hirdetés

Keresési eredmény a(z) „nyilatkozat” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Nyilatkozat

Az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete munkatársainak nyilatkozata

Közintézményként a Petőfi Irodalmi Múzeumnak változatlanul a magyar irodalom egyetemes értékeit, a köz javát kell szolgálnia, mindenféle politikai befolyás nélkül. – Az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének munkatársai nyilatkozatot tettek közzé.

Nyilatkozat

A Gérecz Attila-díjas költők nyilatkozatot tettek közzé

Tizenkét Gérecz Attila-díjas költő jelentetett meg ma közös nyilatkozatot a Stádium Kiadó két vezetője, Kárpáti Kamil és Lőkös Margit nevéhez fűződő zaklatási ügyben, a kiadóhoz már nem kapcsolható díjról, amelyet nemrég hat költő adott vissza, jelezve ezzel, hogy mélyen elítélik a házaspár tetteit. A nyilatkozatot olvashatják.

Nyilatkozat

A József Attila Kör nyilatkozata zaklatás-ügyben

A fiatal írókat tömörítő József Attila Kör (JAK) nyilatkozatot adott ki a nemrég felszínre került, az irodalmi élet szereplőit érintő szexuális zaklatási ügyben.

Nyilatkozat

A Szépírók Társasága szolidaritási nyilatkozatot adott ki

A Szépírók Társasága szolidaritási nyilatkozatot adott ki annak kapcsán, hogy a minap Follinus Anna egy interjúban beszámolt róla, hogy egykori kiadói hogyan használták ki testileg és lelkileg éveken keresztül.

Hír

Kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakozása

Kortárs magyar írók és képzőművészek tiltakoznak a puncs.hu magyarországi jelenléte ellen. A nyilatkozat szövegét és az aláírók névsorát közöljük.

Nyilatkozat

ELTE BTK Angol-Amerikai Intézet szolidaritási nyilatkozata a CEU mellett

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Angol-Amerikai Intézetének oktatói pénteken hozták nyilvánosságra nyilatkozatukat, melyben szolidaritásukat fejezik ki a Közép-európai Egyetemmel. 

Nyilatkozat

ELTE-oktatók szolidaritási nyilatkozata a CEU mellett

Az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének oktatói szolidaritási nyilatkozatot tettek közzé a CEU (Central European University / Közép-európai Egyetem) mellett. A magyar kormány ugyanis ma tervezi annak a törvénymódosítás-javaslatnak a tárgyalását, amely ellehetetleníti a CEU további működését.

Nyilatkozat

Írók a CEU mellett

A Szépírók Társasága nyilatkozatot tett ma közzé a CEU (Közép-európai Egyetem) védelmében. A kormány ugyanis ma tervezi annak a törvénymódosításnak a megtárgyalását, amely a Magyarországon működő külföldi egyetemek működését szabályozza. A törvényjavaslat több pontja is kifejezetten a CEU létét veszélyezteti. A nyilatkozatot eddig csaknem 250 író, kritikus, irodalomtörténész írta alá.

Nyilatkozat

AZ OHA Szegedi Bölcsésztagozatának alapító nyilatkozata

2012. december 17-én megalakult a szegedi Auditorium Maximum 1956-os és 1988-as hagyományait vállalva az Oktatói Hálózat Szegedi Bölcsésztagozata. Az alapító nyilatkozatot olvashatják.

Nyilatkozat

A József Attila Kör nyilatkozata az irodalmi, művészeti területek problémáiról - a Humán Platform kapcsán

A József Attila Kör (JAK) december 14-én nyilatkozatot tett közzé a kulturális területeket érintő változásokról, problématerületekről, valamint a Humán Platformról. A nyilatkozat teljes szövegét olvashatják.

További találatok