hirdetés

Keresési eredmény a(z) „zene” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

A zene éjszakája – csak klasszikusan november 17-én

Minikoncertek öltöny és nyakkendő nélkül Budapest nyolc kedvenc szórakozóhelyén 2018. november 17-én szombaton 18-24 óra között. Ez lesz A zene éjszakája.

HÍR

Y.EAST – Színházi és zenei fesztivál Zsámbékon

Több országból érkező színházi előadások, koncertek, szabadtéri mozi, workshopok –  újra megrendezik a színházi és zenei találkozót, a Y.EAST fesztivált, 2018. június 21. és június 24. között Zsámbékon.

KÖRKÉRDÉS

Mi a kotta? – Zenészek könyvespolca

Mikulás alkalmából zenészeket kértünk, hogy írjanak aktuális kedvenc könyveikről. Szaloncukornak csizmákba. Balogh Máté, Hó Márton (Hó Márton és a Jégkorszak), Schoblocher Barbara (Blahalouisiana) és Szendrői Csaba (Elefánt) ajánlóit olvashatják.

PROGRAMAJÁNLÓ

Joseph Haydn - Esterházy Péter: Hét utolsó szó

Különleges zenei ősbemutató lesz április 16-án a Budapest Music Centerben. Joseph Haydn Krisztus hét utolsó szava a keresztfán című zeneművét Budapest Sound Collective Dubóczky Gergely vezényletével adja elő. A darab érdekessége, hogy Dubóczky Gergely felkérésére ugyanis Esterházy Péter írt a műhöz mai szöveget, amelyet Mácsai Pál és Kerekes Éva ad majd elő.

Színház

Cirkusz Hungaricus

Hobo a magyar blues-zene nagy öregje. Ha ez dehonesztáló számára, akkor örök fiatalja. A kettő ugyanaz, de talán mégsem.

Juhász Gáboré az AEGON Művészeti Társdíj

Jónás Tamás költő választottja Juhász Gábor zeneszerző, dzsesszgitáros.

hír

Baltic Sea Festival Budapesten

Magyarországon először jelentkeznek közös kulturális programokkal a Balti-tenger mentén fekvő Európai Uniós államok: a Baltic Sea Festival középpontjában a valamennyi résztvevő országban meghatározó szerepet játszó green design, jazz, film és krimi áll.

Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja

Inkább européer, mint német

"A hangjáról gondolhat aki amit akar, de a szövegei hatalmasak, a dallam- és ritmusérzéke csodálatos, és egyike annak a kevés zenésznek, aki át tudta menteni zsenialitását idősebb korára." - mondja Bob Dylanről a német elsőkönyves Benedict Wells, akit Seregély Ágnes kérdezett regényéről.

Aegon-estek a Nemzetiben

A sírásó réskamerával

Hogy beszél az eleven hal, milyen a réskamera, mi köze a népzenének a jazzhez és mindennek a Nemzetihez? - Néhány kérdés, melyekre választ kaphat, aki március 26-án ellátogat az Aegon-estek a Nemzetiben sorozatra, ahol Németh Gáborral, Kardos Sándorral és Dresch Mihállyal ismerkedhet meg.

Képzett társítások – AEGON-estek a Nemzetiben

Lator László és Orosz István a Nemzetiben

2009. február 26-án, csütörtökön 19 órától ismét Aegon-estek a Nemzetiben: ez alkalommal Lator Lászlót és Orosz Istvánt, valamint a hegedűn és zongorán játszó Bujtor Balázst látja vendégül Alföldi Róbert a Gobbi Hilda Színpadon.

További találatok

Keresési találatok a(z) Láthatás kategóriában

Nők a férfi (b)irodalomban – V. Őszi irodalmi fesztivál

Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp. V., Károlyi Mihály u. 16.) 
Kezdő dátum: 2008-10-25 11:00:00

Nagy József & Szelevényi Ákos (H, SR, F): Entracte/ Felvonásköz (fizikai színház)

Trafó (Bp, IX., Liliom u. 41.)
Kezdő dátum: 2008-10-10 20:00:00

Random Dance (UK): Entity/ Entitás (tánc)

Trafó (Bp, IX., Liliom utca 41.)
Kezdő dátum: 2008-10-04 20:00:00

Random Dance (UK): Entity/ Entitás (tánc)

Trafó (Bp, IX., Liliom utca 41.)
Kezdő dátum: 2008-10-03 20:00:00

A Fassbinder-univerzum

Grand Café (Szeged, Deák Ferenc u. 18. II. emelet)
Kezdő dátum: 2008-10-01 14:00:00

Gergye Krisztián Társulata: A szatír – kortárs tánc –

MU Színház (Bp, XI., Kőrösy József u. 17.)
Kezdő dátum: 2008-09-28 20:00:00

A Fassbinder-univerzum - Filmvetítések, szimpózium

Grand Café (Szeged, Deák Ferenc u. 18. II. emelet)
Kezdő dátum: 2008-09-29 14:00:00

A Fassbinder-univerzum - Filmvetítések, szimpózium

Grand Café (Szeged, Deák Ferenc u. 18. II. emelet)
Kezdő dátum: 2008-09-30 14:00:00

Gergye Krisztián Társulata: A szatír – kortárs tánc –

MU Színház (Bp, XI., Kőrösy József u. 17.)
Kezdő dátum: 2008-09-27 20:00:00

A Magyar Dráma Napja az Új Színházban

Új Színház (Bp, VI. Paulay Ede utca 35.)
Kezdő dátum: 2008-09-21 11:00:00
További találatok

Keresési találatok a(z) LiteraTV kategóriában

"Bele tudok folyni"

Darvas Ferenccel Németh Gábor beszélgetett Stuttgartban a litera-est előtt arról, hogyan születik az irodalmi alkotás aláfestéseként a zene, hogyan lehet ellenpontozni, miként befolyásolja a közönség a játékot, s hány egyéb tényező játszik szerepet egy est sikerében.

Zene, politika, gazda(g)ság

Szőranya- és Újpárduc zenekar szövegek CD-melléklettel, egy eddig ismeretlen szerző, Farkas Tibor regénye egy akaratgyenge figura politikába keveredéséről és megőrüléséről, Kemény István költői életművéről szóló tanulmányokból összeállított kötet és Bajtai András második verseskönyve; a Líra és Lant terjesztői hálózata alá szerveződés - Balogh Endrét, a JAK-füzetek Pollágh Péterrel dolgozó szerkesztőjét a közös tervekről, a következő JAK-füzetekről kérdeztük a literaTV adásában.

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Magyar metál

2009. június 2. - Székelyhidi Zsolt
A zenecsinálás olyan, mint a költőnek az írás, az asztalosnak a komódkészítés – kielégít, feszültséget old, amikor kész van, valami feloldódik valamiben, mint a lányban a 6. fröccs, bennem a Sepoq kislemez, a gazdaság körforgójában a világ...

Egy kód meghatározatlan használata

2008. október 24. – Barta András
Hol helyezkedik el Tar Sándor művészete? Félek, hogy el se helyezkedik, félek, hogy amint seggét elhelyhezné oz paradisum belei, ozun pillanat ben úgy elszáll, ahogy az írás, pedig az köztudomásúlag megmarad. Maradj velünk, béláné, maradj velünk. Tényleg, bélának béláné a felesége, még ha tagadja is, nincs mit letagadnia -- no, legalább a korából. Háromdecis néni a kapuban söpröget.

Dark vs. Emo

2008. október 18. Illés Emese
Olyan masszív nyugalom ül ott, hogy a szervezetem nem bír ellenállni és kienged magából minden feszültséget. Csak sétálok, nézem a sírköveket, az emlékek lerakóhelyeit, és egyáltalán nem érzek szomorúságot. Ezért fotózom le. Haza akarom cipelni azt a békét, hogy otthonra is jusson belőle egy kicsi. A temetőben érzem, hogy mennyire magamra vagyok utalva ebben a világban, és ez az egyetlen hely, ahol ez nyugalommal tölt el.

Mókuskerék

2008. október 16. - Illés Emese
A cinizmusom. Eddig ő is szórakoztató volt, most már inkább banális. Az iroda csendes pillanataiban nincs más, mint mogorvaság és cinizmus, ha éppen nem kell seggeket nyalni. A két véglet tökéletesen kiegészíti egymást, és talán éppen ez az, amiért zsigerileg nem érzem feszítő kényszerét az alkotásnak.

Szex, Drogok és a Halál művészete

2008. október 15. - Illés Emese
Ha egy kicsit jobban megvizsgáljuk a kifejezéseket, a szex, a függőség és a halál egy bizonyos szinten mindent aláfest. A szex fogalmát kitágítva máris felbukkan a szenvedély buborékja, a vágyé, az elnyomott vágyé, és még beljebb haladva elérünk a tabu fogalmáig. Ez az, ami engem igazából izgat: a szőnyeg alá söpört szemét. Kicsit jobban utána olvasva a gyakorlati perverzióknak, egy egészen új képet kapsz a téged körülvevő emberekről, és már nem is érzed magad annyira félresikerültnek.

Acid

2008. október 14. – Illés Emese
Az egyetlen biztos információm, amire támaszkodom, az a bizonyos vicc: Az emberke épp a következő tripjére készül, és felírogatja egy papírcetlire a legfontosabb teendőket: „ha csörög a telefon, felvenni; ha kopognak, először megkérdezni ki az, csak azután beengedni!” Betolja a bélyeget és vár. Valamivel később kopognak az ajtón. Kapkodva előkotorja a cetlit és artikuláltan felolvassa: „Ki az?” Kintről a válasz: „Szia, vessző, mi vagyunk!”  Gondolom, ennyire talán nem lesz súlyos a helyzet.

Híres író

2008. szeptember 27. – Barok Eszter
Az „égi jel” igen direkt módon, a létező legkonkrétabb formámban; egy vaskos, szénfekete, illendően körülcakkozott muzulmán pénisz képében érkezett. Nem akarok vulgáris lenni, de a teremtés ősi szimbólumában materializálódó néma üzenettől lényegretörőbb útmutatást aligha kaphattam volna.

Puncsszelet és fos-színű kerítés

2008. szeptember 2. - Rimóczi László
Régóta gondolkodom azon, hogy milyen blikkfangos módon állhatnék bosszút egy ismerősömön, akire csak közepesen neheztelek. Most kitaláltam: közzé teszem féltve őrzött puncsszelet receptjét. Véged van PD!

Szeretem Budapest, szeretem Sepsiszentgyörgy

2008. július 14. - Becsey Zsuzsa
Hiszen ezentúl itt és most vegyem tudomásul, nem párommal értekezem, se nem barátnőmmel, hanem egy fürdőhelyen igenis tessen úgy beszélni, akár zuhany alatt is, meztelen, hogy azt mindenki aki a fürdőben, értse. Minden kíváncsi szem. Kivétel nélkül. Elvégre közvagyon, közösen fizettünk a ház, a víz, a fák, a cementhideg fürdőért. És mégsem. Szeretem az embert, s a világot. Az álmokat, emléket. Sepsiszentgyörgy és Budapest között.

A szeretet természete

2008. július 2. - Boris János
Mekkorát nőtt a szememben költészetén túl Petri azzal is, hogy kiderült, rokon-John LeCarré-rajongóra leltem benne! Még annak ellenére is, hogy a Smiley-figurát  stílusában egy kicsit félreérti, ám maga mégis teljes mértékig „benne van” ebben a figurában.  De ez inkább rossz-, semmint jókedvre derítő gondolat. Már csak azért is, mert Petri nincs, LeCarrét fordítani viszont nagyon nehéz, „britsége” visszaadhatatlan, és a bornírt magyar irodalmi kánon meg képtelen kezelni egy igazi nagy írót, aki a kémregény lenézett műfaját műveli. Nem tudom, Petrit tudja-e kezelni ez a kánon. Vannak kételyeim. Sőt, leginkább azok vannak.
További találatok

Keresési találatok a(z) Haddszóljon kategóriában

Szàll a madàr

Szàll a madàr Szàll a zene Izgalommal van Az tele A kacsàk Uszkàlnak Meleg nyàr van Nem fàznak Zeng az erdô Zug a szél Hull a fàrol A level Vihar készûl Cseng A csengô A...

A hiány

A két fiatal férfi az út bal oldalán, szétköpködött szotyolahéjakon lépkedett a városszéli vasútállomás felé. Ki kellett kerülniük néhány futkározó gyereket, akiknek szülei és idősebb testvérei a...

Elmerül

Nézem a képet a zenészről. Gondolataim körbebicegik a koponya sötétbe oltott ívét és a hangokba mártózó törékeny profilt. A fülre burkot borít a tenyér, a körmök zöldes simaságán megpihen a tolakodó...

Ima

Ó az önkifejezés angyala segítsen nekem húzzon át csillagos éjszakákon meztelen táncolók között részeg kábulatba öltözött édes illatú fák lombjain lüktető zene ütemén jeges sötét pincékben fekvő...

Gumiszoba

Puha falak vesznek körül. Szinte körülölelnek. Az én saját gumiszobám. Puha, rugalmas, és meleg. Kintről csak tompán szűrődnek be a zajok. Néha zenét is hallok. Ha tetszik, teljesen elringat. Jó...

SZERELMEM, P. 3. rész

 De alighogy elaludtam, hangos kopogás ébresztett. Az ajtómban maga a hajó kapitánya állt, aki nyájas mosollyal az arcán (már ahogyan egy centauri mosolyog) meginvitált egy, a hajó dísztermében...

a majdnem-győztesek

mert mi mindig csak ezek vagyunk a majdnem-győztesek tudjuk magunk után sok nyomot nem hagyunk nekünk senki nem nyújt kezet a dobogó legfelső foka egylépésnyi végtelen próbáljuk de akárhogy...

Törés a mának

 Vinkó Attila: Törés a mának Múlt a múltnak, Csúf a csúfnak, Ág a fának, Ég a napnak, Hűség csalónak, Pénz a szegénynek, Test szeretőnek, Lélek barátnak, Kés a cukrásznak, Ásó pincérnek, Fejsze...

... gyáva szentély...

Nem az az otthon,mit annak nevezek Nem az a zene,mit neki felteszek. Nem az a hangsúly,mit hallgatni tudok Nem az a lét,mit sosem fed burok. Nem az a hívem,ki mostanség ölel Nem az az ima,mit...

Kis éji zene

Amikor a jövő porba hullva hever, Lehangol a sors, a súlyom csak egy szemer, És a kérdésekre válaszom csak nem t’om, Jól jön a sarokban álló instrumentum. Bár ő is lehangolt, én szemezek vele, És...
További találatok