hirdetés

Keresési eredmény a(z) „színház” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Részlet

Darida Veronika: Eltérő színterek – Nagy József színháza (részlet)

Nagy József a kortárs mozgásszínház egyik megkerülhetetlen képviselője, koreográfus-rendező-előadóművész. Darida Veronika kötete a vajdasági származású, évtizedek óta Franciaországban (is) élő és alkotó művész monográfiája. Ebből olvashatják most a bevezető fejezeteket.

Hír

Premierrel nyitja meg az évadot a Rózsavölgyi

Szeptember 7-én premierrel indul a Rózsavölgyi Szalon új évada. Továbbra is láthatók a közönség kedvenc előadásai, és az Olvasókör is folytatódik. A jegyek már megvásárolhatók a szeptemberi és októberi előadásokra.

Programajánló

Kezdődik a 27. Thealter

Ma kezdődik Szegeden a Thealter – a július 29-ig tartó nemzetközi színházi fesztivál idén is több helyszínen számos előadással, beszélgetéssel várja az érdeklődőket.

HÍR

Závada, Térey és Parti Nagy a 2017-es POSZT-on

Júniusban ismét ellátogathatunk Pécsre, az immár 17. Pécsi Országos Színházi Találkozóra, ahol a színdarabok között szerepel a Jadviga párnája, és több kortárs író is jelen lesz körzeműködőként. 

SZÍNHÁZI VILÁGNAP 2017.

„Helyet a színháznak” – Isabelle Huppert színházi világnapi üzenete

„Én itt nem színésznőként szólalok meg, hanem mindazoknak a nevében, akiknek köszönhetően a színház tovább él. Ez a feladatunk és kötelességünk. Nem mi adunk életet a színháznak, hanem általa létezünk. A színház erős, mindent túlél, háborút, cenzúrát, pénzhiányt.” – A Színházi Világnapon Isabelle Huppert üzenetét olvashatják.

Részlet a kötetből

Deres Kornélia: Képkalapács

A 19. század során a fáklyákat, gyertyákat és olajlámpákat váltó, Európa és Észak-Amerika színházaiban elterjedő gázvilágítás például egyszerre vetett fel kérdéseket a közönség és a színészek pozícióiról. – Deres Kornélia Képkalapács - Színház, technológia, intermedialitás című, a JAK-füzetek sorozatban megjelent kötetéből olvashatnak részletet.

ELSŐ KÖZLÉS

Thomas Mann: (Micsoda csoda, végre kiderült...)

Február 4-én mutatták be az Örkény Színházban Ascher Tamás és Gáspár Ildikó rendezésében Thomas Mann regényének színpadi adaptációját, a József és testvéreit. Az előadásban elhangzó dalt Térey János fordította, ezt olvashatják most nálunk.

Ott jártunk

A dzsungel New Yorkban

A dzsungel könyve egy olyan anyag, melyben egyszerre jelenik meg a mai magyar kortárs zene és a magyar nyelv. Ráadásul olyan értékeket képvisel a történet, amely napjaink legégetőbb kérdéseit boncolgatja – A New York-i Pilvax Player és a békéscsabai Jókai Színház ma mutatja be A dzsungel könyve című zenés darabot New Yorkban. Ott jártunk.

Ott jártunk

Utolsó (?) Színház-számot tessék!

Június 8-án tartotta a Színház folyóirat az utolsó lapszámának bemutatóját. Az esten a sorstársak, a megszűnés szélén álló további folyóiratok jövőjéről is sok szó esett. – Ott jártunk.

Hír

Lúzerek címmel mutatják be a Színház utolsó (?) lapszámát

Lúzerek címmel, kerekasztalokkal, vitákkal és performanszokkal mutatják be a Színház folyóirat júniusi – utolsó? - lapszámát a Jurányi Házban, 2016. június  8-án. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Tar Sándor-Keresztury Tibor: A te országod - premier


Kezdő dátum: 2015-12-17 20:00:00
A te országod című darab premierje a Trafóban. Tar Sándor novelláiból írta és színpadra alkalmazta Keresztury Tibor.

Esterházy Péter: Mercedes Benz (történelmi revü két részben)


Kezdő dátum: 2015-11-18 19:00:00
Esterházy Péter: Mercedes Benz című „történelmi revüjének” felolvasó színházi bemutatója a Tesla Teátrumban.

SONGWRITERS' KLUB – Légyott, ahol a dalok születnek –

Merlin színház (Bp, V. Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-10-28 21:00:00

Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf, Piaf

Bárka Színház, Vívóterem (Bp, VIII., Üllői út 22.)
Kezdő dátum: 2008-10-28 19:00:00

Ajvár szerdán: Kié ez a dal?

Stúdió K Színház (Bp, IX. Ráday utca 32.)
Kezdő dátum: 2008-10-22 18:00:00

Dennis Kelly: ZSÁKUTCA (After the End) (bemutató)

Merlin Színház (Bp, V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-10-21 19:00:00

Dennis Kelly: ZSÁKUTCA (After the End) (bemutató)

Merlin Színház (Bp, V., Gerlóczy u. 4.)
Kezdő dátum: 2008-10-20 19:00:00

Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf, Piaf

Bárka Színház, Vívóterem (Bp, VIII., Üllői út 22.)
Kezdő dátum: 2008-10-17 19:00:00

Juha Siltanen-Jorma Uotinen: Piaf, Piaf - bemutató

Bárka Színház, Vívóterem (Bp, VIII., Üllői út 22.)
Kezdő dátum: 2008-10-16 19:00:00

Ajvár szerdán: Fövenyóra

Stúdió K Színház (Bp, IX. Ráday utca 32.)
Kezdő dátum: 2008-10-15 18:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

Beckettre várva

Az RS9 Színház számára készült, a Vígszínház is érdeklődni kezdett iránta végül az RS9-ben indultak meg a próbák - egy darab sikertörténete Beckett nyomdokain Podmaniczky Szilárdtól. A Godot nyelvi világa, fúgaszerű szerkesztése jellemzi a Beckett-darab szereplőit színre léptető új, Beckettre várva című művet, melynek már folynak az olvasópróbái.

Téli napforduló

Drámának készülő vers, amelyből végül vers lett, avagy hogyan kéri fel a Bárka színház igazgatója drámaírásra Rakovszky Zsuzsát - tanúink vannak!
S hogy évek kellenek a drámához, vagy napok, hetek? Igen - válaszol Esterházy Péter. Vajon két év után találkozunk-e Rakovszky Zsuzsa drámájával valóban? Míg ezen gondolkodunk, Varjú Olga előadásában hallható Rakovszky Zsuzsa Visszaút az időben című verse.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

Semmi

Via Negativa - 2015. május 24.

Tudom, hogy csak türelmesnek kell lennem. Most minden belül dolgozik, odakint pihen a világ. Nem szabad felzaklatnom. A Teremtő, ahogy mondják, a hetedik napon megpihent. Vajon mit csinált? Lehet, hogy ő is kissé depressziós lett. - A Via Negativa vasárnapi naplóját Formanek Csaba írta.

Netnapló

Gondolkozás

Via Negativa - 2015. május 23.

A nézők gondolkoznak, és mi figyeljük őket, ahogyan gondolkoznak, és ahogy figyelik, ahogyan figyeljük őket gondolkozás közben. Erre gondolunk. A figyelemről gondolkozunk, a gondolkozást figyeljük. - A Via Negativa szombati naplóját Formanek Csaba írta.

Fal

Via Negativa - 2015. május 22.

A probléma úgy tornyosul előttünk, mint a 6x4 méteres fekete fal, ami az előadás díszletéül szolgál. Döngöljük bele a fejünket, de hiába. Megoldást akarok, de lehet, hogy régen túl vagyunk már az egyenletek világain. - A Via Negativa pénteki naplóját Formanek Csaba írta.

Performer

Via Negativa - 2015. május 21.

Számomra sem ismeretlen ez a végső nagy hajrá, éppen ezért nem is szeretem. Mindig az az érzésem, hogy gyorsan össze kell csapni az egészet, mert már nincs IDŐ, hogy tovább érleljük. Bárcsak gyorsabbak lettünk volna korábban, mondom magamnak, de tudom, hogy sosem lehet gyorsabbnak lenni. - A Via Negatíva csütörtöki naplóját Formanek Csaba írta.

Netnapló

Ötletek

Via Negativa - 2015. május 20.

Félálomban azon járt az eszem, mennyi őrült performanszt csináltunk az elmúlt hónapokban egymásnak, mennyi elképesztő ötlet és megvalósítás született, és mennyire jellemző volt mindenkire, amit kitalált, és ahogyan azt megoldotta. Vagy ahogyan egymás jeleneteiről nyilatkoztunk. - A Via Negativa szerdai naplóját Formanek Csaba írta.

Netnapló

Emberek

Via Negativa - 2015. május 19.

Rajtunk, színészeken mintha folyton a drámai színházhoz szokott elvárások lennének úrrá. Pedig éppen az volt végig az izgalmas, hogy végre valami egészen mást kereshetünk. Én még sosem tanultam ennyit a színházról, mint ebben a 45 napban. Olyan nekem, mint egy rendezői mesterkurzus. - A Via Negativa keddi naplóját Formanek Csaba írta.

Miért?

Via Negativa - 2015. május 18.

A krízisek megoldódnak. Ilyenkor elönt az elégedettség, a feszültség utáni elernyedés. Megpihenni, nem gondolni SEMMIre! Aztán rájövök, milyen hanyag vagyok. Lusta dolgozni, és gyáva szembenézni a nehézségekkel. A könnyebb út a „pozitív” hozzáállás. - A héten a Via Negativa színházi csoport írja a naplót a Literán. Formanek Csaba első bejegyzését olvashatják.

Toi, toi, toi

Szabady Shira - 2015. május 17.

A rendező eltűnt, nyilván valahol meditációs gyakorlatokat végzett, kétszer nyitottam rá a szólistára, aki a félig lerombolt, mocskos, fél méter szélességű, használaton kívüli teakonyhában énekelt be. Fogalmam sincs, miért ott, de a héten egyszer rajtakaptam a WC-ben; még sose hallottam szoprán pisilést. Mindenkit más nyugtat meg. - Szabady Shira szabadnaplójának utolsó bejegyzése.

Vigyázz, kész, tűz!

Szabady Shira - 2015. május 16.

A próba végén jött a botrány. Tudtam, hogy lesz, vártam, mikor tör ki. Az előző darabnál is a főpróba napján közölte az igazgató, hogy bukás lesz, majd kivonult a teremből magával hurcolva az ORF-es kiskutyákat, akiknek csupa szépet és jót nyilatkozott öt perccel később saját magáról. - Szabady Shira naplója szombatról.

Netnapló

Szexuális álzaklatás

Szabady Shira - 2015. május 15.

Egy életem egy halálom (nem mintha lett volna lehetőségem nemet mondani); anélkül nem szabad meghalnia egy lánynak, hogy két meleg és egy házas férfi ne akarná egyszerre szexuálisan zaklatni, reflektorfényben úszva, két ideges rendező versenyfutásának célegyenesében. - Szabady Shira naplója péntekről.

További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Képzelt riport egy magyarral

Képzelt riport egy magyarral Mi lehet vajon az, amivel a kezében integet?Képtelen vagyok megjegyezni az újság nevét.Én átneveztem, legyen „Rózsa”. Ezt adják el a hajléktalanok, potom pénzért, a...

Búvár

Ha közel a vihar és szél kel, ha még oly Kis hullámot kelt is, füttyent suhanva, De nyomaszt a ború és közel a téboly, Menj a víz alá, ne hallgass a hangra, Merülj le a mélybe, merülj magadba. Itt,...

Mameluk - ahogyan Láló látja, 3. rész

További rokonok: • Rossz a rosszal, de rosszabb a rossz nélkül (közben fenyegetően lengeti mutató ujját). Én majd közhelyekben elmondom mi a helyzet, s ha rám hallgatsz, meg is fogsz gyógyulni,...

A sváb szindróma

Hajlamosak vagyunk – különösen dekonjunktúra idején – bűnbakként kikiáltani az aktuálisan legkönnyebben támadható kisebbséget, rájuk kenni az összes balhét, hiszen miattuk nem lesz soha nagy a...

gemkapocs

gyűlölet színház egyszemélyes minden szerepet alakítok benne kapaszkodj a karfába alamuszin simulj bele zsőlyédbe perverz tekinteted vessd rám ótvar tekinteted kövessen csodálkozó tekintetedtől...

Alig versek egy alig bolygóról

P.Horváth László http://www.phorvath.hu Alig versek egy alig bolygóról (Aligságok) I. Alig bolygón alig költõ versét alig írja meg, alig újság szerkesztõje alig várja... úgy...

Színház

Báb láthatatlan fonalon. A nézőtér vékony történet-vonalon függ, egy nővér infúziót köt a létre, tündérként száll egy mosoly, perc-kötélre feszülve vár a pillanat. Színpadra vitt múló béke. Harcolj!...

Színház

Báb láthatatlan fonalon. A nézőtér vékony történet-vonalon függ, egy nővér infúziót köt a létre, tündérként száll egy mosoly, perc-kötélre feszülve vár a pillanat. Színpadra vitt múló béke. Harcolj!...

Segítség kérés az ujvidéki színháztól

március 16 Kosovo Ismeretlen, valószínűleg albán támadók hangtompítós fegyverrel meglőnek egy szerb fiatalembert.A fiatalember állapota súlyos.Falubelijei útblokádot szerveznek tiltakozásuk...

Napi bagatell

Mert küszöbbe botlással indult. Cipőn keresztül szivárgó fájdalom. Ebben az időpontban maradandó. Folyosón zeng Fáj!-dalom. (Bassza meg!) Nem tudom ki, hogy viseli, de a takarítás céljára használt...
További találatok