hirdetés

Keresési eredmény a(z) „spanyolnátha” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hír

Újra Spanyolnátha műhelytábor Tiszaörs-fürdőn

Kötetrevalók – Szövegsorsok, szövegéletek címmel rendezik meg július 25. és 28. között a Spanyolnátha művészeti folyóirat műhelytáborát. A tábor idejében a Spanyolnátha műhelynaplóját olvashatják majd a Literán.

Hír

Hamarosan kezdődik a Spanyolnátha műhelytábor

Irodalom a nem-irodalmi online terekben — Irodalom a közösségi oldalakon, a blogokban címmel rendezi műhelytáborát a Spanyolnátha művészeti folyóirat július 20. és 23. között Tiszaörs-fürdőn. A táborlakók a folyóirathoz kötődő szerzők workshop-jellegű, kiselőadásokkal egybekötött foglalkozásainak lehetnek aktív közreműködői. Július 5-ig lehet jelentkezni.

Interjú

Vass Tibor: Él és virul benne a Kak-kori avantgárd

Hamar faktori, tényezős arca, arculata lett a Spanyolnáthának... él és virul benne a Kak-kori avantgárd. És mennyi minden más, ami meglehet, épp csak abban újszerű, hogy ma keletkezik, és fogalma nincs haladásról... - A 10 éves Spanyolnátha művészeti folyóirat főszerkesztőjét, Vass Tibort kérdeztük. 

KÖNYVAJÁNLÓ

Székelyhidi Zsolt: Űrbe!

Székelyhidi Zsolt Űrbe! című kötete ma jelenik a Spanyolnátha Könyvek sorozatban. A kötetből most a Hajtás lassú kanállal című írást és Ladik Katalin bevezető sorait ajánljunk olvasásra.

Hír

Elhunyt Málik Roland

2011. január 28-án, pénteken az ecuadori Santa Marianitában tragikus hirtelenséggel, balesetben elhunyt Málik Roland költő. 35 éves volt.

Könyvajánló

Miskolc KapuCíner, a Spanyolnátha művészeti folyóirat Miskolc-antológiája

Miskolc város nyolc évszázados kultúrtörténetének első kortárs, átfogó, szépirodalmi antológiája debütál a 81. Ünnepi Könyvhét alkalmából.

Nyomdakész

HogyÖt - az ötéves Spanyolnátha antológiája

HogyÖt címmel a Spanyolnátha téli lapszámbemutatójára jelent meg az ötéves Spanyolnáthát köszöntő antológia. A Spanyolnátha Könyvek 4. darabja a folyóirat 2004-2009 között megjelent lapszámaiból 100 szerző művét közli. Vass Tibor előszavát ajánljuk.

A Spanyolnátha könyvek ajánlata

Jelenlét 50 antológia

Jelenlét 50 antológia. 50 év – 55 szerző - Az 50 éves Petőcz András születésnapjára.

A Spanyolnátha Könyvek ajánlata

Berka Attila: Lada Béla nem hal meg

Berka Attila huszonkét tételes történetében nincsen jó és nincsen rossz: a kattogó; elkerülhetetlen létezés van.

A Spanyolnátha Könyvek ajánlata

Székelyhidi Zsolt: Ördöngős

Éppen ebből adódóan a könyv műfajilag nem csupán heterogén, hanem a nyelvi kifejezés törzs- és egyedfejlődési őskezdeteinek tudatos bódulatában fogant: a lírai, az epikus és a drámai mozzanat, a versbeszéd, a narráció és a reflexió irányai és módozatai mindig egymás felé mutatnak, és így folyamatosan át is járják egymást.
További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Mélyszaka

Merlin Színház (Bp, V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-06-21 20:00:00

Irodalmi folyóiratok

Alexandra Irodalmi Kávéház (Bp. VII. Károly krt. 3/c.)
Kezdő dátum: 2007-12-18 17:00:00

Fiatalok Lapja

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi M. u. 16.)
Kezdő dátum: 2007-10-01 17:00:00

A JAK 18. Irodalmi tábora

A MAK Alkotóháza, Szigliget
Kezdő dátum: 2006-08-29 15:00:00

Spanyolnátha - nyáron

Ifi-Net kávézó (Miskolc, Győri kapu 127.)
Kezdő dátum: 2006-07-04 19:00:00

"Ebben a gyárban hegesztik Puskint"

Tranzit Art Café (Bp, XI., Kosztolányi Dezső tér, régi buszpályaudvar)
Kezdő dátum: 2006-04-26 18:00:00

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

(zárójelek)

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 26.

Van wifi? Segítőkészen mosolyog: itt a bejáratnál van. De a kódot csak a Juli tudja. A főnökasszony. De az szabadságon van. Hm. Tehát marad a papír és a toll. Az Orcsik Roland Harmadolása és Takács Zsuzsa Vak Reménye (meg a Garaczi Hasítása) lesz csak olvasnivaló. A Spanyolnátha Műhelytábor negyedik naplóját Nagy Izabella jegyzi.

Netnapló

Tábori nap

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 25.

Petőcz András tökéletes előadásában elsősorban akusztikus, repetitív és minimalista munkáit mutatta be, néhány versének a konkrét készítési folyamatába is beavatva a társaságot. - A Spanyolnátha Műhelytábor harmadik naplóját Berka Attila jegyzi.

Netnapló

Előőrs

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 24.

A performanszról beszélni egyfelől könnyed szórakozás, élvezetes randevú. Mindketten tudjuk, ismerjük minden csínját-bínját. Mintha saját légvételünkről beszélnénk, olyan lelkesen és hévvel, mintha azt a levegőt kiváltság lenne szívni, és úgy, ahogy csak mi szívhatjuk. A Spanyolnátha Műhelytábor második naplóját Székelyhidi Zsolt jegyzi.

Netnapló

Kalandozások a performansz körül

Spanyolnátha Műhelytábor - 2018. július 23.

Olyan „irodalmi” műfaj kerül most középpontba, amely társművészeti területekről olvaszt magába elemeket, amely lerázva magáról a hagyományosabb interpretációk műfaji béklyóit. A Spanyolnátha Műhelytábor első naplóját Vass Nóra jegyzi.

A zegyén mega közösség

2017. július 30. - Spanyolnátha Műhelytábor

Ha az éppen zajló előadás témája telibe találja, átjárja, a szürkeállományát megmozgatja, esetleg ihleti, akkor egyén, miközben, mivel nagyjából ugyanez történhetik a többiekkel, egyértelműen közösség. – A Spanyolnátha Műhelytábor idei utolsó naplóját Berka Attila jegyzi.

Csatornazaj

2017. július 29. - Spanyolnátha Műhelytábor

Itt a természet egy gőzforrásból ágazik szerte, a gyógyfürdő a Hortobágy szélén kénillatos, mellette a panzió kilátással a térre, amit kifoglalunk. Arkhimédészből indulva ki annyi vízsort, kénrímet szorítunk ki a fürdőből, amennyi költőségünk súlya. – A Spanyolnátha Műhelytábor szombati naplóját Székelyhidi Zsolt jegyzi.

„A költő mackónadrágban is költő"

2017. július 28. - Spanyolnátha Műhelytábor

Ez a vegytiszta profazinálása a „költőiségnek" egy jó lecke és hatalmas pofon a „wannabe" költőknek. Sajna, itt pont nincsenek ilyenek, itt – úgy vélem – csak mackónadrágosok (számomra hitelesek) vannak. – A Spanyolnátha Műhelytábor pénteki naplóját Molnár Zsolt Artúr jegyzi.

Csütörtököt mondtunk

2017. július 27. - Spanyolnátha Műhelytábor

S akkor: olvassuk fel, körbe megyünk. Ja, hogy a haiku az 5-7-5 szótagszámú. Csütörtököt mondtam, magammal rántva társamat, akinek okoskodtam. Ketten mondtunk csütörtököt, és pár prózás, akik azt hitték, nem játszhatnak a szavakkal, mert ők nem költők. – A Spanyolnátha Műhelytábor csütörtöki naplóját Nagy Izabella jegyzi.

Epébe mártott tollak

2017. július 26. - Spanyolnátha Műhelytábor

Úgy egyeztünk meg, hogy tízperces blokkokban fogunk olvasni, Petőcz, Vörös, Zalán, aztán még egy kör. András nagy halom könyvvel érkezik, én a laptopommal, vigasztalom, hogy azon még több szöveg van, barátságos mérkőzésre készülünk. – A Spanyolnátha Műhelytábor szerdai naplóját Vörös István jegyzi.

Még pörkölt is van

2017. július 25. - Spanyolnátha Műhelytábor

Hogyan is szerez magának nevet a szerző a közösségben, hogyan is lehet súlya a nevének, ismét ott a kérdőjel, mit is jelent az, hogy az irodalom világában, amelyben szerzők vannak jelen ismert és kevésbé ismert nevekkel, óhatatlan kialakul egy hierarchikus rend, hogyan is van ez, vagy, éppen, hogyan is volt a múltban. – A Spanyolnátha Műhelytábor keddi naplóját Petőcz András jegyzi.

További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Találkozás

 Nagyon fiatalok voltak mindketten, a kisebbik talán öt, az idősebbik úgy 6 éves. A fiatalabb kislány egy ütött-kopott kis fa kocsiban ült és a nővére húzta őt egy kötéllel, futva a folyó parti...

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=100386

Amikor az irodalmi lapok pénzügyi gondjairól írtunk, többen felvetették, hogy ha ennyire kis olvasótáborra számíthatnak ezek a szerkesztőségek, miért nem választják a költséges papír alapú újság...