hirdetés

Keresési eredmény a(z) „részlet” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Tandori Dezső: Nincs beszédülés (részlet a könyvből)

Tandori Dezső 80. születésnapjára jelent meg a Tiszatáj Könyvek sorozatában a szerző legfrissebb kötete Nincs beszédülés címmel. Nézzenek bele a különleges könyvbe nálunk!

RÉSZLET A KÖNYVBŐL

Szabó Magda: Csigaház (részlet)

Az év vége irodalmi szenzációt is tartogat: Szabó Magda eddig ismeretlen kézirata, első kisregénye jelent meg most a Jaffa Kiadónál. A Csigaház bár a szerző fiatalkori zsengéje, a csak Szabó Magdára jellemző motívumok és stílus már itt is szembetűnőek. – Most elolvashatnak egy részletet a könyvből.

KORNIS FOLYTATÁSOKBAN

Kornis Mihály: Az ismeretlen állat – Részlet az I könyből

Ősapánktól, Kaintól tudjuk, csak az ember van, mármint Kain van; ő, a pozicionált állat létezik csak, a nem-kutya kutya. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

Részlet a könyvből

Röhrig Géza: angyalvakond (részlet)

testvér / te aki már kiilleszkedtél / téged senki föl nem emel / hacsak nem az övé e hely / hová összecsuklottál itt – Röhrig Géza angyalvakond című verseskötetéből olvashatnak három verset. A könyv a Fedél Nélkül gondozásában jelenik meg, a hajlék nélkül élőket érintő új törvények életbe lépésével egy időben.

Interjú

Gergely Ágnes 85 – Interjúrészlet

Az emberek hetvenöt százaléka megpróbál a sorsa elől, a hazája elől, az anyanyelve elől elmenekülni. És mint az inga, visszacsapódik. Nem lehet. – A ma nyolcvanöt éves Gergely Ágnessel készített interjúnk részletét olvashatják. A teljes beszélgetés hamarosan megjelenik a Literán.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Jesmyn Ward: Hallgasd a holtak énekét (részlet)

Hallgasd a holtak énekét! nagyszabású családtörténet, az amerikai útiregény archetipikus hagyományainak, a kísértethistóriáknak és a katasztrófaregényeknek lenyűgöző, zavarbaejtő és sehová sem besorolható elegye, egy modern remekmű Jesmyn Ward legújabb kötetéből olvashatnak részletet.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Szabó T. Anna: Ár (részlet)

A szövegekben fénykép- és álomszerű képek váltakoznak, a szikár sorokat lüktető ritmus ellenpontozza, a fájdalmat játékosság és humor oldja. A gondolatok és indulatok irizáló áramlása ebben a kötetben még sebesebb, az Ár így ragadja magával az olvasót – Szabó T. Anna legújabb kötetéből a Két pillanat című verset ajánljuk.

RÉSZLET A KÖTETBŐL

Mándy Iván válogatott levelezése (részlet)

Sok kérdés, sok sztereotípia – mindet mérlegre tehetjük Mándy most először kézbe vehető levelezését olvasva, amelyet Darvasi Ferenc bőséges, informatív jegyzetanyaggal és különleges fényképekkel ad közre – Mándy Iván levelezéséből olvashatnak részletet.

KÖNYVAJÁNLÓ

Simon Márton: Rókák esküvője (részlet)

Most úgy hallgass, mint akinek / egy fél országot leromboló viharból / csak egy nátha jutott. / Most úgy hallgass, mint aki most tudta meg, / hogy születése óta vak. – Simon Márton legújabb kötetéből most három verset olvashatnak el nálunk.

Részlet a könyvből

Szeles Judit: Szextáns (részlet)

Nézem, ahogy révbe érnek vagy nem. / Nézem, ahogy a padlót sikálod rajtuk, / vagy őrségben állsz a Rio de Janeiró-i kikötőben, / miközben a városban zajlik a karnevál. –Szeles Judit könyvhétre megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

További találatok