hirdetés

Keresési eredmény a(z) „regény” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Interjú

Márton László: A legkopárabb tények a legfantasztikusabbak

Nem az a pusztítás első lépése, amikor ágyúval rálőnek egy városra, hanem az, amikor ennek a háborús propaganda nyelvileg megágyaz. – Márton Lászlóval Két obeliszk című új regényéről Szilasi Flóra beszélgetett.

Könyvfesztivál 2018

Daniel Kehlmann: Tyll (részlet)

Kötélen nem lehet járni. Ez nyilvánvaló. Az emberi lábat nem erre teremtették. Minek egyáltalán próbálkozni vele?De azért tovább próbálkozik. Mindig a hársfánál kezdi,minden alkalommal azonnal leesik. – Daniel Kehlmann Tyll című regényéből közlünk részletet.

Részlet a könyvből

Mathias Énard: Iránytű (részlet)

Mathias Énard a francia irodalom legfrissebb klasszikusa. Goncourt-díjas regénye Kelet és Nyugat találkozásának magával ragadó látomása. – Mathias Énard Iránytű című, a Könyvfesztiválra megjelenő regényéből ajánlunk részletet. A könyvet a szerző jelenlétében a fesztivál harmadik napján, szombaton mutatják be.

Részlet a könyvből

Szeifert Natália: Az altató szerekről (részlet)

Kifinomult ízlés, zenei mondatok, élvezetes történetmesélés, alapos korrajz, mozaikszerű cselekmény, érdekes fordulatokkal. Szereplői sokszor filmszerűen egy-egy fontosabb pillanatban találkoznak. – Szeifert Natália Az altató szerekről című, a Kalligramnál megjelenő második könyvéből ajánlunk részletet.

INTERJÚ

Havasréti József: Kisajátítom az engem érdeklő dolgokat

A hidegháborús korszak paranoiája egyrészt világértelmezési metaforaként működött, másrészt behatolt a művészek munkáiba – ahogy behatolt az emberek mindennapjaiba is, leginkább ennek hangulatát akartam megragadni – mondja Havasréti József, akivel új, Nem csak egy kaland című regényéről beszélgettünk.

KÖNYVAJÁNLÓ

Szijj Ferenc: Növényolimpia

Szijj Ferenc első regénye meglepően humoros és megdöbbentően abszurd látomás a mindennapok küzdelmeiről és a hivatalok packázásairól. A poszthumán vízió azonban valójában egy nagy realista regényt takar. – Részletet ajánlunk a kötetből.

OTT JÁRTUNK

Megúszni a valóságot

Május 30-án mutatták be Szijj Ferenc könyvhétre megjelenő első regényét, a Növényolimpiát a Magvető Caféban. A könyvről Sipos Balázs és Turi Tímea beszélgetett a szerzővel. – Ott jártunk.

Részlet a regényből

Márton László: Hamis tanú (részlet)

Na szóval, a mi Eszterünk ott úszik tizenkettedmagával a Hattyúk tavának felszínén. És a tóban él egy hímsellő, és néha kinyújtja a kezét a víz alól, és megsimogatja a mi Eszterünk hattyúprémes hasát. – Márton László Kalligramnál megjelent regényéből olvashatnak egy részletet.

INTERJÚ

Jean Mattern: Az inspiráció egy furcsa állat

Jean Mattern Szeptember című regénye nemrégiben jelent meg a Jelenkor Kiadónál, a szerző az őszi Margó Fesztivál vendégeként mutatta be az 1972-es müncheni olimpián történt tragédiát feldolgozó könyvét. Jean Matternnel önéletírásról, befelé fordulásról és arról beszélgettünk, hogyan hathat a történelem legszemélyesebb történeteinkre. – Kopcsányi Lilla interjúja.

Magasiskola

Kun Árpád: Megint hazavárunk

A Ceaușescu bukását megelőző hónapokban még jó néhány utazásom volt, hol egyedül, hol társaságban, de a segélyhátizsákom szászrégeni kipakolása után sose mulasztottam el továbbmenni Csíkszeredába, ahol Aranka alkalmanként többször leszopott. – Magasiskola  rovatunkban Kun Árpád hamarosan megjelenő regényéből olvashatnak részletet.

További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Paul Auster új regénye

Paul Auster új könyve Utazások a szkriptóriumban A legeurópaibb" amerikai író „Nem tudom, miért csinálom, amit csinálok. Ha tudnám, talán nem is éreznék késztetést rá, hogy csináljam. Csak annyit...

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Akasztott Mikulás

2009 január 13. - Oláh Gábor
Figyeltem az arcát, alig érezhető mosolyát, szempillája rebbenéseit, finom feszülését és lazulását, és ahogy telt az idő egyre jobban láttam a láthatatlant, hogy amit olvas, az megjelenik benne, hogy megy neki egy belső film...

Kardos G.

2008. december 19. – Ménes Attila
Régóta nézegetem ezt a könyvgerincet; az ágyamból szemlélve éppen az orrom magasságában porosodott évek óta. Valamiért úgy gondoltam, hogy aki ilyen angyali pacák volt, mint ő, nem lehet jó író. Minden alap nélkül közepesnek képzeltem. Tisztesen unalmasnak. Még csak bele sem lapoztam.

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz - Részlet a szerző felolvasásában

A Litera TV-ben Grecsó Krisztián a napokban megjelenő, Mellettem elférsz című regényének egyik részletét olvassa fel.

Grecsó Krisztián: Férj meg a múltaddal! - Videó

Grecsó Krisztiánnal megjelenés előtt álló regénye, a Mellettem elférsz apropóján beszélgettett Szegő János és Szekeres Dóra az újabb mű tétjeiről, a családi sorsminták ábrázolásáról és megszakításáról, valamint arról, miért hiba, ha lemaradunk a múltunkról.

Hirtelen otthon

Féléves svájci ösztöndíjának élményeiből született a Hutchinson rugói című regénye - Podmaniczky Szilárd maga olvas fel egy részletet a könyvből a Képzett Társítások - Aegon-estek a Nemzetiben sorozat 2009. áprilisi műsorában.

"Ez volt a szitu"

Németh Gábor beszél a regényről, melyen éppen dolgozik, s amelynek alapötletében a literának ás Amszterdamnak is van egy kis szerepe - a Képzett Társítások - Aegon-estek a Nemzetiben 2009. márciusi estjén járunk.

Minden látszat ellenére

Németh Gábor már e-bookot használ, s hogy hogyan, arról is van képünk képet mutatni. Készülő művéből egy Balatonlellén játszódó részt a Képzett Társítások - Aegon-estek a Nemzetiben 2009 márciusi alkalmán olvasott fel a közönségnek.