hirdetés

Keresési eredmény a(z) „részlet” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet a könyvből

Szeles Judit: Szextáns (részlet)

Nézem, ahogy révbe érnek vagy nem. / Nézem, ahogy a padlót sikálod rajtuk, / vagy őrségben állsz a Rio de Janeiró-i kikötőben, / miközben a városban zajlik a karnevál. –Szeles Judit könyvhétre megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Simon Bettina: Strand (részlet)

Meglátogatni négy év után / olyan volt, mintha nyaralnánk, / átmásztunk volna az életünk / köré emelt hézagos kerítésen. – Simon Bettina könyvhétre megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem (részlet)

Amikor visszaindultam a fülkém felé, a vagonok közötti átjáró túloldalán megláttam a vasutast, ahogy egy lehúzott ablak mellett a falnak dőlve nyugodtan szívja a cigijét. Ennyi erővel én is kihagyhattam volna ezt a vécébeli bujkálást, háborogtam magamban, bár tudtam, hogy ez nem teljesen igaz, hiszen rajtam nincsen egyenruha. – Krusovszky Dénes könyvhétre megjelent regényéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Garaczi László: Hasítás (részlet)

Nem kellettek a cikkeim, amikben Tüdő eposzi tündöklését és bukását mesélem el. Tüdő gyerekkorában hangot hall: a lőtávolságot, mint bőrgolyót, neked adom, és már juniorként a Növényolaj SC kulcsjátékosa lesz. – Ma mutatják be Garaczi László Hasítás című új regényét. Részletet ajánlunk a könyvből.

Részlet a könyvből

Marianna D. Birnbaum: Láthatatlan történetek (részlet)

Annyi minden ugrál összevissza a fejemben, és olyasmik jutnak az eszembe, amikre azelőtt sosem gondoltam. Talán mert nem volt időm rá? Semmire sem volt időm, főleg magamra nem. – Marianna D. Birnbaum könyvhétre megjelenő Láthatatlan történetek című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Szív Ernő: Meghívás a Rienzi Mariska Szabadidő Klubba (részlet)

Ha neki most nem pattan szét a feje, ha nem kap nyomban agyvérzést, mint… na jó, ezt hagyjuk,csoda lesz. De nem. Mert annyira fáradt. Meggyötört embert elkerüli a guta. - Szív Ernő könyvhétre megjelenő Meghívás a Rienzi Mariska Szabadidő Klubba című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Marno János: Szereposzlás (részlet)

A képen egy ősz hajú hölgy mellett ül / aki harsányra tátja a száját késő / lelkesedésében. Bennünk felmerül ekkor a kérdés nem fárasztja-e még / halálra magát, hogy ennyire örül. – Marno János könyvhétre megjelent,   Szereposzlás című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Sándor Iván: A hetedik nap (részlet)

Ha a Polgármesterhez jöttem, az emeleti fogadótermébe vezettek. Mindig itallal kínált. A görögöket kedvelte. Soha nem győződtem meg róla, hogy el is olvassa a frissen nyomtatott példányokat, amiket vittem a számára. – Sándor Iván könyvhétre megjelent A hetedik nap című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a könyvből

Milbacher Róbert: Léleknyavalyák (részlet)

Akik kicsit is ismerték, nagyon is jól tudták, hogy Hummel Józsefre igazán nem volt ráfogható, hogy bosszú- vagy ne adj’ isten vérszomjas volna. A szivarja élvezetéről való kényszerű, de utóbb ideiglenesnek bizonyuló lemondáson kívül őt személy szerint semmiféle sérelem sem éré – Milbacher Róbert könyvhétre megjelent Léleknyavalyák című könyvéből ajánlunk részletet.

Részlet a kötetből

Szántó Péter: A főhős meghal a végén (részlet)

Ülök a kőpadon, megsemmisülve. A fákon néhány madár mozgolódik, inkább csak kötelességtudatból. Fölrebbentek a zajra, és most lassan visszatottyannak az ágakra. Mélyen megalázó érzés, ha az embert megverik. – A Könyvhétre jelenik meg a Kalligramnál Szántó Péter A főhős meghal a végén című könyve. Ebből ajánlunk most részletet.

További találatok