hirdetés

Keresési eredmény a(z) „részlet” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a könyvből

Papp Sándor Zsigmond: Gyűlölet (részlet)

Mint aki attól fél, hogy már nem fér bele semmiféle tervbe. Kimarad végképp, vagy statiszta lesz. Egy alig látható elem a hídon. – Ma mutatják be Papp Sándor Zsigmond Gyűlölet című regényét. Részletet ajánlunk.

Könyvajánló

Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek (részlet)

Száz Pál a füveskönyvek földi paradicsomkertjébe invitál: a legendamesék birodalmába, az átváltozások mozgalmas terepére (...) Megmutatja, mire képes az emberi elme a maga korlátai között, ha ki akarja betűzni az Úristen könyvét, azaz ki szeretné olvasni a földi világot, érteni szeretné a teremtést. – Száz Pál könyvéből olvashatnak részletet.

Részlet a könyvből

Tengelyi László: Őstények és világvázlatok (részlet)

Tengelyi László ezt a kötetet 2012-ben állította össze, ám utolsó nagy könyve munkálatai és 2014-ben bekövetkezett halála miatt már nem keríthetett sort a végső simításokra. Az Atlantisz Kiadó elvégezte a hiányzó munkát. A 2017 novemberében megjelent kötetből olvashatnak részletet.

Részlet a könyvből

Tódor János: Vadászjelenetek Magyarországon (részlet)

Tódor János riport-szociográfiája (alcíme: Gyűlölet-bűncselekmények Olaszliszkától a cigány sorozatgyilkosságig) a 2000-es évek első évtizedének legsúlyosabb, gyilkosságokba torkolló etnikai jellegű konfliktusait dolgozza föl azok nyomozó újságírás és az irodalmi szociográfia módszereivel. Az előszóból és a Cigányvadászat fejezetből olvashatnak részletet.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szilágyi Márton: "Mi vagyok én?" – Arany János költészete (részlet)

Arany Jánosról mindmáig nem jelent meg nagy, mértékadó monográfia. Szilágyi Márton Arany-könyve, bár bevallottan nem e hiányt betöltendő készült, jóval több, mint egy tematikus tanulmánygyűjtemény. – Szilágyi Márton Arany-könyvét a Bevezetővel és a záró gondolatokkal ajánljuk.

Részlet a kötetből

Barak László: Én nem menni lakni külföld (részlet)

A lírai én a nagyvilágban barangol, idegenként, otthontalanul ott, de olyanként, akinek mégiscsak van otthona odahaza, olyan otthon, amelyik nem feltétlenül fagyasztja bele egy giccses, hamis létbe. Neki nem a kormánykereke tört el, ő maga a törés a kormányon. – Barak Lászlónak a Kalligramnál megjelent verseskötetét ajánljuk.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szalay Zoltán: Felföld végnapjai (részlet)

Egyeseknek, beszélik, minden egyes pillanat, amit a Palotában tölthetnek, kivételes. Számomra nem, számomra az lenne kivételes, az a pillanat, amelyet a Palotán kívül tölthetnék. Vagyis az nem kivételes pillanat lenne. Az inkább elképzelhetetlen. – Szalay Zoltán Felföld végnapjai című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a regényből

Hutvágner Éva: Örök front (részlet)

Jó tudni, hogy lehetséges, még ha rövid ideig is, felülkerekedni. Csökken a légnyomás. Ez lenne tehát az a sokszor olvasott tétlen erő. Ha elindulna, talán összetörne az egész rohadt város. – Hutvágner Éva Kalligramnál megjelent első regényéből olvashatnak részletet.

Részlet a könyvből

Különben magyar költő vagyok – Radnóti Miklós levelezése I. (részlet)

1926-tól követhetjük nyomon a költő útját az erdélyi családtagokkal zajló kamaszlevelezés felhőtlen viccelődésétől – egészen az utolsó munkaszolgálatra indulás búcsújáig. – Bíró-Balogh Tamás szerkesztésében a napokban jelent meg Radnóti Miklós levelezésének első kötete a Jaffa Kiadónál. Részletet olvashatnak belőle.

Könyvajánló

Szávai Géza: Harmincdekás Pistike színházi ruhája (részlet)

Miután közölték vele a klinikán a műszeres vizsgálatok teljesen megbízható eredményét, hogy Eszternek nincs agydaganata, Szávai Géza azt hitte, felszabadult. Mégis, amikor Polcz Alaine és Mészöly Miklós lakásán is próbálta felszabadultan érezni magát, ott sem sikerült... – Szávai Géza új könyvét a szerző születésnapján, ma mutatják be az Írók boltjában.

További találatok