hirdetés

Keresési eredmény a(z) „szűcs teri” címkére

Keresési találatok a(z) Hírek kategóriában

NEKROLÓG

Choli Daróczi József (1939-2018)

Május 12-én, hetvenkilenc éves korában meghalt Choli Daróczi József. A magyar kultúra felmérhetetlen vesztesége ez. Szó szerint – nincs elegendő és megfelelő tudásunk, érzékenységünk, hogy felmérjük, mi minden sűrűsödött össze jelenlétében. Lyuk tátong a magyar kultúrán. – Szűcs Teri nekrológja.

Litera Rádió

LITERA RÁDIÓ – Nincstelenek az Impulzusban

2015. január 28-án, az ImPulzus című beszélgetéssorozatban, amely egy egész évadot szentelt Borbély Szilárd életművének, a Színművészeti Egyetem osztályának Nincstelenek-adaptációjából hangzottak el részletek, majd az előadás után beszélgetés következett Balajthy Ágnes, Papp Máté, Szűcs Teri és Vass Norbert részvételével. 

Körkérdés 2014

Körkérdés 2014 – Szűcs Teri válaszol

A Litera 2014-ben írókat, kritikusokat és irodalomtörténészeket kérdezett az év legfontosabb irodalmi teljesítményeiről, meglepetésekről és csalódásokról, botrányokról és szenzációkról, kiemelkedő szépirodalmi és kritikai publikációkról. – Szűcs Teri válaszait olvashatják.

LITERA RÁDIÓ

Litera Rádió: Impulzus-est Borbély Szilárdról

A JAK legutóbbi Impulzus-estjén Borbély Szilárd Berlin & Hamlet című kötetéről beszélgetett Balajthy Ágnes, Papp Máté, Szűcs Teri és Vass Norbert. Az est hangfelvételét most meghallgathatják a Litera Rádióban.

INTERJÚ

Ljudmila Ulickaja: Oroszország nem emlékszik a saját nagyszüleire

A szépség annak a kérdése, hogy mire állítjuk be a szemünket és a tudatunkat. Ha valaki a világból a kegyetlenséget és az iszonyatot akarja látni, hát abból nagyon sok van. De ha az irgalomra fókuszálunk, a valódi értelemben vett szépre, akkor meglátjuk - mondja Ljudmila Ulickaja, aki nagyinterjúnkban sok más mellett mesélt történelmi és személyes emlékezetről, hatalomról és ellenzékről is. Az írónővel Szűcs Teri beszélgetett.

OTT JÁRTUNK

Az átértékelés krízise után

Ljudmila Ulickajával legújabb kötete, a visszaemlékezéseket, esszéket, interjúrészleteket tartalmazó Örökbecsű limlom megjelenése alkalmából Goretity József, a könyv fordítója beszélgetett november 28-án a Corvin Moziban, a Magvető könyvkiadó estjén. A kötetből Balogh Judit olvasott fel részleteket. - Szűcs Teri beszámolója.

VÉLEMÉNY

Kertész-kommentárok 2.

A német Die Zeit című hetilap nemrég sokakat felkavaró interjút tett közzé Kertész Imrével. A Litera arra kért írókat és irodalmárokat, hogy kommentálják Kertész gondolait. Másodikként Szűcs Teri és Földényi F. László véleményét olvashatják.

OTT JÁRTUNK

A mester hallgatása

Balassa Péter halálának tizedik évfordulóján barátai és tanítványai részvételével beszélgetést szerveztek a Nyitott Műhelyben. Czeglédi Andrással, Nagy Gabriellával, Schein Gáborral, Mártonffy Marcellel, Bán Zsófiával, Gelencsér Gáborral és Halász Péterrel Gács Anna beszélgetett. A meghitt hangulatú megemlékezésről Csutak Gabi beszámolóját olvashatják.

KRITIKA

Május könyve - Melinda Nadj Abonji: Galambok röppennek föl

Elgondolkodtató, hogy a magyarországi olvasónak miért olyannyira mellbevágó tapasztalat, és miféle szövegek, történetek és múltak kondicionálják a rácsodálkozást: ez a regény nem ironizál, nincs benne cinizmus. - Szűcs Teri kritikája Melinda Nadj Abonji  regényéről.

Egy világnézeti klub

Szociográfia ma - Az Egy világnézeti klubban

A Litera Egy világnézeti klubjában 2012. május 15-én este 7-től a szociográfia mai helyzetéről beszélgetünk a Nyitott Műhelyben. A vendégek: Bódis Kriszta, Szűcs Teri, Tódor János és Závada Pál. A beszélgetést Munk Veronika vezeti.

INTERJÚ

Szűcs Teri: Sírva röhögni magunkon

A felejtés története - A Holokauszt tanúsága irodalmi művekben címmel jelent meg Szűcs Teri tanulmánykötete, amelynek kapcsán a szerzővel többek között a felejtés melletti tanúskodásról, egy radikális Sorstalanság-olvasatról és a holokauszt teológiai vonatkozásairól beszélgettünk, de szóba kerülnek az űrnácik is. - Marczisovszky Anna interjúja.

Ott jártunk

Jó utat

Hogyan lehetett a tanárok, szülők és diákok feje fölött a botrányos felsőoktatási intézkedéseket meghozni, miért reagálunk mi ennyire nehézkesen, tehetetlenül, és miért fogadja számos pedagógus egyetértéssel az oktatási törvényt? Hogyan jutottunk idáig?  - Egy világnézeti klubunkban legutóbb az oktatásügyről beszélgettünk. Szűcs Teri írt róla.

Egy világnézeti klub

Nem középiskolás fokon - Oktatásügy az Egy világnézeti klubban

A Litera Egy világnézeti klubjának legújabb, február 21-ei eseményén az oktatás kerül középpontba a 2012-ben hatályba lépő új felsőoktatási törvény kapcsán. Vendégeink: Arató László, Setényi János, Trencsényi László és két diák. A beszélgetést Mesés Péter vezeti a Nyitott Műhelyben este 7-től.

További találatok