hirdetés

Keresési eredmény a(z) „körkérdés” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kamaszkorom legszebb nyara

Csutak Gabi: Boldogság utca

Nekünk még nem volt mobilunk, nem volt facebook, mindketten más városban éltünk, csak azt emlegettük folyton, hogy milyen vicces, hogy ő a Boldogság utcában kapott szállást, én pedig a Remény telepen. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatukban Csutak Gabi írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Molnár Vilmos: Furcsa nyár

Hirtelen belém villant, de úgy istenigazából, milyen fura helyzetben is leledzem: nagyban szaporázom a lépést egy ismeretlen városban, olyan helyre, ahova nem is akarok elmenni, olyan emberek közt, akikhez nincs is közöm, jószerével nem is ismerem őket. Van ennek értelme? – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Molnár Vilmos írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Harkai Vass Éva: Kamaszkorom (2) legszebb (?) nyara*

A nagy és sorsdöntő találkozások évszaka inkább a tavasz, az ősz, a tél volt. A nyár: családi nyaralások szülői felügyelet mellett, családi program, összezártság, kontroll, a személyes tér hiánya. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Harkai Vass Éva versei.

Kamaszkorom legszebb nyara

Temesi Ferenc: Szüzek

Bébinek volt egy sátra, Márk szerzett még egyet kölcsönbe a jövendő sógorától. Mert ez volt az a nyár, amikorra Ilona megígérte neki, véget vetnek szánalmasan elhúzódó félszüzességüknek. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Temesi Ferenc írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Tönkő Vera: Nem tudhattam

Nem számított, hogy esténként lustán végignyúlok a kék kapu tetején, várom haza a teheneket, igyekszem minél több trágárságot eltanulni a gulyástól, rajtakapni a szomszéd kecskéjét, aki már megint a mi szilvafánkat dézsmálja. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Tönkő Vera írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Horváth Viktor: A kutya, a nyulak és a leány

Mikor 1982-ben behívták, nem volt bátorsága sem disszidálni, sem elbújni, reménytelenül szerelmes volt a legutolsó barátnőjébe, aki összejött egy haverjával, miután őt besorozták a határőrséghez. Matematikailag már nem volt kamasz, csak amúgy, ahogy az öreg főtörzsőrmester is a másik kocsiban meg mindenki. Kivétel a lány. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Horváth Viktor írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Follinus Anna: A verőfény visszája

Margarita és a Mester a Lidó egyik villájában béreltek lakást számunkra, mely színes üvegablakával, festett mennyezetével a verőfény visszáját csempészte a falak közé. Sokszor csak hagytam, hogy hasson rám, nehezebb pillanatokban a részletekbe kapaszkodtam, hogy kívül maradhassak testem történésein. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Follinus Anna írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Láng Orsolya: Merítés

Kamaszkorom legszebb nyara legszebb nyaraim egyikére eshetett, s minthogy nyár nem telik el úgy, hogy Homoródalmásra legalább egyszer, egy-két hétre le ne ugorjunk, ha kamaszkorom egyik felhőtlen időszaka után kell halásznom az emlékezetemben, legbiztosabbra megyek, ha egy almási nyárba merítek bele. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Láng Orsolya írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Terék Anna: Teljes napfogyatkozás, 1999

Kiabált a szomszéd. Kiabált anyám is. Aztán pár napra rá jött az újabb parancs, hogy kivilágítunk mindent, mi nem félünk, dögöljön meg Amerika. Céltáblát hordott mindenki a ruháján, Target (célpont) felirattal. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Terék Anna írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Berta Ádám: Zsilip

Mondták a lányok, hogy menjek közelebb a betonzsiliphez. A rosszarcú idegen fiúk fenyegetően néztek. Csak egyféleképp tudtam kiegészíteni a helyzetet: valamit értésemre akarnak adni azzal, hogy lelöknek onnan, vagy nem löknek le, de éreztetik, megtehetnék. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Berta Ádám írása.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Prae audiovizuális performance

Bp, II., Fény u. 20-22.
Kezdő dátum: 2005-05-06 19:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Felkérés, találkozás

2004. 08. 25. - Payer Imre
Persze érzem, hogy az egész fílingben van valami olyan, amit Heidegger ír az Akárki jelenvaló-létéről, nem-tulajdonképenniségéről, szórakozottság, kíváncsiskodás, létfeledtség. Az egész súlytalan, mint a fing. Ugyanakkor stimulál, nekem úgyis megvan a "komolyság", jól jön ez a nyüzsi. Akkor szállok ki belőle, amikor akarok. Az egyik üzletnél kifejezetten Derrida jut eszembe.

Zajlik az élet

2004. 08. 24. – Payer Imre
Az olimpiai hírekben a doppingolás a vezető hír. Magyar sportoló: dopping. Ez szar. Bár - épp vizeletvizsgálati botrány van. Fazekas Róbert diszkozvetőnek állítólag rángatták a faszát meg belenyúltak a seggébe, azért, hogy meggyőződjenek róla nem akar-e csalni. Mintha a seggéből akarna idegen vizeletet a vizsgálóedénybe juttatni, ki ne derüljön a turpisság. A sportoló leblokkol, nem sikerül neki. Három és fél óráig erőlteti. Ez biztos túlzás.

A vasárnap is aktívan telik

2004. 08. 22. – Payer Imre
Már maga a bejárat is. Lassú anyagcseréjű, fröccsökkel öblögető évek hangulata. Amikor belépünk a kapun, megszólal egy láthatatlan hangszórón keresztül Johny Cash egyik nyugis country-száma. Mintha minket fogadna. Jól hangzik a délutáni napsütésben, ha szín vagy forma lenne a hang, azt mondanám jól áll neki. Jobb kéz felé komótosan lesétálunk az istállókhoz. Érezni az állatok kipárolgásának, a szalma és a lótrágya szagát.

Metró, szerelem, Saka

2004. 08. 23. – Payer Imre
A szerelmesnek tulajdonképpen nem a nőt vagy a férfit kell látnia, hanem a szerelmet. A ragyogást vagy az iszonyatot. A szerelem hatalmas. Ha egy nő vagy egy férfi a másikat vádolja azzal, hogy hülyének nézi őt, vagy az ő nemét, ez is téves. Maga a szerelem nézi hülyének ezt az embert. A szerelemmel szemben maradt alul, ezzel a mozgással, hatással szemben. Sokan gyávák, illetve őrzik a privációt, saját kis személyiségük pitiáner határait.