hirdetés

Keresési eredmény a(z) „csutak gabi” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

Margó-díj 2018

Mécs Anna kapta a Margó-díjat 2018-ban

Mécs Anna kapta az idei Margó díjat. Mécs Anna könyve mellett Csutak Gabi Csendélet sárkánnyal és Juhász Tibor Salgó Blues című kötete került az élmezőnybe. Csutak Gabi, volt szerkesztőnk, próbafordítási különdíjban részesült.

HÍR

Kihirdették a 2018-as Margó-díj esélyeseit

Nyilvánossá tették, hogy mely könyvek nyerhetik a legjobb elsőkönyvesnek járó Margó-díjat. Az idei kiírásra minden eddiginél több, 52 nevezés érkezett, így igencsak színes mezőnyből alakult ki a shortlist.

Kamaszkorom legszebb nyara

Csutak Gabi: Boldogság utca

Nekünk még nem volt mobilunk, nem volt facebook, mindketten más városban éltünk, csak azt emlegettük folyton, hogy milyen vicces, hogy ő a Boldogság utcában kapott szállást, én pedig a Remény telepen. – Kamaszkorom legszebb nyara sorozatukban Csutak Gabi írása.

Irodalmi Szemle, 2018. nyár

Forgács Péter: Háromezer nap (részlet)

Egyre jobban gyötör a bűntudat, amikor benyitok hozzá. Szinte már szégyellem, hogy táplálkozom, hogy látom az eget és a napot, hogy képes vagyok a mozgásra, hogy uralom a testem. – Az Irodalmi Szemle nyári számát Forgács Péter írásával ajánljuk.

Ott jártunk

Éjszaka a PIM-ben, avagy életre kelt Frankenstein szövegteremtménye

Mary Shelley 200 éve megjelent horrorklasszikusa nyomán járhattuk végig a PIM épületét az idei Margón. Az egyórás performansz sajátos módon idézte meg az irodalom legendás szörnyszülöttét, a bonyolult összefüggéseket pedig egy hullaházi séta alatt próbáltuk kibogozni. – Ott jártunk.

KÖNYVFESZTIVÁL 2018

Amit a politika elront, a művészet megjavítja

I don't want to be contemporary, I want to be classic. Ancient. Modern. Halljuk az olasz Matteo Trevisani kiáltványát. – Seres Lili Hanna hangulatjelentése a könyvfesztivál harmadik napjáról.

Könyvfesztivál 2018

Dan Lungu: A fordítások a könyv reinkarnációi

Dan Lungu A kislány, aki istent játszott című regénye nemrég jelent meg a Noran-Libro kiadó gondozásában, Koszta Gabriella fordításában. A szerző a Könyvfesztivál vendége lesz április 21-én 16 órától a Millenárison. Ez alkalomból Csutak Gabi készített vele interjút.

Kritika

Ismerős vidékek

Csak néhány emberi kapcsolatban, az óvodai szerelem cinkosságában, nagymama és nagytata jelenlétében, a rejtett kis zugokban van menedék a háttérben egyre élesebben kirajzolódó diktatúra elől. – A Büszkeség és balítélet kritikapályázat pályaművét, Benkő Gitta kritikáját olvashatják Csutak Gabi Csendélet sárkánnyal című könyvéről.

Képmegnyitás

Csutak Gabi: A manysik ajándéka áldás a magyar népnek

A hazánkba érkezett manysi delegáció tagjai augusztus 20-án bocsátották vízre különleges ajándékukat, egy Magyarországot formázó jégtáblát, melyet az Ob folyó jegéből vágtak ki. – Oláh Gergely Máté fotóihoz hat író írt verset, novellát. Csutak Gabi írását olvashatják. Videóval!

Kritikapályázat II.

Büszkeség és balítélet – Kritikapályázat II. forduló

A Litera meghirdeti Büszkeség és balítélet című kritikapályázatának második fordulóját. Ez alkalommal Csutak Gabi, Deres Kornélia, Parti Nagy Lajos, Péntek Orsolya és Daniel Kehlmann könyveiről várjuk az értő és érvelő kritikákat –2017. december 23-ig.

Interjú

Cristian Teodorescu: Borzasztó szociális egyenlőtlenségekkel találkozunk

Íróként nem engedhetem meg magamnak, hogy úgy tegyek, mintha nem látnám, hogy egyesek palotákat építenek maguknak, míg másoknak a mindennapi betevőre sem jut. – Cristian Teodorescu Budapesten járt, a Dunapest Fesztiválon. A román íróval Csutak Gabi beszélgetett.

Részlet a kötetből

Csutak Gabi: Csendélet sárkánnyal (részlet)

Még meg sem születtünk, amikor a szüleink már háborúztak a boszorkánnyal. Az első csatát akkor nyerték, amikor elvették a házát, és beköltöztették a legkisebb, legsötétebb lakásba. – Egykori munkatársunk, Csutak Gabi Literán publikált szövegeit is tartalmazó, most megjelent kötetéből ajánlunk részletet.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Őszi könyvújdonságok, amelyeket nagyon várunk

A nyár és a vakáció elmúltával nemcsak az iskolások számára kezdődik új időszak, hanem a könyvkiadók is számos új megjelenéssel készülnek. Összeállításunkban az ősszel megjelenő kötetekből szemezgettünk.

Lengőhidak

Megtisztulás

Le se vettem a szemem a másfél méternyi ösvénydarabról és az ezüstszínű sárhányóról, és úgy szorítottam a kormányt, hogy már pár perc után érződött a bőr savanykás szaga. A töltésből és a folyópartból csak annyit láttam, amennyi magától odakerült a szemem sarkába. − Lengőhidak című társművészetekhez kapcsolódó sorozatunkban Csutak Gabi ezúttal Szőcs Petra fotójához írt novellát.

Kép + szöveg

Kazovszkij – Csendéletek

A túlélő árnyéka című El Kazovszkij-kiállítás képei ihlették Csutak Gabi szövegeit, melyeket egy új sorozat első darabjaiként közlünk. A rendszeresen jelentkező rovatban képzőművészeti alkotásokhoz született írások olvashatóak majd.

Interjú

Fekete Richárd: Olyan könyvet akartam írni, ami beránt és ott tart

Kíváncsi voltam, hogy hogyan lehet a lehető legfeszesebben verskötetet írni egy társadalmilag fontos témáról (és azon belül egy szubkultúráról) úgy, hogy a lehető legadekvátabb formákat leljem meg hozzá. – Fekete Richárddal Bányaidő című kötete kapcsán Csutak Gabi készített interjút.

Litera Rádió

LITERA RÁDIÓ – Dragomán Györggyel a GCaféban

2015 májusában Az irodalom hazatalál program keretében Dragomán Györgyöt kísértük el szülővárosába, Marosvásárhelyre. Szerzőnkkel május 13-án Csutak Gabi beszélgetett a GCaféban. A Litera Rádió hangfelvételét hallhatják. 

Interjú

Danyi Zoltán: "nem tud, vagy nem akar véget érni"

A trauma mindig jelen idejű. Pontosabban, az igazi, mély trauma bármikor képes újra jelenné válni, és amikor már azt hinnéd, hogy vége, hogy eltompult végre, egyszer csak megint megjelenik, ott áll előtted elevenen, ami elpusztított. - Danyi Zoltánnal A dögeltakarító című regénye kapcsán Csutak Gabi beszélgetett.

A hét verse

A hét verse - József Attila: Két hexameter

A megszólaló pusztán saját maga kedvéért választja a tisztességet, azért mert szabadságában áll azt választania, akár megéri, akár nem. Ezért az öntudatosságot, a szuverén erőt jelzi a felkiáltójel. Ezzel párhuzamosan a halálhoz való viszony is megváltozik. - A hét versét Csutak Gabi választotta.

2flekken

Titanilla Üvegvárosban

Ez a szűzmária-kék furcsa kontrasztban állt a nőies tartással, ahogy még fejletlen mellei előtt összefogta az anyagot. Titanilla nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy a kislány komoly tekintete valamit követel tőle. Nem is sejtette, hogy már régóta mindet csak azért tesz, hogy teljesítse ezt a néma követelést. - Csutak Gabi 2flekken.

2flekken

Piros cipő

Azután minden reggel behozták a kislányt, de csak az előtérig. Nagy nehezen ráadták az egyenköpenyt és a benti cipőt, de a teremig már nem bírták elvonszolni. Ott ült nagyon egyenes derékkal, karját mereven a felsőtestéhez préselte, ökölbe szorította a kézét és üvöltött. Egész nap, nem hagyta abba. - Csutak Gabi 2flekken.

Az irodalom hazatalál

Ez már egy másik város II.

Miközben mesél, háta mögé sereglenek az állatok, az őzsutát követi a bak, megszaglásszák a kerítést, közeledik a szamár, szerzőnk le is fotóztatja magát vele, szereti a szamarakat, mondja, az állat a kezéből füvet eszik. – Az irodalom hazatalál programban Dragomán Györgyöt kísértük el szülővárosába, Marosvásárhelyre. Útinaplónk második részét olvashatják.

Az irodalom hazatalál

Ez már egy másik város I.

Elmeséli sétáinak útvonalát, és hogy nem érez semmit, semmi különöset. Ez egyelőre egy város, nem több, nem törtek rá érzések, le kell ülepednie, ha hazaér, most még csak látvány van, fák, bokrok, házak, templom, várfal, utcák, kanyarok, körforgalom. – Az irodalom hazatalál program részeként Dragomán Györgyöt kísértük el szülővárosába, Marosvásárhelyre. Útinaplónk első részét olvashatják.

A hét prózája

A hét prózája – Hamvas Béla: Karnevál

„Az alaptétel az, hogy a pácban mindenki benne van. (…) Éppen ezért nincs mulatságosabb magatartás, mint a pátosz.” Hamvas Béla háromkötetes regénye, nem is egyetlen regény inkább szövevényes regény-kavalkád. - A hét prózáját Csutak Gabi választotta.

Interjú

Szvoren Edina: Az abszurd a képkivágat nagysága

Mert az érzékelés korlátozott. Azt vesszük észre, aminek már van előzménye, amire föl vagyunk készülve, amit föl tudunk dolgozni. Kizárólag traumák képesek fölsérteni a világnézetünket. - A könyvhétre jelent meg Szvoren Edina Az ország legjobb hóhéra című novelláskötete. Ennek kapcsán Csutak Gabi készített vele interjút.

Hangulatjelentés – 2. nap

Valami nem stimmel a Merkúrral

Ezek után kicsit félve mentem be a sötét múzeumba. Gumikesztyűvel, cipőre húzható zacskókkal és elemlámpákkal felszerelkezve bolyongtunk a helyszínelő, Friedenthal Zoltán  irányítása alatt a különböző termekben, ahol a hét főbűnről olvastak fel a rejtőzködő szerzők. - Csutak Gabi hangulatjelentése péntekről.

A hét prózája

A hét prózája – Mészöly Miklós: Szárnyas lovak

Tikos Rákhel mondta egyszer a hajnalra, hogy „megjöttek a szárnyas lovak” – de lehet, hogy az egész csak egy álom mérgezése, a Bálint híd csurgójánál már tegnap ott ült egy varjú. - A hét prózáját Csutak Gabi választotta.

2flekken

Dzsordzsalina

Dzsordzsalina egy Dzsordzsetából és Alinából, két szőke copfos, kék szemű ikerlányból álló haragos lény volt. Pont úgy nézett ki, mint a legfelső polcon egymás mellé állított alvóbabák, amikkel csak akkor lehetett játszani, ha öltönyös látogatók jöttek az óvodába. - Csutak Gabi írása a 2flekken rovatban.

Litera Rádió

Litera Rádió: Szőcs Petra a Forradalmárokról

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2015. április 29-én Szőcs Petra volt, aki Corneliu Porumboiu: Forradalmárok című filmjét választotta erre az estére. A vetítés után Csutak Gabi kérdezte vendégünket. A Litera Rádióban meghallgathatják a teljes beszélgetést.

Írómozi

Forradalmárok – Írómozi Szőcs Petrával

A Litera és a Nyitott Műhely közös sorozata, az Írómozi vendége 2015. április 29-én, szerdán este 7-től Szőcs Petra, aki Corneliu Porumboiu: Forradalmárok című filmjét választotta erre az estére. A vetítés után Csutak Gabi beszélget vendégünkkel.

Hangulatjelentés

Nem kell elmenni az Északi-sarkra, sőt

Számára mindig fontosabb a kitalált történet belső logikája és hitelessége, mint valamilyen konkrét élmény reprodukálása. Erre jó példa, hogy amikor családjával hajóútra készültek, még az utazás előtt gyorsan megírta aktuális könyvének hajózásról szóló fejezetét, hogy a valós élmény ne befolyásolhassa a fikció világát. Meggyőződése, hogy nem kell elmenni az Északi-sarkra ahhoz, hogy írjunk róla, sőt. – Csutak Gabi hangulatjelentése csütörtökről. 

Nagyvizit 2.

A szellem rejtekútjai 2.

Három éven át szinte az összes új magyar regényt elolvastam vagy átnéztem. Ezek már nagyrészt megint klasszikus történetmesélő könyvek. Ami nem baj, de ezzel persze nincs megoldva a romantika, a nagy modernség és avantgárd által feltárt, a neoavantgárd által újra felnyitott kérdés: ti. hogy a művészet lényege épp a problémafelnyitás! – Nagyvizitben Tábor Ádámnál. Az interjú második részét olvashatják.

2flekken

Okos kismalac

A Vöröskörmű sápítozott, égnek emelte hegyes ujjait, mint a vasárnap délelőtti némafilmek szereplői, és még gondosan felkent fekete szemfestéke is elkenődött. Évekkel később megtudtam, hogy szerinte kapitalista reklámokat csempésztem az óvodájába. – Csutak Gabi 2flekken.

Nagyvizit I.

A szellem rejtekútjai

Apám sokat mesélt, pedagógus alkat volt. Azt vallotta, hogy mindenkivel „a szó sugártörésének törvénye” szerint kell beszélni arról, amit fontosnak tart, azaz úgy, ahogy az meg fog törni az ő individuális-mitikus burkán, merthogy minden ember ilyen burokban van benne. – Nagyvizitben Tábor Ádámnál. Az interjú első részét olvashatják.

A hét prózája

A hét prózája - Virginia Woolf: Hullámok

Csupa rost vagyok. Megráz minden remegés, és bordáimra nehezedik a föld súlya. A szemeim itt fönn világtalan zöld levelek. Fiú vagyok. Szürke flanelnadrágomat kígyófejes rézcsattal öv erősíti derekam köré. - A hét prózáját Csutak Gabi választotta.

Interjú

Szélessávú irodalom

2015-től a József Attila Kör világirodalmi sorozata a Libri Kiadóval közös gondozásban jelenik meg ArtPop címmel. Ebből az alkalomból Bárány Tiborral és Nádor Zsófiával, a sorozat szerkesztőivel készítettünk interjút.

Interjú

Szegő János: Új ritmust veszünk föl

"Profilváltásra nem kell számítani, inkább talán arra, hogy egy picit fölfrissítjük magunkat." - A Magvető kiadó terveiről, a közeljövőben megjelenő könyveiről, új szerzőiről kérdeztük Szegő János szerkesztőt.

A hét verse

A hét verse – Tolvaj Zoltán: Szerelem

Egy mélytengeri halfaj szaporodását írja le az ismeretterjesztő szövegek modorában. De mire a szöveg végére érünk, a „szerelmes vers” komplex és megrázó dimenziója már teljesen bekebelezi a primér jelentésréteget. - A hét versét Csutak Gabi választotta.

2flekken

Csendélet nyúllal

Nagymama azt is a selyemszálakból tudta meg, hogy háború lett. Egyszerre csak eltűntek a színek, minden gépből csupa fehérség zuhogott, mert több ezer szálból kellett zsinórokat sodorni az ejtőernyősöknek, hogy aztán ők is fehéren zúdulhassanak az ellenségre. - Csutak Gabi 2flekken.

A hét prózája

A hét prózája - Neil Gaiman: Hó, tükör, almák

A dekonstruált változatot működtető nagy ötlet csupán egy egyszerű szempontváltás, ami a szerzőnek állítólag akkor jutott eszébe, amikor (résztvevőként!) végigszenvedett egy mese-konferenciát: "mi van, ha nem is a mostoha a gonosz?" - A hét prózáját Csutak Gabi választotta.

Szilveszter 2014

Csutak Gabi titkos naplója

Idén nyáron Balatonszemesen rendezték meg a József Attila Kör éves táborát. A hagyományoknak megfelelően két naplóíró – ezúttal Csutak Gabi és Mán-Várhegyi Réka – dokumentálta az eseményeket. Most Csutak Gabi titkos naplóját olvashatják.

Karácsony 2014

Papp-Zakor Ilka: Angyalvacsora

A hajukkal meg kitömtük a párnákat. Zizegett a fejünk alatt, és különös szaga volt, mint a papnak vasárnap, de azért jólesett rajta az alvás. A kis angyalcsontokat kifaragtam egy délután, lett belőlük játékkatona, tollszár, a koponyákból apró fehér harangok a karácsonyfára. - Papp-Zakor Ilka novelláját Csutak Gabi ajánlja.

2flekken

Decemberi történet

Amikor december 22-én a román forradalom kitörésének napján kinyitottam a bejárati ajtót, egy karácsonyfa zuhant be a lakásba. Valaki erre is gondolt, de bajba kerülni nem akart miattunk. – Új szerkesztőnk, Csutak Gabi írása.

A HÉT PRÓZÁJA

A hét prózája – Julio Cortázar: Bevezetés az óra felhúzásához adandó utasításokhoz

Cortázar igazi bravúrja, ahogyan a szöveg ebből a mélységélesség nélküli, „földhözragadt" közelségből könnyedén átcsusszan a mindennapi realitás síkján, és a hátborzongató otthontalanság világába vezet. - A hét prózáját, Cortázar Bevezetés az óra felhúzásához adandó utasításokhoz című novelláját Csutak Gabi választotta.

A képtolvaj nyomában

Csutak Gabi: Csontváry Kupás Aladár levele fiához - I. díj

A kép visszaszerzése egyszerű volt. Ha az emberek valakit ártalmatlannak tartanak, mindent megtehet az orruk előtt, anélkül hogy bárki gyanút fogna. Mert a nagysághoz nem csupán idő és pénz kell, de az is, hogy az ember méltósággal tűrje, hogy alábecsüljék. Higgy nekem, ismerem az élet egyszerűségeit. - A képtolvaj nyomában című nyílt pályázatunk első díjasa Csutak Gabi lett, az ő novelláját olvashatják most.

Galéria

Litera-díj 2014 - Díjátadás képekben

2014. június 21-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakáján került sor A képtolvaj nyomában című meghívásos és nyílt pályázat eredményhirdetésére és a 2014-es Litera-díj átadására, amelyet Babiczky Tibor vehetett át, a nyílt pályázat első díja Csutak Gabié lett. - Galéria.

INTERJÚ

Norman Manea: Nem tudtam „gyökeret ereszteni"

A Román Írószövetség által idén Nobel-díjra javasolt író, Norman Manea Odú című regénye a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg a Kossuth kiadónál Koszta Gabriella fordításában. Az évek óta Amerikában élő szerzővel Csutak Gabi beszélgetett emigrációról, felelősségről, otthonról és elszalasztott lehetőségekről.

BERLINI ÉLETKÉPEK

Magyar underground Berlinben

Lehet, hogy, ami másnak még szabadság, nekem már elveszettség, a kívülállás leküzdhetetlen szorongása, ami rám tör ahányszor csak felülök egy szerelvényre, hogy eljussak a következő élményszigetre. - Csutak Gabi berlini életképeinek negyedik darabja.

BERLINI ÉLETKÉPEK

A párhuzamosok Berlinben találkoznak

Sokak szerint az a legjobb Berlinben, hogy itt több különböző világ, működik párhuzamosan egymás mellett. Ez szerintem is így van, de vigyázni kell határok átlépése közben, mert teljesen összeomolhat az ember tér-idő érzékelése és egyszerre érezhet tériszonyt és klausztrofóbiát, mintha egy fekete lyuk belsejében lenne. - Csutak Gabi berlini életképeinek harmadik darabja.

BERLINI ÉLETKÉPEK

Ellentétek

Egyelőre csak a nagyobb struktúrákat, az erőteljes ellentétes pólusokat látom, anélkül, hogy a finom árnyalatokat érzékelném, mint amikor az ember egy új nyelvet kezd tanulni. -  Csutak Gabi berlini életképeivel másodszor jelentkezik.

BERLINI ÉLETKÉPEK

Csatornahattyúk

Eszembe jutottak a hírhedt schönbrunni hattyúevő románok. Kizártnak tartom, hogy csupán az éhség késztette volna őket arra, hogy hattyúkat öljenek. - Csutak Gabi ezentúl Berlinből jelentkezik életképekkel és kulturális tudósításokkal a Literán.

Ott jártunk

Az apám testét egy korszak csinálta

Schein Gábor szerteágazó munkásságát lehetetlen egyetlen beszélgetés során áttekinteni, azonban alkotói módszereiről, értelmiségi attitűdjéről jól körvonalazódó képet kaphattunk a Lengyel Imre Zsolt által vezetett beszélgetés során a JAK-tábor negyedik napján. - Csutak Gabi tudósítása.

Nyári körkérdés

Csutak Gabi: Egy vészmadár jelenti

Másnap már leleményesebb voltam: sirálynak álcáztam magam, mert tudtam, hogy kedveli a rakpartokat. Amikor megérkezett, már látszott rajta. Egy biciklit ráncigált gyűlölködve. Még mielőtt bármit tehettem volna, lehajította a lépcsőn. (Azóta is ott hever, kitekeredett tagokkal. Néha rávetül a megállóban várakozók árnyéka.)  - Csutak Gabi írása a Litera Fortepan- és más történetek című sorozatában. 

Ott jártunk

Állati

Szigligeten mindig időzavarban vagyok. Nem könnyű eldönteni, hogy a könyvtárteremben zajló „hivatalos” beszélgetést hallgassam, vagy inkább a cukrászdában kibontakozó vitát, vagy az újabban felkapott pingpongszoba melletti dohányzósarokban gyűjtsem az aranyköpéseket. A legújabb JAK-füzeteket bemutató beszélgetés során megszűnt ez a dilemma, hiszen egyszerre volt szakszerű, inspiráló és szórakoztató. – Csutak Gabi beszámolója Farkas Arnold Levente, Fenyvesi Orsolya, Szil Ágnes, Pál Sándor Attila köteteinek bemutatójáról. Moderált: Orcsik Roland és Minnie Maus (alias Sopotnik Zoltán).

OTT JÁRTUNK

A mester hallgatása

Balassa Péter halálának tizedik évfordulóján barátai és tanítványai részvételével beszélgetést szerveztek a Nyitott Műhelyben. Czeglédi Andrással, Nagy Gabriellával, Schein Gáborral, Mártonffy Marcellel, Bán Zsófiával, Gelencsér Gáborral és Halász Péterrel Gács Anna beszélgetett. A meghitt hangulatú megemlékezésről Csutak Gabi beszámolóját olvashatják.

INTERJÚ

Végzetes hazugságok

Gabriela Adamesteanu Futó viszony című regénye nemrég jelent meg az Európa Könyvkiadónál Koszta Gabriella fordításában. Ez alkalomból látogatott a szerző Budapestre. – Az Ünnepi Könyvhéten Csutak Gabi készített vele interjút a Vörösmarty téren.

A HÉT VERSE

A hét verse - Dsida Jenő: Légyott

A mindenkori másik idegensége állati-növényi tenyészetként burjánzik a kizökkent időben, miközben a sorok lágy dallama és csilingelő rímelése mintha cukormázzal akarná bevonni az iszonyatot. - A hét versét ez alkalommal Csutak Gabi választotta. 

OTT JÁRTUNK

Áradás a téren

A konkrét könyvheti időszak viszont elsősorban találkozásokról, sétálgatásról és eseményről eseményre való rohangálásról szólt. - A könyvhét utolsó napjáról Csutak Gabi és Krausz Vera írt közös hangulatjelentést.

OTT JÁRTUNK

Séta a másvilágon

A Padfirkák című performansz keretén belül Bartók Imre, Garaczi László, Gerőcs Péter, Schein Gábor és Szvoren Edina olvastak fel a Hegedű utcai Iskola épületének különböző zugaiban, ahová Elek Ferenc kalauzolta el az érdeklődőket, akik egyben a történet szereplőivé is váltak. – Csutak Gabi élménybeszámolója.

helyszíni szemle

Virágzó apokalipszis

Bartók Imre A Patkány éve című új könyvének bemutatóján Dunajcsik Mátyás, a Libri Kiadó szépirodalmi főszerkesztője és Nemes Z. Márió esztéta beszélgetett a szerzővel május 23-án a Pepita Oféliában. - Csutak Gabi helyszíni beszámolója.

OTT JÁRTUNK

Családi körök

A Rovarokkal suttogó című, fiatal szerzőket bemutató beszélgetéssorozat ötödik estjén Hevesi Judit és Szőcs Petra olvasott fel és válaszolt Vári György kérdéseire a Macskában. - Azt estről Csutak Gabi írt beszámolót.

További találatok