hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kiállítás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Finisszázs – Aukció

A betiltott Mozgó Világ – Finisszázs és árverés

„Az ostromlás a dolgunk” – A betiltott Mozgó Világ (1975—1983) című kiállítás finisszázsán, melyet 2017. február 25-én 17 órakor tartanak a szentendrei Ferenczy Múzeumban, megvásárolhatóak lesznek fakszimile Mozgó-számok, és árverésre bocsátják a lap Bibó-számának példányait.

Galéria

Péntek Orsolya: Zöld – Egy kiállítás képei

Péntek Orsolyának, Az Andalúz lányai című regény szerzőjének Zöld címen kiálíltása nyílt a Nyitott Műhelyben. A porpasztell-képek mellett egy nagy méretű olajfestmény is látható a legújabb művekből rendezett tárlaton. A festményeket az alkotó kommentárjaival mutatjuk meg olvasóinknak.

Helyszíni

Üzemlátogatás: a Műfordítógép

„Betenni egy fachba a szöveget, majd hónapok múltán kivenni lefordítva. Ez volna a műfordítás? Elindítani egy gépet, egy automatát, és várni?" – A PIM  Műfordítógép című kiállítása ledönti a fordítói munkáról alkotott tévképzeteket, a műfordítás mechanikus, automatizált jellege helyett a hozzá kötődő szellemi tevékenységet, alkotóművészi folyamatot hangsúlyozza, s ezzel párhuzamosan világít rá a műfordítóknak járó művészi elismerés hiányára.

Képmegnyitás

Tárgyalás – Írók egymásról

Decemberi Képmegnyitásunkon a Nyitott Műhelyben Valuska Gábor Tárgyalás című kiállításának képeit mutatták be a fotókon szereplő szerzők. Mindenki más íróasztaláról, dolgozószobájáról beszélt. Így látják egymást: Németh Gábor, Karafiáth Orsolya, Kiss Noémi, Dragomán György és Ugron Zsolna.

Hír

Karinthy Frigyes összes fényképe a PIM kiadásában

Megjelent a Minden másképp van - Karinthy Frigyes összes fényképe című képes album a Petőfi Irodalmi Múzeum szerkesztésében. A kötetbemutatót január 23-án 18:00-kor tartják.

Ott jártunk

Feltálalt szövegek

Amikor eszünk, emlékezünk korábbi ünnepek fogásaira, a terített asztalra, a legízletesebb falatokra. De mit jelent ételekről olvasni, evésről gondolkodni, belekeverni történetekbe az emésztés rejtett folyamatát?  – A Petőfi Irodalmi Múzeum Írói fogások - Terítéken az irodalom című kiállításán jártunk.

#moszkvater

Zár a #moszkvater

#moszkvater ‒ A Széll Kálmán tér története című nagy sikerű kiállítás október első hétvégéjén bezár, de addig is izgalmas programokkal várja látogatóit a Kiscelli Múzeum. Vendégek lesznek többek között: Para-Kovács Imre, Legát Tibor, Kisfaludy András, Ujlaki Dénes, Török Ferenc és Szabó Simon.

Privát nacionalizmus

Spiró György: Csatorna

A kecske belül üreges, a szakállába hatalmas ünnepség keretében helyezték be a blatvák atombomba színezüst indítókulcsát, erről mind az ötvenhét blatvák televízió helyszíni közvetítésben számolt be... – A Kiscelli Múzeumban látható Képzelt közösségek, magánképzetek kiállításhoz a Litera szerzői írtak szöveget. Spiró György írását olvashatják.

Ott jártunk

A család pompás kastélyának annyi

Közös képüket Pápai fiúk néven írja alá, a család ezúttal az édesanya fedőneve után Pápai néven jelenik meg. Vagyis mi, nézők az állambiztonsági szolgálat szemszögéből tekintünk rá, illetéktelen módon leskelődünk, kukkolunk, beférkőzünk a zsigerekbe, lehallgatjuk, kikémleljük legbelsőbb gondolataikat. – A Jelentés című kiállításon jártunk.

Kiállítás

Budapest paradise

Tihanyi Anna Berlin bhf. (pályaudvar) című kiállításán magyar írók Berlin-élményei által inspirált fotókat tekinthetnek meg 2015. február 3. és március 14. között a Capa Kortárs Fotográfiai Központban. - Darvasi László kiállításmegnyitóját olvashatják.  

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-10-18 10:00:00

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-10-12 10:00:00

A Nap utcai fiúk visszajönnek

Forrás Galéria (Bp, VI. Teréz körút 9.)
Kezdő dátum: 2008-10-09 18:00:00

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-10-05 10:00:00

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-09-29 10:00:00

A másik - kiállításmegnyitó

Néprajzi múzeum (Bp, V. Kossuth Lajos tér 12.)
Kezdő dátum: 2008-09-26 18:00:00

Paradise Lost?

Párizsi Magyar Intézet (92, rue Bonaparte 75006 Paris)
Kezdő dátum: 2008-09-25 18:30:00

Kulturális Örökség Napjai

Abádszalóktól Zsámbokig
Kezdő dátum: 2008-09-21 10:00:00

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-09-22 10:00:00

Kulturális Örökség Napjai

Abádszalóktól Zsámbokig
Kezdő dátum: 2008-09-20 10:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

"Ez egy más közeg"

A mini-kiállítás dokumentumok és fotók százaival mutatja be a Nyugat aranykorát, de a szerzők hangfelvételek és archív filmfelvételek segítségével is megelevenednek. A nyári időszakban kulturális rendezvényekra és fesztiválokra látogatnak el, ősztől pedig elsősorban középiskolák és városi könyvtárak, múzeumok meghívására számítanak

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Gyerekfelnőtt

2008. október 10. péntek – Molnár Krisztina Rita
…nála minden hirtelen olyan megnyugtatóan egyszerű lesz, semmilyen fölösleges sallang, lila köd, hókuszpók nincs, minden magától értetődővé válik. Nála egyszerű a földre hullott diólevelet felemelni, megnézegetni, az erezetet belenyomogatni a puha agyagba. Nála egyszerűen úgy érzi magát az ember, mintha a világ olyan kerek lenne, mint a Százholdas Pagony. Nála egy gyerek nem akar más lenni, mint akinek megteremtődött, nem fél, nem szorong.

Intenzív figyelem

2008. október 1. – Füzi László
A mai kor egyik kulcskifejezése egyébként éppen a hálózat, a kifejezéssel az egyre növekvő tartalommal bíró világhálóra és a legkülönbözőbb tevékenységek hálózatba szerveződésére is utalok. Messzire vezet ez, de most, hogy a magam ráérő idejében éppen Castellsnek Az információ kora című munkáját olvasom, megkerülhetetlen, hogy eszembe jusson.

Őszülő kanári 1.

Busójárás szeptemberben, és a világ kedvenc baktériumai
Új kihívást kaptam az élettől: televíziós vetélkedőkhöz írok kvízkérdéseket! Az egyik hajdani főszerkesztőm ajánlott be, és a napi 50 leadandóból már van 3 darab! Számos faramuci szempontot kell szem előtt tartani, míg az ember megszül legalább egyet, de ebbe most ne menjünk bele. Nehéz dolog.

Hui! Kurczak?

2008. augusztus 28. – Dányi Dániel
…Magyar Vagyok Nem Turista, rovásírás, nagymagyarország, egy szittya boltos hétről hétre a pénztárgép mögött vagy a sarki padon cigizve a bejáratnál, jónapot, szerbusz, turul és túrórudi, másvalami? fejbőre borostás de egészséges, nem nem, más nem lesz (nemnemsoha) és köszi szépen és bár elintézné annyival hogy ez magyarságtudatos vásárlóknak szóló marketing és kurvára nem ő a célcsoport, sem anno a vidéki rokonságot sem nemeléggé magyar százezreket nem ő nem ez a srác itt…

Ő

2008. július 30. - Tamás Zsuzsa
... mégis elválaszthatatlanul összeforr bennem annak a matematikaórának az emléke az azóta is tartó izgalommal, valahányszor a valljalak-tagadjalak szükségével akár tudományos eszmefuttatásban, akár irodalmi vagy egyéb műben találkozom.  

Csoportterápia

2008. július 23. – Czapáry Veronika
Jobb is, már nem a barátaim, jobb is, már nem abból áll az életem, hogy hetente többször leiszom magam velük csontra és utána tulajdonképpen nyíltan nem, de a hátam mögött lenéznek. Lenéztek. A lenézésükre akkor jöttem rá, amikor tavaly nyáron Katalin elutazott pár hónapra, amit nagyon súlyosan éltem át, csontra kifeküdtem, öngyilkos akartam lenni és majdnem megőrültem. Ezek közül az ivócimborák közül senki sem segített rajtam, míg más barátaim összekapartak a földről.

A késés

2008. július 22. – Czapáry Veronika
De például agyunk ugyanazokat a frekvenciákat produkálja akkor amikor álmodunk, tehát az álmunk és a valóság között semmi különbség nincs az emberi psziché számára átélés tekintetében. Csak annyi, hogy miután felébredtél, tudod, hogy álmodtad és ha rémálom akkor megnyugszol, hogy csak álom, de érzelmileg ugyanúgy éled meg, mint a valóság.

Az eső mosott, de azért a koncert maradt

2008. július 17. - Becsey Zsuzsa
Csaltam egy kicsit, a gyímesbükki határkő kiállítás a csíki nagybányaival keveredett, bár mackó felhívta figyelmem, hogy csak őt ne. Dehát neki is tetszett a fotó, és most nincs itthon. Különben is áttűnéssel akartam, hogy alig kivehető... dehát itt nincs hozzá programon. Legalább látszik, hogy már mosolyog.

Reggeli idill anyámmal

2008. július 15. - Becsey Zsuzsa
... szinte katonásan áll már a ház bejárati küszöbén, a lépcső tetején, csak úgy nézek fel rá, a magasba. Némi magyarázkodás után feladom. Megfordulok. Anyámnak mindig igaza van, hiszen ő mindig csak jót akar. Úgy teszek tehát. Lehetne-e másképp? Aztán már a hátamon a keze, hiszen be is kell kenni a fehér hátat. Védekeznem kell, fehér a bőröm. Anyám keze maga a védelem. Újra megadom magam.

Írásgyakorlat

2008. április 22. – Gács Anna
Ezeknek a házi feladatoknak a kultúrpesszimizmusa még zavarba ejtőbb, ha összevetjük őket a mintájukul szolgáló 70-80 évvel ezelőtti tárcák nyitottságával, illetve a diákok szokásaival, ízlésével, kulturális gyakorlataival.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

2006. ősz

Úgy döntöttem, elmegyek a hűllő-kiállításra. Fiatalabb koromban is voltam, és emlékeztem rá, hogy milyen jó volt. Kifejezetten vonzódom a kígyókhoz, talán, mert mindenki utálja őket, irtózik tőlük...

Sötétség ideát

A. -Köszöntöm nézőinket.Az "Elmúlt óra legjobb regénye"cimű műsorunk 11 órai adását látját.Ezúttal John John Green "Sötétség odaát" cimü regényéről beszélgetünk a szerzővel. Itt van tehát a stúdióban...

kár érte

*Néprajzi Múzeum Főigazgató* -jától kapott levelem: Tárgy: Kérelemre válasz Ikt. szám: 17-144/2006 {Bp, 2006. szept. 28.} "Az Ainu gyűjtemény tanulmányozásával kapcsolatos kérésére az alábbiakat...

Képzöldmény

TÁRLAT Kiállításos Beállításon? Beállításos Kiállításon? Gyűjtögetjük, rakosgatjuk, hordozzuk képeinket magunkban. Állandó helye talán csak a portás néninek van. Képek, melyek ébredeznek,...

A festő és az üzletember

A két férfi egymás mellett sétált, árnyékuk hosszúra nyúlt az esti utcán. - Hát hogy vagy mostanában? kérdezte egyikük, miközben szorosabbra húzta magán a kabátot. - Jól, köszönöm. - Régen küldtél...

Utolsó Ítélet

Apja halála után vagy másfél évvel Krúdy egy novellája került a szobrász fia kezébe, bizonyos Korvin lelke című, az új életműsorozat 1909 és 1911 között írt, összegyűjtött novellákat tartalmazó...

Jean Babtiste Boudaurec

1908, Párizs. Áh, igen, kedves barátom! Bohém idők! Színésznők cipellőjéből ittuk a pezsgőt, harsogó színekkel festettük az éjszakát, átkoztuk a lassú öregedést, istenítettük a fiatalságot. Leköptük...