hirdetés

Keresési eredmény a(z) „színház” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

INTERJÚ

Optimista és elkeseredett – Anthony Burgess regénye színpadon

Legyenek javaid, birtokolj minél többet, és akkor boldog leszel. Sokan ma sem vágynak többre, aki pedig ki akar törni a fogyasztói társadalomból, elbukik. Vagy mégsem? – Anthony Burgess Egy tenyér ha csattan című nagyszerű regényéből készült újszerű színpadi előadás, a bemutató kapcsán beszélgettünk a könyv színpadra álmodójával, Lucia Cox író, rendezővel.

Galéria

Litera 16 – Születésnap Arannyal (galéria)

Felolvasószínházi bemutatókkal és filmpremierrel ünnepelte 16. születésnapját a Litera, 2018. október 17-én a TRIP Hajón. A nap képzeletbeli díszvendége a 201 éve született költő, „a ballada Shakespeare-je", Arany János volt. Az öt eseményből álló maratoni ünnepen Kis Norbert fotózott. Tekintsék meg galériánkat!

INTERJÚ

Kovács Dominik és Viktor: Csekély számú kísérletünk volt az egyedül írásra

Kovács Dominik és Viktor Bérnász című darabját holnap mutatják be a Litera Arany-trip elnevezésű születésnapi estjén. A szerzőpárossal a friss darabról és a közös írásról Kiss A. Kriszta beszélgetett.

Arany-TRIP

ARANY-TRIP – A Litera születésnapja Arany Jánossal

Felolvasószínházi bemutatókkal és filmpremierrel ünnepli 16. születésnapját a Litera, 2018. október 17-én, szerdán a TRIP Hajón. A 17 órakor kezdődő eseménysor képzeletbeli díszvendége a 201 éve született költő, „a ballada Shakespeare-je", Arany János.

Kornis folytatásokban

Kornis Mihály: Lenni az a színház – 4. rész

Élvezem a vágyat, amit nem szeretek, oh, magamnak lenni, nincs nagyobb teher. Gyűlölködő ribanc, ha lehetnék, aki nem vagyok, úgy szeretnék lenni... Amíg azt hiszem, hogy színház vagyok. - Kornis Mihály I című regénye folytatásokban.

BESZÁMOLÓ

„Kihúzták a lábam alól a talajt” – Totth Benedek drámája a TRIP Hajón

A hajó teljesen váratlan pillanatokban kezdett el ringatózni, de a színészek úgy tettek, mintha ezzel is számolt volna a rendező – Totth Benedek Afganisztán című drámájának felolvasószínházi bemutatóján jártunk.

HÍR

Y.EAST – Színházi és zenei fesztivál Zsámbékon

Több országból érkező színházi előadások, koncertek, szabadtéri mozi, workshopok –  újra megrendezik a színházi és zenei találkozót, a Y.EAST fesztivált, 2018. június 21. és június 24. között Zsámbékon.

A HÓNAP SZERZŐJE

Térey János: „Az ütött résen át tovább"

Kalapáccsal az ajtónak, és az ütött résen át tovább, mondhatnám Mészöly-parafrázisként. A polgári lét mint az étkezés botránya, valamint a kávéskészlet amortizációja. Kőzuhatag a mennyezetről, nem is egyszer, hanem háromszor. – A hónap szerzője, Térey János mint a POSZT egyik válogatója ajánl négy színházi előadást.

Részlet

Darida Veronika: Eltérő színterek – Nagy József színháza (részlet)

Nagy József a kortárs mozgásszínház egyik megkerülhetetlen képviselője, koreográfus-rendező-előadóművész. Darida Veronika kötete a vajdasági származású, évtizedek óta Franciaországban (is) élő és alkotó művész monográfiája. Ebből olvashatják most a bevezető fejezeteket.

Hír

Premierrel nyitja meg az évadot a Rózsavölgyi

Szeptember 7-én premierrel indul a Rózsavölgyi Szalon új évada. Továbbra is láthatók a közönség kedvenc előadásai, és az Olvasókör is folytatódik. A jegyek már megvásárolhatók a szeptemberi és októberi előadásokra.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod - premier


Kezdő dátum: 2015-12-17 20:00:00
A te országod című darab premierje a Trafóban. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Esterházy Péter: Mercedes Benz (történelmi revü két részben)


Kezdő dátum: 2015-11-18 19:00:00
Esterházy Péter: Mercedes Benz című „történelmi revüjének” felolvasó színházi bemutatója a Tesla Teátrumban.

SONGWRITERS' KLUB – Légyott, ahol a dalok születnek –

Merlin színház (Bp, V. Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-10-28 21:00:00

Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf, Piaf

Bárka Színház, Vívóterem (Bp, VIII., Üllői út 22.)
Kezdő dátum: 2008-10-28 19:00:00

Ajvár szerdán: Kié ez a dal?

Stúdió K Színház (Bp, IX. Ráday utca 32.)
Kezdő dátum: 2008-10-22 18:00:00

Dennis Kelly: ZSÁKUTCA (After the End) (bemutató)

Merlin Színház (Bp, V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-10-21 19:00:00

Dennis Kelly: ZSÁKUTCA (After the End) (bemutató)

Merlin Színház (Bp, V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-10-20 19:00:00

Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf, Piaf

Bárka Színház, Vívóterem (Bp, VIII., Üllői út 22.)
Kezdő dátum: 2008-10-17 19:00:00

Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf, Piaf - bemutató

Bárka Színház, Vívóterem (Bp, VIII., Üllői út 22.)
Kezdő dátum: 2008-10-16 19:00:00

Ajvár szerdán: Fövenyóra

Stúdió K Színház (Bp, IX. Ráday utca 32.)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Beckettre várva

Az RS9 Színház számára készült, a Vígszínház is érdeklődni kezdett iránta végül az RS9-ben indultak meg a próbák - egy darab sikertörténete Beckett nyomdokain Podmaniczky Szilárdtól. A Godot nyelvi világa, fúgaszerű szerkesztése jellemzi a Beckett-darab szereplőit színre léptető új, Beckettre várva című művet, melynek már folynak az olvasópróbái.

Téli napforduló

Drámának készülő vers, amelyből végül vers lett, avagy hogyan kéri fel a Bárka színház igazgatója drámaírásra Rakovszky Zsuzsát - tanúink vannak!
S hogy évek kellenek a drámához, vagy napok, hetek? Igen - válaszol Esterházy Péter. Vajon két év után találkozunk-e Rakovszky Zsuzsa drámájával valóban? Míg ezen gondolkodunk, Varjú Olga előadásában hallható Rakovszky Zsuzsa Visszaút az időben című verse.


Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Meddig szabad fokozni a helyzetkomikumot

Ördögkatlan Fesztivál – 2018. augusztus 1.

Az ötvenes évek Nagyharsányában játszódó Baranyai gyöngyösbokrétát, amely mindent megtett azért, hogy minél többet hahotázhasson a közönség harsányabbik (viccvámpír-természetű) hányada, míg a másik, finnyásabbik hányad (ebbe tartoznék magam is) az első negyedóra után bizony hiányolhatta azt a bizonyos (patikamérlegen be nem állítható, de zsigerileg azért bőven megérezhető) mértéktartást – Az Ördögkatlan Fesztiválról Bazsányi Sándor jelentkezik.

Netnapló

Semmi

Via Negativa - 2015. május 24.

Tudom, hogy csak türelmesnek kell lennem. Most minden belül dolgozik, odakint pihen a világ. Nem szabad felzaklatnom. A Teremtő, ahogy mondják, a hetedik napon megpihent. Vajon mit csinált? Lehet, hogy ő is kissé depressziós lett. - A Via Negativa vasárnapi naplóját Formanek Csaba írta.

Netnapló

Gondolkozás

Via Negativa - 2015. május 23.

A nézők gondolkoznak, és mi figyeljük őket, ahogyan gondolkoznak, és ahogy figyelik, ahogyan figyeljük őket gondolkozás közben. Erre gondolunk. A figyelemről gondolkozunk, a gondolkozást figyeljük. - A Via Negativa szombati naplóját Formanek Csaba írta.

Fal

Via Negativa - 2015. május 22.

A probléma úgy tornyosul előttünk, mint a 6x4 méteres fekete fal, ami az előadás díszletéül szolgál. Döngöljük bele a fejünket, de hiába. Megoldást akarok, de lehet, hogy régen túl vagyunk már az egyenletek világain. - A Via Negativa pénteki naplóját Formanek Csaba írta.

Performer

Via Negativa - 2015. május 21.

Számomra sem ismeretlen ez a végső nagy hajrá, éppen ezért nem is szeretem. Mindig az az érzésem, hogy gyorsan össze kell csapni az egészet, mert már nincs IDŐ, hogy tovább érleljük. Bárcsak gyorsabbak lettünk volna korábban, mondom magamnak, de tudom, hogy sosem lehet gyorsabbnak lenni. - A Via Negatíva csütörtöki naplóját Formanek Csaba írta.

Netnapló

Ötletek

Via Negativa - 2015. május 20.

Félálomban azon járt az eszem, mennyi őrült performanszt csináltunk az elmúlt hónapokban egymásnak, mennyi elképesztő ötlet és megvalósítás született, és mennyire jellemző volt mindenkire, amit kitalált, és ahogyan azt megoldotta. Vagy ahogyan egymás jeleneteiről nyilatkoztunk. - A Via Negativa szerdai naplóját Formanek Csaba írta.

Netnapló

Emberek

Via Negativa - 2015. május 19.

Rajtunk, színészeken mintha folyton a drámai színházhoz szokott elvárások lennének úrrá. Pedig éppen az volt végig az izgalmas, hogy végre valami egészen mást kereshetünk. Én még sosem tanultam ennyit a színházról, mint ebben a 45 napban. Olyan nekem, mint egy rendezői mesterkurzus. - A Via Negativa keddi naplóját Formanek Csaba írta.

Miért?

Via Negativa - 2015. május 18.

A krízisek megoldódnak. Ilyenkor elönt az elégedettség, a feszültség utáni elernyedés. Megpihenni, nem gondolni SEMMIre! Aztán rájövök, milyen hanyag vagyok. Lusta dolgozni, és gyáva szembenézni a nehézségekkel. A könnyebb út a „pozitív” hozzáállás. - A héten a Via Negativa színházi csoport írja a naplót a Literán. Formanek Csaba első bejegyzését olvashatják.

Toi, toi, toi

Szabady Shira - 2015. május 17.

A rendező eltűnt, nyilván valahol meditációs gyakorlatokat végzett, kétszer nyitottam rá a szólistára, aki a félig lerombolt, mocskos, fél méter szélességű, használaton kívüli teakonyhában énekelt be. Fogalmam sincs, miért ott, de a héten egyszer rajtakaptam a WC-ben; még sose hallottam szoprán pisilést. Mindenkit más nyugtat meg. - Szabady Shira szabadnaplójának utolsó bejegyzése.

Vigyázz, kész, tűz!

Szabady Shira - 2015. május 16.

A próba végén jött a botrány. Tudtam, hogy lesz, vártam, mikor tör ki. Az előző darabnál is a főpróba napján közölte az igazgató, hogy bukás lesz, majd kivonult a teremből magával hurcolva az ORF-es kiskutyákat, akiknek csupa szépet és jót nyilatkozott öt perccel később saját magáról. - Szabady Shira naplója szombatról.

További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Képzelt riport egy magyarral

Képzelt riport egy magyarral Mi lehet vajon az, amivel a kezében integet?Képtelen vagyok megjegyezni az újság nevét.Én átneveztem, legyen „Rózsa”. Ezt adják el a hajléktalanok, potom pénzért, a...

Búvár

Ha közel a vihar és szél kel, ha még oly Kis hullámot kelt is, füttyent suhanva, De nyomaszt a ború és közel a téboly, Menj a víz alá, ne hallgass a hangra, Merülj le a mélybe, merülj magadba. Itt,...

Mameluk - ahogyan Láló látja, 3. rész

További rokonok: • Rossz a rosszal, de rosszabb a rossz nélkül (közben fenyegetően lengeti mutató ujját). Én majd közhelyekben elmondom mi a helyzet, s ha rám hallgatsz, meg is fogsz gyógyulni,...

A sváb szindróma

Hajlamosak vagyunk – különösen dekonjunktúra idején – bűnbakként kikiáltani az aktuálisan legkönnyebben támadható kisebbséget, rájuk kenni az összes balhét, hiszen miattuk nem lesz soha nagy a...

gemkapocs

gyűlölet színház egyszemélyes minden szerepet alakítok benne kapaszkodj a karfába alamuszin simulj bele zsőlyédbe perverz tekinteted vessd rám ótvar tekinteted kövessen csodálkozó tekintetedtől...

Alig versek egy alig bolygóról

P.Horváth László http://www.phorvath.hu Alig versek egy alig bolygóról (Aligságok) I. Alig bolygón alig költõ versét alig írja meg, alig újság szerkesztõje alig várja... úgy...

Színház

Báb láthatatlan fonalon. A nézőtér vékony történet-vonalon függ, egy nővér infúziót köt a létre, tündérként száll egy mosoly, perc-kötélre feszülve vár a pillanat. Színpadra vitt múló béke. Harcolj!...

Színház

Báb láthatatlan fonalon. A nézőtér vékony történet-vonalon függ, egy nővér infúziót köt a létre, tündérként száll egy mosoly, perc-kötélre feszülve vár a pillanat. Színpadra vitt múló béke. Harcolj!...

Segítség kérés az ujvidéki színháztól

március 16 Kosovo Ismeretlen, valószínűleg albán támadók hangtompítós fegyverrel meglőnek egy szerb fiatalembert.A fiatalember állapota súlyos.Falubelijei útblokádot szerveznek tiltakozásuk...

Napi bagatell

Mert küszöbbe botlással indult. Cipőn keresztül szivárgó fájdalom. Ebben az időpontban maradandó. Folyosón zeng Fáj!-dalom. (Bassza meg!) Nem tudom ki, hogy viseli, de a takarítás céljára használt...
További találatok