hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szilveszter” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Szilveszter 2018

Csontos Erika: Születésnap avagy a Valencia-rejtély

„Rákattantál, és nem tudsz lejönni róla” – találta a fején a szöget Keresztesi Jóska, mikor meghallotta, hogy egy kiadó buliján azzal nyaggatom a kortárs írókat, keressenek nekem hűtőszekrényt az életművükben. Hűtőszekrényt?! Miért? - Csontos Erika rendhagyó irodalmi montázsa szilveszterre.

2flekken

Mélyi József: Búék a Blahán

Mintha a képekben sűrűsödne a hetvenes évek minden fojtogató kipárolgása: a vállalati buli, a Kőbányai, a társbérlet szaga. Öklendezni kell a hajnali kilátástól a tizenvalahanyadik emeletről, összeszorul a gyomor a Bástya mozi előtt a kamerába beleintegető emberektől. – Mélyi József 2flekken.

Szilveszter 2014

Ez történt – 2014 képekben

Végignéztük, mi történt velünk 2014-ben, volt-e tavasz, nyár, ősz és tél. Arra voksolnánk, hogy igen. Válogattunk pár képet Valuska Gábor fotóiból. Győződjenek meg róla önök is!

Különös Szilveszter

Lola Gold, satöbbi...

...még a tömeg előtt meglógunk, ezt gondoljuk legalábbis, de gyorsan kiderül, hogy a tömeg elől nem lehet meglógni, ott várnak a metrómegállóban... - Krusovszky Dénes szilveszteri esete

Különös Szilveszter

Szilveszter a monarchiában

Elvittem magammal a zsúrba, amit egy körúti lakásban rendeztek. A házigazda megkérdezte egyedül megyek-e, erre inkább nem válaszoltam... - Nemes Z. Márió szilveszteri darabja, darab szilvesztere.

Különös Szilveszter

A nagy Romulus vacsorája

Egy csütörtökről vasárnapra virradó éjszaka hajnalán elkezdtük várni a magyarországiakat. Hogy várakozás közben se üljünk tétlenül, elmentünk sört venni. - Józsa Márta szilveszteri története.

Különös Szilveszter

Találkozásom a szexuális forradalommal

1975 Szilveszter napján, kora este San Franciscóban sétáltam. Egy égő szempárra lettem figyelmes, mely rám szegeződött. Barna, félhosszú hajú lány támaszkodott a falnak. - Csaplár Vilmos szilveszteri története.

Különös Szilveszter

Szilveszter orosz erdőben

Az apámra gondoltam, hogy ő is sok mindent átélt a háborúban. Csak hát nem volt háború – béke volt. Ragyogóan sütött a nap, tán még a madarak is csicseregtek a fákon, de én túllihegtem őket. - Kántor Péter szilveszteri emléke.

Különös Szilveszter

Vigília dominával

Az év-forduló közeledtével ezen a héten magyar írók egy-egy (különös) szilveszteri anekdotáját olvashatjuk. Jenei László szilveszteri története.