hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szabadpolc” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Könyvfesztivál 2018

Többnyire továbbra is

Mindenestre 2018-ban talán már nem tekinthető eleve illegitimnek az a (még lappangó) kritikai diskurzus, amely a bőrünk vásárra vitelét követeli, és alapvetően a fióklíra ellenkultúrájaként határozza meg önmagát. - Kemény István: Nílus, Guillaume Métayer: Türelemüveg, Aczél Géza: (Szino)líra 2 köteteiről Csete Soma szabadpolcát olvashatják.

Szabadpolc

Megborult tündérmesék

A mosolygó zsonglőr egy izgalmas magánmitológia első fejezete, egy olyan kísérlet, amelyben összeér popkultúra és magaskultúra, rémtörténet és tündérmese. (...) Nagy Kata kötete, az Inkognitóablak az anyaság és a gyermeki létezés kettős, egyszerre létező nézőpontjával játszik. – Forgách Kinga szabadpolcára két JAK-füzetet választott, Fekete I. Alfonz és Nagy Kata kötetét.

Kritika

Szabadpolc – Dialógusok egy szereplőre

A polcokon nincs szoros tematikus összefüggés, ám a könyvek valamiképp mégis sort alkotnak. – Mészáros Gábor kritikáit olvashatják Pál Sándor Attila Düvő, Peer Krisztián 42 és Hevesi Judit  Holnap ne gyere című, Könyvfesztiválra megjelent versesköteteiről.

Szabadpolc

Mindennapi lidércnyomás

Három kötet egy polcon: Tamás Zsuzsa: Mit tud a kert; Szaniszló Judit: Beenged; Hidas Judit: Seb. − Nagy Márta Júlia szabadpolcát olvashatják.

Szabadpolc

Egy ágyban az ellenséggel

Ha az idei Fesztivál gyerekkönyveinek fülszövegeit nézegetjük, egy szavunk sem lehet panaszra: egyre merészebb és izgalmasabb a témaválasztás, remek hazai szerzők találtak egymásra remek hazai illusztrátorokkal, és még egy friss Nobel-díjas mesekönyve is megjelent fordításban. A fülszövegeken túlra néztünk, hogy lássuk, tényleg olyan forradalmi újdonságokról van-e szó. – Gyerekirodalmi szabadpolc Nagy Boldizsár válogatásában.

KRITIKA

Szabadpolc 4. - Politika, könnyek, meg az egészséges táplálkozás fontossága

A Litera a könyvhétre úgynevezett szabadpolcok összeállítására kért fel öt fiatal, tehetséges kritikust. A polcokon nincs szoros tematikus összefüggés, ám a könyvek valamiképp mégis sort alkotnak. Negyedikként Nagy Boldizsár kritikáit olvashatják öt, a Könyvhétre megjelenő gyerekkönyvről.

Szabadpolc

Nincs ok örömre

Gazdag hagyománya vagy a letűnt aranykor iránt sóvárgó költészetnek, a metafizikai lázadók kedvelt terepének... - Bedecs László szabadpolca Ágh István, Szepesi Attila és Tóth Erzsébet könyvheti, a Nap Kiadónál megjelent versesköteteiről.

Szabadpolc

Tessék szépen nevetni! - II. rész

Nagy Boldizsár a Könyvfesztivál gyermekkönyvei között megkereste a legvidámabb és legszórakoztatóbb könyveket. Szabadpolcán második nekifutásban két kötetet találunk: Nyulász Péter és Alex T. Smith művét.

Szabadpolc

Tessék szépen nevetni! - I. rész

Úgy döntöttünk, ez alkalommal ünnepelünk, és a legvidámabb, legszórakoztatóbb könyveket mutatjuk be a Litera oldalán. - Nagy Boldizsár a Könyvfesztivál gyermekkönyvei között válogatott. Szabadpolcán első nekifutásban két kötetet találunk: Zalán Tibor és Rob Scotton művét.

Szabadpolc

Volt egyszer egy

A könyvhét gyerekkönyveinek kínálatából Tamás Zsuzsa a Pagony kiadó kötetei között válogatott. Máté Angi: Volt egyszer egy, Jeli Viktória – Tasnádi István: Rozi az égen című könyvéről és az Autósmesékről olvashatnak.
További találatok