hirdetés

Keresési eredmény a(z) „születésnap” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Előhívás

10 éves az Előhívás!

2008. március 19-én, 10 éve indult a Litera és a Nyitott Műhely közös beszélgetéssorozata, az Előhívás. 2018. március 14-én erre a tíz évre tekint vissza az Előhívás jelenlegi csapata: Németh Gábor, Jánossy Lajos, Reményi József Tamás és Tóth-Czifra Júlia, vendégünk: Sipos Balázs. A beszélgetés után mulatság veszi kezdetét.

A hét prózája

A hét prózája – Bartis Attila: A séta (részlet)

Bartis Attila ma 50 éves. A hét prózája első, A séta című regényének részlete. „A séta nemcsak regény, hanem séta is. Gyógyerő. A betegség pedig nem más, mint a hanyatlás. A hanyatlásról és a hanyatlás ellen szól A séta” – írja Kemény István 1995-ben. A sétával Nagy Gabriella köszönti a szerzőt.

Köszöntő

Lator László 90 éves

Lator László november 19-én, ma 90 éves! Ebből az alkalomból készült válogatásunkban versek, interjúk és videófelvételek mellett elsősorban az áprilisban megjelent kétrészes nagyvizit-interjúnkat ajánljuk olvasóink figyelmébe. Ezzel az összeállítással köszöntjük az ünnepeltet.

Kvíz

KVÍZ: Ki tud többet a Literáról?

A Litera tizenötödik születésnapjára egy játékkal készültünk olvasóinknak. Tizenöt kérdés rólunk. Nem könnyű és nem is nagyon nehéz, mindennek fél perc alatt utánajárhatnak. Jó szórakozást hozzá!

Pályázati felhívás

Szerelmes Arany / Megsemmisült versek – A Litera pályázata

A Litera irodalmi portál az Arany János-emlékévben és 15. születésnapja évében Megsemmisült versek címen meghívásos pályázata mellett, melynek legjobbja kapja az idei Litera-díjat, azonos témában nyílt pályázatot hirdet. A legjobb három írást díjazzuk. Határidő: szeptember 30.

Nádasdy 70

Nádasdy Ádám 70

Emlékszem, egy angol nyelvről, fordításról szóló, talán Shakespeare-előadásán láttam először, a helyszín bizonytalan. A terem dugig tele, még a neoncsöveken is lógtak, padlón ültek a fiatalok, egymás hátán kapaszkodtak, hogy lássák. – Nádasdy Ádám ma hetvenéves. A Litera nevében Nagy Gabriella köszönti őt. 

Nádasdy 70

Nádasdy Ádám: Nyírj a hajamba

Nádasdy Ádám hét éve jelentkezett legutóbb verseskötettel. A ma hetvenéves szerzőt  a Magvető Kiadó a legújabb verseket tartalmazó Nyírj a hajamba című könyvvel köszönti. A Litera pedig az itt olvasható három, máshol eddig nem közölt verssel csatlakozik a köszöntéshez.

Litera 13

13 éves a Litera!

2015. november 11-én ünnepelte a Litera 13. születésnapját, legrégebb óta tartó sorozata, az Előhívás állandó beszélgetőpartnerei pedig 60. alkalommal ültek asztalhoz a Nyitott Műhelyben. A téma Réz Pál és Parti Nagy Lajos könyve, a Bokáig pezsgőben volt. Tekintsék meg Valuska Gábor fotóit az estről!

Litera 13

13 újabb bekezdés egy befejezhetetlen mondatból

A Litera ma ünnepli 13. születésnapját. Az ünnepi alkalomból az olvasó elé teszünk háromszor 13 emlékezetes bekezdést, fontos, inspiráló gondolatot szerzőinktől. Nagyvizit-interjúinkból válogattunk. A válogatás második részét olvashatják!

Litera 13

13 bekezdés egy befejezhetetlen mondatból

A Litera ma ünnepli 13. születésnapját. Az ünnepi alkalomból az olvasó elé teszünk háromszor 13 emlékezetes bekezdést, fontos, inspiráló gondolatot szerzőinktől. Nagyvizit-interjúinkból válogattunk. Olvassák az első merítést!

További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

LiteraTV

Szabó Magda 100

Ma 100 éve, 1917. október 5-én született Szabó Magda. Rá emlékezünk ezzel a videóval. Tekintsék meg a Petőfi Irodalmi Múzeum 2005. október 5-ei felvételét, amelyen Szabó Magda mond köszönőbeszédet a tiszteletére egybegyűlteknek. – LiteraTV.

LITERA TV

ELEVEN - Simon Márton a Litera születésnapjára

A Litera tizenegyedik születésnapjára több meghívott szerző is felolvasta számunkra egy-egy versét vagy írását. Most Simon Márton versét hallhatják saját előadásában. 

LITERA TV

ELEVEN - Karafiáth Orsolya a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból több szerző is felolvasta írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Karafiáth Orsolya mondja el A tisztás című versét.

LITERA TV

ELEVEN - Háy János a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból több szerző is felolvasta írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Háy János A szabadság teste - Lengyelország című írásából olvas fel egy részletet.

LITERA TV

ELEVEN - Szvoren Edina a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból több szerző is felolvasta írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Szvoren Edina Munkanéven: Ember című írását láthatják-hallhatják a szerző előadásában.

LITERA TV

ELEVEN - Németh Gábor a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból több szerző is felolvasta írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Németh Gábor olvassa fel Sötétkamra című írását A tejszínről című kötetéből.

LiteraTV

ELEVEN - Kőrösi Zoltán a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli ma virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból ma több szerző is felolvassa írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Kőrösi Zoltán írását láthatják-hallhatják a szerző előadásában.

LiteraTV

ELEVEN - Cserna-Szabó András a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli ma virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból ma több szerző is felolvassa írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Cserna-Szabó András olvassa fel Valami a hagymás vérről című írását.

LiteraTV

ELEVEN - Zeke Gyula a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli ma virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból ma több szerző is felolvassa írásait nekünk. A LiteraTV-ben most Zeke Gyula olvas fel A Bécsi úton című könyvéből.

LITERATV

ELEVEN - Térey János a Litera születésnapjára

A Litera 11. születésnapját ünnepli ma virtuálisan, de annál elevenebben. Ez alkalomból ma több szerző is felolvassa írásait nekünk, elsőként Térey János két versét láthatják és hallhatják. - Philosophy of Sherpa és A Földön annyi jó a szerző előadásában. 

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

20 éves a Parnasszus


Kezdő dátum: 2015-10-07 18:00:00
20 éves a Parnasszus. Születésnapi felolvasó buli a VakEgér pincekocsmában.