hirdetés

Keresési eredmény a(z) „teszt” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Hasítás – Magyar rockantológia

Janis Joplin, Rolling Stones, URH, Európa Kiadó, Sziámi, Pink Floyd, Judas Priest, Alphaville, Nirvana, Sex Pistols, VHK, Tankcsapda, A. E. Bizottság, Neurotic, Procol Harum, Kreator, Guns N' Roses, Sepultura, P. Mobil, Frank Zappa, Beatrice, King Crimson, Deep Purple, Jimi Hendrix, Elvis Presley, Doors, Beatles - kortárs szerzők szemszögéből. Huszonhat rocknovella a Magvető Kiadó ajánlatában. Nálunk Dragomán György írását olvashatják.

VelenceLátó

Meghívott szerkesztők, Deréky Pál és Haller Béla szerkesztették a Látó februári számát, melynek írásai velencéhez, a karnevál európai fellegvárához, Thomas Mann kisregényének színhelyéhez, a decens múlás, az éhes macskák, a festménykék ég alatt hullámzó lagúnák városához viszi közelebb az olvasókat. Nálunk Márton László és Kali Kinga írásait olvashatják a lapból - a Látó online-változatán mindent.

Vámos Miklós: Utazások Erotikában

Vámos Miklós
Utazások Erotikában
(Ki a franc az a Goethe?)
(Regény)
Ab Ovo, 2007. október 1.
Keménykötés, védőborítóval
448 oldal, 3.300 Ft
ISBN 978-963-9378-61-2

Szabadpolc

Olvasásra szignálva

A Szignatúra sorozat a Könyvfesztiválra két verseskötettel, a Könyvhétre két prózakötettel jelentkezett - Gordon Agáta: Ezüstboxer; Jász Attila: Fékezés; Kiss Judit Ágnes: Irgalmasvérnő és Oravecz Imre: Egy hegy megy című könyveiről van szó.

Szilasi szerint

2003. október

Mint tudjuk, Sir Charles Bell szerint "[a]z emberi arc legfigyelemreméltóbb izma a musculus coringator supercilii, amely a szemöldököt vonja fel, és ezzel egy rejtélyes hatást tesz, ami megmagyarázhatatlan, de ellenállhatatlan módon az értelemre enged következtetni. " Darwin kiábrándító jegyzete a lapszélen: "Gondolom, még soha nem boncolt majmot. "

Kritika

A "tényfékező gép"

"Schein Gábor legújabb verseskötetében található szövegek nyelvkezelési módjuk szerint rokonságot mutatnak a fényképek előhívásának összetett technikájával, mondhatni: alkímiájával. Mintha Schein a fényképező szóból Tandori Dezső által konstruált 'tényfékező géppel' dolgozna. És valóban: ellentétben a költő előző versesköteteiben található nyelvszemlélettel, melyekben a versek oka és ihletője is maga a nyelv volt (...), ebben a könyvben a nyelvi megelőzöttséget a tények által való megelőzöttség váltja fel."

Remekül tudok hallgatni

Fodor Ákos költő, a haiku-forma kiváló művelője, egyúttal zenés darabok, musicalek, operák és operettek szövegírója, de fordítóként is dolgozik. 1978 óta tizenegy verseskötete jelent meg. Az idén második alkalommal átadott ARTISJUS Irodalmi Díj egyik kitüntetettje.

UFÓk a Tejút alatt

A Pulai Faluház ablakán árad be a meleg és Boban Markovic, a kocsma előtt öten táncolnak, s még csak délelőtt tíz óra van… Tegnap beszélgetett Háy János és Kárpáti Péter, többek között a színház jelenlegi helyzetéről, az írás mikéntjéről, arról, hogy kell-e egy szerzőnek foglalkoznia avval, ha rossz lesz egy előadás, vagy sem, s arról, hogy mi a szerepe a legendáknak Kárpáti Péter darabjaiban.

A cirkoszexuális utópia szivárványa

A homoszexualitás szó Kertbeny Károly mintegy százesztendős újítása. Jelentése: emberi szexualitás. Biztos, hogy a melegek mondanak erről valamit a többieknek. De nem a hol-hogyan-kivel-mennyiért kérdéskörben. Hanem arról, hogy a szexualitásunk nem végzetes szerep, hanem lehetőségek sokasága.

„A közönség az egy pontos teszt”

Aztán tök vicces volt, hogy az első napon egy Ligeti-koncerten összefutottam Menyhárt Jenővel, aki az én kedvenc rock-zenészem volt, s így spontán létrejött New Yorkban a Jenő-Jenő találkozó, ugye a fordítóm is Jenő. Persze semmilyen hely nem tudja radikálisan megváltoztatni az ember életét, de módosíthat azon, ahogy a világot látja, s én némiképp mást gondolok most, mint gondoltam európai relációból, pláne a magyar fertályról szemlélődve.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Aki megerőszakol, az is szeret

2008. augusztus 13. - Pál Dániel Levente
én: Úgy viselkedek, mint egy férfi, aki nem kíván egy nőt. (…) Odébb ment, elkezdtem mosdani, nyilván gondolkozott, visszajött. Nellike: Egy versre gondolok. én: Én meg arra a sörre, ami közeledik. Nellike: Találd ki. én: Rengeteg vers van. Nellike: Ez egy József Attila-vers. én: Rengeteg József Attila-vers van. Nellike: Tudnod kell, melyikre gondolok. én: Reménytelenül? Nellike: Szemét!

Szeretem a macsó hősöket

2008. március 26. - Farkas Péter
Kifejezetten kíváncsi lennék például arra a 16 éves fiúra, aki elballagott Örkényhez, és rendesen kioktatta; vagy a pofozkodó gestapósokat nézte 72-ben és 73-ban a Március 15. téren, vagy alig pár évvel később hajnalig rock and rollozott HK-val, hogy aztán másnap megtudja - intimpistáskodjunk egy kicsit - a Litera későbbi főszerkesztőjétől, hogy a még 24 órája sem ismert HK kora reggel felakasztotta magát;...

Én nem repülök el

2008 január 21 - Szilágyi-Nagy Ildikó
Mit szólnak akkor majd a következő könyvemhez, kicsit szorongok. Kabai Lóri szerint: „A rokonokkal mind meg kell küzdjünk egyszer. Ebben magadra hagylak”— majd odadobott martalékául referenciálisan olvasó családomnak. Kivéve a bátyámnak, aki szegény az Írók Boltja kirakatából értesült, és még mindig nem adtam neki példányt.

Abszolútérték

2007. január 20. – Csobánka Zsuzsa
Milyen messze van az a lány. Amikor még Csinszkának hívtak, és széttárták a kezüket, mert ezt vagy áthúzni lehetett, vagy megkerülni. De irtó jól esett, hogy beleférek egy skatulyába, ez a skatulya pedig a „bérczes”. Ma már sajnálom, hogy akkor lettem hajónaplós, hogy talán nem értékeltem a helyén. Állnék meg gyakrabban ott, ahol épp vagyok, nem csak a nyakam nyújtogatnám. Persze tudni kéne, merre tartok.

Bokrok, tücskök

2006. október 25. - Bozóki András
Pár éve gondolkoztunk azon, hogy kiköltözünk a városon kívülre egy nagyobb házba, de aztán voltak fontosabb dolgok is, meg szeretünk itt lakni Sasad és Farkasvölgy határán, ahol mindig friss a levegő, és tőlünk öt percre ott az erdő. Most, hogy nyugdíjas miniszterként az egyetemről fizetett szabadságon vagyok, és csak januártól kell tanítanom, végre kiélvezhetem kedvenc évszakomat, az őszt, és kedvenc hónapjaimat, a szeptembert és az októbert.

Naplórészletek

2004. 03. 30. - Filó Vera netnaplója
Már elnézést, mert nyilván ezzel is "megsértek" valaki(ke)t, ú'h - ugyan a mutatvány frankón veszélyes lesz, de nincs időm nyavalyogni, így akkor én - most eltűűűnök az irodalomba’ ha ha ha, velem egyébként gyakran előfordul, hogy nem egy húron pendülök az irodalomkedvelő műkedvelőkkel, így hamar következtetek, valószínű' az élet is egész' mást jelent nekem, mint nekik, szerintem nyomtass, eh.

Teszt

2004. 04. 10. - Maros András
Este beülök Viktor barátommal kedvenc kávézómba, melynek nevét, mindenféle különösebb indok nélkül, elhallgatom. Így elegánsabb. Csapolt Budweiser van és jó a kávé. (Jut eszembe: miért finomabb Prágában a Pilsner Urquell, mint Budapesten?)

"Ha van a nevedben egy h"

2004. március 16. - Németh Gábor
Visszasétálok a kocsihoz, azt ott hagytam a Lukácsnál.
Vagy menjek busszal a Batthyányról.
Áll a buszmegállóban, tíz éve nem láttam, nyakig felcipzározott dzseki, az elején bizonytalan vízfolt, madárarc, gondosan megfésült ősz haj, nyírott, fekete bajusz, elsárgult fogak. Kábé katonatiszt, leszerelve. Kezet fogunk, csurom víz a keze, vizes a keze és ragyog az arca, mintha rám várt volna, látom a szemén, hogy közben megőrült, hogy azonnal menekülni kellene.

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

teszt

teszt  teszt teszt teszt

A háló közepén

 kifordított váram be nem vetett ágyam felfal a monitor meghal a rendszer száguld a zűrben a meztelen ember vicsorog a vágy és vigyorog a szex támad a látszat ide bejöhetsz hazudni félek húsod...

teszt

hófehér korallok fednek el a tenger felettem mint az ég felhők helyett medúzák úsznak sok áttetsző rengő buborék színes halacskák bújnak mellém száz tükör szikrázó pikkelyük meleg a víz forró a...

Semmi

Nem, ez nem világom fülledt estben diszkóhajó köp koszból csillagot az égre két kezem nyakadon s te magadba veszel a tat nedves zugában végre megcsillanok most szemeidben repülni látom magam undorból...

Nem tudta

Nem tudta hányadszor áll most itt, de nem is igazán ez járt a fejében. Zavaros volt a helyzet. Fejek a homokban, néhány ismerős arc, de többnyire idegen, kifejezéstelen tekintetek. Halott tekintetek....

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Magán- és közösségi tesztek

Alexandra Pódium Panoráma terem (Bp, V., Nyugati tér 7.)
Kezdő dátum: 2005-10-04 15:00:00