hirdetés

Keresési eredmény a(z) „műhelynapló” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Egy könyvturné margójára

2017. március 17. - Athenaeum Kiadó

„B10" – olvasható az aktuális könyvturné plakátján. A „10" egy kerek évfordulót, írói jubileumot jelöl. A „B" elsősorban a két író nevét: Benyákot és Bírót. Ugyanis Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs azok, akik közös előadás-sorozatra indulnak együtt, hiszen éppen tíz éve, hogy az első önálló könyvük megjelent. – Az Athenaeum Kiadó mai műhelynapóját Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs írják.

NETNAPLÓ

Álom/valóság

2017. március 15. - Athenaeum Kiadó

Este egy tizenöt fős vacsorán veszünk részt, mellettünk az olasz fiú, szemben egy kínai lány, sok ország, egy nyelv, és nem csak a könyves zsargon miatt: a tízfogásos menü végén mindenki elégedetten dől hátra, akár tudja a tutit, akár nem. – Az Athenaeum Kiadó műhelynaplóját Peiker Éva írta.

NETNAPLÓ

Bozót– avagy Let Me Entertain You

2017. március 14. - Athenaeum Kiadó

A Londoni Könyvvásár egy kapcsolópont. Itt kötik be minden tavasszal az új amerikai termékeket a brit piacra. A nagyok játékát sokan figyelik, eljön a fél világ könyves szakmája (a másik fele is), hogy megpróbálja kitalálni, kifigyelni, és gyorsan megvenni, (a)miből lesz idén a nagy siker. – Az Athenaeum mai naplóját Szabó Tibor Benjámin jegyzi.

NETNAPLÓ

A legnagyobb úr a megszokás

2017. március 13. - Athenaeum Kiadó

Ilyenkor az ember elgondolkodik és eszébe jut az a rengeteg tanulmány arról, hogy a mozi mennyire nem nőközpontú, a könyvpiac pedig mennyire az. – Az Athenaeum hétfői naplóját Németh Barnabás filmkritikus, a kiadó kereskedelmi képviselője írta. A héten Londoni Könyvvásárról jelentkezik a műhely.

Őszi dizőz

2016. október 4. - Vadászszezon

Oroszországban egy helyi slam rendezvény után felinvitált magához egy ötvenes, kopaszódó, fogatlan költő és néhány szomorú melódiát játszott nekem a zongorán. Egy szót sem értettünk egymásból egész este, de mindketten éreztük, hogy kompatibilis a hiányunk. – A Vadászszezon mai netnaplóját Mészáros Péter írja.

Netnapló

Bohócok és békák

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 17.

Igazi ripacsok a javából, akik a fészbukon menedzselik magukat igazi paraszt módjára és mindenről feltolnak képet, a kert végi latrinától kezdve az apósuk autójáig mindent. - A MÁSIK szombati naplóját Mucha Dorka írta.

Netnapló

Szeretetkolbász

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 18.

Szeretnénk ugyanakkor előidézni, hogy minél több ismerősünk legyen boldogabb a kolbász által. Ez a mi kolbász-ajándékozási kezdeményezésünk valódi célja. - A MÁSIK vasárnapi bejegyzését Veres István írta.

Netnapló

Ő szinte őszinte

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 13.

Ki voltunk festve, fülünkben az egy eurós álezüst fülbevaló vicsorított a világra, a szép ruháink pedig egészen délelőttig, még kajafolt mentesen simultak ránk. - A MÁSIK keddi naplóját Gyenge Veronika és Varga Bianka írták.

Netnapló

Más hozzáÁllás kéne

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 15.

A lábamat nézem a takarásban. Még 20 perc, míg színpadra kerülök. A magas sarkúban megfeszülnek és kidomborodnak a lábfejemen az erek. Mintha csak egy diófalevelet néznék. - A MÁSIK csütörtöki naplóját Dékány Nikolett írta.

Netnapló

Megnyitottam a guglit

MÁSIK - Márai Sándor Író Kör - 2016. szeptember 12.

Minden abból jött, hogy szeretem a sört, régebben azon gondolkodtam, egyszer sört kéne főzni, és hogy egy könyv hatására, egy nap tényleg nekiálltam, megcsináltam, ami a fejemben volt. - A héten a MÁSIK - Márai Sándor Író Kör írja naplót. Elsőként Mucha Attila bejegyzését olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Galéria

Napló-díjátadás az Előhíváson – Galéria

2017. február 8-án a Litera átadta Napló-, Műhelynapló- és a Szabadnapló-díját a Nyitott Műhelyben, az Előhívás beszélgetéssorozat előtt. Az eseményen Valuska Gábor fotózott. Tekintsék meg galériánkat. 

Műfordítói műhelynapló

Korrektúra – 5Pofon, ahogy a MűMű adja

Idén ismét megjelenik a MűMű műfordítói műhely antológiája, a Pofon sorozatának ötödik kötete, amelyben az ELTE hallgatói publikálják fordításaikat. Az egész éves műfordító-szeminárium anyagát rendezték sajtó alá a kötet szerkesztői a balatonfüredi Magyar Fordítóházban megrendezett táborban, ahol többek között kreatív írással is foglalkoztak; itt született az alábbi szöveg.