hirdetés

Keresési eredmény a(z) „mhelynapl” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Őszi dizőz

2016. október 4. - Vadászszezon

Oroszországban egy helyi slam rendezvény után felinvitált magához egy ötvenes, kopaszódó, fogatlan költő és néhány szomorú melódiát játszott nekem a zongorán. Egy szót sem értettünk egymásból egész este, de mindketten éreztük, hogy kompatibilis a hiányunk. – A Vadászszezon mai netnaplóját Mészáros Péter írja.

Netnapló

Bohócok és békák

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 17.

Igazi ripacsok a javából, akik a fészbukon menedzselik magukat igazi paraszt módjára és mindenről feltolnak képet, a kert végi latrinától kezdve az apósuk autójáig mindent. - A MÁSIK szombati naplóját Mucha Dorka írta.

Netnapló

Szeretetkolbász

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 18.

Szeretnénk ugyanakkor előidézni, hogy minél több ismerősünk legyen boldogabb a kolbász által. Ez a mi kolbász-ajándékozási kezdeményezésünk valódi célja. - A MÁSIK vasárnapi bejegyzését Veres István írta.

Netnapló

Ő szinte őszinte

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 13.

Ki voltunk festve, fülünkben az egy eurós álezüst fülbevaló vicsorított a világra, a szép ruháink pedig egészen délelőttig, még kajafolt mentesen simultak ránk. - A MÁSIK keddi naplóját Gyenge Veronika és Varga Bianka írták.

Netnapló

Más hozzáÁllás kéne

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 15.

A lábamat nézem a takarásban. Még 20 perc, míg színpadra kerülök. A magas sarkúban megfeszülnek és kidomborodnak a lábfejemen az erek. Mintha csak egy diófalevelet néznék. - A MÁSIK csütörtöki naplóját Dékány Nikolett írta.

Netnapló

Megnyitottam a guglit

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 12.

Minden abból jött, hogy szeretem a sört, régebben azon gondolkodtam, egyszer sört kéne főzni, és hogy egy könyv hatására, egy nap tényleg nekiálltam, megcsináltam, ami a fejemben volt. - A héten a MÁSIK - Márai Sándor Író Kör írja naplót. Elsőként Mucha Attila bejegyzését olvashatják.

Netnapló

Az átúszás nem műfordítói probléma

JAK műfordító tábor - 2016. szeptember 11.

A Herold panzió mögött szőlőpászmák kúsznak fel a hegyoldalra. A korán érő fajtákat tönkretette a sok eső, de a cabernet sauvignonnak és a zenitnek még jók az esélyei. - A JAK műfordító táborának utolsó bejegyzését Márton László írta.

Netnapló

Részévé válni a magyar irodalomnak

JAK műfordító tábor - 2016. szeptember 9.

De persze folyik itt munka is, nem csak égbámulás és állatsimogatás. Mivel már a hét másik felében tartunk, változott a műfordítói szemináriumok vezetője, Rácz Péter után most Márton László tartja őket. - A JAK műfordító táborának pénteki naplóját Sophia Matteikat írta.

Netnapló

A csattogó rigli nyomában

JAK műfordító tábor - 2016. szeptember 8.

Mert lássuk be, nem minden nyelv alkalmas arra, amit gyönyörű magyar nyelvünkkel megtehetünk. Észtül például nem lehet anyázni, tudjuk meg Berittől. - A JAK műfordító táborának csütörtöki naplóját Dallos Emese írta.

Netnapló

Dunabog

JAK műfordító tábor - 2016. szeptember 7.

Valahogy bekúszik ez az ősz a bőr alá, nézem a teraszon ülve a naplementéket, a felkelte egyre később van, ezért nem talál már ébren, és próbálok jelen lenni, hálás lenni mindegyikért, mi van, ha minden ősz más, és én elszalasztok egyet, hány ősz adatik, sosem tudni. - A JAK műfordító táborának szerdai naplóját Dúll Kata írta.

További találatok

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Galéria

Napló-díjátadás az Előhíváson – Galéria

2017. február 8-án a Litera átadta Napló-, Műhelynapló- és a Szabadnapló-díját a Nyitott Műhelyben, az Előhívás beszélgetéssorozat előtt. Az eseményen Valuska Gábor fotózott. Tekintsék meg galériánkat. 

Műfordítói műhelynapló

Korrektúra – 5Pofon, ahogy a MűMű adja

Idén ismét megjelenik a MűMű műfordítói műhely antológiája, a Pofon sorozatának ötödik kötete, amelyben az ELTE hallgatói publikálják fordításaikat. Az egész éves műfordító-szeminárium anyagát rendezték sajtó alá a kötet szerkesztői a balatonfüredi Magyar Fordítóházban megrendezett táborban, ahol többek között kreatív írással is foglalkoztak; itt született az alábbi szöveg.