hirdetés

TISZA KATA

hirdetés

1980. augusztus 30-án született Erdélyben, Tisza Kálmán miniszterelnök ükunokájaként. A romániai kommunizmus üldöztetése után, amelyet családja évtizedeken át elszenvedett, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett angolnyelv-tanári diplomát (diplomamunkájának témája a tanári módszerek és a diákok ezekhez való viszonya). Hat évig tanított és vizsgáztatott a Bonus nyelviskolában, a Közép-európai Egyetemen (CEU) és a Közgazdasági Politechnikumban, majd elkezdte tanulmányait a Komlósi újságíró-iskolájában.
2005-ben rablótámadás érte és a kórházban kezdte el első regényét, a Pesti kínálatot. Mivel a könyvnek igen nagy sikere volt, rengeteg fölkérést kapott a médiában: napilapoktól, magazinoktól, tévéktől és egy rádiótól (Juventus) is megkeresték .
2006-ban jelent meg második regénye, a Reváns, amely hónapokig a sikerlisták élén állt, ezzel még nagyobb népszerűséget és még több rajongót szerezve a magának.
A Reváns sikere után már csak az írásnak él, valamint vezeti a kulturális műsorát, az Alexandra Pódiumot, a TV2-n, és élőben is találkozni lehet vele a Kata-pulton, minden hónap utolsó péntekjén az Alexandra Könyvesház Károly körúti Irodalmi Kávéházban, este 7 órától. Aktívan blogol, Kata-pult című blogja a alatt érhető el.

Születési év: 1980

Születési hely: Marosvásárhely

Foglalkozás: szerkesztő

hirdetés