hirdetés

Keresési eredmény a(z) „könyvhét” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Íróles – eredmény

Az Íróles legjobbjai – Győzteseket hirdetünk!

Íróles címmel felhívást tettünk közzé, melyben arra kértük az olvasókat, fotózzanak az Ünnepi Könyvhét standjai közt bóklászó, dedikáló, felolvasó írókat. A beérkezett művekből négy galériát jelentettünk meg. És most eredményt hirdetünk.

Íróles – Galéria 4.

ÍRÓLES – Az olvasók fotózták 4.

Több mint 15 éve fotózzuk rendületlenül a könyvheti standok között bóklászó, dedikáló írókat. Idén arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja őket az olvasó. A beérkezett képekből válogattunk. Íme, a negyedik adag, ez alkalommal nyolc képpel!

HANGULATJELENTÉS

Fehér Renátó: Melancoolia

Hangulatjelentéshez a hétfőt választod, alkati alapon. Könyvhétfő. A tátongó VM tér vertigója, akár a szirénének: fenyeget és csalogat egyszerre És a hagyomány BDSM, csak menekülőszavak helyett néha túszszavak vannak, mint az örökhétfő. A nyelv egy rút, shibarita váz. – A 2018-as könyvhét zárónapjáról Fehér Renátó írt.

Íróles – Galéria 3.

ÍRÓLES – Az olvasók fotózták 3.

Több mint 15 éve fotózzuk rendületlenül a könyvheti standok között bóklászó, dedikáló írókat. Idén arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja őket az olvasó. A beérkezett képekből válogattunk. Íme, a harmadik tíz!

Íróles – Galéria 2.

ÍRÓLES – Az olvasók fotózták 2.

Több mint 15 éve fotózzuk rendületlenül a könyvheti standok között bóklászó, dedikáló írókat. Idén arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja őket az olvasó. A beérkezett képekből válogattunk. Íme, a második tíz!

Hangulatjelentés

Jánossy Lajos: Noé bárkája

Mi mindig mindenről elkésünk, / Mi biztosan messziről jövünk, / Fáradt, szomorú a lépésünk. / Mi mindig mindenről elkésünk... még csak a BAH-nál járok, időm, akár a tenger. – Jánossy Lajos hangulatjelei a könyvhét vasárnapjáról.

Íróles – Galéria 1.

ÍRÓLES – Az olvasók fotózták 1.

Több mint 15 éve fotózzuk rendületlenül a könyvheti standok között bóklászó, dedikáló írókat. Idén arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja őket az olvasó. A beérkezett képekből válogattunk. Íme, az első tíz!

Üveggolyó-rend

Garaczi László Üveggolyó-díjas

Az Írók Boltja „Üveggolyó rend”-je egy olyan elismerés, amit a könyvesbolt munkatársai évente adományoznak egy-egy kortárs irodalmi személyiségnek. Vasárnap Garaczi László vehette át a díjat. A díjazott köszönőbeszédét olvashatják.

Magyar ballada

Kié lesz a legjobb? – Olvassanak bele!

Bartók Imre, Király Kinga Júlia, Kiss Tibor Noé, Kovács Viktor és Dominik, Papp Sándor Zsigmond, Székely Csaba és Szil Ágnes Arany-balladákra írt egyfelvonásost. Június 10-én, 19:30-kor a PIM-ben Orosz Ákos, Szabó Simon és Szilágyi Csenge előad a művekből, melyekbe most bele is olvashatnak, mielőtt a zsűri bejelenti döntését.

Részlet a könyvből

Csobánka Zsuzsa Emese: Szépen ölni (részlet)

...te úgyis szeretsz regényesen élni, folytatta Magda hangja, ilyen madár nincs, nem lehet, Magdamadárka, Magdamadárka, hát énekelj még nekem. Uramisten. Ezek egymásba fognak szeretni. – Csobánka Zsuzsa Emese új regényéből olvashatnak részletet.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Kalligram könyvbemutató

Szlovák Intézet (1072 Budapest, Rákóczi út 15.)
Kezdő dátum: 2007-05-30 19:00:00

Felolvasószínpad

Bp. V., Vörösmarty tér
Kezdő dátum: 2006-06-11 11:30:00

77. Ünnepi Könyvhét - megnyitó

Bp. V., Vörösmarty tér
Kezdő dátum: 2006-06-08 16:00:00

Utazás a tizenhatos mélyére - Magvető-est

Radnóti Színház (Bp. VI., Nagymező u. 11.) 
Kezdő dátum: 2006-06-02 19:00:00

műKEDDvelő Karafiáth Orsolyával

MU Színház (Bp, XI., Kőrösy J. u. 17.)
Kezdő dátum: 2006-02-21 17:30:00

Joachim Köhler: Friedrich Nietzsche és Cosima Wagner


Kezdő dátum: 2005-04-26 18:00:00
Bp, V., Molnár u. 11.

A hullócsillag éve

Alexandra Pódium (Alexandra Könyváruház, Bp, V., Nyugati tér)
Kezdő dátum: 2005-09-17 19:00:00

Könyvhét az Írók Boltjánál - A Nagy Könyv

Írók Boltja (Bp, VI., Andrássy út 45.)
Kezdő dátum: 2005-06-02 13:30:00

76. Ünnepi Könyvhét - megnyitó

Szent István tér, Bazilika
Kezdő dátum: 2005-06-02 16:00:00

A könyv utóélete - Határon innen, határon túl

Gödör Klub (Bp, V., Erzsébet tér)
Kezdő dátum: 2005-06-05 19:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Berg Judit könyvheti megnyitóbeszéde

2018. június 7-én, csütörtökön Berg Judit író, a Rumini- és a Maszat-mesék alkotója nyitotta meg a 89. Ünnepi Könyvhetet és 17. Gyermekkönyvnapokat a budapesti Vörösmarty téren. Nézzék meg a LiteraTV-ben.

LiteraTV

Nádasdy Ádám: Legszívesebben ordítozni kezdtem volna

Megnéz az ember egy filmet mint meleg. A többi ember mit emel ki: unalmas volt a film, de ahogy ezek megcsókolták egymást! Nekünk ez ritkaság, hírértéke van annak, ha egy szép férficsókot látni filmen. – Nádasdy Ádámmal, könyvhétre megjelent, A vastagbőrű mimóza című kötetéről Jánossy Lajos beszélgetett a Vörösmarty téren.

LiteraTV

Rakovszky Zsuzsa: Ezek múltbeli pillanatok

Ezek múltbeli pillanatok, az ember azzal a reménységgel bogarászik közöttük, hogy megtud valamit arról az időszakról. Az is jó érzés, hogy az emberekből, akik ott vannak azokon a képeken, akikről az esetek többségében nem tudni, kicsodák, mégis marad valami. – Rakovszky Zsuzsát könyvhétre megjelent, Fortepan című verseskötetéről Jánossy Lajos kérdezte a Vörösmarty téren.

LiteraTV

Karafiáth Orsolya: Az nyomasszon belülről

Úgy írok, hogy egy nagyon erős hangulatot szeretnék adni, az nyomasszon belülről, és magunkban fogalmazódjon meg, nem akarom feltétlenül kimondani a dolgokat... – Karafiáth Orsolya Él című verseskötete nemrég jelent meg a Scolar Kiadónál. A 86. Ünnepi Könyvhéten Jánossy Lajos kérdezte a költőt a Vörösmarty téren.

LiteraTV

Százérintő - Interjú Lackfi Jánossal

Az Ünnepi Könyvhéten Lackfi Jánost kérdeztük most megjelent, Kovács J. Judittal közös, Százérintő - Ölbeli játékok és mondókák című kötetéről, játékról és költészetről. Imre Eszter interjúja a LiteraTV-ben. 

LiteraTV

Szegő János: A műhelynek minél több szegletét be tudjuk járni

Szegő Jánost, a Magvető Könyvkiadó szerkesztőjét a Szép versek antológiáról Keresztury Tibor faggatta az Ünnepi Könyvhéten. - LiteraTV.

LiteraTV

Kántor Péter: Valahogy el kell számolni dolgokkal

Kántor Péterrel a Magvető Kiadónál most megjelent, Köztünk maradjon című kötetéről Jánossy Lajos beszélgetett. - LiteraTV.

VIDEO

Orcsik Roland: Mahler-tételek

Hogyan lesz Gustav Mahler egy verseskönyv főszereplője? Mit jelent Mahler figurája, életrajza és száz évvel ezelőtti zenéje egy kortárs költő önértelmezésében? A Mahler-metafora jelentésrétegeiről beszélgettünk a könyvhét zajos forgatagában Orcsik Roland költővel, a Mahler letöltve című kötet szerzőjével.

Litera TV

Spiró György felolvas

Spiró György új novelláskötetéből (Kémjelentés) a Nyom című írását olvassa fel a Litera TV-ben.

Szénszünet

Reményi József Tamás és Tarján Tamás legújabb közös, a magyar irodalmi élet visszásságait is feldolgozó paródiakötete a Könyvhétre jelent meg Szénszünet címmel. A közösen megírt irodalomtörténeti munkák, a kritikusi évek és a barátság összecsiszolta a hosszú évek óta együtt dolgozó alkotópárost, erről a munkáról mesélnek a literaTV-ben.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Ice, ice, baby

Kiadók a könyvhéten – 2018. június 10.

Dunsztolódunk a pult mögött, baljós, sötét kánikulában telik Zoltán Gábor, Mezei Márk és Márton László dedikációja. Hutvágner Évi többször kiszagol a kasszaközelbe stócolt Szomszéd és Két obeliszk fölött, sokatmondón sóhajt, míg Mészáros Ábel rendre közvetíti a mobilapp jósfájásait: „háromtól 60%". – Vasárnapról a Kalligram képviseletében Torma Mária naplóját olvashatják.

Netnapló

Ági örül, és hiszek neki

Kiadók a könyvhéten – 2018. június 7.

A lényeg (számomra) valami olyasmi lett, hogy nem feltétlenül az ember jólléte felől kell érdeklődni, ha versekről és novellákról van szó. Legalábbis a négy JAK-füzet inkább kifejezésre juttatja, mi az, hogy kényszerítő erő, mintsem megszabadítana bárkit a kényszer(esség)től. – A mai naplót a JAK-füzetek egyik szerkesztője, Borsik Miklós írta.

Netnapló

Dísztündér és szombati miliő

Mélius Juhász Ferenc Könyvtár - 2017. június 10.

Visszatérve a sétálóövezetbe halk beszédfoszlányok ütik meg a fülemet: hol is volt a...? Te olvastad már...? Itt lesz a dedikálás...? Biciklilánc berregése, a színpad felől jövő felkonferálás, messziről szóló zene, gyereknevetés vegyül mindezekbe, amolyan jóleső kakofóniát komponálva, amit szívesen hallgatok. – A Méliusz Juhász Péter Könyvtár naplóját Debrecenből Pálfi-Semjéni Rita írta.

Netnapló

Neked, akit nem ismerek

Kiadók a Könyvhéten – 2015. június 7.

Mindig ugyanúgy kezdődik. Olvasok, elvarázsolódom, ezerarcú hőssé válok, megszüntetek teret és időt, lebegek a fikcióban, és szeretném, ha ez az élmény, ez az örömforrás neked is megadatna, ha te is átélhetnéd, rácsodálkozhatnál mindarra, amit nekem adtak a könyvek az évek során. – A könyvheti napló záródarabját a Park Kiadótól Tönkő Vera írta.

Netnapló

A sámán útja az Égatyához

Kiadók a Könyvhéten – 2015. június 3.

A lírai én – hol meditatív, hol mérges figura, jelentékeny financiális kihívásokkal – bezáruló világokba vágyik vissza és azokból próbál kitörni. Olyan terekből olyan terekbe, amelyek könnyen lehetnek sötétek, szűkösek és/vagy ragacsosak. Persze, nem csak úgy, mint egy belső nemi szerv. Úgy is, mint egy walesi edény, ha mosogatnivaló. – A könyvheti naplót szerdáról a JAK-füzetek szerkesztői, Balajthy Ágnes és Borsik Miklós írták.

Egy cím születése

2014. június 9. - Kiadók a Könyvhéten

A Könyvhét alkalmából ezen a héten hét kiadó írja a Literán a netnaplót. A következő napokban a Koinónia, a Gondolat, az Ab Ovo, a L'Harmattan, a Typotex, a Cartaphilus és a Prae-Jak naplóit olvashatják. Elsőként az erdélyi Koinónia Kiadó naplóját Zágoni Balázs jegyzi.

Netnapló

Kettétört szív

Márton László - 2012. június 10.

Múzeum körúti antikvárius nagymogul és fáraó van, aki egy interjúban jól indokolható dölyffel elmagyarázza, mi a különbség az antikvár könyv és a használt könyv között. Ezen a ponton teljesedik be a nyomtatott és írott szellemiség pusztulása. A Múzeum körúti Rettenetes Halpagár jelzi, hogy nem hiába várjuk a barbárokat, mert hiszen ő maga is az... - Márton László vasárnapi naplója, a sorozat záródarabja. 

Netnapló

A forró, száraz tér

Márton László - 2012. június 8.

Közben kijutottam az élő, fortyogó, igazi Vörösmarty térre. (Nekem nagyon Weöres ez a Marty!) A Kalligram-stand előtt Murányi Sándor Olivér dedikál. Jön Fried István, a fiatal írók, azon belül a rom. magy. és vajd. magy. fiatal írók mentora. Arról beszélgetünk, milyen zene szólhatott az 1540-es évek vége felé (mert most a nagyszínpadról kétségbeejtő), amikor György barát egész éjszakákat végigtáncolt Izabella királynéval. - Márton László naplója péntekről. 

Napra kész könyvek

2009. június 7. - Székelyhidi Zsolt
…mindig kell lennie valakinek, jelen esetben kell lennem nekem, aki beleáll, belekenődik, beletöltődik az adott sejó-serosszba, az éppen meglévő semmilyenbe, az esőbe, a napba, környezettudatosan, környezetcentrikusan, környékezve, környedezve. Alanyi költészet ez, alanyélet.

Lófej az ágyunkban

2007. október 30. - Kozák Ignác Tibor
Nálam az un. „Párna szám”, ahol a borító egy kispárna valódi tollal - szedegettem is, mikor kibontottam a lapot, belül pedig egy dupla gerinccel ellátott fekete 90 gr. műnyomó papírra fehérrel írt szöveg, minőségi szerkesztéssel! Külsejében és belbecsben is impozáns lap. A könyvhét kapcsán jártak már Pesten, akkor az Újnautilus szervezett egy bemutatót.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

csak azt kérdem

- ünnepi könyvhét ismét tehát az van! - én csak azt kérdem kellek-e még vagy lesztek elegen e kiszorítóban míg engem elemészt logikai álláspontom (is) s kizöldül - ha van még ilyen színváltozás - a...

2000-2500

Keresztury azt mondta: a litera.hu látványosan cáfolja azt a nézetet, miszerint az irodalom autentikus megjelenési formája csakis a nyomtatott folyóirat vagy a könyv lehet. Napi 2000-2500 látogatójuk...