hirdetés

Keresési eredmény a(z) „magyar irodalom” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Elsőkönyvesek Fesztiválja

Totth Benedek: Holtverseny

Ahogy kitörlöm a szememből a homlokomról lecsorgó vizet, Kacsa odalép hozzám, és csak annyit mond, hogy „Ezt elbasztad, bazmeg”. Megvonom a vállamat, nem tudom, mi a faszt mondjak, tényleg elbasztam, de mutassanak valakit, aki soha semmit nem baszott el az életben. – Totth Benedek az idei Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának magyar vendége. Holtverseny című könyvéből olvashatnak részletet.

Elsőkönyvesek Fesztiválja

Mán-Várhegyi Réka: Boldogtalanság az Auróra-telepen

"Válaszul röhögök. Efféléket mantráz: célunk a világ dolgainak felismerése és megszólítása; nem tehetünk különbséget ember és nem ember között; a csend egyszerre természeti és kulturális." - Részletet ajánlunk az idei Európai Elsőkönyvesek Fesztiváljának magyar vendége, Mán-Várhegyi Réka könyvéből.

Megjelent a Magyar irodalom című tanulmánykötet

Régi hiányt pótol e kötet, mely első írásos emlékeinktől egészen a kortárs írók, költők munkásságáig végigköveti irodalmi kultúránk folyamatos változásait, s az egyes korszakokat és irányzatokat a legismertebb szerzők munkáin keresztül mutatja be.

Lipcse 2010

Tanuljon marslakóul!

Lipcse úgynevezett közönség-vásár, vagyis nem az üzletkötés lebeg a kiadók és a vásár szervezőinek szeme előtt, hanem sokkal inkább a nagyközönség becsalogatása. - A sajtószemle után Fehéri György helyszíni beszámolója a Lipcsei Könyvvásárról.

Ott jártunk

Párizsi február – magyar klasszikusokkal

A magyar irodalom szempontjait nézve igencsak felgyorsultak az események a francia fővárosban. Február 11-én Kosztolányi Dezső Esti Kornéljának új és teljes francia fordítását mutatták be a közönségnek. Ott jártunk.

Interjú

Vannak még terveink

A Magyar Könyv Alapítvány vezetőjét, Károlyi Dórát, az MKA feladatairól, lehetőségeiről, múltjáról és jelenéről kérdezte a Litera.