hirdetés

Keresési eredmény a(z) „körkérdés” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ördög a részletekben

Pál Sándor Attila: Geek keserves

Amikor először összejön Daredevil, Iron Fist, Luke Cage és Jessica Jones, majdnem olyan hideglelősen jó, mint amikor az első Avengersben, New York ostromakor a Hulk kiüti az egyik repülő bálnát, és forog egyet a kamera a csapat körül. De csak majdnem. Na jó, nem. Egyáltalán nem. – Pál Sándor Attila a The Defendersről írt.

Ördög a részletekben

Tamás Zsuzsa: My love – Életem sorozata

A csaj annyira izgul, azt találja mondani, ez életem sorozata, és miközben falják az almát és mazsolát, falják az epizódokat is. – Ördög a részletekben sorozatunkban Tamás Zsuzsa a Stranger Thingsről, a Westworldről és a True Detective-ről írt, meg egy párról, akik sorozatokat néznek.

Ördög a részletekben

Orcsik Roland: A képzelet szakadéka

...a filmnyitó jelenet mindenféle véres, szörnyszülötteket, pszichopatákat, túlfűtött erotikát ábrázoló képek nélkül idézte elő a libabőrzésemet. A tárgyilagosság pedig hasonlóan módon működött, mint Edgar Allan Poe elbeszéléseiben: hitelesítette a megmagyarázhatatlan, szürreális, olykor kafkai horrort. – Ördög a részletekben sorozatunkban Orcsik Roland a Homályzónáról írt.

Ördög a részletekben

Balogh Robert: Feminista tájkép hat ülésben

A történet a világtól távol eső kisvárosban, azaz zárt, szűk közösségi tereken játszódik, s teljesen mentes a vidéki romantikától. Mondhatjuk azt, hogy igazából a női szerepekről szól. Vagy a társadalmi viszonyokról. Az uralkodó erősebbik nemről, s az általa csapdába kényszerített, megnyomorított nőkről. – Ördög a részletekben sorozatunkban Balogh Robert a Top of the Lake-ről írt.

Ördög a részletekben

Tóth Kinga: Gotham

Gothamet ellepte a fertő, a város a végét járja, süllyed, az embertelenség, a korrupció, gyilkosság mindennapos. Bűzlő megnyomorított tolvajok erőszakolnak és rabolnak az alagsorban, elegánsabb fosztogatók és gyilkosok zaklatják a kispolgárokat. – Ördög a részletekben sorozatunkban Tóth Kinga a Gothamről írt.

Körkérdés

Szkárosi Endre: Orozás, sorozás, sorosozás, sorozatozás

Amitől ez a bámulatos működőképesség – a Columbo ma is a legnézhetőbb sorozatnak tűnik a televíziókban – időtlennek hat, annak a kiemelkedő szakmai minőség a magyarázata. – Ördög a részletekben című sorozatunkban Szkárosi Endre írt.

Ördög a részletekben

Totth Benedek: Amikor a spin-off csóválja a kutyát

Az önmagát megtaláló Walter White simán eltakarított bárkit, aki az útjában állt, Jimmy azonban – legalábbis eddig, a harmadik évad végéig – képes visszatalálni a helyes útra, még ha néha úgy tűnik, hogy viszonylag tágan értelmezi a helyes út fogalmát. – Ördög a részletekben sorozatunkban Totth Benedek a Better Call Saulról írt.

Ördög a részletekben

Demény Péter: Eszményi halál

Ahogy a Barnaby első segédjét, Gavin Troy őrmestert alakító Daniel Casey nyilatkozta egyszer, „Is a who done it?” Ki tette? Ez a kérdés a legfontosabb minden krimiben, és enélkül nem akarunk élni sokan. – Ördög a részletekben sorozatunkban Demény Péter a Kisvárosi gyilkosságokról írt.

Ördög a részletekben

Tallér Edina: Ki öl meg kit?

Csajos sorozatnak álcázott sorsdráma. Sorsdrámák. Hétköznapi problémák. Például a családon belüli erőszak. Az életközepi válság. A szülői, házastársi szerepek félreértése, szándékos félreértelmezése, a rossz életvezetés, a kompromisszumok és elfojtások közötti vékony mezsgye. – Ördög a részletekben sorozatunkban Tallér Edina a Hatalmas kis hazugságokról írt.

Ördög a részletekben

Hidas Judit: Emlékezetes karakterek izgalmas krimi helyett

Amitől ez a sorozat több lesz, mint egyszerű krimi, az a két főszereplő karaktere, élettörténete és a színészi alakítás. Ezeknek a kibontásához épp a sorozat műfaja adja a teret. – Ördög a részletekben sorozatunkban Hidas Judit a magyarul A törvény nevében címen ismert True Detective-ről írt.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Felkérés, találkozás

2004. 08. 25. - Payer Imre
Persze érzem, hogy az egész fílingben van valami olyan, amit Heidegger ír az Akárki jelenvaló-létéről, nem-tulajdonképenniségéről, szórakozottság, kíváncsiskodás, létfeledtség. Az egész súlytalan, mint a fing. Ugyanakkor stimulál, nekem úgyis megvan a "komolyság", jól jön ez a nyüzsi. Akkor szállok ki belőle, amikor akarok. Az egyik üzletnél kifejezetten Derrida jut eszembe.

Zajlik az élet

2004. 08. 24. – Payer Imre
Az olimpiai hírekben a doppingolás a vezető hír. Magyar sportoló: dopping. Ez szar. Bár - épp vizeletvizsgálati botrány van. Fazekas Róbert diszkozvetőnek állítólag rángatták a faszát meg belenyúltak a seggébe, azért, hogy meggyőződjenek róla nem akar-e csalni. Mintha a seggéből akarna idegen vizeletet a vizsgálóedénybe juttatni, ki ne derüljön a turpisság. A sportoló leblokkol, nem sikerül neki. Három és fél óráig erőlteti. Ez biztos túlzás.

A vasárnap is aktívan telik

2004. 08. 22. – Payer Imre
Már maga a bejárat is. Lassú anyagcseréjű, fröccsökkel öblögető évek hangulata. Amikor belépünk a kapun, megszólal egy láthatatlan hangszórón keresztül Johny Cash egyik nyugis country-száma. Mintha minket fogadna. Jól hangzik a délutáni napsütésben, ha szín vagy forma lenne a hang, azt mondanám jól áll neki. Jobb kéz felé komótosan lesétálunk az istállókhoz. Érezni az állatok kipárolgásának, a szalma és a lótrágya szagát.

Metró, szerelem, Saka

2004. 08. 23. – Payer Imre
A szerelmesnek tulajdonképpen nem a nőt vagy a férfit kell látnia, hanem a szerelmet. A ragyogást vagy az iszonyatot. A szerelem hatalmas. Ha egy nő vagy egy férfi a másikat vádolja azzal, hogy hülyének nézi őt, vagy az ő nemét, ez is téves. Maga a szerelem nézi hülyének ezt az embert. A szerelemmel szemben maradt alul, ezzel a mozgással, hatással szemben. Sokan gyávák, illetve őrzik a privációt, saját kis személyiségük pitiáner határait.

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Prae audiovizuális performance

Bp, II., Fény u. 20-22.
Kezdő dátum: 2005-05-06 19:00:00