hirdetés

Keresési eredmény a(z) „sorozat” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Ördög a részletekben

Pál Sándor Attila: Geek keserves

Amikor először összejön Daredevil, Iron Fist, Luke Cage és Jessica Jones, majdnem olyan hideglelősen jó, mint amikor az első Avengersben, New York ostromakor a Hulk kiüti az egyik repülő bálnát, és forog egyet a kamera a csapat körül. De csak majdnem. Na jó, nem. Egyáltalán nem. – Pál Sándor Attila a The Defendersről írt.

Ördög a részletekben

Tamás Zsuzsa: My love – Életem sorozata

A csaj annyira izgul, azt találja mondani, ez életem sorozata, és miközben falják az almát és mazsolát, falják az epizódokat is. – Ördög a részletekben sorozatunkban Tamás Zsuzsa a Stranger Thingsről, a Westworldről és a True Detective-ről írt, meg egy párról, akik sorozatokat néznek.

Ördög a részletekben

Orcsik Roland: A képzelet szakadéka

...a filmnyitó jelenet mindenféle véres, szörnyszülötteket, pszichopatákat, túlfűtött erotikát ábrázoló képek nélkül idézte elő a libabőrzésemet. A tárgyilagosság pedig hasonlóan módon működött, mint Edgar Allan Poe elbeszéléseiben: hitelesítette a megmagyarázhatatlan, szürreális, olykor kafkai horrort. – Ördög a részletekben sorozatunkban Orcsik Roland a Homályzónáról írt.

Ördög a részletekben

Balogh Robert: Feminista tájkép hat ülésben

A történet a világtól távol eső kisvárosban, azaz zárt, szűk közösségi tereken játszódik, s teljesen mentes a vidéki romantikától. Mondhatjuk azt, hogy igazából a női szerepekről szól. Vagy a társadalmi viszonyokról. Az uralkodó erősebbik nemről, s az általa csapdába kényszerített, megnyomorított nőkről. – Ördög a részletekben sorozatunkban Balogh Robert a Top of the Lake-ről írt.

Ördög a részletekben

Tóth Kinga: Gotham

Gothamet ellepte a fertő, a város a végét járja, süllyed, az embertelenség, a korrupció, gyilkosság mindennapos. Bűzlő megnyomorított tolvajok erőszakolnak és rabolnak az alagsorban, elegánsabb fosztogatók és gyilkosok zaklatják a kispolgárokat. – Ördög a részletekben sorozatunkban Tóth Kinga a Gothamről írt.

Körkérdés

Szkárosi Endre: Orozás, sorozás, sorosozás, sorozatozás

Amitől ez a bámulatos működőképesség – a Columbo ma is a legnézhetőbb sorozatnak tűnik a televíziókban – időtlennek hat, annak a kiemelkedő szakmai minőség a magyarázata. – Ördög a részletekben című sorozatunkban Szkárosi Endre írt.

ördög a részletekben

Molnár Krisztina Rita: Hát persze! A Twin Peaks!

Hogy ki ölte meg Laura Palmert, ez volt a kérdés hétről hétre. Vagyis valójában mégsem. Egy idő után a ködben bolyongás hideglelős állapota, a labirintusélmény és a koordináták eltűnése jóval fontosabbá vált, mint a gyilkos kiléte. – Ördög a részletekben sorozatunkban Molnár Krisztina Rita a Twin Peaksről írt.

Ördög a részletekben

Nyerges Gábor Ádám: „Ezért tart itt ez az ország!”

Lényegében az apokalipszisről, valamiféle pszichés, lelki végső pusztulásról beszélgetnek tehát ezek a kocsmában áporodó, megkeseredett férfiak, nagyrészt jelen és féljövő időben... – Nyerges Gábor Ádám a Horace and Pete című sorozatról írt válaszként Ördög a részletekben című körkérdésünkre.

Ördög a részletekben

Péntek Orsolya: Miért éppen

Mi úgy láttuk, a sorozat arról szól, hogy létezik egy valódi világ, valódi emberekkel, akik annak a hazug őrületnek, amelyben akkor, kamaszként, fiatal felnőttként élni kényszerültünk – és amelyben azóta is élni kényszerülünk, mint ahogy élni kényszerül mindenki az apokalipszis idején –, a totális ellentéte. – A Miért éppen Alaszkáról Péntek Orsolya írt Ördög a részletekben sorozatunkban.

Ördög a részletekben

Tönkő Vera: Néha elég csak türelmesen kivárni, amíg mások hibáznak

A negyvenes, kétgyerekes politikus, Birgitte Nyborg egy téli hajnalon hazamegy, piros kabátjában lehuppan a kanapéra a férje mellé, rámosolyog és bejelenti: Azt akarják, hogy én legyek a miniszterelnök. – Tönkő Vera a dán Borgen című sorozatról írt. Ördög a részletekben.

További találatok