hirdetés

Keresési eredmény a(z) „tárca” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Tárca

Patak Márta: Visszaszámlálás

A huszonkét falubeli férfi kétségbeesetten próbálta megakadályozni, hogy a tűz áttörjön az úton. A szemük sarkából látták, hogy a polgármesterük alig százméternyire tőlük a Lefkosz kutyával együtt porrá ég, miközben locsolták gépiesen a vizet, csapkodták a füvet az olajfaágakkal. – Patak Márta írása a görög erdőtűzről.

2flekken

Mészáros Gábor: Mozgókép alulnézetből

A szokásos, külföldiektől hallható mondatokra számítok folytatásként, búskomorság, érdekes ország, micsoda tájak, kultúra, milyen jó itt. De ez a spanyol lány valami pontosabbat mond. – Budapesten is méregetik magukat, de valahogy őszintébben teszik. Habár... – lassít – elég messze álltok meg egymástól a villamoson. – Mészáros Gábor írása.

2flekken

Ez volt a karácsony

Az ablakhoz lép, elhúzza a vetőmagos zacskókat, az akkumulátorkatalógust és egy karórát, amiben lemerült az elem. Egy koszos csészealátétet próbál megmutatni. Az alátéten tejfehér gyertyacsonk. Zoli szenteste átjött tíz percre a szomszédból. Aztán meggyújtottam ezt a gyertyát, ez volt a karácsony. – Kiss Tibor Noé írása 2 flekken.

Karácsony 2015

Példabeszéd a nagy mackóról

Hetente kétszer lementem hozzá, megcsodáltam a mackóját, ami egyidős volt vele, így nagymamával is (1898), és majdnem akkora, mint én... – Saly Noémi nemrég az Ab Ovo Kiadónál megjelent, Példabeszédek című könyvében a Literának írt tárcák mellett öt új novella is helyet kapott. Ezek közül olvashatnak most egyet. 

2FLEKKEN

Hibrid tér

Disztópiák megfilmesítéséhez ez az ideális forgatási helyszín, akár élnek abban a fiktív világban emberek, akár nem. Világháború, atomrobbanás, természeti katasztrófa: bármelyiket el lehetne képzelni – és ahhoz képest még egész jó állapotúak lennének az épületmaradványok. − Nagy Márta Júlia tárcája.

Kaptár

Hazatalálni

Most még öcsémnél szállok meg, ám napok óta lelkesen járom a várost, próbálom kitalálni, melyek lesznek vajon új életem fontos helyszínei. Mindig idegen testnek éreztem magam abban a közegben, amelyben évtizedeket leéltem, most végre nekiállok megkeresni a saját történetemet. - Pethő Anita írása a Kaptárban.

Kaptár

Ilyen tónus

Mosolyognom kellett nekem is, mert én is arra gondoltam, hogy a thaiföldi fényárhoz képest az itteni, hideg fény már-már nevetséges. Viszont így is sokat jelentett nekem akkor, hogy visszaérkeztünk Magyarországra. - Baranyi Gergely tárcáját olvashatják a Kaptárban.

2flekken

Sorok között írni

Szerettem volna visítani, hogy már rég tudom, mi az az a betű, meg a b betű, meg a többi, most már egymás mellé is tudom írni őket, és össze is tudom olvasni, akkor mit számít, hogy néz ki az az átkozott betű, meg kit érdekel az a hülye vonal, amin nem szabad túlcsúszni. – Nagy Márta Júlia tárcája.

Kaptár

A kutya nem harap, de fog(ad)

Budapest nekem, 2015-ben, egy már adott és célszerűen használt tér, ami egy személy, vagy tárgy foglal el, egy felszín része, egy földrajzi kiterjedés, egy dolog látható nyoma, lehetőség a tartózkodásra, akár egy szakasz ebben a szövegben. - Damien Bonneau írását olvashatják a Kaptárban.

2flekken

Titanilla Üvegvárosban

Ez a szűzmária-kék furcsa kontrasztban állt a nőies tartással, ahogy még fejletlen mellei előtt összefogta az anyagot. Titanilla nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy a kislány komoly tekintete valamit követel tőle. Nem is sejtette, hogy már régóta mindet csak azért tesz, hogy teljesítse ezt a néma követelést. - Csutak Gabi 2flekken.

További találatok

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

A legnagyobb trükk

2006. október 27. - Bozóki András
Te biztosan nagy tervekkel érkeztél ide, és látsz majd munkához. Nagyon helyes. De itt más feladatok is várnak ránk. Kormányzásunk lényege a titok. Ne szépítsük, ez egy bolsevik kormány. Nekünk semmi se drága. Az a célunk, hogy a választópolgárok ne tudják meg az igazságot. Nem bonthatjuk ki az igazság minden elemét rögtön és egyszerre, de ez voltaképp hosszabb távon sem kívánatos. Bármi is legyen az igazság, neked annak ellenkezőjét kell állítanod.

A neten lógó lajhár

2005. 11. 28. – Kemény István
Ma azért mentem volna el az Írók Boltjába, hogy nyugodtabb lélekkel írhassak a könyvről a net-naplóban. Mivelhogy én is a könyv egyik szerzője vagyok (a harmincnyolcból). De akkor is írnék most a könyvről, ha nem volna benne versem: gyerekvers-gyűjteményt kiadni beletartozik az objektíve jó dolgok közé (mint gyereknemzés, békekötés, májusi alkonyat)!

Elliptikus inventárium

2004-10-15 – Zerkovicz Szidónia
A péntek. Ki ne hagyjam. Megtenném, pedig, szívemből megtenném. Ha hat dekádnyit visszaugorhatnék az időben, s represszálhatnám, ha mindjárt meg nem is fordíthatnám a sorsot! (Ez csak ábránd, hősiességről szőtt, tét nélküli, hagymázas látomás. De ha már az, akkor igenis: hogy vissza-, sőt, nem is vissza, mert a hova vissza is messzire vezetne, hanem elcsinálhassam az egészet! Én merek nagyot álmodni! Maga?)

Harmadik csörte avagy hétvégi indulatok

2003. 11. 22. - Grecsó Krisztián netnaplója
Azért álmosan, csipásan is lehet ÉS-t olvasni, remekbeszabott Szív Ernő tárca fekszik benne, először hamar elfelejtjük Dérczy Péter óvó szavait, hogy Szív Ernő neve, határidős szempontból, "nekem olyan legyen mint egy sziréna", ha meglátom a címlapon, és még nem küldtem a soron következő Kert Lajosos-tárcát, akkor kezdődhet azonnali vesszőfutásom, nos ezt pillanatig elfelejtve olvasunk (merthogy a tárcát persze még nem küldtem el).

Gyerekgyár 6 - 7 - Bal-jobb-bal

2003. 11. 11. - 2003. 11. 12. Ficsku Pál
Aztán megyünk, magáncég, tíz rongyér megmutatják azt, amit régen még tán a Jóisten se tudhatott. Rendben van minden, tényleg fiú és lány, látszik jól a nuni és a fütyi is, a lány néha elbújik (gerilla?) a fiú meg forgatja a fejét (gladiátor-rétor?), szerencséjük van, még nem jöttek erre a világra.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Bux index, jó tárca

Hol a fájdalom máma? Oda a szarvasbőr buxtárca. Bux-index, jó tárca: kell is a jó álca. Ki itt a pojáca?

IRODALMI PÁRBAJ! ¦ Első oldal

Jelen közlésben ¦ a helyhez illő módon ¦ a mai nappal IRODALMI PÁRBAJRA hívtam ki: ¦ «ajanosi», ¦ «kriptoman» fedőnév alatt, itt, e honlapon publikáló urakat. Gáláns ajánlatot tettem nekik. I....

WARNING!!! ¦ Mindenki figyelmébe! ¦ WARNING!!! (folytatás)

A lebonyolítást a következőképpen gondolom. I. A Pályázat-indítás menete: Aki reagálni szándékozik, vagyis elfogadja „kihívásomat” – és részt is kíván venni a belső verseny-pályázatban –, tegyen...

A kalucsni

Jó napot kívánok! Jó napot! Tessék. Kéziratot hoztam. Khm...Ugye nem versek? Nem, kérem. Tárca. Tárcák...hm...Sok? Egy tárca. Hagyja itt! Majd értesítem. Rengeteg a dolgom. Csak másfél oldal....