hirdetés

Keresési eredmény a(z) „kiállítás” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Kiállítás

Kamondy Imre: Kosztya – Borsándi Balázs képéhez

Az ikonok mellett titokban profán festményeket is alkotott, de ezeket csak Kosztyának, Zsenyának meg a Doktornak mutatta meg. Képein visszatérő motívumok a magányos farkasok, a helybeli kocsma törzsvendégei, és lányok háttal, pohárral a kézben. – Kamondy Imre Borsándi Balázs festményéhez írt szövege augusztus 3-án, a kiállítás finisszázsán hangzik el a Pótkulcsban.

Kiállítás

Ménes Attila: Egy titokzatos férfi – Kamondy Imre képeihez

A titokzatos férfi egy borús októberi reggelen, kalapját mélyen a szemére húzva lép ki az utcára. Így jár-kél az idegen városokban. – Kamondy Imre képeihez Ménes Attila írt egyperceseket, melyek augusztus 3-án, a kiállítás finisszázsán hangzanak el a Pótkulcsban.

Kiállításmegnyitó

Árnyék és füst csak a világ

Az árnyak, a füstfodrok folyamatos módosulása talán jellemzőbb arra a városra, mint valamelyik kitüntetett részletének rögzített képe. Péntek Orsolyát éppen a változás ragadta meg, éppen a változások folyamatának állandóságát mutatják meg képei. – Zoltán Gábor megnyitóbeszéde Péntek Orsolya Cannaregio című kiállításán.

Kiállítás

Irodalmi és nem irodalmi fehérborokról

Pilinszky a tihanyi Rege presszó teraszán, mögötte a magyar tenger. Devecseri, mint valami aranyifjú, a Balaton partján pózol a kamerának. Mészöly Miklós és Polcz Alaine vitorláznak, ahogy egyébként a hatvanas években, úgy tűnik, mindenki, aki ír és mozog... – A Petőfi Irodalmi Múzeum Balatoni nyár című kiállításáról Békefi Teodóra írt.

OTT JÁRTUNK

Lesi Zoltán: Amikor a hullám

„When a wave rolls out and the next has not yet broken” címmel nyílt december 8-án csoportos kiállítás az Akademie Schloss Solitude stuttgarti projekttermében Elmar Mellert szervezésében. – A kiállításról az egyik résztvevő, Lesi Zoltán írt a Literának.

HÍR

Kassák 130

2017-ben a Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját. A tripla tárlatot ma hatkor nyitja meg Passuth Krisztina művészettörténész a PIM-ben.

Ott jártunk

kisbudapest, az igazságtalan város

Kiállítása nyílt Erdős Virágnak a Kelet Kávézó és Galériában. A Világító testek – 100 kis Budapest című kötet képanyaga adta a kiállítás alapját, a kiállítás pedig az apropót egy beszélgetéshez: Erdős Virágot és Udvarhelyi Tesszát Kassai Zsigmond kérdezte. Ott jártunk.

Megnyitó

Reményi József Tamás: Titorelli faiskolája

A költői program: kis semmiségekben fölmutatni a létezés gyönyörűségét és egyúttal rettenetét. – Tolnai Ottó Titorelli faiskolája című, a szentendrei Ferenczy Múzeumban rendezett tárlatát Reményi József Tamás nyitotta meg.

A hónap szerzője

Tábor Ádám: A rendszerváltás kori budapesti dadaisták

A kopár szík sarja című kiállításon a csoport 1987-92 közti munkássága látható. Anonim festményeken, rajzokon kívül videók és néhány fontos installációjuk – A hónap szerzője, Tábor Ádám a Hejettes Szomlyazók kiállítását ajánlja a Ludwig Múzeumban.

Hír

Menetjegyeket érvényesíteni, indul az Arany-busz!

Az Arany-emlékév keretében idén újabb mozgókiállítást rendezett a Petőfi Irodalmi Múzeum. A 200-as jelzésű Arany-buszra határon innen és túl számos helyen lehet majd felszállni – tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-10-18 10:00:00

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-10-12 10:00:00

A Nap utcai fiúk visszajönnek

Forrás Galéria (Bp, VI. Teréz körút 9.)
Kezdő dátum: 2008-10-09 18:00:00

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-10-05 10:00:00

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-09-29 10:00:00

A másik - kiállításmegnyitó

Néprajzi múzeum (Bp, V. Kossuth Lajos tér 12.)
Kezdő dátum: 2008-09-26 18:00:00

Paradise Lost?

Párizsi Magyar Intézet (92, rue Bonaparte 75006 Paris)
Kezdő dátum: 2008-09-25 18:30:00

Kulturális Örökség Napjai

Abádszalóktól Zsámbokig
Kezdő dátum: 2008-09-21 10:00:00

World Press Photo 2008

Millenáris Fogadó (Bp, II. Fény utca 20-22.)
Kezdő dátum: 2008-09-22 10:00:00

Kulturális Örökség Napjai

Abádszalóktól Zsámbokig
Kezdő dátum: 2008-09-20 10:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

"Ez egy más közeg"

A mini-kiállítás dokumentumok és fotók százaival mutatja be a Nyugat aranykorát, de a szerzők hangfelvételek és archív filmfelvételek segítségével is megelevenednek. A nyári időszakban kulturális rendezvényekra és fesztiválokra látogatnak el, ősztől pedig elsősorban középiskolák és városi könyvtárak, múzeumok meghívására számítanak

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Gyerekfelnőtt

2008. október 10. péntek – Molnár Krisztina Rita
…nála minden hirtelen olyan megnyugtatóan egyszerű lesz, semmilyen fölösleges sallang, lila köd, hókuszpók nincs, minden magától értetődővé válik. Nála egyszerű a földre hullott diólevelet felemelni, megnézegetni, az erezetet belenyomogatni a puha agyagba. Nála egyszerűen úgy érzi magát az ember, mintha a világ olyan kerek lenne, mint a Százholdas Pagony. Nála egy gyerek nem akar más lenni, mint akinek megteremtődött, nem fél, nem szorong.

Intenzív figyelem

2008. október 1. – Füzi László
A mai kor egyik kulcskifejezése egyébként éppen a hálózat, a kifejezéssel az egyre növekvő tartalommal bíró világhálóra és a legkülönbözőbb tevékenységek hálózatba szerveződésére is utalok. Messzire vezet ez, de most, hogy a magam ráérő idejében éppen Castellsnek Az információ kora című munkáját olvasom, megkerülhetetlen, hogy eszembe jusson.

Őszülő kanári 1.

Busójárás szeptemberben, és a világ kedvenc baktériumai
Új kihívást kaptam az élettől: televíziós vetélkedőkhöz írok kvízkérdéseket! Az egyik hajdani főszerkesztőm ajánlott be, és a napi 50 leadandóból már van 3 darab! Számos faramuci szempontot kell szem előtt tartani, míg az ember megszül legalább egyet, de ebbe most ne menjünk bele. Nehéz dolog.

Hui! Kurczak?

2008. augusztus 28. – Dányi Dániel
…Magyar Vagyok Nem Turista, rovásírás, nagymagyarország, egy szittya boltos hétről hétre a pénztárgép mögött vagy a sarki padon cigizve a bejáratnál, jónapot, szerbusz, turul és túrórudi, másvalami? fejbőre borostás de egészséges, nem nem, más nem lesz (nemnemsoha) és köszi szépen és bár elintézné annyival hogy ez magyarságtudatos vásárlóknak szóló marketing és kurvára nem ő a célcsoport, sem anno a vidéki rokonságot sem nemeléggé magyar százezreket nem ő nem ez a srác itt…

Ő

2008. július 30. - Tamás Zsuzsa
... mégis elválaszthatatlanul összeforr bennem annak a matematikaórának az emléke az azóta is tartó izgalommal, valahányszor a valljalak-tagadjalak szükségével akár tudományos eszmefuttatásban, akár irodalmi vagy egyéb műben találkozom.  

Csoportterápia

2008. július 23. – Czapáry Veronika
Jobb is, már nem a barátaim, jobb is, már nem abból áll az életem, hogy hetente többször leiszom magam velük csontra és utána tulajdonképpen nyíltan nem, de a hátam mögött lenéznek. Lenéztek. A lenézésükre akkor jöttem rá, amikor tavaly nyáron Katalin elutazott pár hónapra, amit nagyon súlyosan éltem át, csontra kifeküdtem, öngyilkos akartam lenni és majdnem megőrültem. Ezek közül az ivócimborák közül senki sem segített rajtam, míg más barátaim összekapartak a földről.

A késés

2008. július 22. – Czapáry Veronika
De például agyunk ugyanazokat a frekvenciákat produkálja akkor amikor álmodunk, tehát az álmunk és a valóság között semmi különbség nincs az emberi psziché számára átélés tekintetében. Csak annyi, hogy miután felébredtél, tudod, hogy álmodtad és ha rémálom akkor megnyugszol, hogy csak álom, de érzelmileg ugyanúgy éled meg, mint a valóság.

Az eső mosott, de azért a koncert maradt

2008. július 17. - Becsey Zsuzsa
Csaltam egy kicsit, a gyímesbükki határkő kiállítás a csíki nagybányaival keveredett, bár mackó felhívta figyelmem, hogy csak őt ne. Dehát neki is tetszett a fotó, és most nincs itthon. Különben is áttűnéssel akartam, hogy alig kivehető... dehát itt nincs hozzá programon. Legalább látszik, hogy már mosolyog.

Reggeli idill anyámmal

2008. július 15. - Becsey Zsuzsa
... szinte katonásan áll már a ház bejárati küszöbén, a lépcső tetején, csak úgy nézek fel rá, a magasba. Némi magyarázkodás után feladom. Megfordulok. Anyámnak mindig igaza van, hiszen ő mindig csak jót akar. Úgy teszek tehát. Lehetne-e másképp? Aztán már a hátamon a keze, hiszen be is kell kenni a fehér hátat. Védekeznem kell, fehér a bőröm. Anyám keze maga a védelem. Újra megadom magam.

Írásgyakorlat

2008. április 22. – Gács Anna
Ezeknek a házi feladatoknak a kultúrpesszimizmusa még zavarba ejtőbb, ha összevetjük őket a mintájukul szolgáló 70-80 évvel ezelőtti tárcák nyitottságával, illetve a diákok szokásaival, ízlésével, kulturális gyakorlataival.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

2006. ősz

Úgy döntöttem, elmegyek a hűllő-kiállításra. Fiatalabb koromban is voltam, és emlékeztem rá, hogy milyen jó volt. Kifejezetten vonzódom a kígyókhoz, talán, mert mindenki utálja őket, irtózik tőlük...

Sötétség ideát

A. -Köszöntöm nézőinket.Az "Elmúlt óra legjobb regénye"cimű műsorunk 11 órai adását látját.Ezúttal John John Green "Sötétség odaát" cimü regényéről beszélgetünk a szerzővel. Itt van tehát a stúdióban...

kár érte

*Néprajzi Múzeum Főigazgató* -jától kapott levelem: Tárgy: Kérelemre válasz Ikt. szám: 17-144/2006 {Bp, 2006. szept. 28.} "Az Ainu gyűjtemény tanulmányozásával kapcsolatos kérésére az alábbiakat...

Képzöldmény

TÁRLAT Kiállításos Beállításon? Beállításos Kiállításon? Gyűjtögetjük, rakosgatjuk, hordozzuk képeinket magunkban. Állandó helye talán csak a portás néninek van. Képek, melyek ébredeznek,...

A festő és az üzletember

A két férfi egymás mellett sétált, árnyékuk hosszúra nyúlt az esti utcán. - Hát hogy vagy mostanában? kérdezte egyikük, miközben szorosabbra húzta magán a kabátot. - Jól, köszönöm. - Régen küldtél...

Utolsó Ítélet

Apja halála után vagy másfél évvel Krúdy egy novellája került a szobrász fia kezébe, bizonyos Korvin lelke című, az új életműsorozat 1909 és 1911 között írt, összegyűjtött novellákat tartalmazó...

Jean Babtiste Boudaurec

1908, Párizs. Áh, igen, kedves barátom! Bohém idők! Színésznők cipellőjéből ittuk a pezsgőt, harsogó színekkel festettük az éjszakát, átkoztuk a lassú öregedést, istenítettük a fiatalságot. Leköptük...