hirdetés

Keresési eredmény a(z) „körkérdés” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

KÖRKÉRDÉS 2017

Év végi körkérdés 2017 – Vásári Melinda válaszol

S végül nagyon szimpatikus az, hogy a Fiatal Írók Szövetségét két elnök vezeti, Antal Nikolett és Korpa Tamás, ahogy az is, hogy a József Attila Kör női elnököt választott Nagy Kata személyében. – Év végi körkérdésünkre Vásári Melinda válaszolt.

KÖRKÉRDÉS 2017

Év végi körkérdés 2017 – Rostás Eni válaszol

Az olvasót továbbra sem lehet az orránál fogva vezetni, jól hangzó, de légüres jelmondatokkal szédíteni, és politikai érdekek mentén táborokra osztani. Akkor sem, ha az idei év szava bizonyos régiókban akár a kultúrkampf is lehetett volna. – Év végi körkérdésünkre Rostás Eni válaszolt.

KÖRKÉRDÉS 2017

Év végi körkérdés 2017 – Zelei Dávid válaszol

Az ünnepek közeledtével egyre kevésbé van kedvem irodalompolitikai nyenyergésekhez, és különben sem látom nagyon előremutatónak a szekértábor-háború újabb és újabb állomásait, melyekben felsoroltatik, kinek miért van vagy nincs pénze – Év végi körkérdésünkre Zelei Dávid válaszolt.

KÖRKÉRDÉS

Mi a kotta? – Zenészek könyvespolca

Mikulás alkalmából zenészeket kértünk, hogy írjanak aktuális kedvenc könyveikről. Szaloncukornak csizmákba. Balogh Máté, Hó Márton (Hó Márton és a Jégkorszak), Schoblocher Barbara (Blahalouisiana) és Szendrői Csaba (Elefánt) ajánlóit olvashatják.

KÖRKÉRDÉS 2017

Év végi körkérdés 2017 – Németh Zoltán válaszol

Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy 20-30 év múlva vajon hogyan fognak visszagondolni az elmúlt 5-6 év irodalompolitikai eseményeire a mai résztvevők és az utánunk következők. – Év végi körkérdésünkre Németh Zoltán válaszol.

KÖRKÉRDÉS 2017

Év végi körkérdés 2017 – Mohácsi Balázs válaszol

Akárhogy nézem a polcomat, úgy tűnik, idén nem került rá újonnan fordított világirodalmi mű. A Versum miatt főleg az antikváriumokat túrom, és a 70-es, 80-as évek világlíra-kiadványait vásárolom minden mennyiségben. – Év végi körkérdésünkre Mohácsi Balázs válaszolt.

Ördög a részletekben

Pál Sándor Attila: Geek keserves

Amikor először összejön Daredevil, Iron Fist, Luke Cage és Jessica Jones, majdnem olyan hideglelősen jó, mint amikor az első Avengersben, New York ostromakor a Hulk kiüti az egyik repülő bálnát, és forog egyet a kamera a csapat körül. De csak majdnem. Na jó, nem. Egyáltalán nem. – Pál Sándor Attila a The Defendersről írt.

Ördög a részletekben

Tamás Zsuzsa: My love – Életem sorozata

A csaj annyira izgul, azt találja mondani, ez életem sorozata, és miközben falják az almát és mazsolát, falják az epizódokat is. – Ördög a részletekben sorozatunkban Tamás Zsuzsa a Stranger Thingsről, a Westworldről és a True Detective-ről írt, meg egy párról, akik sorozatokat néznek.

Ördög a részletekben

Orcsik Roland: A képzelet szakadéka

...a filmnyitó jelenet mindenféle véres, szörnyszülötteket, pszichopatákat, túlfűtött erotikát ábrázoló képek nélkül idézte elő a libabőrzésemet. A tárgyilagosság pedig hasonlóan módon működött, mint Edgar Allan Poe elbeszéléseiben: hitelesítette a megmagyarázhatatlan, szürreális, olykor kafkai horrort. – Ördög a részletekben sorozatunkban Orcsik Roland a Homályzónáról írt.

Ördög a részletekben

Balogh Robert: Feminista tájkép hat ülésben

A történet a világtól távol eső kisvárosban, azaz zárt, szűk közösségi tereken játszódik, s teljesen mentes a vidéki romantikától. Mondhatjuk azt, hogy igazából a női szerepekről szól. Vagy a társadalmi viszonyokról. Az uralkodó erősebbik nemről, s az általa csapdába kényszerített, megnyomorított nőkről. – Ördög a részletekben sorozatunkban Balogh Robert a Top of the Lake-ről írt.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Felkérés, találkozás

2004. 08. 25. - Payer Imre
Persze érzem, hogy az egész fílingben van valami olyan, amit Heidegger ír az Akárki jelenvaló-létéről, nem-tulajdonképenniségéről, szórakozottság, kíváncsiskodás, létfeledtség. Az egész súlytalan, mint a fing. Ugyanakkor stimulál, nekem úgyis megvan a "komolyság", jól jön ez a nyüzsi. Akkor szállok ki belőle, amikor akarok. Az egyik üzletnél kifejezetten Derrida jut eszembe.

Zajlik az élet

2004. 08. 24. – Payer Imre
Az olimpiai hírekben a doppingolás a vezető hír. Magyar sportoló: dopping. Ez szar. Bár - épp vizeletvizsgálati botrány van. Fazekas Róbert diszkozvetőnek állítólag rángatták a faszát meg belenyúltak a seggébe, azért, hogy meggyőződjenek róla nem akar-e csalni. Mintha a seggéből akarna idegen vizeletet a vizsgálóedénybe juttatni, ki ne derüljön a turpisság. A sportoló leblokkol, nem sikerül neki. Három és fél óráig erőlteti. Ez biztos túlzás.

A vasárnap is aktívan telik

2004. 08. 22. – Payer Imre
Már maga a bejárat is. Lassú anyagcseréjű, fröccsökkel öblögető évek hangulata. Amikor belépünk a kapun, megszólal egy láthatatlan hangszórón keresztül Johny Cash egyik nyugis country-száma. Mintha minket fogadna. Jól hangzik a délutáni napsütésben, ha szín vagy forma lenne a hang, azt mondanám jól áll neki. Jobb kéz felé komótosan lesétálunk az istállókhoz. Érezni az állatok kipárolgásának, a szalma és a lótrágya szagát.

Metró, szerelem, Saka

2004. 08. 23. – Payer Imre
A szerelmesnek tulajdonképpen nem a nőt vagy a férfit kell látnia, hanem a szerelmet. A ragyogást vagy az iszonyatot. A szerelem hatalmas. Ha egy nő vagy egy férfi a másikat vádolja azzal, hogy hülyének nézi őt, vagy az ő nemét, ez is téves. Maga a szerelem nézi hülyének ezt az embert. A szerelemmel szemben maradt alul, ezzel a mozgással, hatással szemben. Sokan gyávák, illetve őrzik a privációt, saját kis személyiségük pitiáner határait.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Prae audiovizuális performance

Bp, II., Fény u. 20-22.
Kezdő dátum: 2005-05-06 19:00:00