hirdetés

Keresési eredmény a(z) „politika” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

Günter Grass újra Izraelt bírálta

Az izraeli atomtitkok leleplezőjét méltatta a hét végén megjelent új verseskötetében Günter Grass Nobel-díjas német író, aki az idén tavasszal nemzetközi vitát váltott ki egy Izraelt bíráló verssel.

INTERJÚ

Szálinger Balázs: A vershez nem kell szorgalom

A magyar dráma napján, szeptember 21-én adták át többek között az évad legjobb magyar drámájának járó elismerést, amelyet idén Szálinger Balázs Köztársaság című drámája nyert el. A díjról, a kötetről, valamint a vers és a dráma viszonyáról kérdeztük a szerzőt. 

INTERJÚ

Kukorelly Endre: Tolsztoj helyett törvényszövegek

Már az is nagy meglepetést keltett, hogy parlamenti képviselő lett. Most, hogy kiszállt, a Litera arra kérte, vonjon gyorsmérleget. - Kukorelly Endre a cinizmusról mint főbűnről, a mindenen átgörgő kormánypártról - arról, hogy mi volt számára a legelviselhetetlenebb, s hogy tudott-e a kultúra érdekében tenni valamit.

INTERJÚ

Térey János: A vers útja A-ból B-be

Térey János szinte minden művészi megnyilvánulása, gesztusa valami újat, szokatlant hoz a magyar irodalomba. Valami olyat, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ezúttal az át- és újraírásról, a politikai poézisről, a prózához való viszonyáról, és mindenek előtt a mindig homloktérbe kerülő költészetről beszélgettünk. - Svébis Bence interjúja.

HÍR

Günter Grass részt vesz a német választási kampányban

Günter Grass is beszállt a német választási kampányba: a Nobel-díjas író a szociáldemokraták (SPD) oldalán kampányol, és szeptemberben "politikai felolvasókörútra" indul Németországban.

konferencia-kritika

Hosszú menetelés, rövid kurzusok

Úgy tűnik, nem annyira a nemzeti problémák iránti érdeklődés a hovatartozás voltaképpeni kritériuma, hanem a „gondolkodás” megfelelő párthovatartozása... - Turi Tímea és Vári György beszámolója 'A rendszerváltás az irodalomban' konferenciáról.

Borbély Szilárd 2 flekken

anemzetihagyom

Feri uraság [...] árendába adott pálinkafőzési és kocsmáztatási jogból tesz szert a nemesi köztársaság eszméjéből [...] hiányzó tőkepénzre. A [...] tátongó szakadékban keletkezik a [...] korszak egyik legbátrabb és legőszintébb írása. - Borbély Szilárd 2 flekken.

Schein Gábor esszékötetéről

A vak Faust

Amennyiben mégis lehetne hinni bildungban, paideiában, azt mondanám, hogy nagyon sok fájdalmas leckét tartogat önismeretünk számára ez a kivételesen jelentékeny, nagyszabású munka. - Vári György Schein Gábor kötetéről.

helyzetjelentés

nemvolthanem

"A nemzet nem hisz saját jövőjében. Az emberek sem. Na meg még a polgárok, illetve a nép van így vele. Nem beszélve a lakosságról, akiket a politikai retorika szokott emlegetni." - Borbély Szilárd jelentése országállapotról, húsz évről 2 flekken.


Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Politikai kultúra

(A magyarság szózivataros jelenéből) A tolvaj hazaáruló disznó börtöntöltelék táncoló zsidóbérenc hazudós elkúró ideggyenge ím, elkotródott! Jöhet dagadó kebellel a rabló országvesztő...