hirdetés

Keresési eredmény a(z) „magazin” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hir

Indul a Versum online magazin

Nemzetközi (kortárs) költészettel, versfordítással foglalkozó online irodalmi magazin mutatkozott be 2014. december 10-én a Fugában.

HÍR

Új kulturális online magazin indul Oroszlános Udvar néven

Oroszlános Udvar néven új kulturális online portál indult el. A Magyarországon egyedülálló magazin nem híreket közöl és nem programajánló;meglepő szerkezetű, színes, mégis komoly tartalmú.

HÍR

Elindult az Irodalmi Magazin

Új időszakos irodalmi kiadvány jelent meg a magyar folyóiratpiacon. A Magyar Napló kiadásában megjelenő Irodalmi Magazin célja a klasszikus szépirodalom népszerűsítése mai köntösben, tartalommal és minden alkalommal különleges, exkluzív, egyedi tartalommal. Az első szám középpontjában a 110 éve született Illyés Gyula áll.

HÍR

Olvasd el online a Könyvest!

A közelmúltban megjelent Könyves magazint most a kézbe vehető újság mellett online is végig lehet lapozni és olvasni.

HÍR

Elindult a Könyves magazin

Örömteli hírről számolhatunk be –  a nyomtatott sajtó nehézségeivel szembemenve ingyenes könyves magazint indít a Litera lapcsaládhoz tartozó Könyvesblog csapata a Professional Publishing Hungary kiadóval közösen.

Dramatizált literatúra

Az olvasással töltött idő radikális csökkenésével, a televíziózás térnyerésével és a marketingtechnikák finomonodásával az irodalom prezentálása is megváltozott. A következőkben szó lesz azokról a rádió- és tévéműsorokról, melyek a német nyelvterületen az irodalom közvetítésének intézményeivé váltak, illetve ma a fő választékot jelentik.

Juhász Katalin

Olyan mikrovilágok nyelvileg bravúros kiépítésével van dolgunk, melyek tovább egyénítik Juhász Katalin látásmódját. Ez a költészet marha szimpatikus…

Roman Ludva: Szív-fal

Az író, Patrik Honzl átlagos érdeklődéssel szemléli a világhírű festő, Josef Hala munkásságát, ám, amikor a kezébe kerül egy Halával készült beszélgetés, valóságos művészettörténeti nyomozásba kezd. Hala festményeinek tematikája és képkidolgozása első pillantásra megfogalmazhatatlanul más, mint a hagyományos alkotásoké. Erre a titokzatos másságra egy régi toszkán legenda adhat magyarázatot.

Ablak Tibetre

Válogatás kortárs tibeti novellisták műveiből, a tibeti kultúrába bevezető utószóval, a szerzőkről szóló kis életrajzokkal – itt ezeket olvashatják. (Válogatta, összeállította és az utószót írta Madaras Takács Réka)

Filip Florian: Kisujjak

Filip Florian 1968-ban született. Dolgozott újságíróként a Cuvîntul című kulturális magazinnak, tudósított a Szabad Európa Rádiónak és a Deutsche Wellének. 2006 májusában a Literarisches Colloquium Berlin vendége volt. Bukarestben él a feleségével és a fiával. Ezzel a regényével egyaránt elnyerte a România literară magazin és az Anonimul Alapítvány legjobb elsőkönyvesnek járó díját és a Romániai Írószövetség legjobb elsőkönyvesnek járó díját.
További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Ellopták a BuSho díjakat!

2008. szeptember 5. – Rimóczi László
Amikor először meghallottam a hírt, azt hittem, hogy csak kitalálták, hogy kicsit hasonlítson a megszokott Oscar-díj cirkuszhoz, amikor mindig valami történik vele, ellopják őket, majd később megtalálják a kukában…tényleg, a környező kukákban körül se néztünk. Ez hiba volt.

Prufrock, ha kedves

2008. július 1. - Boris János
Ha nem viszünk tudatosanhangnemet az e-mailbe, akkor nem lép a helyébe egyfajta egyetemes, „beépített”, „default” hangvétel. Így tehát a tónus nélküli üzenet „üres tábla”, amire a címzett rávetíti a maga félelmeit, előítéleteit, szorongásait. Ennek kiküszöbölésére a szerzők általános „kedvességet” ajánlanak.

Citizen Thinker

2008. június 30 – Boris János
...sokan mindig találnak ezt-azt, felszíni életük eseménydús, a saját lelkükben ásnak, feltárják rezdüléseit, elmélkednek aznapi olvasmányaik fölött. Én, érzéketlen tuskó, viszont nem rezgek. Olvasmányaim belém épülnek. Aznap sokszor még véleményem sincs, legfeljebb szakmai. Nézem a Wikipédiát a naplóírásról. Magyarul természetesen semmi.

Körbenyalás?

2007. augusztus 8. - Falvai Mátyás
Különben is milyen kritika az, amelyik nem alkot legalább implicite véleményt? A pártatlanság alapkövetelmény egy kritikánál? A pártatlanság a szenvedélyt is kiirtja, szenvedély nélkül pedig mit ér a dolog. A kritikának szerintem meg is kell győznie valamiről az olvasóját. Hiszen az értő olvasó magától is felismeri a legtöbb kritikus által említett szempontot, de a kritikusnak meg kell győznie arról, hogy ez jó vagy rossz.

Finnországi jegyzetek

2006. 05. 08. – Kabdebó Lóránt
„Finnország jutott eszembe és Kangas Helena: talán oda mehetnék, ha jobb világ lesz.” -- írja Naplójában Szabó Lőrinc élete talán legválságosabb pillanatában, írói és újságírói igazolása idején 1945 júniusában. De mit keres ebben a naplóban Finnország, ahol a költő sohasem járt, és ki lehet az ismeretlen finn asszony, akinek legfeljebb két levele található a költő hagyatékában.

A neveket majd megváltoztatom

2006. 04. 05. – Vámos Miklós
Javíthatatlanul szűz vagyok – aszcendensileg. Akik sikítófrászt kapnak az asztrológiától, kérem, e bekezdést barátságosan ugorják át. Akik sikítófrászt kapnak tőlem en général, azoknak nincs instrukcióm. Anyway. (Az idegen szavakat a korrektúrában biztosan kihúznám. Vagy magyarítanám. – Naplót ne korrektúrázz.) Szóval.

Deres fű

2005. 11. 22. – Lázár Júlia
Orwell rejtélye. A korai regények férfihősei (A fikusz és az Antikrisztus, Burmai napok) nagyon hasonlítanak Winstonhoz. Nyilvánvaló önéletrajzi elemeket hordoznak. Attól azonban, hogy a valóságba ágyazódnak, és tétován tiltakoznak az adott társadalmi rend és a számukra befolyásolhatatlan környezetük ellen, mintha hiteltelenné válnának. Idegesítőek.

Birtoklások és bitorlások

2005. 11. 19. - Balázs Eszter
A csütörtöki szerkesztőségi óta a Szívünkön kívül más miatt is pezseg az élet a Café Bábel körül. Hogy főszerkesztőnket idézzem: „betette szőrös lábát” a magyar piacra a Café Babel hatnyelvű nemzetközi online magazin, ezzel nem kis galibát okozva nekünk.
Hiába létezünk 1991 óta, és a nevünk bejegyzett, levédett. Írtunk nekik, hogy hahó, itt vagyunk, ezt és ezt csináljunk, és hát, mi tagadás, a nevünk eléggé hasonló, kéne valamit csinálni.

Egy hatás alatt álló nő

2003. 10. 16. - Bódis Kriszta naplója
Puccos csajok a színpadon megköszönik papának, mamának. Fodrász, smink. Drága parfümök ajándékba. Nem baj. Ha engem választottak engem fognak kapni. Kevés smink, no fodrász. Beszéd.
     A netnplót csütörtöktől csütörtökig Bódis Kriszta vezeti.

Vulkánférfi és vulkánnő

Mexikói retro-napló 2.
Mexikó két legmagasabb vulkánjához, a Popocatepetl (5452 m) és az Iztaccíhuatl (5285 m) vulkánhoz azték legenda fűződik. Élt egykoron Mexikóban Rómeó azték megfelelője, Popocatepetl, kinek neve magyarul Füstölgő férfit jelent. A harcos férfi szerelméül Iztaccíhuatlt, azaz Fehér Hölgyet választotta, az uralkodó csodaszép leányát.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Utolsó Ítélet

Apja halála után vagy másfél évvel Krúdy egy novellája került a szobrász fia kezébe, bizonyos Korvin lelke című, az új életműsorozat 1909 és 1911 között írt, összegyűjtött novellákat tartalmazó...

Mongyő - részletek egy (készülő) naplóregényből

2002.11.06. A tél tábornok Ébredő rettenet a reggel, mint az utca jobbról, az utca balról. Bármerről nézem, rémület és nyomasztó arcok nyüzsgése. A belváros napjai mind ilyenek, a szívverés ritmusa...

Hogyan vagyok öngyilkos? III.

Február. 1999 mocskos, kemény februárja. Valahogyan végigrepedt a fél szemöldököm. Egyedül vagyok otthon. Töprengek. Hideg van, mint mindig és az albérlet szép: egy század eleji családi ház négy...

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Szoros összefüggés

Krasznahorkai Lászlót a Seiobo járt odalent című kötet bemutatója előtt kérdeztük a Műcsarnok alagsorában arról, hogyan készült a könyv, mi a  szerepe a Fibonacci-számoknak, mit tart a könyv erényének, mire törekedett, illetve mit tervez az október 7-i bemutatóra. Az interjú szerkesztett változatát már olvashatták a magazin rovatban - ez itt a hosszabb, teljesebb, vágatlan verzió.


Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Az Animáció világnapja

Budapesten a KINO-ban, Debrecen több helyszínen
Kezdő dátum: 2008-10-28 11:00:00

lho.es - honlapbemutató

Cervantes Intézet (Bp, VI., Vörösmarty utca 62.)
Kezdő dátum: 2008-01-31 18:00:00

Késelés villával extra

Nyitott műhely (Bp, XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-01-24 18:00:00

Irodalmi folyóiratok

Alexandra Irodalmi Kávéház (Bp. VII. Károly krt. 3/c.)
Kezdő dátum: 2007-12-18 17:00:00

Kalligram: lapszámbemutató

Fáklya Klub (Bp. VI., Csengery utca 68.)
Kezdő dátum: 2007-07-08 19:00:00

Ráday kultucca

Ráday Könyvesház (Bp. IX., Ráday utca 25.)
Kezdő dátum: 2007-06-03 11:00:00

Egy művész Európából

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-05-21 17:00:00

Irodalmi Párok IV.

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-02-15 19:00:00

Késelés villával

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-02-07 19:00:00

Késelés villával

Nyitott Műhely (Bp. XII., Ráth Gy. u. 4.)
Kezdő dátum: 2007-01-10 19:00:00
További találatok