hirdetés

Keresési eredmény a(z) „prae.hu” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a kötetből

Nyerges Gábor Ádám: Berendezkedés (részletek)

Marad-e / utánuk valami kényszeresen helyettük-mellettük / őrzött, kámforos tünékenységű, megkopó lenyomat, / fénykép, rajz, egy arc egyre homályosabb sziluettje / szemhéjunk belső falán, esetleg minden elmondásnál / nyúló magnószalag hangja gyanánt, szavanként / tompuló anekdota, bárgyún rímelő, pontatlan verssor? – Nyerges Gábor Ádám Berendezkedés című új verseskötetéből ajánlunk verseket.

Részlet a könyvből

Molnár T. Eszter: Szabadesés (részlet)

Meghúztam az egyik polcon talált vodkásüveget. Soha nem láttam még ilyen lehangolónak a kis lakást. A konyhapulton és a bútorokon vékony porréteg állt. Koszosnak éreztem magam. Nem csodáltam, hogy Mia annyira sietett, hirtelen én is szerettem volna minél messzebb lenni onnan. – Molnár T. Eszter új könyvéből olvashatnak részletet. 

Részlet a kötetből

Tolvaj Zoltán: Fantomiker (részlet)

Újra érzed az ammónia, / a méz, a feromonok és koszos madártollak, / a pudvás ól izgató szagát. Heversz a józan, / vihar előtti csendben, várod, hogy egy / augusztusi szupercella elsöpörje a végtelen / délutánt. – Tolvaj Zoltán új verseskötetéből olvashatnak néhány verset.

Könyvajánló

Kerber Balázs: Alszom rendszertelenül

Kerber Balázs lírája érzékvihar a magányos párnán, nyüzsgés egyetlen fekvőhelyen. A látóhatár, akár a paplan. Köznapi szavakból épülnek csavaros, burleszk-ízű mondatok. A versek beszélője mintha egy színes, kubista festmény hőse volna: „végtagjai, akár a szélben, akár / az ágyszélen, szétdobva hajlanak”. - Kerber Balázs Alszom rendszertelenül című kötetéből ajánlunk most néhány verset.

Könyvajánló

Szávai Attila: Hetedik emelet

Konfekciószerű az életem. Mint egy öltöny, amit leakasztottak az angyalok, hogy nesze, vedd fel, itt ez a ruha, itt vannak a szokásaid, reflexeid, ösztöneid, hordjad őket, találj nekik ritmust, ha úgy alakul, keress harmóniát.  - Szávai Attila Hetedik emelet című kötetéből olvashatnak nálunk most egy részletet.

Könyvajánló

Nagy Márta Júlia: Ophélia a kádban

"...légy szíves, tüntesd / el a nyomunkat, gereblyézd össze a lehullott avart, / égesd el, és csak egyikünknek add fel postán / a pernyét, amit a szőnyeg alá söpörhet; / Más a birodalmunk – mások a törvények." - Nagy Márta Júlia Ophélia a kádban című első kötetéből olvashatnak nálunk most részletet.

Könyvajánló

P. Horváth Tamás: Tündérváros. Zsolnay Miklós titkos élete

A szekrényben találtunk még egy faragott nyelű fakalapácsot és egy fekete, nagy homokórát. Csak a kézirat maradt nálunk, a többi tárgyat elvitte egy undok és vén, púpos régiségkereskedő. Pestről jött egy öreg, ütött-kopott Adler típusú limuzinnal. Az ócska Trabantok és Skodák korában nagy feltűnést keltett Pécsett az egykor fényes cirkáló. - P. Horváth Tamás Zsolnay Miklós életéről szóló regényéből ajánlunk egy részletet.

Könyvajánló

Hartay Csaba: A jövő régészei

"Hülye vagy, egyszer szólni fognak, / le ne lőj valami védett madarat. / Meglököm a műanyag asztalt, / kiveszem a holnapi halakat." - Hartay Csaba a prae.hu kiadónál megjelent A jövő régészei című kötetéből közlünk verseket.

Könyvajánló

Fodor Péter - L. Varga Péter: Az eltűnés könyvei

"Az az összetett diskurzus, amelyet életre hív és működtet a Holdpark, a regény fogadtatásában számos interpretációs lehetőség számára nyitott utat..." - Fodor Péter és L. Varga Péter Bret Easton Ellis-monográfiájából ajánlunk részletet a Prae.hu jóvoltából.

Hír

Az Első Jövőnéző Könyvtrailerverseny eredménye

Szeptember 8-án a MaNDA által fenntartott budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban kihirdették a Prae és a József Attila Kör közös könyvtrailerversenyének eredményét, és átadták a díjakat.

További találatok