hirdetés

Keresési eredmény a(z) „netnaplo” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

HÍR

SZABADNAPLÓ 2014 - Újraindul a Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló 2014 címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

Jövő héten indul Fotónapló-sorozatunk

A Litera jövő héttől fotónapló-sorozatot indít. Havi egy/két alkalommal kortárs fotósok művei lesznek láthatóak netnapló-rovatunkban: Bach Máté, Bahget Iskander, Burger Barna, Dézsi Judit, Hegedűs János, Stekovics Gáspár és saját fotósunk, Valuska Gábor kortárs írókról készült fényképei.

Szabadnapló-pályázat

Kié lesz a Litera Szabadnapló-díja?

A Litera 10. születésnapja évében, 2012-ben Szabadnapló-pályázatot hirdetett. Olyan, naplóírásra kedvet érző, az olvasók érdeklődésére számot tartó témát választó pályázók jelentkezését várjuk, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, és részt venni a versenyben, amelyben elnyerhetik a Litera Szabadnapló-díját. 

Szabadnapló

Továbbra is várjuk a naplópályázatokat!

A Litera Szabadnapló című naplópályázata márciusban elindult. Az első kiválasztott szerző, Turóczi Ildikó naplóját már olvashatták, ám hogy ki írja a "szabadnaplót" áprilisban, hamarosan eldől.

Szabadnapló

Hamarosan jön az első Szabadnapló!

A Litera nemrég Szabadnapló címen naplópályázatot hirdetett. A Litera szerkesztősége első alkalommal Turóczi Ildikót választotta, akinek március 5-étől olvashatják naplóját oldalunkon.

Pályázat

SZABADNAPLÓ - A Litera naplópályázata!

A Litera Szabadnapló címmel egész éves netnapló-pályázatot hirdet. A próbanaplók beküldési határideje folyamatos. Oldalunkon havonta egyszer olvashatóak majd a pályaművek. Várjuk a jelentkezéseket!

Hír

A fa alatt

Az év hátralévő napjain ünnepi kínálattal várjuk olvasóinkat. Nagyvizit Juhász Ferencnél, körkérdés az év legnagyobb és legfontosabb írói-irodalmi teljesítményeiről és eseményeiről, Az év verse, a Penna Írósuli netnaplója, autista gyerekek rajzaival kortárs szerzők írásai az Alibiből, videók, és a rendezvények között egy mindent elsöprő: a tizedik előszilveszteri partink a Trafóban. Tartsanak velünk az ünnepek alatt is!

Jubileumi parti

10 híres sztori - A Litera 10. előszilveszteri partija

Vajon hogyan alakulna Pierre Bezuhov, Hamlet, Raszkolnyikov vagy Gregor Samsa sorsa, ha jeles kortárs íróink kezébe adnánk életük irányítását? A Litera irodalmi portál tíz kiváló szerzője magyar és világirodalmi klasszikusok jól ismert jeleneteit és hőseit kelti életre december 30-án a Trafóban. Nagyszabású és fergeteges jubileumi partit ígérhetünk.

Netnapló extra

Karácsonyi ének

A Litera (egyik) karácsonyi ajándéka az olvasónak, hogy egy héten át zenészek és dalszövegírók, dalköltők naplóját közli. Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi, Bárdos Deák Ági, Novák Péter, Frenk, Legát Tibor és Kollár-Klemencz László dalos naplóit olvashatjátok majd.

2flekken

A test imádása – India

A fiatal Rosztov gróf testi feltámadása izgatott, ahogyan bokrokba, fákba kapaszkodva feltápászkodik. Ez illett ide, a lábadozás életigenlése. - Takács Zsuzsa 2flekken.

Hír

EP HAT VAN

Ezen a héten Esterházy Péter naplóját olvashatják a literán. Merthogy ezen a héten hatvan. Vagy mégsem? EP hat van?

KifeXem

A litera Naplopás című, 5. születésnapi partiján hat kortárs író olvasta fel naplóparódiáit, hat kortárs íróról a Merlinben. Ez alkalommal Zilahy Péter Garaczi Lászlóról írt paródiáját olvashatják.

Örökhétfő

A litera Naplopás című, 5. születésnapi partiján hét kortárs író olvasta fel naplóparódiáit, hét kortárs íróról a Merlinben.  Bán Zsófia netnaplóparódiáját olvashatják Rakovszky Zsuzsáról.

A hatodik fej - Net-napló plusz

És most egy időre búcsúzzunk el a Gödörtől. Legyen ez a napló egy keretes történet, ahol a Gödör a keret. Végezzük majd a Gödörben, ahogy az életben is…

Netnapló-töredék, benne megkésett tematikus szövegtöredék

Mintha esett volna az eső. Erre nem emlékszem pontosan. Mintha ott lettem volna. Nagy volt a sürgés-forgás. Azután elcsendesedett az utca is. Petőfi hazament gyereket csinálni. Meg aludni. Hosszú volt a nap. – Még hosszabb az ünneplés, utána. A százötven év.

Kis nyári zene - 8.

A litera nyári körkérdést intézett kortárs írókhoz. Arra voltunk kíváncsiak, ki mit hallgat, milyen zenét szeret, nyári estékre mit ajánl az olvasónak-hallgatónak, és miért. Kőrösi Zoltán Grencsó István játékára és a Csík zenekar dalaira esküszik, s bár a tőlük kedvencét nem találta a neten, addig is ajánl egy másikat.

Évfordulók

„Azt akarom Karádi Éváról elmondani, hogy úgy hallatszik az, amit csinál, hogy egyáltalán nem hangos. És hogy célratörő, és van valami anyaiság, és például az, tessenek csak megfigyelni, hogy mosolyogva szervez le egy estet, az utaztatást. És összeültet román, magyar és szerb írókat, fordíttat, kifizet, kérdez, és még mindig mosolyog, és egyszer csak az ember arra jön rá, hogy alig tud róla valamit, miközben ő meg mintha mindent.” (Darvasi László: Hegyezzük pozitívra, ÉS 1999. 42.) A Magyar Lettre Internationale főszerkesztőjével a lap történetéről beszélgettünk abból az alkalomból, hogy a 70. szám jelenik meg szeptemberben.

Szarajevói anziksz

Az az érzésem, hogy ezek az emberek nagyon szerettek volna mesélni az életükről; mesélhetnékjük ma is átsüt a köveken onnét a középkorból. Ezeken a síremlékeken sokkal több az élet, mint a halál. Az ábrázolások nem alkalmazkodnak semmilyen merev normához vagy kliséhez, változatosak, elég szabadnak és játékosnak tűnnek. - Radics Viktória  két flekken.

Körletszemle

A litera év végi körkérdésére 41 író, költő, kritikus válaszolt. Az alábbiakban kis összegzést olvashatnak erről, valamint a jegyzetíró morfondírozásait kritikáról, egy egészségesebb kritikai életről, amit akár tekinthetnek vitaindítónak is.

Körkérdés 2007 – X.

A litera év végi körkérdésében, amelyet kortárs magyar írókhoz, költőkhöz, szerkesztőkhöz és kritikusokhoz intézett, többek közt arra volt kíváncsi, hogy a felkért válaszadók szerint melyek 2007 legemlékezetesebb publikációi és irodalmi eseményei. A válaszokat év végéig folyamatosan közöljük.

Körkérdés 2007 – VIII.

A litera év végi körkérdésében, amelyet kortárs magyar írókhoz, költőkhöz, szerkesztőkhöz és kritikusokhoz intézett, többek közt arra volt kíváncsi, hogy a felkért válaszadók szerint melyek 2007 legemlékezetesebb publikációi és irodalmi eseményei. A válaszokat év végéig folyamatosan közöljük.

Körkérdés 2007 – I.

A litera év végi körkérdésében, amelyet kortárs magyar írókhoz, költőkhöz, szerkesztőkhöz és kritikusokhoz intézett, többek közt arra volt kíváncsi, hogy a felkért válaszadók szerint melyek 2007 legemlékezetesebb publikációi és irodalmi eseményei. A válaszokat év végéig folyamatosan közöljük.

Butának lenni jó

Rapai Ágnes, Babiczky Tibor és Pénzes Tímea november 12-én és 13-án Prágában léptek fel: 12-én a Nemzetközi Költészeti napokon lépett fel Rapai Ágnes és Babiczky Tibor, 13-án hárman szerepeltek a Prágai Magyar Kulturális Központban megrendezett irodalmi esten.
Prágában november 10-én kilencven embert tartóztattak le, mert szélsőjobb szervezet akart a hatóságok által nem engedélyezett felvonulást tartani a régi zsidó negyedben. Városnézés 10-én, avagy történelem testközelből.

Följegyzések a Pap-lukból 8.

A Pozsonyi Magyar Intézet és a Szépírók Társasága szervezésében a következő körúton vehettem részt: "Október 23-25. A Könyv Utóélete Szlovákiában. Bozsik Péter irodalmi körútjának időpontjai és helyszínei: 23-án délelőtt fél 10-kor Komárom Selye János Egyetem, Magyar Tanszék; 23-án  délután 5 óra 40 perckor Pozsony Comenius Egyetem, Magyar Tanszék; 25-én reggel  fél 9-kor  Nyitra Konstantin Filozófus Egyetem, Magyar  Tanszék; 25-én délután háromnegyed 2-kor Besztercebánya Bél Mátyás Egyetem, Magyar Tanszék.

Retúr Oroszországba(n)

A moszkvai Text kiadó jelentette meg Szántó T. Gábor Obratnij bilet (Retúr) című elbeszéléskötetét Jurij Guszev fordításában. A sorozat korábbi szerzői többek között Kertész Imre, I. B. Singer, Saul Bellow, Primo Levi és Aharon Appelfeld.
További találatok