hirdetés

KISS NOÉMI

hirdetés

Gödöllőn születtem 1974-ben, először úsztam, majd vízilabdáztam, közben persze megtanultam fogalmazni. Ha nem írok, akkor rengeteget olvasok, annyit, hogy néha már karikás tőle a szemem. Még ma is szorgalmasan sportolok, anyukám a tornatanárom, hetente járok hozzá.

Életem nagy részét különféle városokban töltöttem, kollégiumokban, albérletekben, idegenek lakásán. Nem voltam lázadó. Budapesten végeztem iskoláimat, Miskolcra és a Svájc és Németország határán fekvő Konstanzba jártam egyetemre. Kalandos évek voltak, ami elengedhetetlen az íráshoz, akárcsak a sok utazás. Elbeszéléseimben városok és kissé különc figurák szerepelnek, kietlen tájak, és ismeretlen kelet-európai helyek tűnnek fel, olyanok, amelyeket láttam és megismerhettem, és olyanok is, amelyeket csak elképzelek, de sosem fogok látni, mégis valahogy hihetőnek tűnnek. Szeretem az extrém kalandokat és az érzelmi kihívásokat, érdekes, épp ezeket elbeszélőim is kedvelik. Szívesen fürkészem mások furcsaságait, először csak azért, hogy legyen miről írnom. De sajnos szerelmes típus vagyok, és ha végeztem, azon kapom magam, hogy beleestem egyik-másik figurámba.

Írok prózát, kritikát és tanulmányokat. Valamint ebben az évben egy színdarabbal próbálkozom. Tanárként dolgozom.

Saját honlap: www.kissnoemi.hu

Kedvenc könyvei: Szabó Magda: Abigél, W. G. Sebald: Kivándoroltak, Forgács Zsuzsa: Talált nő, Györe Balázs: Halottak apja,Dorota Maslowska: Lengyel-ruszki háború a fehér-piros lobogó alatt.

Kedvenc saját mondata: Remélem, férjhez megyek.

Kedvenc mondata mástól: „A lányok: hülyék.” Erdős Virág kölcsönözte Márai Sándortól

Születési év: 1974

Születési hely: Gödöllő

Foglalkozás: szerkesztő

Legfontosabb díjak: DAAD Ösztöndíj, Konstanz, Németország, 1998. Eötvös Ösztöndíj, 2001. Móricz Zsigmond Ösztöndíj, 2004. NKA Alkotói Ösztöndíj, 2007.

hirdetés