hirdetés

Keresési eredmény a(z) „körkérdés” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kamaszkorom legszebb nyara

Sajó László: A lenini álmok valóra válnak

Sose hagynak minket békén, nem is alszunk rendesen, mert minden reggel sorakozó zászlófelvonáshoz. Az ebédlőben meg kell emelni a széket, amikor leülünk és amikor felállunk. Csak csendben lehet beszélgetni, hogy ne mondják ránk, hogy mi magyarok nem tudunk viselkedni. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Sajó László írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Deák Botond: Szerelem

Kiderítettem, milyen busszal járnak. Köszönni nem mertem, inkább csak flegmán biccentettem, mint afféle zavart, pökhendi kamasz. A fényképezőgép, amit apámtól kaptam használatra, a táskámban lapult, nehogy már... azt higgyék, hogy... Szintén egyfajta fiatalos, begyulladás, hülyeség, meg ugye szerelemzavar. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Deák Botond írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Méhes Károly: 1982, Berény, csak Rossi lő

De hát meg voltunk mi zavarodva rendesen. / Mint ahogy az árvalányok is. Kiszabadulván az árvaházból, belecsobbanva nem pusztán a Balatonba, hanem a balatoni nyár sűrű, mégis édesen könnyű magyar tengerébe, ők is arra vágytak: nem árvának lenni. Nem annak maradni. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Méhes Károly írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Iancu Laura: Faidőben, faölekben

A szászkuti vontra szállok fel, Erzsi! / Éretlen vagy, Lili, az életre! / Az élet mindenütt élet. Bánat és öröm a neve. Itt is, másutt is. / S a halál is mindenütt csak a dolgát végzi – ugye...?! – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Iancu Laura írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Totth Benedek: Naptejpor

Ha egyetlen képbe kellene sűrítenem a gyerekkori nyaraimat, azok az idegsejt-hálózatokra emlékeztető árnyékok lennének, amiket a megtörő vízfelszín vetett a medence aljára. Azt bámultuk egész nap, magunk elé meredve. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Totth Benedek írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Vida Kamilla: „Durchfall-Alarm im Jugendcamp Ulm”

A mellettem ülő román fiú rám rivallt: – Azok nem magyarok, azok románok. Ott nem élnek magyarok. / – Hát dehogynem, mindenki tudja, hogy Romániában van magyar kisebbség. / – Ez nem igaz – válaszolta ökölbe szorított kézzel. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Vida Kamilla írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Elekes Dóra: Fürödni tilos

Ha apám elutazik, ő jön át hozzánk. Elkötjük apám kocsiját, és elmegyünk a bányatóhoz, utána meg otthon beteszünk valami zenét, mondjuk Pink Floydot, és azt hallgatjuk egész este. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Elekes Dóra írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Borda Réka: Balatonboglári elsők

Délután pornócsatornára bukkannak a tévében. Próbálják olyan lazán kezelni a helyzetet, mint a politikusok az adócsalást. Poénkodnak a szereplőkön, a kosztümökön, de minden kimondott szó erősít a zavarukon. Beesteledik. Jó indok arra, hogy zenecsatornára váltsanak. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Borda Réka írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Szabó Imola Julianna: A papírnehezék

A szünetben a mosdóba osontam, és ott faltam be a kiflit, májkrémmel, hogy senki se lássa. Minden napra ez volt a menü, pontosan kiszámoltam, hogy így egy hónapig megoldódik minden. Az üresség jól fedhető. Van a szégyennek egy olyan arca, ami átnyom minden falat, átépíti még a húst is a csontokon. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Szabó Imola Julianna írása.

Kamaszkorom legszebb nyara

Fenyvesi Ottó: Azon a nyáron...

Tikkasztó volt a nyár 1968-ban, / tizennégy éves se voltam még. / Virágzott a tök, hamar megértek a dinnyék. / Béke volt, dudált a gyár, olykor véget ért / a műszak, hazaindult a munkásosztály. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatunkban Fenyvesi Ottó verse.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Felkérés, találkozás

2004. 08. 25. - Payer Imre
Persze érzem, hogy az egész fílingben van valami olyan, amit Heidegger ír az Akárki jelenvaló-létéről, nem-tulajdonképenniségéről, szórakozottság, kíváncsiskodás, létfeledtség. Az egész súlytalan, mint a fing. Ugyanakkor stimulál, nekem úgyis megvan a "komolyság", jól jön ez a nyüzsi. Akkor szállok ki belőle, amikor akarok. Az egyik üzletnél kifejezetten Derrida jut eszembe.

Zajlik az élet

2004. 08. 24. – Payer Imre
Az olimpiai hírekben a doppingolás a vezető hír. Magyar sportoló: dopping. Ez szar. Bár - épp vizeletvizsgálati botrány van. Fazekas Róbert diszkozvetőnek állítólag rángatták a faszát meg belenyúltak a seggébe, azért, hogy meggyőződjenek róla nem akar-e csalni. Mintha a seggéből akarna idegen vizeletet a vizsgálóedénybe juttatni, ki ne derüljön a turpisság. A sportoló leblokkol, nem sikerül neki. Három és fél óráig erőlteti. Ez biztos túlzás.

A vasárnap is aktívan telik

2004. 08. 22. – Payer Imre
Már maga a bejárat is. Lassú anyagcseréjű, fröccsökkel öblögető évek hangulata. Amikor belépünk a kapun, megszólal egy láthatatlan hangszórón keresztül Johny Cash egyik nyugis country-száma. Mintha minket fogadna. Jól hangzik a délutáni napsütésben, ha szín vagy forma lenne a hang, azt mondanám jól áll neki. Jobb kéz felé komótosan lesétálunk az istállókhoz. Érezni az állatok kipárolgásának, a szalma és a lótrágya szagát.

Metró, szerelem, Saka

2004. 08. 23. – Payer Imre
A szerelmesnek tulajdonképpen nem a nőt vagy a férfit kell látnia, hanem a szerelmet. A ragyogást vagy az iszonyatot. A szerelem hatalmas. Ha egy nő vagy egy férfi a másikat vádolja azzal, hogy hülyének nézi őt, vagy az ő nemét, ez is téves. Maga a szerelem nézi hülyének ezt az embert. A szerelemmel szemben maradt alul, ezzel a mozgással, hatással szemben. Sokan gyávák, illetve őrzik a privációt, saját kis személyiségük pitiáner határait.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Prae audiovizuális performance

Bp, II., Fény u. 20-22.
Kezdő dátum: 2005-05-06 19:00:00