hirdetés

Keresési eredmény a(z) „spanyolnátha” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Újra Spanyolnátha műhelytábor Tiszaörs-fürdőn

Kötetrevalók – Szövegsorsok, szövegéletek címmel rendezik meg július 25. és 28. között a Spanyolnátha művészeti folyóirat műhelytáborát. A tábor idejében a Spanyolnátha műhelynaplóját olvashatják majd a Literán.

Hír

Hamarosan kezdődik a Spanyolnátha műhelytábor

Irodalom a nem-irodalmi online terekben — Irodalom a közösségi oldalakon, a blogokban címmel rendezi műhelytáborát a Spanyolnátha művészeti folyóirat július 20. és 23. között Tiszaörs-fürdőn. A táborlakók a folyóirathoz kötődő szerzők workshop-jellegű, kiselőadásokkal egybekötött foglalkozásainak lehetnek aktív közreműködői. Július 5-ig lehet jelentkezni.

Interjú

Vass Tibor: Él és virul benne a Kak-kori avantgárd

Hamar faktori, tényezős arca, arculata lett a Spanyolnáthának... él és virul benne a Kak-kori avantgárd. És mennyi minden más, ami meglehet, épp csak abban újszerű, hogy ma keletkezik, és fogalma nincs haladásról... - A 10 éves Spanyolnátha művészeti folyóirat főszerkesztőjét, Vass Tibort kérdeztük. 

KÖNYVAJÁNLÓ

Székelyhidi Zsolt: Űrbe!

Székelyhidi Zsolt Űrbe! című kötete ma jelenik a Spanyolnátha Könyvek sorozatban. A kötetből most a Hajtás lassú kanállal című írást és Ladik Katalin bevezető sorait ajánljunk olvasásra.

Hír

Elhunyt Málik Roland

2011. január 28-án, pénteken az ecuadori Santa Marianitában tragikus hirtelenséggel, balesetben elhunyt Málik Roland költő. 35 éves volt.

Könyvajánló

Miskolc KapuCíner, a Spanyolnátha művészeti folyóirat Miskolc-antológiája

Miskolc város nyolc évszázados kultúrtörténetének első kortárs, átfogó, szépirodalmi antológiája debütál a 81. Ünnepi Könyvhét alkalmából.

Nyomdakész

HogyÖt - az ötéves Spanyolnátha antológiája

HogyÖt címmel a Spanyolnátha téli lapszámbemutatójára jelent meg az ötéves Spanyolnáthát köszöntő antológia. A Spanyolnátha Könyvek 4. darabja a folyóirat 2004-2009 között megjelent lapszámaiból 100 szerző művét közli. Vass Tibor előszavát ajánljuk.

A Spanyolnátha könyvek ajánlata

Jelenlét 50 antológia

Jelenlét 50 antológia. 50 év – 55 szerző - Az 50 éves Petőcz András születésnapjára.

A Spanyolnátha Könyvek ajánlata

Berka Attila: Lada Béla nem hal meg

Berka Attila huszonkét tételes történetében nincsen jó és nincsen rossz: a kattogó; elkerülhetetlen létezés van.

A Spanyolnátha Könyvek ajánlata

Székelyhidi Zsolt: Ördöngős

Éppen ebből adódóan a könyv műfajilag nem csupán heterogén, hanem a nyelvi kifejezés törzs- és egyedfejlődési őskezdeteinek tudatos bódulatában fogant: a lírai, az epikus és a drámai mozzanat, a versbeszéd, a narráció és a reflexió irányai és módozatai mindig egymás felé mutatnak, és így folyamatosan át is járják egymást.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Mélyszaka

Merlin Színház (Bp, V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-06-21 20:00:00

Irodalmi folyóiratok

Alexandra Irodalmi Kávéház (Bp. VII. Károly krt. 3/c.)
Kezdő dátum: 2007-12-18 17:00:00

Fiatalok Lapja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-01 17:00:00

A JAK 18. Irodalmi tábora

A MAK Alkotóháza, Szigliget
Kezdő dátum: 2006-08-29 15:00:00

Spanyolnátha - nyáron

Ifi-Net kávézó (Miskolc, Győri kapu 127.)
Kezdő dátum: 2006-07-04 19:00:00

"Ebben a gyárban hegesztik Puskint"

Tranzit Art Café (Bp, XI., Kosztolányi Dezső tér, régi buszpályaudvar)
Kezdő dátum: 2006-04-26 18:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Epébe mártott tollak

2017. július 26. - Spanyolnátha Műhelytábor

Úgy egyeztünk meg, hogy tízperces blokkokban fogunk olvasni, Petőcz, Vörös, Zalán, aztán még egy kör. András nagy halom könyvvel érkezik, én a laptopommal, vigasztalom, hogy azon még több szöveg van, barátságos mérkőzésre készülünk. – A Spanyolnátha Műhelytábor szerdai naplóját Vörös István jegyzi.

Még pörkölt is van

2017. július 25. - Spanyolnátha Műhelytábor

Hogyan is szerez magának nevet a szerző a közösségben, hogyan is lehet súlya a nevének, ismét ott a kérdőjel, mit is jelent az, hogy az irodalom világában, amelyben szerzők vannak jelen ismert és kevésbé ismert nevekkel, óhatatlan kialakul egy hierarchikus rend, hogyan is van ez, vagy, éppen, hogyan is volt a múltban. – A Spanyolnátha Műhelytábor keddi naplóját Petőcz András jegyzi.

Az elefántcsonttorony és a piactér

2017. július 24. - Spanyolnátha Műhelytábor

Azt is mondhatjuk, hogy új „évad" kezdődött a sorozatban, de mint egy brazil szappanoperában, annak nézésébe az újonnan érkezők is bekapcsolódhatnak. – A Spanyolnátha Műhelytábor hétfői naplóját Vass Nóra jegyzi.

Netnapló

Szövegsors, szövegélet

Spanyolnátha - 2016. július 31.

A szövegsors és az élet természetes módon szövi be alkotója immár táboron kívüli életét. Mondhatni, négy nap nem a világ. A világ közepe számunkra azonban ezen a négy napon ott volt, ahol a műhelytábor, mert e négy nap sorsokról és életekről is döntött. - A Spanyolnátha vasárnapi bejegyzését Vass Nóra írta.

Netnapló

A könyvről még

Spanyolnátha - 2016. július 30.

Legalább addig várjunk, amíg mind érettek nem leszünk, amíg el nem fogynak a kérdőjelek. Ez mikor következhet be? Már ha egyáltalán van olyan, hogy egyetlen árva kérdőjel sem marad. - A Spanyolnátha szombati naplóját Berka Attila írta.

Netnapló

Élményvizek

Spanyolnátha - 2016. július 29.

Ha könyvre gondolunk, vajon irodalomra gondolunk? Ha a szöveget nem feltétlenül könyvben képzeljük el, kell-e erőltetni a nyomtatást? Miért akarunk könyvet? Aztán tovább izgatja a fülünkbe tett bogarat: minden áron meg akarunk-e jelenni? Minden szöveget meg kell-e jelentetni? – A Spanyolnátha naplóját péntekről Székelyhidi Zsolt írta.

Netnapló

A pára trópusi

Spanyolnátha - 2016. július 28.

Ebéd, a szezámmagos rántott húsból jut a kutyának. A két gyereklány, annak ellenére, hogy fél-fél adagot kap, alig eszik valamit, a maradék, falatokban, az asztal alá (továbbá az éhesebb költőkhöz) lesz származtatva. - A Spanyolnátha csütörtöki naplóját Géczi János írta.

Netnapló

József Attila darabokban

Spanyolnátha - 2016. július 27.

Mindenesetre az újszülötteknek minden vicc új, és itt vagyunk jónéhányan újszülöttek, na, nem éppen én, ami furcsa, hogy már bozótharcos forradalmár vagyok és nem újszülött, így aztán bozótharcos forradalmárként adok műhelymunka-feladatokat. - A Spanyolnátha szerdai naplóját Petőcz András írta.

Netnapló

Cigánymeggysör

Spanyolnátha - 2016. július 26.

Ebéd a játékmackókkal díszített falú strandbüfében, tisztes rántott hús, egyéni prémiumként csapolt, belga meggysör. Üzenjük meg Brüsszelnek: kurva jó a sörük! - A Spanyolnátha keddi naplóját Vörös István írta.

Netnapló

Kötetrevalóságok

Spanyolnátha - 2016. július 25.

Csobbanj az irodalomba! - üzentük tavaly, s délután csobbantunk is, hiszen a fürdő azért fürdő, s ez valamelyest kötelez minket is az életszerűségre, az elvárt magatartási formák betartására, tehát a fürdőben rendezett tábor lakója csobban néha. - A héten a Spanyolnátha műhelytáborának résztvevői írják a naplót. Elsőként Vass Nóra bejegyzését olvashatják.

További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Találkozás

 Nagyon fiatalok voltak mindketten, a kisebbik talán öt, az idősebbik úgy 6 éves. A fiatalabb kislány egy ütött-kopott kis fa kocsiban ült és a nővére húzta őt egy kötéllel, futva a folyó parti...

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=100386

Amikor az irodalmi lapok pénzügyi gondjairól írtunk, többen felvetették, hogy ha ennyire kis olvasótáborra számíthatnak ezek a szerkesztőségek, miért nem választják a költséges papír alapú újság...