hirdetés

Keresési eredmény a(z) „abody rita” címkére

Keresési találatok a(z) Netnapló kategóriában

Netnapló

A Karácsonyhoz

Penna Írósuli - 2011. december 25.
Közeledsz. Aztán betoppansz, végigsöpörsz a házon, fényeket, csillagokat és csomagolópapírt szórsz szét a lakás minden pontján, aztán három napig itatsz, és eltűnsz. Én meg takaríthatom utánad a vécét! - Az idei karácsonyi naplót a Penna Írósuli ifjú tollforgatói írják a Literán.  A hetedik naplót olvashatják vasárnapról, a 18 éves Verhás Mátétól. 

Netnapló

Első és utolsó vacsora

Penna Írósuli - 2011. december 24.
Karácsonyi Angyal, ha létezel... kérhetném tőled azt, hogy több lány ne fogyjon el? - Az idei karácsonyi naplót a Penna Írósuli ifjú tollforgatói írják a Literán.  A hatodik naplót olvashatják szombatról, a 17 éves Riel Rosehill tollából. 

Netnapló

Karácsonyi Napló

Penna Írósuli - 2011. december 23.
Fél hétkor (7) buszról leszállva szokásos úton gyaloglás, telefoncsörgés észlelése, telefon felvétele, tartózkodási hely megadása (gyümölcsfáim tetején pálinka szerelmemmel), amúgy a Közértnél. Tizenöt (15) perc után beérés Gyermekotthonba, elszámolások, száguldás következő programra. Végre egy nem átlagos nap. - Az idei karácsonyi naplót a Penna Írósuli ifjú tollforgatói írják a Literán.  Az ötödik naplót olvashatják péntekről, a 17 éves Pekár Biankától.

Netnapló

Once upon a december

Penna Írósuli - 2011. december 20.
Szeretet, hát te mit csinálsz itt? Neked aztán igazán nincs itt semmi keresnivalód! - Az idei karácsonyi naplót a Penna Írósuli ifjú tollforgatói írják. Az Abody Rita vezette kis társaság nem hivatalos iskola, inkább amolyan szellemi formáció, amely azért született 2009 tavaszán, hogy 10-15 éves kamaszoknak nyújtson lehetőséget a kreatív írás gyakorlására, az írás örömének felfedezésére. A második naplót keddről a 16 éves Kneisz Dóri jegyzi.

Netnapló

A peremgyerek

Penna Írósuli - 2011. december 19.

Az idei karácsonyi naplót a Penna Írósuli ifjú tollforgatói írják - az Abody Rita vezette kis társaság nem hivatalos iskola, inkább amolyan szellemi formáció, amely azért született 2009 tavaszán, hogy 10-15 éves kamaszoknak nyújtson lehetőséget a kreatív írás gyakorlására, az írás örömének felfedezésére.  - Az első naplót olvashatják hétfőről a 16 éves Pataki Tamara tollából.


Megjött a Jézuska

2006. december 24. - Abody Rita
Hogy kell ezt finoman fogalmazni? - A halandóság közelebb jött hozzám, előlépett a függöny mögül, ha rám köszön, eddigi tapasztalataim birtokában jó ismerősként nézhetek a szemébe. Van egy pont, a jobb lapockám csúcsa és a gerincem között, amelyet egyéb meghibásodásra hajlamos testrészekkel együtt most már elkerülhetetlenül ellenőriztetnem kell. Sajnos, mellre szívtam a dolgokat (vö: nem tudja megemészteni, a magyar nyelv bámulatos intelligenciája).

Megjött apa

2006. december 26. – Abody Rita
...nálunk én vagyok egyszemélyben a barát, akivel össze kell tartani, és az ellenség, akivel meg kell küzdeni, most tehát boldogan kerül ki és utasít el, és én ugyanilyen boldogan hagyom, hogy gyakorolja a ritka élvezetet, a kicsi személyes szabadságát, néha, mivel tudjuk, miért csinálja, mi magunk nevetünk is rajta --

Mandarintündér ajándékai

2006. december 22. – Abody Rita
Pontosan emlékszem a – harminc év előtti – kívánságainkra [...] Amikor ismét találkoztunk, kiderült, hogy a mandarintündér nem hagyott cserben minket. Beának szép családja lett, sikeres férje és két jól sikerült gyereke, ráadásul pontosan ugyanúgy nézett ki, mint harminc éve: karcsú volt, csinos és ábrándos. Velem történt, ami történt: mindhárom kívánságom teljesült valami módon.

Karácsonytalanok

2006. december 21. – Abody Rita
…valóságosan fészket rakott: az ülések és az üvegfalak közt takarosan elrendezte szatyrait, dobozait és ruhadarabjait, és mint a lugasépítő madarak, mindig ki is csinosítja: hervadt virágokat hoz a piacról, rongyos terítőt, befőttesüveg-vázát, és gondozza szépen. Ma azt láttam, hogy ádventi koszorúja is van: fenyőág-karika, a négy gyertya helyén négy üres narancshéj, az élénk narancssárga félgömbök szépsége megfogja a szemet. - Legyen az ő ajándéka ma egy álom, hintaszékben ülni kandallótűz előtt, és nem ébredni fel.

Szülők a gyerekek ellen

2006. december 20. – Abody Rita
A tornaterem előtt részben fitt, tornacuccos, másrészt hozzám hasonlóan túlsúlyos és enyhén túlkoros szülők gyülekeznek, és arról beszélünk, hogy feltétlenül meg kell engednünk a gyerekeknek, hogy nyerjenek – elvégre karácsony van, meg különben is, hadd örüljenek szegények.

Fényjelenségek

2006. december 19. – Abody Rita
Holnap van az iskolai karácsonyi ünnepség, és a kislány hősiesen küzd, hogy ne árulja el a szülőknek szóló meglepetést – mint mondja, azért képes megbirkózni a kísértéssel, mert a tanárok azt mondták, hogy “bíznak a gyerekekben”. Hm...

Hét karácsony

2006. december 18. – Abody Rita
Olyan, mintha működne a keresztényi szeretet-elv: mintha jóvá lehetne olykor tenni a rosszat, csak kellő kitartás kéne hozzá. És ott van a kockázat: a szeretet-elv olyan elképzelés, amibe bele is lehet ám halni – túl sok hiányérzet és túl sok fantázia jár vele.

Ne ronts!

2006. 07. 04. – Szkárosi Endre
Egyáltalán: miről írjon egy napló? Ami történt? Amit gondoltam? És egyáltalán: mit gondolok arról, ami történt, vagy mi történt azzal, amit gondoltam? Legyen tudatfolyami metszet?
További találatok