hirdetés

Keresési eredmény a(z) „lapszámajánló” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Jelenkor 2018/9.

Röhrig Géza és Ménes Attila a szeptemberi Jelenkorban

„De amikor otthon kezdtem kitálalni, akkor ért csak az igazi meglepetés. Mert az éthordó színültig volt hússal, rántottal, pörkölttel meg sülttel, némelyiknek a nevét se tudtam, plusz királynőburgonya." – A Jelenkor szeptemberi számát Ménes Attila kisprózájával és Röhrig Géza versével ajánljuk.

Folyóirat ajánló

Tolnai Ottó Térségünk egyik legjobb festőjéről

amikor is ő betoppan / túgy toppant be mint egy könnyű / karcsú vad mint egy antilóp / az arabok élénk ügyesen ugró / békeszerető gazellája / és aztán a városban (1) is / éppen úgy mozgott - A Forrás folyóirat 2018. májusi számát Tolnai Ottó versével ajánljuk.

Irodalmi Szemle 2018. április

Tőzsér Árpád: Héphaisztosz háza

Ezt a tájat és falut, valahonnan/ a felhők közül, talán maga a teremtményeiből/ kiábrándult Teremtő, esetleg egy, az Esthajnalcsillaghoz/ rögzített multikopter fotózta: nagy rutinnal, szenvtelen tárgyi tudással. - Az Irodalmi Szemle 2018. áprilisi lapszámát Tőzsér Árpád versével ajánljuk.

HÉVÍZ 2018/2

Láng Orsolya és Dezső Márton verse a Hévízben

aztán megkérdezi, te hol szeretnél élni/ és belealszik a fehér faházakba,/ amelyek félmérföldenként követik egymást – A Hévíz folyóirat 2018/2-es számát Láng Orsolya és Dezső Márton versével ajánljuk.

Tempevölgy 2018/1

Az egész igézetében - Klimó Károly festészetéről

Mentem egyik képtől a másikhoz, azután vissza, hol ide, hol oda, s egy idő elteltével olyan benyomásom támadt, hogy nem külön-külön, egyesével felakasztott festményeket nézek, hanem egyetlen nagy látvány vesz körül, amelyet a festő darabokra hasított szét ugyan, ám amelyek mégis egyetlen örvénnyé igyekeznek összeállni. - A Tempevölgy folyóirat 2018/1. számát ajánljuk Földényi F. László írásával.

Jelenkor 2018. március

Zoltán Gábor: Szomszéd (részlet)

Másnap reggel a pályaudvari csapnál mosakodott, majd visszagyalogolt Pestre. Nyáron legtöbbször a Városmajorban aludt. Egyszer, egy kora nyári hajnalon arra ébredt, hogy a virágos faágon egy akasztott ember lóg felette. – A Jelenkor folyóirat márciusi számát Zoltán Gábor írásával ajánljuk.

Forrás, 2018/2.

Géczi Marno János: Értekezés a szonettről

A beszédben megéled, ami a tettben / odavész. Hitelt érdemel vagy figyelmet / legalább, amit Ágoston mond: az ember / előtt nem létezett senki, aki annak / tetszett volna; az Ismeretlen képmásának. – A Forrás folyóirat 2018. februári számát Géczi Marno János versével ajánljuk.

Tiszatáj – Kassák szám

Ladik Katalin és Csehy Zoltán verse a Tiszatájban

A világ egészen más tájain / jain jain jain / az anyag és szellem vonzásában / egy fényesre borotvált gőzmozdony / elhullajtott tollaival ámulatba ejti a költőket: / iiiissss iiiissss – A Tiszatáj friss, Kassák-számát Ladik Katalin és Csehy Zoltán versével ajánljuk.

Bárka 2017/6

Marno János: Piszkozat; Dudorászva; Egy családi vihar (versek)

Fütyörészni a Paradicsomban, / vagy dudálni a pokolban. / Dudorászni az éléskamrában. / Szemhéjam megvastagszik, illetve / kisörtésedik, mint a szalonnabőr. / És ha engedek a súlyának, itt / alszom el, a hideg kamrakövön. - Marno János verseivel ajánljuk a Bárka 2017/6. számát.

Jelenkor 2018/1

Láng Zsolt: Miniatúr húsdaráló

A combok köze felé pislogtam, a szokatlanul bozontos rést bámultam szégyenlősen. A boldogtalanság mértékét össze tudjuk vetni egymással, a gyönyörök összehasonlíthatatlanul magasodnak a létezés fölött. De nekem sem a boldogtalanság, sem a boldogság nem jött össze, a senki reménytelenségével feküdtem ott, mintegy mellékesen. – Láng Zsolt esszénovellájával ajánljuk a januári Jelenkort.

További találatok