kiadó gondozásában. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon rendezett könyvbemutató felvételét most teljes terjedelmében megtekinthetik a Literán. 

LiteraTV

Jonathan Franzen díjához – Háy János laudációja

A XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, Jonathan Franzen ma Budapest Nagydíjat vehetett át. Az írót ez alkalomból Háy János méltatta.

LiteraTV

Háy János: Ez a könyv a mindenkori gyerekkorról szól

A könyvfesztiválra jelent meg Háy János Napra jutni című új novelláskötete, amely a szerző saját bevallása szerint is majdhogynem regényként olvasható - egy kisfiú gyerekkorát követi végig. De a történetek nemcsak egyetlen gyermek, család, szülő történetei, hanem univerzálisan szólnak a gyerekkorról. - Videónkban erről mesél nekünk a szerző.

LiteraTV

Sofi Oksanen: Egy író mindent felhasznál

Sofi Oksanen szerint a pontos, tiszta történelmi tények és adatok nélkül lehetetlen megírni egy ország hiteles történetét, Kelet-Európa pedig ebből a szempontból különösen nehéz helyzetben van, hiszen az archívumok máig zárva vannak. - Az írónővel készített interjúnk videós részét tekinthetik meg most a LiteraTV-ben. 

LITERA TV

Most szólunk - Németh Gábor Sofi Oksanen regényéről

Most szólunk című, többek között a kortárs regény útjait vizsgáló videókritikai rovatunkban Németh Gábor Sofi Oksanen, az idei Könyvfesztivál díszvendégének a Scolar Kiadó gondozásában megjelent Mikor eltűntek a galambok című új regényét mutatja be nekünk.

LiteraTV

Szilágyi Zsófia a Móricz-monográfiáról

2013. május 13-án, hétfőn délután 6-tól mutatják be a Nyitott Műhelyben Szilágyi Zsófia Móricz-monográfiáját, amely az idei Könyvfesztiválra jelent meg a Kalligram Kiadó gondozásában. A Millenárison Nagy Gabriella kérdezte a szerzőt.

LiteraTV

Grecsó Krisztián: Laudáció Claudio Magris díjához

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, Claudio Magris Budapest Nagydíjához Grecsó Krisztián mondott laudációt. Ezt a beszédet hallgathatják meg most.

LITERA TV

A dolgok kétértelműsége - Beszélgetés Claudio Magrisszal

"A tenger számomra maga a boldogság, a felszabadulás, az erotika. Ha nem láthatnám a tengert, azt hiszem nyugodtan aszkézist fogadhatnék." - mondja Claudio Magris, akivel a Könyvfesztivál nyitónapján beszélgetettünk. A beszélgetés egyik felét láthatják most a LiteraTV-ben, a hosszabb, írott változatot pedig nemsokára megtalálják interjúink között.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Egy gentleman Budapesten

Kiadók a könyvfesztiválon - 2018. április 19.

Megkerülhetetlenül itt volt velünk Esterházy Péter emléke, a kettejük viszonya, hogy mit és hogyan lopott vagy használt tőle Kehlmann, és a fájó hiány, ami már délelőttől visszatérő motívumként szőtte át beszélgetésünket. – A mai naplót a Magvető igazgatója, Dávid Anna írta.

Netnapló

TraN(S)zakció

Kiadók a könyvfesztiválon - 2018. április 18.

Bevallom, olykor olyan érzésem is volt, a könyvfesztiváli történések egyedül bennünket érdekelnek komolyabban, hiába magyaráztuk országnak-világnak, ezen esemény kiváló lehetőség volna arra, hogy a Szerbiáról az elmúlt évtizedekben kialakult képet pozitívan befolyásoljuk. – A mai naplót Forum Könyvkiadó képviseletében Virág Gábor írta.

Netnapló

Szerb díszvendégség

Forum Könyvkiadó - 2018. március 8.

Nem érdekelt senkit a fesztivál nyújtotta bemutatkozási lehetőség, az általunk erre az alkalomra kiadandó könyvek listája, a kísérő programok. Se a minisztériumot, se a tartományi kulturális titkárságot, se a kiadókat... – Az újvidéki Forum Könyvkiadó naplóját Rajsli Emese írta.

Netnapló

A drukkról

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 23.

Este, mikor minden elcsendesedik, és eszembe jut, mit csináltam jól, és mit mulasztottam el, elgondolkodom azon, vajon miért vagyok fáradt, ha az egész nap végül is buli volt. Hát a drukk. A drukk annyira kifárasztja az embert, és mi annyira drukkolunk mindegyik könyvünknek, amennyire szeretjük őket, és amennyire hiszünk bennük. – A Magvető Kiadó ikernaplójának másik felét Turi Tímea írta a könyvfesztiválról.

Netnapló

Sorban

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 23.

Ez most nem vers, nem naplóvers, netnaplóvers; a Szép versekbe garantáltan be nem tenném, / a Líracsúcson is csak mélyen szántana, de sorokat látok magam előtt, sorokat írok hát ide is. – A Magvető Kiadó naplóját vasárnapról ketten is írták. Elsőként Szegő János versbe szedett bejegyzését olvashatják. 

Netnapló

Fragile

Kiadók a könyvfesztiválon – 2017. április 19.

Háy János verseskötete – előveszem, végigolvasom, végig gombócot érzek a torkomban, gyakran leleplezve érzem magam. Most ez a fő feladatom: mindent elolvasni, újraolvasni vagy olvasgatni... – A könyvfesztivál napjaiban kiadók írják a naplót a Literán. Elsőként az Európa Könyvkiadó képviseletében M. Nagy Miklós bejegyzését olvashatják. 

Netnapló

Világpor

Kiadók a Könyvfesztiválon - 2016. április 19.

Csodálatos kiadók csodálatos vezetői és szerkesztői ültek napos londoni parkokban a vásárt megelőző napokon és egy magyar könyvet olvastak (angolul, a szerző saját fordításában). – A Könyvfesztivál hetének második naplóját a Jelenkor Kiadó képviseletében Sárközy Bence írta. 

Netnapló

Kösz, jól vagyunk

Kiadók a Könyvfesztiválon – 2015. április 25.

Franzen három órán át dedikált (én pedig most elnézést kérek azoktól, akikre mégsem került sor), aztán a fárasztó napok után a szerkesztőjével elment madarakat lesni valahová az Alföldre. – A könyvfesztivál hetén 7 kiadó írta a naplót a Literán. M. Nagy Miklós (Európa Könyvkiadó) bejegyzését olvashatják szombatról. 

Netnapló

Osvát és Iniesta

Kiadók a Könyvfesztiválon - 2015. április 21.

Ma (tegnap) is mennyi minden történt! Most volt például az az ünnepi és mámoros pillanat és pillantás, amikor először láttam meg egy új könyv borítóját. -  A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hetében hét könyvkiadó írja a naplót a Literán. Szegő János keddi bejegyzését olvashatják.

Netnapló

És nemzetközivé lesz… 2015

Kiadók a Könyvfesztiválon – 2015. április 20.

Mondtam, hogy a 220 éves magyar könyvpiac. Mire ő, hogy egyszer náluk is meghívták külföldi díszvendégként a diaszpórában élő horvátságot. Aztán szótlanul bólogattunk, mint Wittgensteinen iskolázott közép-európai polgárok. Ezt a témát kimaxoltuk. – A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hetén hét könyvkiadó írja a naplót a Literán. Elsőként a Libri Kiadó igazgatója, Sárközy Bence írását olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

könyvfesztivál

a kedvem ismét elhagyott bár panaszra nincs semmi ok könyvfesztivál - nem ott vagyok én permetezni mentem szemembe a biötvennyóc a pajzstetűre ez tesz jót idegméreg - hallom anyóst majd...

2000-2500

Keresztury azt mondta: a litera.hu látványosan cáfolja azt a nézetet, miszerint az irodalom autentikus megjelenési formája csakis a nyomtatott folyóirat vagy a könyv lehet. Napi 2000-2500 látogatójuk...

Ugye Te is nézed?

http://www.litera.hu/konyvfesztival